题目
二、 阅读理解(共 4 题)2. Off the Beaten Cart PathThe best-selling travel book which includes over 200 new places of interest, over 200 newfull-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It includes over 1,000 of the UnitedStates` most must-see destinationsCover price: 30.00 Our price:19.80ParentsThe most popular magazine for parents who want to raise smart and loving children. It haschild development guidance, advice on your child’s health and safety, and the best way toencourage your child’s learningCover Price: 26.00 Our price:12.60Best Weekend ProjectsThe projects are chosen from 80 special ideas to create an unusual living space. They arepractical, as well as creative. They will improve your home and yard and can be made onweekends. And the most important of all, they are easy to follow.Cover Price: 17.95Our price:13.90LuckyThe shopping magazine with the best buys, and the fashion tips. You’ll need them before yougo to the stores. What makes Lucky really special is that it gives you the information you needbefore anyone else has it.Cover Price: 18.50 Our Price :15.50【1】How much can you save to buy a copy of Best Weekend Projects now?A. 3 B.4.05 C.10.2D.13.4【2】Which book can give you some advice on shopping?A. Lucky B. ParentsC. Off the Beaten Cart Path D. Best Weekend Projects【3】Who may like the book Off the Beaten Cart Path most?A. Ladies loving shoppingB. Parents with new-born babiesC. Persons loving traveling in AmericaD. Husbands wanting to improve their home3. Jim Denevan is an amazing artist whose work is admired by all, but owned by none — that’sbecause all of Jim’s art is created on an unusual canvas( 画布)— the soft sand. He sometimesspends days working on a piece, only to see it washed away by the sea or a storm and that is justthe way he likes it.Denevan discovered his artistic talents about ten years ago, when he was wandering aimlesslyon the beach with a stick. He ended up drawing a 12-foot-long fish. Since then, Jim hastraveled over 1,800 miles while creating over 600 pieces of sand art.Over the years, his drawings have become bigger, but the tools he uses haven’t changed — Allhe needs is a stick, a garden rake (耙子)and most importantly, his lively imagination!Just like any good artist, Jim is quite particular about the “quality” of his canvas, sometimeswalking for miles, looking for perfect sand. His latest piece of work, which is also the world’slargest freelance (自由职业的)drawing, was created in the desert sand of Nevada. It took Jimthree trips, eight days and over 100 miles of walking to create this 3-mile work of art. It tookthe storm just one night to destroy it! However, Jim says he actually enjoys watching thewaves or rain, wash his paintings away.Jim’s art has become very popular over the years and was even the topic of a documentarynamed “Sandman” in 2015. Jim Denevan is not just about art in the sand — he is also anexcellent chef and founder of an organization called “Outstanding in the Field”, whosemottois to celebrate food at its source. Accordingly, group dining events are held outdoors onfarms, with the diners being treated to a delicious meal. The events, which are held in differentfarms throughout America, are always sold out the minute the schedule is announced.【1】What do we know about Denevan?A. He used to be a chef.B. He has a talent for creating sand art.C. He puts his work on show regularly.D. He showed artistic talents at a very young age.【2】It can be learnt from the passage that ___________.A. Denevan walks a lot to complete his workB. it is not hard for Denevan to find suitable sand to draw onC. it usually takes long for the storm to destroy Denevan’s workD. Denevan is very particular about his drawing tools.【3】Which of the following can best describe Denevan?A. Generous. B. Kind-hearted. C. Imaginative. D. Traditional.【4】What can we learn from the last paragraph?A. Denevan loses his interest in art soon.B. Denevan is also popular as a chef.C. Being a happy chef is Denevan’s final goal in life.D. Denevan’s fame helps him with his chef job.4. The City of Christchurch, New Zealand was struck by a 7.1magnitude earthquake on theearly morning of Saturday, September 4,2010.No tsunami alert was reported. The country's army troops were on standby to assist victimsand disaster recovery operation. New Zealand's Prime Minister John Key, flew to the affectedarea to inspect and assess the situation of the damaged city. The Prime Minister said that thefull assessment of the damages would possibly take months to know the severity of damages.Based from his assessment on what he saw in the area, it could cost at least 2 billion NewZealand dollars or US1.4 billion for reconstruction.“An absolute miracle that no one died,” Prime Minister John Key said. Two were seriouslyinjured from this quake and thousands of local residents were awakened after being shaken at4:35 a.m. of that Saturday.There were people trapped inside the damaged buildings but fortunately none were reporteddead from the rubble of the damaged buildings.“We're all feeling scared—we've just had some significant aftershocks,” a survivor told TVOne News. “Tonight we're just people in the face of a massive natural disaster, trying to helpeach other and we're grateful we haven't lost a life.”GNS Science reported 29 aftershocks within the 14 hours after the quake, with strength frommagnitude 3.7 to 5.4.New_Zealand_is_no_stranger_to_earthquakes.The country experiences more than 14,000earthquakes a year—but only about 150 are felt by people.