题目
二、 阅读理解(共 4 题)2. Safety is a huge concern whenever I run with my earphones in. But I need music to run.Otherwise all I hear is the sound of my own breathing. So I’ve found a compromise: I run withonly one earphone in. The music sounds off. It’s an imperfect solution.An updated pair of headphones, called AfterShokz, aim to do better. AfterShokz bills itself asusing bone conducting technology to conduct music from the front of the ear, delivering soundthrough your cheekbone and inner ear. This keeps your eardrum (鼓膜) free to hear everythingelse.“Earbuds (耳塞式耳机) are typically designed to block out all sound, which is fine whenyou’re inside. But when you’re outside, you need all your senses. It would be like sending youout cycling with a blindfold on,” says Rod Annet, managing director of AfterShokz.Here’s where AfterShokz comes in. The headphones hook over the back of your head with themain “bud” resting high up against your cheek. This keeps your ear free to delight in othersounds.So do they work? In a word, yes. During a 45-minute jog, they didn’t bounce or shift. I heardfar more of my environment than I normally do: a nearby bike there; a runner passing meagain to my left; and so forth.What about the downsides? If you’re a huge fan of high-quality sound, you might find theheadphones a bit tinny. One friend expressed concerns about missing the ability to get lost inthe music as you might be distracted by other noises, although I personally didn’t find that anissue.Yet those are all minor details. For me, probably the biggest problem is the price. Rangingbetween £ 49.96 to £ 83.29, AfterShokz headphones aren’t exactly cheap.With all that considered, would I recommend them? Yes. AfterShokz headphones are quiteuseful. While out jogging, they were light, painless, and easy to use. They made me feel safer.【1】What is special about AfterShokz headphones?A.They are a good choice for inside use.B.They allow users to hear other sounds.C.They can make music sound more beautiful.D.They can deliver sound through your eardrum.【2】What does the author’s friend think of AfterShokz headphones?A.They prevent users getting lost.B.They deliver high—quality sound.C.They often move while users are running.D.They fail to allow users to enjoy the music.【3】The author thinks AfterShokz headphones .A.are too expensive B.seem quite uselessC.make users feel pain D.are too complex to use【4】What is the main purpose of the text?A.To express worries. B.To introduce a product.C.To share a personal story. D.To complain about a product. 3. Earlier this year, my family experienced an unexpected tragedy. The kind of tragedy whichknocks you out of yourself and turns your whole world upside down. A tragedy which also causedme to be out of work for three months. It was completely unforeseen and I had no time to puttogether an out-of-office plan.I’ve worked at previous companies where this kind of tragedy would have been handledprofessionally; I would have been given the legally—required money and asked to leave. Butat SAS Institute (an American developer of analytics software), my team stepped in and filledin with no questions or hesitations. My work was not left undone. My clients ( 客户) werepatient when those picking up the pieces of projects unrelated to them needed some time toget familiar with the work. My management and colleagues checked on my family regularly.At last, my manager, my entire team and Human Resources Department helped me back towork at my own pace. They even changed my workspace over a weekend to better suit mypersonal needs before I even came back to work.You see, SAS—creates—a—family. The special attention to employee happiness andwork/life balance makes that family possible. The flexible work environment enables mostemployees to create a schedule that best suits their personal needs—whether it’s attending aschool play or taking an aging parent to the doctor. The Work/Life Office has a wealth ofresources for college planning, anger management, sorrow, etc. But, as you can see, it doesn’tstop there. Most employees believe that SAS is their family. We rely on each other. We helpeach other succeed. We celebrate team successes. We hang out after work. Our kids playtogether. We laugh together and cry together.Sure, we have a lot of convenience benefits at SAS. But, what really makes a difference to meis the SAS culture that the outside world doesn’t always see: The balance. Thecompanionship. The management support. The family it allows me to have.I’m so eager for others to see the side of SAS that I see every day.【1】After the tragedy, the author .A.changed his job B.felt very hopelessC.was sick for three months D.turned to his colleagues for help【2】What did the author’s colleagues do for him during his absence?A.They raised money to help him.B.They visited his family every weekend.C.They asked his clients to wait for him to return.D.They moved his office desk to a convenient place.