题目
三、 阅读理解(共 4 题)17. Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone’slife?If yes, don’t care about sex or age! Come and join us, and then you’ll make it.Position:Volunteer Social Care Assistant(No Pay with Free Meals)Place:ManchesterHours:Part TimeWe are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live activelives! Only 4 days left. Don’t miss the chance of lending your warm hands to help others!Role:You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You willhelp them to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. Butyour primary(首要的;主要的) concern is to let them know they are valued.Skills and Experience Required:You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. Youwill have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken Englishsince you’ll have to help those people with different learning disabilities. Previous care-related experience will be a great advantage for you.(1) The volunteers’ primary responsibility is to help people with learning disabilities________ .A. to get some financial support B. to realize their own importanceC. to properly protect themselves D. to learn some new living skills(2) Which of the following can first be chosen as a volunteer?A. The one who has done similar work before.B. The one who can drive a car.C. The one who has patience to listen to others.D. The one who can use English to communicate.18. “WHAT do you mean I didn’t get the part?” I wanted to scream. Instead, I calmly thanked thetheater department secretary and hung up the phone. Then I sat on the edge of my bed and cried,and wondered how I was going to get through the rest of the semester (学期).It was the first time I hadn’t been cast in a show since the summer course I had recently takenin London. It had been my first trip abroad and, for a small-town girl, it was eye-opening. All Iwanted to do after getting home was get back on stage and act and act and act some more.I waited until my emotions (情绪) were under control, then I picked up the phone again andcalled Doug. Doug was the technical director of the theater. He was surprised to hear from me.“Doug, I’d like to be a part of the show,” I said. “I can’t really do anything constructive, so Ithought maybe I could stage manage?”He waited a long time before he finally agreed to let me be the assistant stage manager.I was a terrible assistant stage manager.Thankfully, Doug and I got along well and he hired me as his student secretary the followingsemester. I worked in his office for two years until I became a senior. That year he suggested Itake a marketing internship (市场实习生) with a local theater company. In that role, I wasable to add to the people management and organizational skills I learned from Doug with thereal-world public relations basics of press release writing, donor management and eventcoordination (协调). These skills landed me my first job out of college and prepared me forevery work experience I’ve had since.Before that first call, I thought I knew where my future would be: on the stage, all the time,getting by however I could. Naturally, to my disappointment at the time, the future changed.With that second phone call, I learned my first, most basic lesson about change: When whatyou’re doing doesn’t work, find something better to do.(1) According to the first paragraph, which of the following caused the author to be upset?A. She didn’t get the lead role in the play.B. She didn’t get the role that she wanted.C. She failed to pass and get to the next semester.D. She didn’t get the chance to travel abroad for the role.(2) Which position did Doug help her to get in the production?A. Technical director. B. Student secretary. C. Construction worker. D. Assistant stage manager.(3) Which skills did the author pick up as a student secretary?A. People management and donor management.B. Donor management and event coordination.C. People management and organizational skills.D. The basics of press release writing and organizational skills.(4) What lesson did the author learn from all of this?A. She learned that change is not always the best option.B. She learned that change could lead to better, more suitable things.C. She learned that she couldn’t change the fact that she belonged on stage.D. She learned that if what you do doesn’t work, you should keep trying.19. DAD was always full of advice, but one of the biggest lessons he taught me one summer wasabout having a strong work ethic (道德). When my brother and I were growing up, we mowed (修剪) yards during the summer to earn pocket money. Dad was our salesman. He told our neighborsabout our service and offered a price they could not refuse. My brother and I got10 (64 yuan)per yard. I later found out that our friends were making20 or morefor the same amount of work.Every time we headed out to mow lawns, Dad was there to watch. I used to wonder why hecame with us. He stood supervising (监督) our work in the heat when he could have beeninside relaxing with air conditioning and an icy drink.One day we were cutting our next-door neighbor’s yard. He always waited until the grass wasknee-high to call us over. To make matters worse, we had an old lawn mower. This particularafternoon, I was finishing up and was tired and sweaty.I was just about to cut off the lawn mower when I saw Dad pointing to one piece of grass. Heyelled: “You missed a piece.”I frowned, hoping he would let it slide and let me go home. He kept pointing. So, tired anddisappointed, I went back to cut that piece of grass. I said to myself: “That one piece isn’thurting anyone. Why won’t he just let it go?”But when I reached adulthood, I understood his message: When you’re running a business, thework you do says a great deal about you. If you want to be seen as an entrepreneur ( 企业家)with integrity (诚实), you must deliver a quality product. That single blade of grass meant thejob was not done.Other neighbors took notice of the good work we did and we soon got more business. Westarted out with one client (客户), but by the end of the summer we had five.