“Many buildings here were built with earthquake protection measures. However, in mostcities in developing countries, people build how they want to and there're no building controlsto force them to build to a higher standard that's safe,” Andrew Charleson, an architectureprofessor at Victoria University of Wellington told CNN.【1】How many people were killed in the New Zealand earthquake on September 4, 2010?A.250,000. B.29. C.2. D.0.【2】After the earthquake, all of the following occurred EXCEPT that ________.A.a number of aftershocks broke outB.army troops were there to helpC.no people were injured or killedD.the full assessment of the damages can't take in a short time【3】What does the underlined sentence mean?A.Earthquakes break out frequently in New Zealand.B.The earthquakes breaking out in New Zealand are very strange.C.The earthquakes breaking out in New Zealand are unusual.D.Earthquakes rarely hit New Zealand.【4】What's the main idea of the passage?A.No one was ever killed in earthquakes in New Zealand.B.A massive earthquake struck the city of Christchurch of New Zealand.C.New Zealand has strict laws to guarantee the buildings' safety.D.A miracle happened in the terrible earthquake.5. A long-term American study shows the importance of early education for poor children. Thestudy is known as the Abecedarian(初步的) Project. It involved more than one-hundred youngchildren from poor families in North Carolina.Half of the children attended an all-day program at a high-quality childcare center. The centeroffered educational, health and social programs. Children took part in games and activities toincrease their thinking and language skills and social and emotional development. Theprogram also included health foods for the children.The children attended the program from when they were a few weeks old until the age of fiveyears. The other group of children did not attend the childcare center. After the age of five,both groups attended public school.Researchers compared the two groups of children. When they were babies, both groups hadsimilar results in tests for mental and physical skills. However, from the age of eighteenmonths, the children in the educational child care program did much better in tests.The researchers tested the children again when they were twelve and fifteen years old. Thetests found that the children who had been in the childcare center continued to have higheraverage test results. These children did much better on tests of reading and mathematics.A few years ago, organizers of the Abecedarian Project tested the students again. At the time,each student was twenty-one years old. They were tested for thinking and educational ability,employment, parenting and social skills. The researchers found that the young adults who hadthe early education still did better in reading and mathematics tests. They were more than twotimes as likely to go to college or to have completed college. In addition, the children whoreceived early education were older on average, when their first child was born.The study offers more evidence that learning during the first months and years of life isimportant for all later development.The researchers of the Abecedarian Project believe their study shows a need for lawmakers tospend money on public early education. They believe these kinds of programs could reducethe number of children who do not complete school and are unemployed.【1】The Abecedarian Project has lasted ______.A. almost one year B. about five years C. more than 20 years D. no more than 15 years【2】What do we know about the people who had been in the childcare center, comparedwith those who hadn’t?A. They were more likely to go to college. B. They had children earlier.C. They had the same results in tests. D. They are less sociable.【3】According to the passage, The Abecedarian Project__________.A. involves children from rich familiesB. doesn’t provide food for childrenC. offers foreign teachers to help improve children’s language skillsD. studies the importance of an early education for poor children【4】What is NOT sure about the Abecedarian Project after reading the text?A. How important early education is for poor children.B. What the children learned at the child-care center.C. How many children are involved in the Abecedarian Project.D. Whether lawmakers will spend money on public early education.
二、 阅读理解(共 4 题)
2. Off the Beaten Cart Path
The best-selling travel book which includes over 200 new places of interest, over 200 new
full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It includes over 1,000 of the United
States` most must-see destinations
Cover price: 30.00 Our price:19.80
Parents
The most popular magazine for parents who want to raise smart and loving children. It has
child development guidance, advice on your child’s health and safety, and the best way to
encourage your child’s learning
Cover Price: 26.00 Our price:12.60
Best Weekend Projects
The projects are chosen from 80 special ideas to create an unusual living space. They are
practical, as well as creative. They will improve your home and yard and can be made on
weekends. And the most important of all, they are easy to follow.