【 3 】 By saying the underlined words “SAS creates a family” in Paragraph 3, the authormeans .A.the employees feel at home at SASB.SAS often organizes family get-togethersC.many SAS employees have become couplesD.the offices at SAS are decorated like families【4】The author writes the text mainly to .A.tell his life experience B.introduce SAS cultureC.encourage people to join SAS D.explain the importance of family 4. Life hasn’t always been easy for Sareana Kimia, 16. Her parents split up when she was young,and she hasn’t seen her dad since she was l0. In June 2014, she and her mom, Shefali Gupta, foundout that they would soon be evicted ( 逐出) from their home. Sareana knew that her mom hadmoney problems.Even before the eviction, Gupta had become very sad. Because she didn’t have healthinsurance, Gupta couldn’t get a doctor’s help for her emotional problems.Sareana took charge of things at home. For example, she often cooked her family’s meals.When she and her mom were about to lose their home, it was Sareana who arranged a placefor them to stay.For years, Sareana had been an active volunteer with several organizations. She even startedher own group, Youth for National Change. It works to support the rights of young people.Sareana called a few adults she had worked with. After finding out about her situation, onecouple opened their doors right away. But by August 2014, the couple no longer had room forSareana and her mom. The two ended up living in their car. They didn’t want to go to ahomeless shelter out of fear that they could be split up. Through it all, Sareana kept workingon projects and studying. “At no point did I let what was going on change my daily routine,”she says.Sareana is homeschooled online and goes to classes at a nearby college. Last fall, school billsbegan piling up. She had no way to pay them. A friend suggested that she try raising fundsonline. After a newspaper ran an article about Sareana, donations poured in-nearly 30,000!She paid for school and had enough money left to rent a small apartment. She and her mommoved into it in January 2015.【1】What happened to Sareana in 2014?A.She lost her father. B.She became homeless.C.Her mom abandoned her. D.Her house was destroyed.【2】Sareana started an organization to .A.teach people to cook B.support poor peopleC.earn money D.help youth【3】Sareana finally found her own apartment .A.by raising money B.by doing part—time jobsC.with the help of her friends D.with the help of her college 5. I think adults are affected by media, songs, and the Internet, and that is hard enough. Afterlooking in all of the magazines and at models, my friends and I agree that our least favorite day ofthe year is when we wear swimsuits! It affects your whole mood and self-image for the day. Thinkabout how hard it is for young girls if they believe “how hot you look” is how valuable you are.Here are some ways parents can be proactive in encouraging a healthy self-image in theirchildren.First, teach what real value is. I think kids sometimes are confused about values. Howvaluable you are is not measured by how pretty you are on the outside and success is notmeasured by how famous you are. We were watching the Oscars and my 6-year-old son said“She is so pretty,” and then quickly looked at me and said “You are prettier, Mom.” And Isaid, “It’s okay. There are many people prettier than me on the outside. I know that’s not whyyou love me.” It is important to teach children this from an early age.Second, tell your kids about “the grass is always greener syndrome.” It is very easy for all ofus to see the glamour (魅力), whether it be in a famous singer or the most popular girl in theschool. Do not dehumanize and judge famous people. Talk about what problems they mighthave that are different from the problems your child has and maybe some of the samestruggles, like maybe wanting acceptance from peers (同龄人).At last, use your mouth. Don’t be afraid to have conversations with your child about howthey’re feeling about ads, songs, etc... Boys too! You are the parent! Kids of all ages want andneed boundaries whether they admit it or not. Take a stand and have confidence enough not tobe followers and not to purchase clothing, music, or magazines that you don’t believe sendsthe right message to your children!【1】What does the underlined word “It” in Paragraph 1 refer to?A.Singing with friends. B.Learning swimming skills.C.Showing imperfect figures. D.Reading fashion magazines.【2】The author’s son said “You are prettier, Mom” probably .A.to praise his mother B.to comfort his motherC.because he didn’t like stars D.because he really thought so【3】What syndrome is mentioned in Paragraph 4?A.Lots of people like judging others.B.Kids want to be popular in school.C.People tend to like famous singers.D.People always think others’ life is better.【4】In the last paragraph, the author advises parents to .A.set limits for their kidsB.make friends with their kidsC.teach their kids how to be confidentD.encourage their kids to be themselves.
