logo
  • write-homewrite-home-active首页
  • icon-chaticon-chat-activeAI 智能助手
  • icon-pluginicon-plugin-active浏览器插件
  • icon-subjecticon-subject-active学科题目
  • icon-uploadicon-upload-active上传题库
  • icon-appicon-app-active手机APP
首页
/
英语
题目

What is "civilization?" asked Kenneth Clark 50 years ago in the seminal bbc series on the subject. "I don't know, and I can't define it in abstract terms, yet. But I think I can recognize it when I see it, and I'm looking at it now." And he turned to gesture behind him, at the soaring Gothic towers and flying buttresses of Notre Dame. It seems inhuman to care more about a building than about people. That the sight of Notre Dame going up in flames and sparks flowing off everywhere has attracted so much more attention than floods in southern Africa which killed over 1,000 arouses understandable feelings of guilt. Yet the widespread, intense grief at the sight of the cathedral's collapsing steeple is in fact profoundly human-and in a particularly 21st-century way. It is not just the economy that is global today, it is culture too. People wander the world in search not just of jobs and security but also of beauty and history. Familiarity breeds affection. A building on whose sunny steps you have rested, in front of which you have taken a selfie with your loved one, becomes a warm part of your memories and thus of yourself. That helps explain why China is in mourning-WeChat, young China's principal means of talking to itself, has been throbbing with the story-while India was largely indifferent. Tourism from India to the West is a trickle compared with the flood from China. This visual age has endowed beauty with new power, and social media have turned great works of art into superstars. Only a few, though, have achieved this status. Just as there is only ever a handful of word-famous actor, so the number of globally recognizable cultural symbols is tiny: the Mona Lisa, Michelangelo's David, the Taj Mahal, the Great Pyramid-and Notre Dame. Disaster, too, is visual. In the 24 hours after the fire started videos on social media of the burning cathedral were viewed nearly a quarter of a billion times. Yet the emotions the sight aroused were less about the building itself than about what losing it might mean. Notre Dame is an repression of humanity at its collective best. Nobody could look up into that vaulted ceiling without wondering at the cumulative genius of the thousands of anonymous craftsmen who, over a century and a half, realized a vision so grand in its structural ambition and so delicate in its hand-chiselled detail. Its survival through 850 years of political turbulence-through war, revolution and Nazi occupation- binds the present to the past. The fire also binds people to each other. The outpouring of emotion it has brought forth is proof that, despite the dark forces of division now abroad, we are all in it together. When nationalism is a raising threat, shared sadness makes borders suddenly irrelevant. When politics is polarized, a love of culture has the power to unite. When extremism divides Muslim from Christian and religious people from atheists, those of all faiths and none are mourning together. An edifice built for the glory of God also represents the unity of the human spirit. And it will be rebuilt. The morning after the fire, the many Parisians who went to the cathedral to mourn its destruction found comfort instead. Although the spire is gone, the towers are still standing and it seems likely that the whole building can be revived. The effort to rebuild it, like the fire, will bring people together. Within 24 hours, €600m (677m) had been raised from businesses and rich people, and rash of crowdfunding campaigns started. A high-resolution laser scan of the building, carried out recently, should help. It will never be the same, but that is as it should be. As Victor Hugo wrote in The Hunchback Of Notre Dame, a three-volume love-letter to the cathedral: "Great edifices, like great mountains, are the work of centuries. Art is often transformed as it is being made…Time is the architect, the nation is the builder."(1)From the first two paragraphs, we know that______.A. Kenneth Clark thinks civilization is too abstract to recognizeB. it is not wrong to care more about a building than about peopleC. floods in southern Africa arouse understandable feelings of guiltD. it is found that the collapse of Notre Dame was caused by human(2)What can we infer from the underlined sentence "Familiarity breeds affection"?______A. Indians indifference to the fire results from lack of social media.B. Chinese affection for tourism contributes to nationwide mourning.C. Taking selfies with family members brings about warm memories.D. Love for Notre Dame arises from familiar memories and experiences.(3)According to the passage, the visual age______A. makes the cultural symbols more beautiful.B. makes many cultural symbols well-knownC. makes Notre Dame disaster widespread.D. makes social media develop swiftly.(4)Which of the following is TRUE about Notre Dame?______A. The survival of Notre Dame in many disasters is a bridge between present and past.B. The building itself rather than losing the building arouses sadness among people.C. The unity of the human spirit represents shared sadness and love of Notre Dame.D. The genius of famous architects is admired when people appreciate the building.(5)What is the best title for the passage?______A. Notre Dame Fire.B. The Human Spark.C. The Beauty of Notre Dame.D. Humanity and Architecture.