(1) What lesson did the author learn from his dad?A. Being an honest person. B. Being strict with oneself.C. How to earn pocket money. D. How to provide a quality product.(2) When the author worked on the neighbor’s yard, ______.A. he was too tired to finish the task B. he complained loudly about the tall grassC. his father insisted on him finishing his job completelyD. his father only appeared at the end to check his work(3) When the author became an adult, he recognized that ______.A. he should go to his father more often for adviceB. his father didn’t believe he could do his bestC. the product you deliver shows the face of your businessD. low prices and quality service are key to successful businesses(4) From the text, we can infer that ______.A. the author always followed his father’s adviceB. the author decided to be a salesman just like his fatherC. the author is thankful for the lesson his father taught himD. the author believes that working for your neighbors is a good start for a business20. Learn about luckI WAS eating breakfast when – “YOUCH!” I screamed. “Why’d you pinch (掐) me?”“You’re not wearing green,” said my little brother, Tex. “Everyone knows you get pinched ifyou don’t wear green on Saint Patrick’s Day (圣帕特里克节)!”I was mad, but also a little glad about being reminded that it was Saint Patrick’s Day.I panicked. “What am I going to do? I don’t have time to change. I’ll get pinched all daylong!”“Well,” Tex said, taking the old green baseball cap off his head, “You could borrow my luckyhat. Just promise to give it back after school.”I was racing to catch the school bus when I saw a dollar on the sidewalk. I looked around tosee if anyone was looking for it, but people just kept stepping on it, so I rescued it. Then thebus was even later than me – which never happens!My luck didn’t stop there. Carlos and Jackson were sitting behind me, quizzing ( 提问) eachother on spelling words. I turned around and said: “You guys know that test isn’t tilltomorrow, right?”“It got changed to this morning,” said Jackson. “Remember?”“That’s right. I totally forgot!” I said. “I’m so lucky that I sat in front of you. If I hadn’t, Iwouldn’t have found out till it was too late!” I studied my spelling words all the way toschool. And ended up passing the test!The minute I got home, I gave Tex a big hug.“This is the luckiest hat in the world,” I said. “I’m never taking it off!”“But you promised to give it back!” said Tex.“Please let me borrow your lucky hat for one more day!” I begged. “Tomorrow I’mauditioning (试演) for the school play, and I need all the help I can get.”“One more day,” said Tex.The next day turned out to be super lucky. My audition couldn’t have gone better. But I hadleft that hat in my locker (柜子) that day.“So it wasn’t the hat,” said my friend. “Maybe it was all those hours you spent practicing overthe past month.”“Hmm,” I said. “It’s possible.”So you could say that luck is a combination of being prepared, believing in yourself … andmaybe just a tiny bit of magic! In other words, luck may come your way, but you have to beready when it does!(1) Which of the following things made the author mad in the morning?A. Her brother was wearing all green.B. She got pinched all day for not wearing green.C. She was politely reminded that it was Saint Patrick’s Day.D. Her brother pinched her during breakfast for not wearing green.(2) What was the second lucky thing to happen to the author that day?A. She found a dollar on the street.B. She got her friends to quiz her for the spelling test.C. She caught the bus on time rather than being late as she usually was.D. She managed to catch the bus because it came later than usual.(3) Why did the author not want to give back the hat?A. She thought she needed the extra luck to get a part in the school performance.B. She wanted the string of (一连串的) good luck to continue.C. She wanted to be able to audition for the theater.D. She needed all the help she could get at school(4) How does the author describe luck?A. A mixture of timing, self-belief and magic.B. A mixture of preparedness, timing and self-belief.C. A mixture of preparedness, self-belief and magic.D. A mixture of preparedness, awareness and magic.(5) What does the author mean by saying, “My audition couldn’t have gone better”?A. He passed it successfullyB. He couldn’t pass it without luckC. He passed it but with regretD. He tried his best but still failed
三、 阅读理解(共 4 题)
17. Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone’s
life?