二、 阅读理解(共 4 题)
2. Safety is a huge concern whenever I run with my earphones in. But I need music to run.
Otherwise all I hear is the sound of my own breathing. So I’ve found a compromise: I run with
only one earphone in. The music sounds off. It’s an imperfect solution.
An updated pair of headphones, called AfterShokz, aim to do better. AfterShokz bills itself as
using bone conducting technology to conduct music from the front of the ear, delivering sound
through your cheekbone and inner ear. This keeps your eardrum (鼓膜) free to hear everything
else.
“Earbuds (耳塞式耳机) are typically designed to block out all sound, which is fine when
you’re inside. But when you’re outside, you need all your senses. It would be like sending you
out cycling with a blindfold on,” says Rod Annet, managing director of AfterShokz.
Here’s where AfterShokz comes in. The headphones hook over the back of your head with the
main “bud” resting high up against your cheek. This keeps your ear free to delight in other
sounds.
So do they work? In a word, yes. During a 45-minute jog, they didn’t bounce or shift. I heard
far more of my environment than I normally do: a nearby bike there; a runner passing me
again to my left; and so forth.
What about the downsides? If you’re a huge fan of high-quality sound, you might find the
headphones a bit tinny. One friend expressed concerns about missing the ability to get lost in
the music as you might be distracted by other noises, although I personally didn’t find that an
issue.
Yet those are all minor details. For me, probably the biggest problem is the price. Ranging
between £ 49.96 to £ 83.29, AfterShokz headphones aren’t exactly cheap.
With all that considered, would I recommend them? Yes. AfterShokz headphones are quite
useful. While out jogging, they were light, painless, and easy to use. They made me feel safer.
【1】What is special about AfterShokz headphones?
A.They are a good choice for inside use.
B.They allow users to hear other sounds.
C.They can make music sound more beautiful.
D.They can deliver sound through your eardrum.
【2】What does the author’s friend think of AfterShokz headphones?
A.They prevent users getting lost.
B.They deliver high—quality sound.
C.They often move while users are running.
D.They fail to allow users to enjoy the music.
【3】The author thinks AfterShokz headphones .
A.are too expensive B.seem quite useless
C.make users feel pain D.are too complex to use
【4】What is the main purpose of the text?
A.To express worries. B.To introduce a product.
C.To share a personal story. D.To complain about a product.
3. Earlier this year, my family experienced an unexpected tragedy. The kind of tragedy which
knocks you out of yourself and turns your whole world upside down. A tragedy which also caused
me to be out of work for three months. It was completely unforeseen and I had no time to put
together an out-of-office plan.
I’ve worked at previous companies where this kind of tragedy would have been handled
professionally; I would have been given the legally—required money and asked to leave. But
at SAS Institute (an American developer of analytics software), my team stepped in and filled
in with no questions or hesitations. My work was not left undone. My clients ( 客户) were
patient when those picking up the pieces of projects unrelated to them needed some time to
get familiar with the work. My management and colleagues checked on my family regularly.
At last, my manager, my entire team and Human Resources Department helped me back to
work at my own pace. They even changed my workspace over a weekend to better suit my
personal needs before I even came back to work.
You see, SAS—creates—a—family. The special attention to employee happiness and
work/life balance makes that family possible. The flexible work environment enables most
employees to create a schedule that best suits their personal needs—whether it’s attending a
school play or taking an aging parent to the doctor. The Work/Life Office has a wealth of
resources for college planning, anger management, sorrow, etc. But, as you can see, it doesn’t
stop there. Most employees believe that SAS is their family. We rely on each other. We help
each other succeed. We celebrate team successes. We hang out after work. Our kids play
together. We laugh together and cry together.
Sure, we have a lot of convenience benefits at SAS. But, what really makes a difference to me
is the SAS culture that the outside world doesn’t always see: The balance. The
companionship. The management support. The family it allows me to have.
I’m so eager for others to see the side of SAS that I see every day.
【1】After the tragedy, the author .
A.changed his job B.felt very hopeless
C.was sick for three months D.turned to his colleagues for help
【2】What did the author’s colleagues do for him during his absence?
A.They raised money to help him.
B.They visited his family every weekend.
C.They asked his clients to wait for him to return.
D.They moved his office desk to a convenient place.