Cover Price: 17.95Our price:13.90
Lucky
The shopping magazine with the best buys, and the fashion tips. You’ll need them before you
go to the stores. What makes Lucky really special is that it gives you the information you need
before anyone else has it.
Cover Price: 18.50 Our Price :15.50
【1】How much can you save to buy a copy of Best Weekend Projects now?
A. 3 B.4.05 C.10.2D.13.4
【2】Which book can give you some advice on shopping?
A. Lucky B. Parents
C. Off the Beaten Cart Path D. Best Weekend Projects
【3】Who may like the book Off the Beaten Cart Path most?
A. Ladies loving shopping
B. Parents with new-born babies
C. Persons loving traveling in America
D. Husbands wanting to improve their home
3. Jim Denevan is an amazing artist whose work is admired by all, but owned by none — that’s
because all of Jim’s art is created on an unusual canvas( 画布)— the soft sand. He sometimes
spends days working on a piece, only to see it washed away by the sea or a storm and that is just
the way he likes it.
Denevan discovered his artistic talents about ten years ago, when he was wandering aimlessly
on the beach with a stick. He ended up drawing a 12-foot-long fish. Since then, Jim has
traveled over 1,800 miles while creating over 600 pieces of sand art.
Over the years, his drawings have become bigger, but the tools he uses haven’t changed — All
he needs is a stick, a garden rake (耙子)and most importantly, his lively imagination!
Just like any good artist, Jim is quite particular about the “quality” of his canvas, sometimes
walking for miles, looking for perfect sand. His latest piece of work, which is also the world’s
largest freelance (自由职业的)drawing, was created in the desert sand of Nevada. It took Jim
three trips, eight days and over 100 miles of walking to create this 3-mile work of art. It took
the storm just one night to destroy it! However, Jim says he actually enjoys watching the
waves or rain, wash his paintings away.
Jim’s art has become very popular over the years and was even the topic of a documentary
named “Sandman” in 2015. Jim Denevan is not just about art in the sand — he is also an
excellent chef and founder of an organization called “Outstanding in the Field”, whose
mottois to celebrate food at its source. Accordingly, group dining events are held outdoors on
farms, with the diners being treated to a delicious meal. The events, which are held in different
farms throughout America, are always sold out the minute the schedule is announced.
【1】What do we know about Denevan?
A. He used to be a chef.
B. He has a talent for creating sand art.
C. He puts his work on show regularly.
D. He showed artistic talents at a very young age.
【2】It can be learnt from the passage that ___________.
A. Denevan walks a lot to complete his work
B. it is not hard for Denevan to find suitable sand to draw on
C. it usually takes long for the storm to destroy Denevan’s work
D. Denevan is very particular about his drawing tools.
【3】Which of the following can best describe Denevan?
A. Generous. B. Kind-hearted. C. Imaginative. D. Traditional.
【4】What can we learn from the last paragraph?
A. Denevan loses his interest in art soon.
B. Denevan is also popular as a chef.
C. Being a happy chef is Denevan’s final goal in life.
D. Denevan’s fame helps him with his chef job.
4. The City of Christchurch, New Zealand was struck by a 7.1magnitude earthquake on the
early morning of Saturday, September 4,2010.
No tsunami alert was reported. The country's army troops were on standby to assist victims
and disaster recovery operation. New Zealand's Prime Minister John Key, flew to the affected
area to inspect and assess the situation of the damaged city. The Prime Minister said that the
full assessment of the damages would possibly take months to know the severity of damages.
Based from his assessment on what he saw in the area, it could cost at least 2 billion New
Zealand dollars or US$1.4 billion for reconstruction.
“An absolute miracle that no one died,” Prime Minister John Key said. Two were seriously
injured from this quake and thousands of local residents were awakened after being shaken at
4:35 a.m. of that Saturday.
There were people trapped inside the damaged buildings but fortunately none were reported
dead from the rubble of the damaged buildings.
“We're all feeling scared—we've just had some significant aftershocks,” a survivor told TV
One News. “Tonight we're just people in the face of a massive natural disaster, trying to help
each other and we're grateful we haven't lost a life.”