If yes, don’t care about sex or age! Come and join us, and then you’ll make it.
Position:Volunteer Social Care Assistant
(No Pay with Free Meals)
Place:Manchester
Hours:Part Time
We are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active
lives! Only 4 days left. Don’t miss the chance of lending your warm hands to help others!
Role:
You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You will
help them to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. But
your primary(首要的;主要的) concern is to let them know they are valued.
Skills and Experience Required:
You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You
will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English
since you’ll have to help those people with different learning disabilities. Previous care-
related experience will be a great advantage for you.
(1) The volunteers’ primary responsibility is to help people with learning disabilities
________ .
A. to get some financial support
B. to realize their own importance
C. to properly protect themselves
D. to learn some new living skills
(2) Which of the following can first be chosen as a volunteer?
A. The one who has done similar work before.
B. The one who can drive a car.
C. The one who has patience to listen to others.
D. The one who can use English to communicate.
18. “WHAT do you mean I didn’t get the part?” I wanted to scream. Instead, I calmly thanked the
theater department secretary and hung up the phone. Then I sat on the edge of my bed and cried,
and wondered how I was going to get through the rest of the semester (学期).
It was the first time I hadn’t been cast in a show since the summer course I had recently taken
in London. It had been my first trip abroad and, for a small-town girl, it was eye-opening. All I
wanted to do after getting home was get back on stage and act and act and act some more.
I waited until my emotions (情绪) were under control, then I picked up the phone again and
called Doug. Doug was the technical director of the theater. He was surprised to hear from me.
“Doug, I’d like to be a part of the show,” I said. “I can’t really do anything constructive, so I
thought maybe I could stage manage?”
He waited a long time before he finally agreed to let me be the assistant stage manager.
I was a terrible assistant stage manager.
Thankfully, Doug and I got along well and he hired me as his student secretary the following
semester. I worked in his office for two years until I became a senior. That year he suggested I
take a marketing internship (市场实习生) with a local theater company. In that role, I was
able to add to the people management and organizational skills I learned from Doug with the
real-world public relations basics of press release writing, donor management and event
coordination (协调). These skills landed me my first job out of college and prepared me for
every work experience I’ve had since.
Before that first call, I thought I knew where my future would be: on the stage, all the time,
getting by however I could. Naturally, to my disappointment at the time, the future changed.
With that second phone call, I learned my first, most basic lesson about change: When what
you’re doing doesn’t work, find something better to do.
(1) According to the first paragraph, which of the following caused the author to be upset?
A. She didn’t get the lead role in the play.
B. She didn’t get the role that she wanted.
C. She failed to pass and get to the next semester.
D. She didn’t get the chance to travel abroad for the role.
(2) Which position did Doug help her to get in the production?
A. Technical director.
B. Student secretary.
C. Construction worker.
D. Assistant stage manager.
(3) Which skills did the author pick up as a student secretary?
A. People management and donor management.
B. Donor management and event coordination.
C. People management and organizational skills.
D. The basics of press release writing and organizational skills.
(4) What lesson did the author learn from all of this?
A. She learned that change is not always the best option.
B. She learned that change could lead to better, more suitable things.
C. She learned that she couldn’t change the fact that she belonged on stage.
D. She learned that if what you do doesn’t work, you should keep trying.
19. DAD was always full of advice, but one of the biggest lessons he taught me one summer was
about having a strong work ethic (道德). When my brother and I were growing up, we mowed (修
剪) yards during the summer to earn pocket money. Dad was our salesman. He told our neighbors
about our service and offered a price they could not refuse. My brother and I got
10 (64 yuan)per yard. I later found out that our friends were making20 or more
for the same amount of work.
Every time we headed out to mow lawns, Dad was there to watch. I used to wonder why he
came with us. He stood supervising (监督) our work in the heat when he could have been
inside relaxing with air conditioning and an icy drink.
One day we were cutting our next-door neighbor’s yard. He always waited until the grass was
knee-high to call us over. To make matters worse, we had an old lawn mower. This particular
afternoon, I was finishing up and was tired and sweaty.
I was just about to cut off the lawn mower when I saw Dad pointing to one piece of grass. He
yelled: “You missed a piece.”
I frowned, hoping he would let it slide and let me go home. He kept pointing. So, tired and
disappointed, I went back to cut that piece of grass. I said to myself: “That one piece isn’t
hurting anyone. Why won’t he just let it go?”