What is "civilization?" asked Kenneth Clark 50 years ago in the seminal bbc series on the subject. "I don't know, and I can't define it in abstract terms, yet. But I think I can recognize it when I see it, and I'm looking at it now." And he turned to gesture behind him, at the soaring Gothic towers and flying buttresses of Notre Dame.
    It seems inhuman to care more about a building than about people. That the sight of Notre Dame going up in flames and sparks flowing off everywhere has attracted so much more attention than floods in southern Africa which killed over 1,000 arouses understandable feelings of guilt. Yet the widespread, intense grief at the sight of the cathedral's collapsing steeple is in fact profoundly human-and in a particularly 21st-century way.
   It is not just the economy that is global today, it is culture too. People wander the world in search not just of jobs and security but also of beauty and history. Familiarity breeds affection. A building on whose sunny steps you have rested, in front of which you have taken a selfie with your loved one, becomes a warm part of your memories and thus of yourself. That helps explain why China is in mourning-WeChat, young China's principal means of talking to itself, has been throbbing with the story-while India was largely indifferent. Tourism from India to the West is a trickle compared with the flood from China.
   This visual age has endowed beauty with new power, and social media have turned great works of art into superstars. Only a few, though, have achieved this status. Just as there is only ever a handful of word-famous actor, so the number of globally recognizable cultural symbols is tiny: the Mona Lisa, Michelangelo's David, the Taj Mahal, the Great Pyramid-and Notre Dame. Disaster, too, is visual. In the 24 hours after the fire started videos on social media of the burning cathedral were viewed nearly a quarter of a billion times.
   Yet the emotions the sight aroused were less about the building itself than about what losing it might mean. Notre Dame is an repression of humanity at its collective best. Nobody could look up into that vaulted ceiling without wondering at the cumulative genius of the thousands of anonymous craftsmen who, over a century and a half, realized a vision so grand in its structural ambition and so delicate in its hand-chiselled detail. Its survival through 850 years of political turbulence-through war, revolution and Nazi occupation- binds the present to the past.
   The fire also binds people to each other. The outpouring of emotion it has brought forth is proof that, despite the dark forces of division now abroad, we are all in it together. When nationalism is a raising threat, shared sadness makes borders suddenly irrelevant. When politics is polarized, a love of culture has the power to unite. When extremism divides Muslim from Christian and religious people from atheists, those of all faiths and none are mourning together. An edifice built for the glory of God also represents the unity of the human spirit.
   And it will be rebuilt. The morning after the fire, the many Parisians who went to the cathedral to mourn its destruction found comfort instead. Although the spire is gone, the towers are still standing and it seems likely that the whole building can be revived. The effort to rebuild it, like the fire, will bring people together. Within 24 hours, €600m ($677m) had been raised from businesses and rich people, and rash of crowdfunding campaigns started. A high-resolution laser scan of the building, carried out recently, should help.
   It will never be the same, but that is as it should be. As Victor Hugo wrote in The Hunchback Of Notre Dame, a three-volume love-letter to the cathedral: "Great edifices, like great mountains, are the work of centuries. Art is often transformed as it is being made…Time is the architect, the nation is the builder."
(1)From the first two paragraphs, we know that______.
A. Kenneth Clark thinks civilization is too abstract to recognize
B. it is not wrong to care more about a building than about people
C. floods in southern Africa arouse understandable feelings of guilt
D. it is found that the collapse of Notre Dame was caused by human
(2)What can we infer from the underlined sentence "Familiarity breeds affection"?______
A. Indians indifference to the fire results from lack of social media.
B. Chinese affection for tourism contributes to nationwide mourning.
C. Taking selfies with family members brings about warm memories.
D. Love for Notre Dame arises from familiar memories and experiences.
(3)According to the passage, the visual age______
A. makes the cultural symbols more beautiful.
B. makes many cultural symbols well-known
C. makes Notre Dame disaster widespread.
D. makes social media develop swiftly.
(4)Which of the following is TRUE about Notre Dame?______
A. The survival of Notre Dame in many disasters is a bridge between present and past.
B. The building itself rather than losing the building arouses sadness among people.
C. The unity of the human spirit represents shared sadness and love of Notre Dame.
D. The genius of famous architects is admired when people appreciate the building.
(5)What is the best title for the passage?______
A. Notre Dame Fire.
B. The Human Spark.
C. The Beauty of Notre Dame.
D. Humanity and Architecture.

