logo
  • write-homewrite-home-active首页
  • icon-chaticon-chat-activeAI 智能助手
  • icon-pluginicon-plugin-active浏览器插件
  • icon-subjecticon-subject-active学科题目
  • icon-uploadicon-upload-active上传题库
  • icon-appicon-app-active手机APP
首页
/
英语
题目

单选题请阅读Passage 2,完成题:A big focus of the criticism of computer games has concerned the content of the games being played. When the narratives of the games are analyzed they can be seen to fall into some genres.The two genres most popular with the children I interviewed were'Plafformers' and 'Beat-them-ups'. Platform games such as Sonic and Super Mario involve leaping from platform to platform,avoiding obstacles, moving on through the levels, and progressing through the different stages of the game. Beat-them-ups are the games which have caused concern over their violent content. These games involve fights between animated characters. In many ways this violence can be compared to violence within children's cartoons where a character is hit over the head or falls of a cliff but walks away unscathed.Controversy has occurred in part because of the intensity of the game play, which is said to spill over into children's everyday lives. There are worries that children are becoming more violent and aggressive after prolonged exposure to these games. Playing computer games involves feelings of intense frustration and anger which often expresses itself in aggressive 'yells' at the screen. It is not only the'Beat-them-up' games which produce this aggression; platform games are just as frustrating when the characters lose all their'lives' and'die' just before the end of the level is reached. Computer gaming relies upon intense concentration on the moving images on the screen and demands great hand-to-eye coordination. When the player loses and the words'Game over' appear on the screen, there is annoyance and frustration at being beaten by the computer and at having made an error. This anger and aggression could perhaps be compared to the aggression felt when playing football and you take your eye off the ball and enable the opposition to score. The annoyance experienced when defeated at a computer game is what makes gaming'addictive': the player is determined not to make the same mistake again and to have'one last go' in the hope of doing better next time.Some of the concern over the violence of computer games has been about children who are unable to tell the difference between fiction and reality and who act out the violent moves of the games in fight on the playground. The problem with video games is that they involve children more than television or films and this means there are more implications for their social behavior. Playing these games can lead to anti-social behavior, make children aggressive and affect their emotional stability.What is the topic of this article? A.How does playing computer games affect the level of violence in children. B.There is no difference between Platform games and 'Beat-Them-Ups'. C.How to control anger while playing computer games. D.How to make children spend less time on computer games.

单选题请阅读Passage 2,完成题:
A big focus of the criticism of computer games has concerned the content of the games being played. When the narratives of the games are analyzed they can be seen to fall into some genres.
The two genres most popular with the children I interviewed were'Plafformers' and 'Beat-them-ups'. Platform games such as Sonic and Super Mario involve leaping from platform to platform,avoiding obstacles, moving on through the levels, and progressing through the different stages of the game. Beat-them-ups are the games which have caused concern over their violent content. These games involve fights between animated characters. In many ways this violence can be compared to violence within children's cartoons where a character is hit over the head or falls of a cliff but walks away unscathed.
Controversy has occurred in part because of the intensity of the game play, which is said to spill over into children's everyday lives. There are worries that children are becoming more violent and aggressive after prolonged exposure to these games. Playing computer games involves feelings of intense frustration and anger which often expresses itself in aggressive 'yells' at the screen. It is not only the'Beat-them-up' games which produce this aggression; platform games are just as frustrating when the characters lose all their'lives' and'die' just before the end of the level is reached. Computer gaming relies upon intense concentration on the moving images on the screen and demands great hand-to-eye coordination. When the player loses and the words'Game over' appear on the screen, there is annoyance and frustration at being beaten by the computer and at having made an error. This anger and aggression could perhaps be compared to the aggression felt when playing football and you take your eye off the ball and enable the opposition to score. The annoyance experienced when defeated at a computer game is what makes gaming'addictive': the player is determined not to make the same mistake again and to have'one last go' in the hope of doing better next time.
Some of the concern over the violence of computer games has been about children who are unable to tell the difference between fiction and reality and who act out the violent moves of the games in fight on the playground. The problem with video games is that they involve children more than television or films and this means there are more implications for their social behavior. Playing these games can lead to anti-social behavior, make children aggressive and affect their emotional stability.
What is the topic of this article?