GNS Science reported 29 aftershocks within the 14 hours after the quake, with strength from
magnitude 3.7 to 5.4.
New_Zealand_is_no_stranger_to_earthquakes.The country experiences more than 14,000
earthquakes a year—but only about 150 are felt by people.
“Many buildings here were built with earthquake protection measures. However, in most
cities in developing countries, people build how they want to and there're no building controls
to force them to build to a higher standard that's safe,” Andrew Charleson, an architecture
professor at Victoria University of Wellington told CNN.
【1】How many people were killed in the New Zealand earthquake on September 4, 2010?
A.250,000. B.29. C.2. D.0.
【2】After the earthquake, all of the following occurred EXCEPT that ________.
A.a number of aftershocks broke out
B.army troops were there to help
C.no people were injured or killed
D.the full assessment of the damages can't take in a short time
【3】What does the underlined sentence mean?
A.Earthquakes break out frequently in New Zealand.
B.The earthquakes breaking out in New Zealand are very strange.
C.The earthquakes breaking out in New Zealand are unusual.
D.Earthquakes rarely hit New Zealand.
【4】What's the main idea of the passage?
A.No one was ever killed in earthquakes in New Zealand.
B.A massive earthquake struck the city of Christchurch of New Zealand.
C.New Zealand has strict laws to guarantee the buildings' safety.
D.A miracle happened in the terrible earthquake.
5. A long-term American study shows the importance of early education for poor children. The
study is known as the Abecedarian(初步的) Project. It involved more than one-hundred young
children from poor families in North Carolina.
Half of the children attended an all-day program at a high-quality childcare center. The center
offered educational, health and social programs. Children took part in games and activities to
increase their thinking and language skills and social and emotional development. The
program also included health foods for the children.
The children attended the program from when they were a few weeks old until the age of five
years. The other group of children did not attend the childcare center. After the age of five,
both groups attended public school.
Researchers compared the two groups of children. When they were babies, both groups had
similar results in tests for mental and physical skills. However, from the age of eighteen
months, the children in the educational child care program did much better in tests.
The researchers tested the children again when they were twelve and fifteen years old. The
tests found that the children who had been in the childcare center continued to have higher
average test results. These children did much better on tests of reading and mathematics.
A few years ago, organizers of the Abecedarian Project tested the students again. At the time,
each student was twenty-one years old. They were tested for thinking and educational ability,
employment, parenting and social skills. The researchers found that the young adults who had
the early education still did better in reading and mathematics tests. They were more than two
times as likely to go to college or to have completed college. In addition, the children who
received early education were older on average, when their first child was born.
The study offers more evidence that learning during the first months and years of life is
important for all later development.
The researchers of the Abecedarian Project believe their study shows a need for lawmakers to
spend money on public early education. They believe these kinds of programs could reduce
the number of children who do not complete school and are unemployed.
【1】The Abecedarian Project has lasted ______.
A. almost one year B. about five years C. more than 20 years D. no more than 15 years
【2】What do we know about the people who had been in the childcare center, compared
with those who hadn’t?
A. They were more likely to go to college. B. They had children earlier.
C. They had the same results in tests. D. They are less sociable.
【3】According to the passage, The Abecedarian Project__________.
A. involves children from rich families
B. doesn’t provide food for children
C. offers foreign teachers to help improve children’s language skills
D. studies the importance of an early education for poor children
【4】What is NOT sure about the Abecedarian Project after reading the text?