But when I reached adulthood, I understood his message: When you’re running a business, the
work you do says a great deal about you. If you want to be seen as an entrepreneur ( 企业家)
with integrity (诚实), you must deliver a quality product. That single blade of grass meant the
job was not done.
Other neighbors took notice of the good work we did and we soon got more business. We
started out with one client (客户), but by the end of the summer we had five.
(1) What lesson did the author learn from his dad?
A. Being an honest person.
B. Being strict with oneself.
C. How to earn pocket money.
D. How to provide a quality product.
(2) When the author worked on the neighbor’s yard, ______.
A. he was too tired to finish the task
B. he complained loudly about the tall grass
C. his father insisted on him finishing his job completely
D. his father only appeared at the end to check his work
(3) When the author became an adult, he recognized that ______.
A. he should go to his father more often for advice
B. his father didn’t believe he could do his best
C. the product you deliver shows the face of your business
D. low prices and quality service are key to successful businesses
(4) From the text, we can infer that ______.
A. the author always followed his father’s advice
B. the author decided to be a salesman just like his father
C. the author is thankful for the lesson his father taught him
D. the author believes that working for your neighbors is a good start for a business
20. Learn about luck
I WAS eating breakfast when – “YOUCH!” I screamed. “Why’d you pinch (掐) me?”
“You’re not wearing green,” said my little brother, Tex. “Everyone knows you get pinched if
you don’t wear green on Saint Patrick’s Day (圣帕特里克节)!”
I was mad, but also a little glad about being reminded that it was Saint Patrick’s Day.
I panicked. “What am I going to do? I don’t have time to change. I’ll get pinched all day
long!”
“Well,” Tex said, taking the old green baseball cap off his head, “You could borrow my lucky
hat. Just promise to give it back after school.”
I was racing to catch the school bus when I saw a dollar on the sidewalk. I looked around to
see if anyone was looking for it, but people just kept stepping on it, so I rescued it. Then the
bus was even later than me – which never happens!
My luck didn’t stop there. Carlos and Jackson were sitting behind me, quizzing ( 提问) each
other on spelling words. I turned around and said: “You guys know that test isn’t till
tomorrow, right?”
“It got changed to this morning,” said Jackson. “Remember?”
“That’s right. I totally forgot!” I said. “I’m so lucky that I sat in front of you. If I hadn’t, I
wouldn’t have found out till it was too late!” I studied my spelling words all the way to
school. And ended up passing the test!
The minute I got home, I gave Tex a big hug.
“This is the luckiest hat in the world,” I said. “I’m never taking it off!”
“But you promised to give it back!” said Tex.
“Please let me borrow your lucky hat for one more day!” I begged. “Tomorrow I’m
auditioning (试演) for the school play, and I need all the help I can get.”
“One more day,” said Tex.
The next day turned out to be super lucky. My audition couldn’t have gone better. But I had
left that hat in my locker (柜子) that day.
“So it wasn’t the hat,” said my friend. “Maybe it was all those hours you spent practicing over
the past month.”
“Hmm,” I said. “It’s possible.”
So you could say that luck is a combination of being prepared, believing in yourself … and
maybe just a tiny bit of magic! In other words, luck may come your way, but you have to be
ready when it does!
(1) Which of the following things made the author mad in the morning?
A. Her brother was wearing all green.
B. She got pinched all day for not wearing green.
C. She was politely reminded that it was Saint Patrick’s Day.
D. Her brother pinched her during breakfast for not wearing green.
(2) What was the second lucky thing to happen to the author that day?
A. She found a dollar on the street.
B. She got her friends to quiz her for the spelling test.
C. She caught the bus on time rather than being late as she usually was.
D. She managed to catch the bus because it came later than usual.
(3) Why did the author not want to give back the hat?
A. She thought she needed the extra luck to get a part in the school performance.
B. She wanted the string of (一连串的) good luck to continue.
C. She wanted to be able to audition for the theater.
D. She needed all the help she could get at school
(4) How does the author describe luck?
A. A mixture of timing, self-belief and magic.
B. A mixture of preparedness, timing and self-belief.
C. A mixture of preparedness, self-belief and magic.
D. A mixture of preparedness, awareness and magic.
(5) What does the author mean by saying, “My audition couldn’t have gone better”?