A.How does playing computer games affect the level of violence in children.
B.There is no difference between Platform games and 'Beat-Them-Ups'.
C.How to control anger while playing computer games.
D.How to make children spend less time on computer games.

题目解答

答案

参考答案:A

解析

考查要点:本题主要考查学生对文章主旨的把握能力,需要通过分析文章内容确定其核心主题。

解题思路:

  1. 定位关键段落:文章首段明确指出讨论焦点是“computer games' content and its impact on children”,后续段落围绕游戏类型(Platformers和Beat-them-ups)及其引发的暴力、攻击性行为展开。
  2. 排除干扰选项:选项B、C、D均偏离文章核心,文章未涉及游戏类型对比(B)、情绪控制方法(C)或时间管理(D)。
  3. 锁定核心主题:文章始终围绕“游戏内容如何影响儿童暴力倾向”展开,与选项A直接对应。

选项分析

A.How does playing computer games affect the level of violence in children

  • 核心匹配:文章多次提及游戏的暴力内容(如Beat-them-ups)对儿童攻击性行为的影响,例如“concern over their violent content”“make children aggressive”。
  • 结论支持:最后一段明确指出“Playing these games can lead to anti-social behavior, make children aggressive and affect their emotional stability”,直接呼应选项A。

B.There is no difference between Platform games and 'Beat-Them-Ups'

  • 错误原因:文章虽对比两类游戏,但强调它们的不同影响(平台游戏引发挫败感,Beat-them-ups直接涉及暴力),选项B与文意矛盾。

C.How to control anger while playing computer games

  • 错误原因:文章仅描述游戏引发的情绪问题(如“anger”“aggressive yells”),未提供任何情绪管理方法。

D.How to make children spend less time on computer games

  • 错误原因:文章未涉及时间管理建议,重点在内容影响而非“使用时间”。

相关问题

  • The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level of success in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts. Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of reaching an agreement. It involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of the negotiation. In many international business negotiations abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that the American represents a large multi-million-dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role becomes that of an impersonal supplier of information and cash. In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm this stereotypical perception, while undermining the negotiator’s position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on the part of the American negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiations and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural understanding. [共5题](1)What kind of manager is needed in present international business and foreign investment? [本题2分]A. The man who represents a large multi-million-dollar corporation. B. The man with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. C. The man who is wealthy and impersonal. D. The man who can negotiate with his foreign counterparts.

  • 23.有一串钥匙在沙发上。Aset of keys _______on the sofa./ There is _________on the sofa.24.问李老师要你的书吧。________Ms. Li ________yourbook!25.请给老赵打电话。_________Old Zhao ______13096935553..26.这条蓝色的裤子是他的吗?Isthis pair of trousers _________?27.我的父母在第一张照片里。_______________are in the first photo.28.谢谢你帮助我。Thankyou for ________________./ Thank you for _____________.29.那个女孩姓王。Thegirl’s __________is Wang./ The girl’s ______________is Wang.30.那只小狗叫什么名字?What’s__________the dog? / What’s ____________name?31.今天玩得开心点!___________today! / Have a good time today!32.这有两张漂亮的她家的全家福。Here_______two nice photos of her family.