题目解答

答案

BDCAB
1. B.细节理解题.根据第二段的第一句 It seems inhuman to care more about a building than about people(关心建筑物胜过关心人似乎是不人道的)以及最后一句Yet the widespread, intense grief at the sight of the cathedral's collapsing steeple is in fact profoundly human-and in a particularly 21st-century way.可知,看到大教堂倒塌的尖塔,人们普遍感到强烈的悲痛,事实上,这是一种深刻的人性,由此可推知,关心建筑物胜过关心人并没有什么错误,故选B.
2. D.推理判断题.根据第三段第一句It is not just the economy that is global today, it is culture too可知,今天全球化的不仅仅是经济,还有文化,以及后面的A building on whose sunny steps you have rested, in front of which you have taken a selfie with your loved one, becomes a warm part of your memories and thus of yourself可知,你曾在阳光明媚的台阶上休息过,你曾在台阶前与你所爱的人自拍过,这座建筑成为你记忆中的一部分,也因此成为你自己的一部分,这些都表明对圣母院的爱来自于熟悉的记忆和经历,故选D.
3. C.细节理解题.根据第四段This visual age has endowed beauty with new power, and social media have turned great works of art into superstars. Only a few, though, have achieved this status可知,这个视觉时代赋予了美以新的力量,社交媒体把伟大的艺术作品变成了超级巨星,但只有少数达到了这个地位,说明圣母院的大火灾难引发了广泛的关注;故选C.
4. A.细节理解题.根据第五段Its survival through 850 years of political turbulence-through war, revolution and Nazi occupation- binds the present to the past.可知,它通过战争、革命和纳粹占领经历了850年的政治动荡而幸存下来,把现在和过去联系在一起,说明圣母院在许多灾难中的生存是连接现在和过去的桥梁,故选A.
5. B.标题归纳题.本文是讨论的巴黎圣母院的大火引发的人性的思考,所以使用The Human Spark作为文章的标题最合适;故选B.

相关问题

  • Fill in the blanks with the words given below.Change the form where necessary.Each word can be used only once. budget defy dilemma diverseloyalty manipulate objectivePerspective tackle urge (1)The ____ of the "upright"message is to ask people to save,while the "permissive"message asks people to spend.(2)If you find yourself in a(n) ____ about what is the right decision for your career,speak to a career counselor.(3)It is important for parents to listen to their children's opinion because they may have a very different ____ on the things they've seen.(4)To cater for the different tastes of athletes from all over the world,the organizers of the Beijing Winter Olympics prepared ____ dishes.(5)If you want to save money for a rainy day making a(n) ____ is the first step you may want to take because it gives you a clear plan.(6)The Chinese legend goes that Yue Fei's mother tattooed four Chinese characters on his back to remind him of the importance of ____ to the nation.(7)When children are addicted to online games,they would often ____ their parents and stay online for hours every day.(8)The report goes on to ____ the technicians to take a more active role in developing the standards of artificial intelligence.

  • (Walk)______ a long way, Robbins began to feel tired.