A. He passed it successfully
B. He couldn’t pass it without luck
C. He passed it but with regret
D. He tried his best but still failed
题目解答
答案
三、 阅读理解
17. 【答案】
【小题 1】B【小题 2】A
【解析】
【文章大意】本文是一篇广告,主要是招募愿意帮助学习有障碍的人的志愿者。
根据 But your primary(首要的;主要的) concern is to let them know they are valued.可知,
志愿者的主要责任是帮助学习有障碍的人感到自身的价值和重要性。故选 B。
根据最后一段的小标题 Skills and Experience Required:和最后一句 Previous care-related
experience will be a great advantage for you.可知,先前有类似经验的人可以被优先录取。
故选 A。
18. 【答案】
【小题 1】B【小题 2】D 【小题 3】C 【小题 4】B
【解析】
【文章大意】本文作者通过自己的经历告诉我们:改变可能会有更好、更适合的自己
的结果。
根据文中 Then I sat on the edge of my bed and cried, and wondered how I was going to get
through the rest of the semester (学期).
It was the first time I hadn't been cast in a show since the summer course I had recently taken
in London.可知,是因为她没有得到她想要的角色而难过,故选 B。
根据文中 He waited a long time before he finally agreed to let me be the assistant stage
manager.可知,D 项正确,故选 D。
根据文中...In that role, I was able to add to the people management and organizational skills I
learned from Doug with the real-world public relations basics of press release writing, 可知,
C 项正确,故选 C。
根据文中 With that second phone call, I learned my first, most basic lesson about change:
When what you're doing doesn't work, find something better to do.可知,改变可能会有更好、
更适合的自己的结果,故选 B。
19. 【答案】
【小题 1】D【小题 2】C 【小题 3】C 【小题 4】C
【解析】
【文章大意】本文通过叙述作者小时候劳动时父亲严格要求的故事指出,父亲的作法
是正确的,教会了作者生存的技能,并且表示感谢和理解。
根据文章中 He stood supervising (监督) our work in the heat when he could have been inside
relaxing with air conditioning and an icy drink.可知作者从父亲身上学到了如何提供一种
高质量的产品。故选 D。
根据文章中 I was just about to cut off the lawn mower when I saw Dad pointing to one piece
of grass. He yelled: “You missed a piece.”I frowned, hoping he would let it slide and let me go
home. He kept pointing. So, tired and disappointed, I went back to cut that piece of grass.可知
父亲总是在最后检查,并且确保我们完成工作。故选 C。
根据文章中 Other neighbors took notice of the good work we did and we soon got more
business.可知,你提供的产品展示了您的业务。故选 C。
根据文章中Dad was always full of advice, but one of the biggest lessons he taught me one
summer was about having a strong work ethic (道德).和下文 But when I reached adulthood, I
understood his message: When you're running a business, the work you do says a great deal
about you.可知,作者成年后,理解了父亲的行为,并且感谢父亲的严格要求。故选
C。
20. 【答案】
【小题 1】D【小题 2】D 【小题 3】A 【小题 4】C 【小题 5】A
【解析】
【文章大意】本文主要讲的是关于幸运,幸运有时看起来是偶然,实则是你日积月累
的准备和积累的结果,是一种必然。
根 据 "You're not wearing green," said my little brother, Tex. "Everyone knows you get
pinched if you don't wear green on Saint Patrick's Day (圣帕特里克节)!"可知,早上使作者
发疯的事是她没有穿绿色的衣服,她的弟弟掐了她。故选 D。
根据 but people just kept stepping on it, so I rescued it.可知,第一件幸运的事是拾到了钱
再根据 Then the bus was even later than me – which never happens!可知,第二件幸运的事
是公共汽车晚点了,使得她赶上了公共汽车,这样的事以前从来没有发生过,所以说
够幸运。故选 D。
根据"Tomorrow I'm auditioning(试演)for the school play, and I need all the help I can get."可
知,她希望帽子给她带来幸运,让她能够获得学校演出中的一个角色。故选 A。
根据 So you could say that luck is a combination of being prepared, believing in yourself…
and maybe just a tiny bit of magic!可知,作者认为幸运是准备,自信和魔法的混合体。
故选 C。
根据 The next day turned out to be super lucky.(第二天证明是超级幸运的。),再结合句意:
我的试演是最好的了。可知,她成功的通过了试演。故选 A。