【 3 】 By saying the underlined words “SAS creates a family” in Paragraph 3, the author
means .
A.the employees feel at home at SAS
B.SAS often organizes family get-togethers
C.many SAS employees have become couples
D.the offices at SAS are decorated like families
【4】The author writes the text mainly to .
A.tell his life experience B.introduce SAS culture
C.encourage people to join SAS D.explain the importance of family
4. Life hasn’t always been easy for Sareana Kimia, 16. Her parents split up when she was young,
and she hasn’t seen her dad since she was l0. In June 2014, she and her mom, Shefali Gupta, found
out that they would soon be evicted ( 逐出) from their home. Sareana knew that her mom had
money problems.
Even before the eviction, Gupta had become very sad. Because she didn’t have health
insurance, Gupta couldn’t get a doctor’s help for her emotional problems.
Sareana took charge of things at home. For example, she often cooked her family’s meals.
When she and her mom were about to lose their home, it was Sareana who arranged a place
for them to stay.
For years, Sareana had been an active volunteer with several organizations. She even started
her own group, Youth for National Change. It works to support the rights of young people.
Sareana called a few adults she had worked with. After finding out about her situation, one
couple opened their doors right away. But by August 2014, the couple no longer had room for
Sareana and her mom. The two ended up living in their car. They didn’t want to go to a
homeless shelter out of fear that they could be split up. Through it all, Sareana kept working
on projects and studying. “At no point did I let what was going on change my daily routine,”
she says.
Sareana is homeschooled online and goes to classes at a nearby college. Last fall, school bills
began piling up. She had no way to pay them. A friend suggested that she try raising funds
online. After a newspaper ran an article about Sareana, donations poured in-nearly $ 30,000!
She paid for school and had enough money left to rent a small apartment. She and her mom
moved into it in January 2015.
【1】What happened to Sareana in 2014?
A.She lost her father. B.She became homeless.
C.Her mom abandoned her. D.Her house was destroyed.
【2】Sareana started an organization to .
A.teach people to cook B.support poor people
C.earn money D.help youth
【3】Sareana finally found her own apartment .
A.by raising money B.by doing part—time jobs
C.with the help of her friends D.with the help of her college
5. I think adults are affected by media, songs, and the Internet, and that is hard enough. After
looking in all of the magazines and at models, my friends and I agree that our least favorite day of
the year is when we wear swimsuits! It affects your whole mood and self-image for the day. Think
about how hard it is for young girls if they believe “how hot you look” is how valuable you are.
Here are some ways parents can be proactive in encouraging a healthy self-image in their
children.
First, teach what real value is. I think kids sometimes are confused about values. How
valuable you are is not measured by how pretty you are on the outside and success is not
measured by how famous you are. We were watching the Oscars and my 6-year-old son said
“She is so pretty,” and then quickly looked at me and said “You are prettier, Mom.” And I
said, “It’s okay. There are many people prettier than me on the outside. I know that’s not why
you love me.” It is important to teach children this from an early age.
Second, tell your kids about “the grass is always greener syndrome.” It is very easy for all of
us to see the glamour (魅力), whether it be in a famous singer or the most popular girl in the
school. Do not dehumanize and judge famous people. Talk about what problems they might
have that are different from the problems your child has and maybe some of the same
struggles, like maybe wanting acceptance from peers (同龄人).
At last, use your mouth. Don’t be afraid to have conversations with your child about how
they’re feeling about ads, songs, etc... Boys too! You are the parent! Kids of all ages want and
need boundaries whether they admit it or not. Take a stand and have confidence enough not to
be followers and not to purchase clothing, music, or magazines that you don’t believe sends
the right message to your children!
【1】What does the underlined word “It” in Paragraph 1 refer to?
A.Singing with friends. B.Learning swimming skills.
C.Showing imperfect figures. D.Reading fashion magazines.
【2】The author’s son said “You are prettier, Mom” probably .
A.to praise his mother B.to comfort his mother
C.because he didn’t like stars D.because he really thought so
【3】What syndrome is mentioned in Paragraph 4?
A.Lots of people like judging others.
B.Kids want to be popular in school.
C.People tend to like famous singers.
D.People always think others’ life is better.
【4】In the last paragraph, the author advises parents to .