  • Dreams can be a rich source of ___________ for an artist. (inspire)

  • High in the Swiss Alps many years ago, there lived a lonely shepherd boy who longed for a friend to share his evenings. One night he saw three old men, each holding a glass. The first old man said: “Drink this liquid and you shall be victorious in battle.” The second old man said: “Drink this liquid and you shall have countless riches.” The last old man said: “I offer you the happiness of music----- the horn(号角).” The boy chose the third glass, The next day, he came upon a great horn, ten feet in length, When he put his lips to it, a beautiful melody(旋律) floated across the valley. He had found a friend. So goes the legend(传说) of the horn, First known in the ninth century, the horn was used by herdsmen(牧人) to call cattle, for its deep tones echoed(发出回声) across the mountainsides. Even today, on a quiet summer evening, its music can be heard floating among the peaks(山顶).11. What detail about the shepherd boy does the passage tell us? A. His lonely job B. His age, C. His name D. His singing ability12. Why did the boy choose to drink the glass offered by the last old man? A. The boy liked the old man. B. The boy didn’t like the other old man. C. The boy loved music. D. The boy was thirsty.13. After the shepherd boy found the horn, he discovered it was _____. A. stolen from someone else B. very easy to carry with him C impossible to play D. like a new-found friend14. Today the horn is heard in the Swiss Alps _____. A. when it snows B. in summer C. when it rains D only in winter15. Which of the following would be the best title for the passage? A. The Hobbies of Shepherd Boys B. The Legend of the Horn C. The History of the Swiss Alps D. The Dreams of Shepherd Boyse='mso-spacerun:yes'> D. Computers At Home

  • In some families,new adults and kids seem to slip in effortlessly, ____ they have been there all along.A. whileB. thoughC. becauseD. as though

  • If you_________in a job for several years, you may be able to accumulate a lot of work experience and skills that would be beneficial to your future career development.A. have workedB. had workedC. have been workingD. had been working

  • D  Some radio signals were heard in 1967. They were coming from a point in the sky where there was unknown star. They were coming very regularly, too — about once a second, as if they were controlled by clock.  The scientists who heard the signals did not tell anybody else. They were rather afraid to tell in case they frightened people. The signals were coming from a very small body—no bigger, perhaps than the earth. Was that why no light could be seen from it? Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star? There was no end to the questions, but the scientists kept the news secret. "Perhaps there are intelligent beings out there." they thought, "who are trying to send messages to other planets, or to us?" So the news was not given to the newspaper. Instead, the scientists studied the signals and searched for others like them. Well, all that happened in 1967 and 1968. Since then scientists have learnt more about those strange, regular, radio signals. And they have told the story, of course.  The signals do not come from a planet; they come from a new kind of star called a "pulsar"(脉冲星). Pulsars are strong radio stars. They are the smallest but the heaviest stars we know at present. And we can be sure of this: no intelligent beings are living on them. Until now over a hundred other pulsars have been found, and most of them are very like the first one.  Recently, Chinese researchers have discovered six pulsars, which are super heavy remains of massive stars, using its Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope, known as FAST, thus opening a "new era of Chinese original space discovery". Li Di, the telescope's deputy chief engineer, said FAST is set to be fully operational by the end of 2019. Meanwhile, scientists there will continue to test FAST and cooperate with foreign scientists on space exploration.The radio signals discussed in this passage _____.A. were regularB. were controlled by a clockC. were heard in 1967 onlyD. were secret messagesThe scientists did not tell people about the signals because _____.A. the signals stood for secret messagesB. people might be frightenedC. the signals stood for unimportant messagesD. people would ask them too many questionsA pulsar _____.A. is a well-known satelliteB. is a small and light starC. has intelligent beings that were known at that timeD. is a small heavy star sending out strong radio signalsWhich of the following is TRUE?A. The radio signals were sent by a sky body which was known at that time.B. Scientists have searched for pulsars for many years but found none.C. Chinese researchers have discovered six pulsars using FAST.D. Now is the new era of Chinese space discovery with perfect FAST.