  • Fill in the blanks with the words given below.Change the form where necessary.Each word can be used only once. budget defy dilemma diverseloyalty manipulate objectivePerspective tackle urge (1)The ____ of the "upright"message is to ask people to save,while the "permissive"message asks people to spend.(2)If you find yourself in a(n) ____ about what is the right decision for your career,speak to a career counselor.(3)It is important for parents to listen to their children's opinion because they may have a very different ____ on the things they've seen.(4)To cater for the different tastes of athletes from all over the world,the organizers of the Beijing Winter Olympics prepared ____ dishes.(5)If you want to save money for a rainy day making a(n) ____ is the first step you may want to take because it gives you a clear plan.(6)The Chinese legend goes that Yue Fei's mother tattooed four Chinese characters on his back to remind him of the importance of ____ to the nation.(7)When children are addicted to online games,they would often ____ their parents and stay online for hours every day.(8)The report goes on to ____ the technicians to take a more active role in developing the standards of artificial intelligence.

  • In some families,new adults and kids seem to slip in effortlessly, ____ they have been there all along.A. whileB. thoughC. becauseD. as though

  • If you_________in a job for several years, you may be able to accumulate a lot of work experience and skills that would be beneficial to your future career development.A. have workedB. had workedC. have been workingD. had been working

  • The _ of considerable statistics will make it impossible to draw the final decision.A. dependenceB. consequenceC. presenceD. absence

  • D  Some radio signals were heard in 1967. They were coming from a point in the sky where there was unknown star. They were coming very regularly, too — about once a second, as if they were controlled by clock.  The scientists who heard the signals did not tell anybody else. They were rather afraid to tell in case they frightened people. The signals were coming from a very small body—no bigger, perhaps than the earth. Was that why no light could be seen from it? Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star? There was no end to the questions, but the scientists kept the news secret. "Perhaps there are intelligent beings out there." they thought, "who are trying to send messages to other planets, or to us?" So the news was not given to the newspaper. Instead, the scientists studied the signals and searched for others like them. Well, all that happened in 1967 and 1968. Since then scientists have learnt more about those strange, regular, radio signals. And they have told the story, of course.  The signals do not come from a planet; they come from a new kind of star called a "pulsar"(脉冲星). Pulsars are strong radio stars. They are the smallest but the heaviest stars we know at present. And we can be sure of this: no intelligent beings are living on them. Until now over a hundred other pulsars have been found, and most of them are very like the first one.  Recently, Chinese researchers have discovered six pulsars, which are super heavy remains of massive stars, using its Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope, known as FAST, thus opening a "new era of Chinese original space discovery". Li Di, the telescope's deputy chief engineer, said FAST is set to be fully operational by the end of 2019. Meanwhile, scientists there will continue to test FAST and cooperate with foreign scientists on space exploration.The radio signals discussed in this passage _____.A. were regularB. were controlled by a clockC. were heard in 1967 onlyD. were secret messagesThe scientists did not tell people about the signals because _____.A. the signals stood for secret messagesB. people might be frightenedC. the signals stood for unimportant messagesD. people would ask them too many questionsA pulsar _____.A. is a well-known satelliteB. is a small and light starC. has intelligent beings that were known at that timeD. is a small heavy star sending out strong radio signalsWhich of the following is TRUE?A. The radio signals were sent by a sky body which was known at that time.B. Scientists have searched for pulsars for many years but found none.C. Chinese researchers have discovered six pulsars using FAST.D. Now is the new era of Chinese space discovery with perfect FAST.

  • 6. The children will now play some pieces of music that they ______ themselves. A.were taught posed C.accomplished D.worked7. While she waited,she tried to ______ her mind with pleasant thoughts of the vacation. A.occupy pose C.think D.intensify8. In the film,the peaceful life of a monk ______ the violent life of a murderer. A.is compared with B.is compared to C.is contrasted to D.is contrasted with9. ______ to pay for an order is simplicity itself. A.Use plastic B.Using plastics C.Using plastic D.Used plastic10. Additional time is required for cooking or ______ homemade dishes. A.chill B.to chill C.chilled D.chilling