A.set limits for their kids
B.make friends with their kids
C.teach their kids how to be confident
D.encourage their kids to be themselves.
题目解答
答案
二、 阅读理解
2. 【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】B
本文是说明文。文章介绍了一款适合跑步时戴的耳机。
【1】细节理解题。由第二段末的 This keeps your eardrum (鼓膜) free to hear everything
else.及第四段末的 This keeps your ear free to delight in other sounds.可知,这款耳机可以
使用户在听音
乐的同时听到外界的声音。故选 B.
【2】细节理解题。由倒数第三段中的 One friend expressed concerns about missing the
ability to get lost in the music as you might be distracted by other noises.可知,他们可能会
使用户被其他的噪音干扰,而无法享受音乐。故选 D.
【3】细节理解题。根据倒数第二段中的 For me, probably the biggest problem is the price.
… aren’t exactly cheap.可知,作者认为这款耳机太贵。故选 A.
【4】写作意图题。由第二段中的 An updated pair of headphones, called AfterShokz, aim
to do better.及最后一段可知,本文旨在介绍一款新型耳机。故选 B.
【解析】
3. 【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】B
本文是记叙文。作者是一名 SAS 的员工,在他遇到困难时,公司的“家”文化让他受益
匪浅。
【1】推理判断题。根据第一段中的“The kind of tragedy which knocks you out of yourself
and turns your whole world upside down...It was completely unforeseen and I had no time to
put together an out of office plan.”可知,作者遭受的悲剧足以让他的整个世界崩塌,而这
一切又让他措手不及。由此可推测,作者当时应该是感到很绝望。故选 B.
【2】细节理解题。根据第二段末的“They even changed my workspace over a weekend to
better suit my personal needs before I even came back to work.”可知,同事们把我的座位移
动到更适合我的地方。故选 D.
【3】推理判断题。根据第三段内容可知,SAS 关注员工的幸福、工作时间灵活、工作
环境愉快,而且还有专门的部门帮助员工解决在工作和生活中遇到的问题。除此之外,
大部分 SAS 的员工都视公司为家,并且员工之间也建立了深厚的感情。这些都说明,
在 SAS,员工们感觉亲切、舒服,就像在家一样。故选 A.
【4】写作目的题。通读全文可知,作者在遇到困难时,SAS 的“家”文化让他受益匪浅,
所以作者想给其他人介绍 SAS 的公司文化。最后一段点出了本文的写作目的。故选 B.
【解析】
4. 【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
本文是记叙文。一个女孩和妈妈无家可归后努力渡过难关。
【1】推理判断题。由第一段中的 In June 2014, she and her mom ... would soon be evicted
from their home 及下文母女俩的住处可推断,2014 年 Sareana 无家可归了。故选 B.
【2】细节理解题。由第四段末的 It works to support the rights of young people 可知,这
个组织是帮助青少年的。故选 D.
【3】细节理解题。由最后一段中的 After a newspaper ran an article about Sareana,
donations poured in-nearly $ 30,000! She paid for school and had enough money left to rent a
small apartment.可知,Sareana 挣够了钱搬进了属于自己的家。故选 A.
【解析】
5. 【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
本文是议论文。文章主要阐述了家长们应如何帮助孩子们树立正确的价值观。
【1】词义猜测题。由上文的 all of the magazines and at models...when we wear swimsuits
及下文的 how hot you look 可推断,画线词指代“穿上泳衣后展示出不完美的身材”。故
选 C.
【2】推理判断题。由上文的 We were watching the Oscars and my 6-year-old son said
“She is so pretty,” and then quickly looked at me and said 及下文作者的话 It’s okay. There
are many people prettier than me on the outside 可推断,作者的儿子那样说很可能只是为
了安慰自己的妈妈。故选 B.
【3】推理判断题。由第四段中的 the grass is always greener syndrome 及 It is very easy
for all of us to see the glamour...Talk about what problems they might have 可知,作者认为
人们通常更容易看到别人好的地方,而忽视别人不如意的地方,即“这山望着那山高”。
故选 D.
【4】细节理解题。由最后一段中的 You are the parent! Kids of all ages want and need
boundaries whether they admit it or not 可知,作者建议家长们适当限制孩子们接触的东
西。故选 A.
【解析】