  • 26)Could she picture him ___ politics with her father in the drawing-room at her home ?A. discussingB. to discussC. as to discussD. that discusses

  • Never before in my career _ _ of an assignment A have l frightened B had I frightened C had I been frightened D have I been frightened

  • The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level of success in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts. Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of reaching an agreement. It involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of the negotiation. In many international business negotiations abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that the American represents a large multi-million-dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role becomes that of an impersonal supplier of information and cash. In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm this stereotypical perception, while undermining the negotiator’s position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on the part of the American negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiations and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural understanding. [共5题](1)What kind of manager is needed in present international business and foreign investment? [本题2分]A. The man who represents a large multi-million-dollar corporation. B. The man with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. C. The man who is wealthy and impersonal. D. The man who can negotiate with his foreign counterparts.

  • ID 89612-|||-We prefer fully __ the plan __ it into execution in a hurry.-|||-OA.discussing.to put-|||-OB.discussing . than put-|||-C.discussing...to putting-|||-O Do ti discuss.than to put

  • 6. The children will now play some pieces of music that they ______ themselves. A.were taught posed C.accomplished D.worked7. While she waited,she tried to ______ her mind with pleasant thoughts of the vacation. A.occupy pose C.think D.intensify8. In the film,the peaceful life of a monk ______ the violent life of a murderer. A.is compared with B.is compared to C.is contrasted to D.is contrasted with9. ______ to pay for an order is simplicity itself. A.Use plastic B.Using plastics C.Using plastic D.Used plastic10. Additional time is required for cooking or ______ homemade dishes. A.chill B.to chill C.chilled D.chilling

  • Whenever I have trouble ( ) many problems, I ask Jack for help.A. dealing withB. to deal withC. on dealing withD. deal with

  • 23.有一串钥匙在沙发上。Aset of keys _______on the sofa./ There is _________on the sofa.24.问李老师要你的书吧。________Ms. Li ________yourbook!25.请给老赵打电话。_________Old Zhao ______13096935553..26.这条蓝色的裤子是他的吗?Isthis pair of trousers _________?27.我的父母在第一张照片里。_______________are in the first photo.28.谢谢你帮助我。Thankyou for ________________./ Thank you for _____________.29.那个女孩姓王。Thegirl’s __________is Wang./ The girl’s ______________is Wang.30.那只小狗叫什么名字?What’s__________the dog? / What’s ____________name?31.今天玩得开心点!___________today! / Have a good time today!32.这有两张漂亮的她家的全家福。Here_______two nice photos of her family.

  • Most children with healthy appetites are ready to eat almost anything that is offered them and a child rarely dislikes food (51) it is badly cooked. The way a meal is cooked and served is most important and an (52) served meal will often improve a child’s appetite. Never ask a child whether he likes or dislikes a food and never (53) likes and dislikes in front of him or allow anybody else to do so. If the father says he hates fat meat or the mother refuses vegetables in the child’s hearing he is (54) to copy this procedure. Take it (55) granted that he likes everything and he probably will. Nothing healthful should be omitted from the meal because of a (56) dislike. At meal times it is a good idea to give a child a small portion and let him (57) back for a second helping rather than give him as much as he is likely to eat all at once. Do not talk too much to the child (58) meal times, but let him get on with his food, and do not allow him to leave the table immediately after a meal or he will soon learn to swallow his food (59) he can hurry back to his toys. Under (60) circumstances must a child be coaxed or forced to eat.55()。A. withB. asC. overD. for

  • These drugs are available over-the-counter without a(n)__________. ()A. infectionB. dosageC. prescription

  • The coming of the railways in the 1830s ________ our society and economic life.A. transferredB. transformedC. transportedD. transmitted

  • Elder and weaker Mr. Mag paid_visits to his old friends.A. scarceB. rare()C. insufficientD. inadequate

  • Responsibilities ______becoming a father.A. charge forB. go withC. save forD. go through

上一页下一页
logo
广州极目未来文化科技有限公司
注册地址:广州市黄埔区揽月路8号135、136、137、138房
关于
  • 隐私政策
  • 服务协议
  • 权限详情
学科
  • 医学
  • 政治学
  • 管理
  • 计算机
  • 教育
  • 数学
联系我们
  • 客服电话: 010-82893100
  • 公司邮箱: daxuesoutijiang@163.com
  • qt

©2023 广州极目未来文化科技有限公司 粤ICP备2023029972号    粤公网安备44011202002296号