A. How important early education is for poor children.
B. What the children learned at the child-care center.
C. How many children are involved in the Abecedarian Project.
D. Whether lawmakers will spend money on public early education.
题目解答
答案
二、 阅读理解
2. 【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【解析】
这是一篇说明文。介绍了四本旅行杂志 Off the Beaten Cart Path、Parents、Best Weekend
Projects 和 Lucky 的具体信息,涉及杂志的内容价格等信息。
【1】细节理解题。根据 Best Weekend Projects 部分中 Cover Price: 17.95Our price:
13.90 可知杂志的封面价格是 17.95,这里的价格是 13.90,因此相差 17.95-13.90=4.05
美元。故选 B。
【2】细节理解题。根据 Lucky 部分 What makes Lucky really special is that it gives you
the information you need before anyone else has it.可知 Lucky 有很多关于购物的建议信息。
故选 A。
【3】细节理解题。根据 Off the Beaten Cart Path 部分中 It includes over 1,000 of the
United States` most must-see destinations 可知它含有美国 1000 个景点信息,所以应该是
喜欢去美国旅游的人对它最感兴趣,故选 C。
3. 【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】B
【解析】
这是一篇说明文。本文主要讲述了 Jim Denevan 这位令人惊叹的艺术家的成名过程。
【1】细节理解题。第二段第一句 Denevan discovered his artistic talents about ten years
ago, when he was wandering aimlessly on the beach with a stick.可知 Denevan 年轻的时候
就展现出了艺术天分,故选 D。
【2】细节理解题。第二段最后一句 Since then, Jim has traveled over 1,800 miles while
creating over 600 pieces of sand art.可知吉姆走了 1800 多英里,创作了 600 多件沙子艺术
品。故选 A。
【3】细节理解题。第三段最后一句 All he needs is a stick, a garden rake (耙子)and most
importantly, his lively imagination!可知 Denevan 是个想象力丰富的人,故选 C。
【4】段落大意题。根据最后一段第二句 Jim Denevan is not just about art in the sand —
he is also an excellent chef 以及下文内容可知 Jim Denevan 不仅仅是一个艺术家,他还是
一个出色的厨师,故最后一段主要说明了他也是一个受欢迎的厨师。故选 B。
4. 【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】B
这是一篇记叙文。本文讲述巨大地震袭击新西兰城市 Christchurch。
【1】细节理解题。由第三段引用的 Prime Minister John Key 所说的话 An absolute
miracle that no one died 可以看出,这次地震没有人遇难。故选 D。
【2】细节理解题。由第三段的 Two were seriously injured from this quake.可知,地震中
有两人受了重伤。故选 C。
【3】句意理解题。由下文 The country experiences more than 14,000 earthquakes a year
这个国家一年有 14000 多次地震,可以看出,在新西兰经常发生地震。故选 A。
【4】主旨大意题。文章报道了新西兰城市 Christchurch 的一次地震的情况,可知最好
标题是巨大地震袭击新西兰 Christchurch,故选 B。
【解析】
5. 【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】D
【解析】
本文属于说明言文。研究发现,早期教育十分重要,可以提高贫穷孩子的生活,帮助
他们完成学业,顺利找到好工作。它可以改善孩子未来的生活。
【1】细节理解题。根据第六段的第一句 A few years ago, organizers of the Abecedarian
Project tested the students again. At the time, each student was twenty-one years old。这个项
目的组织者在孩子二十一岁的时候再次对孩子进行了测试,可知这个项目持续了超过
20 年。分析选项可知选 C.
【2】推理判断题。根据第六段中间部分 the researchers found that the young adults who
had the early education still did better in reading and mathematics tests. They were more than
two times as likely to go to college or to have completed college. 研究人员发现,那些在育
儿中心受过早期教育的年轻人在阅读和数学测试方面仍然做得更好。他们上大学或完
成大学的可能性是那些没去的两倍多。由此可推断出上过育儿中心的人们更有可能上
大学。分析选项可知 A 项正确。
【3】推理判断题。根据第一段的内容可知,一项长期的美国研究表明早期教育对贫困
儿童很重要。这项研究涉及到北卡罗莱纳有一百多名来自贫困家庭的孩子。接着下面
把上过育儿中心的和没上过的两组孩子进行了对比,发现上过高质量育儿中心的这些
孩子在阅读和数学测试方面做得更好。二十年后再次比较发现,上过育儿中心的受过
早期教育的年轻人在阅读和数学测试方面仍然做得更好。他们上大学或完成大学的可
能性更大,从而得出了早期教育对贫困的孩子来说非常重要。分析选项可知 D 项符合
题意。
【4】推理判断题。根据 The researchers of the Abecedarian Project believe their study
shows a need for lawmakers to spend money on public early education.这个项目的研究者认
为他们的研究成果表明:立法者需要在公共早期教育上投资资金,我们无法确定立法者
是否这样做了。分析选项可知选 D。
推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常
相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好
该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信
息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。其中最重要的一种就是根据
事实细节,推断合理信息。这种推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出
一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是
文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能
做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是
说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌
片面思考,得出片面结论。本大题中的第 2、3 和 4 小题都属于根据事实细节,推断出
合理信息这种题型。