  • "There is a senseless concept that children grow up and leave home when they're 18,and the truth is far from that,"says sociologist Larry Bumpass of the University of Wisconsin.Today,unexpected numbers of young adults are living with their parents."There is a major change in the middle class,"declares sociologist Allan Schnaiberg of Northwestern University,whose son,19,moved back in after an absence of eight months.Analysts list a variety of reasons for this return to the nest.The marriage age is rising,a condition that makes home and its pleasantness particularly attractive to young people.A high divorce rate and a declining remarriage rate are sending economically pressed and emotionally hurt survivors back to parental shelters.For some,the expense of an away-from-home college education has become so extremely great that many students now attend local schools.Even after graduation,young people find their wings clipped(夹住) by skyrocketing housing costs.Living at home,says Knighton,a school teacher,continues to give her security and moral support.Her mother agreed,"It's ridiculous for the kids to pay all that money for rent.It makes sense for kids to stay at home."But sharing the family home requires adjustments for all.There are the hassles over bathrooms,telephones and privacy.Some families,however,manage the delicate balancing act.But for others,it proves too difficult.Michelle Del Turco,24,has been home three times-and left three times."What I considered a social drink,my dad considered an alcohol problem,"she explains."He never liked anyone I dated,so I either had to hide away or meet them at friends'houses."Just how long should adult children live with their parents before moving on?Most psychologists feel lengthy homecomings are a mistake.Children struggling to establish separate identities,can end up with"a sense of inadequacy,defeat and failure."And aging parents,who should be enjoying some financial and personal freedom,find themselves stuck with responsibilities.Many agree that brief visits,however,can work beneficially.63.According to the author,there was once a trend (趋势) in the U.S ____ .A.for middle class young adults to stay with their parents.B.for young adults to get jobs nearby in order to live with their parents.C.for married young adults to move back home after a lengthy absence.D.for young adults to leave their parents and live independently.64.Which of the following does not account for young adults returning to the nest? ____ A.Young adults find housing costs too high.B.Quite a number of young adults attend local schools.C.Young adults are psychologically and intellectually immature.D.Young adults seek parental comfort and moral support.65.One of the disadvantages of young adults returning to stay with their parents is that ____ .A.the young adults tend to be overprotected by their parentsB.there will unavoidably be inconveniences in everyday lifeC.most parents find it difficult to keep a bigger family goingD.public opinion is against young adults staying with their parents66.The word"hassles"in the passage (Para.3,Line 4)probably means ____ .A.agreementsB.worriesC.disadvantagesD.quarrels

  • Dreams can be a rich source of ___________ for an artist. (inspire)

  • 26)Could she picture him ___ politics with her father in the drawing-room at her home ?A. discussingB. to discussC. as to discussD. that discusses

  • The coming of the railways in the 1830s ________ our society and economic life.A. transferredB. transformedC. transportedD. transmitted

  • Elder and weaker Mr. Mag paid_visits to his old friends.A. scarceB. rare()C. insufficientD. inadequate

  • ID 89612-|||-We prefer fully __ the plan __ it into execution in a hurry.-|||-OA.discussing.to put-|||-OB.discussing . than put-|||-C.discussing...to putting-|||-O Do ti discuss.than to put

  • Whenever I have trouble ( ) many problems, I ask Jack for help.A. dealing withB. to deal withC. on dealing withD. deal with

  • (Walk)______ a long way, Robbins began to feel tired.

  • These drugs are available over-the-counter without a(n)__________. ()A. infectionB. dosageC. prescription

  • Never before in my career _ _ of an assignment A have l frightened B had I frightened C had I been frightened D have I been frightened

  • Responsibilities ______becoming a father.A. charge forB. go withC. save forD. go through

上一页下一页
logo
广州极目未来文化科技有限公司
注册地址:广州市黄埔区揽月路8号135、136、137、138房
关于
  • 隐私政策
  • 服务协议
  • 权限详情
学科
  • 医学
  • 政治学
  • 管理
  • 计算机
  • 教育
  • 数学
联系我们
  • 客服电话: 010-82893100
  • 公司邮箱: daxuesoutijiang@163.com
  • qt

©2023 广州极目未来文化科技有限公司 粤ICP备2023029972号    粤公网安备44011202002296号