题目
阅读单选Dear Tommy, I’m writing to you on your third birthday. I want to tell you something about your grandma’s time. I was born sixty-eight years ago in a small village. Transportation used to be a big problem. When we traveled from village to village, we used to walk or ride horses. Shopping was not an easy job, either. There were no supermarkets in the neighborhood. We used to grow most of our own food: rice and vegetables. We kept things cool in a special underground room. The biggest difference is that you have electricity. We didn’t have electricity until very late in our small village. We didn’t have any televisions of course. We used to perform our local music and enjoy it very much. Life used to be very hard, but I was not upset. I would like you to know about the old days and be happy about what you have when you grow up. Remember, feeling good about life is the key to happiness. Love, Your grandma(1)This letter is written by_______ .A.a grandfather to a grandsonB.a grandmother to a grandsonC.a grandfather to a granddaughterD.a grandmother to a granddaughter(2)Tommy is________ when the letter is written.A.one B.two C.three D.four(3)This letter is mostly about_______ .A.the writer’s old life experienceB.the writer’s future lifeC.what a kid can do for old peopleD.how the writer has changedDolls come in all shapes and sizes. Many people like to collect them. The reason is probably that dolls make people feel like they just gave birth to their own children.One famous doll company is Madame Alexander. The dolls it produces are usually bought by mothers for their daughters to play with. Two of the most expensive dolls they have are Kathleen Toddler whose market price today is from 300 and Binnie, which costs about 475.Cabbage Patch Kids are another kind of dolls. That company's marketing policy (政策) is different because you don't buy a doll but rather adopt (收养) one. You just have to pay a small, regular fee (定额费用). They were very successful in the 1980s.Lee Middleton also produces baby dolls, including different collections. As they are very lively, these dolls are still very popular among collectors.Another company that makes dolls is Tiny Miracles. They have a collection called the Ashton Drake Galleries that consists of 10-inch long babies. They are not sold in stores, so if you want one, you have to order it straight from Tiny Miracles.These are just a few of the baby dolls on the market. The best place to sell dolls is online because almost everyone has a computer and the company can make money here much more easily than by putting an ad in the newspaper. The companies don't even have to create their own websites because they can use auction (拍卖) sites easily, meaning they just have to open an account (账户).(1)If you want to adopt a baby doll, you should choose ______.A.Lee Middleton B.Tiny Miracles C.abbage Patch Kids D.Madame Alexander(2)Which of the following is an advantage for companies that sell dolls online?A.The companies need to make their own websites.B.The companies have to open an account.C.The online companies have to advertise their goods.D.Auction sites allow them to do business easily.(3)What can we infer from the passage?A.Mother like to buy expensive dolls for their daughters.B.Kathleen Toddler is the most expensive doll in the world.C.The policy of adopting a doll was popular in the 1980s.D.olls make people feel that they are children.(4)The writer's purpose of writing the passage is to ______.A.introduce ways to make baby dollsB.introduce different kinds of baby dollsC.tell us how to choose a beautiful baby dollD.show different baby doll collectionsTea culture is varied in different countries by the way tea is made and drunk and by the places for tea drinking. How to make tea may be different. According to the ways of making tea, tea is classified(分类)into white tea, green tea, black tea, etc. And how to prepare tea may be different too. In Tibet, tea is commonly boiled with salt and butter. People may drink tea at home or in public, for example, at tea houses.As part of culture, tea has a relationship with history, health, education, communication and so on. It is commonly used at social activities. For example, afternoon tea is a British custom. Families or friends can communicate with each other while having afternoon tea.Tea is also a way of daily life in China and drinking tea has a lot of advantages. It makes people less tired, clears heat in the human body and helps people lose weight.Chinese people are good at using tea to make other things delicious. Tea, originally(最初)served as a medicine in ancient times, is now not just a kind of drink, but also excellent seasoning(调味品). Here are two delicious dishes made with tea. Tea eggs: You can find them cooked and sold in street markets in almost every city in China.Dragon Well Tea Shrimp(龙井虾仁): It is one of the most well-known dishes in Hangzhou.(1)Tea has no relationship with ______ as part of culture according to the passage.A.history B.sports C.education(2)Afternoon tea in Britain is a ______ according to the passage.A.way of communication B.hobby C.game(3)In ancient China, tea was originally served as ______ according to the passage.A.a medicine B.a drink C.seasoning(4)The passage doesn't mention ______.A.ways of making tea B.advantages of drinking tea C.tools for drinking tea(5)What's the the most well-known dishes in Hangzhou?A.Tea eggs B.Dragon Well Tea Shrimp C.Black teaChinese are very generous when it comes to educating their children. Not caring about the money, parents often send their children to the best schools or even abroad to England, the United States or Australia. They also want their children to take extra-course activities where they will either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life. The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is. So parents will spend an unreasonable amount of money on education. Even poor couples will buy a computer for their son or daughter.However, what most parents fail to see is that the best early education they can give their children is usually very cheap. Parents can see that their children's skills vary, skilled in some areas while poor in others. What most parents fail to realize though, is that today's children lack self-respect and self-confidence. The problem is that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well, but parents are not teaching them the most important skills they need to be confident, happy and clever.Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking, sewing and doing other housework.Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life. Cooking demands patience and time. It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. His result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and a lot of self-confidence.Some old machines, such as a broken radio or TV set that you give your child to play with will make him curious and arouse his interest. He will spend hours looking at them, trying to fix them; your child might become an engineer when he grows up. These activities are not only teaching a child to read a book, but rather to think, to use his mind. And that is more important.(1)Parents in China, according to this passage, ______.A.are too strict with their childrenB.are too rich to educate their childrenC.have some problems in educating their children correctlyD.are too poor to educate their children(2)The writer of the passage does not seem to be satisfied with ______.A.the parents' ideas of educating their childrenB.the education systemC.children's skillsD.children's hobbies(3)Doing some cooking at home helps children ______.A.learn how to serve their parentsB.learn how to become strong and fatC.benefit from it and prepare themselves for the futureD.make their parents believe that they are clever(4)According to the last paragraph we can conclude that ______.A.broken radios and television sets are usefulB.one's curiosity may be useful for his later lifeC.an engineer must fix many broken radiosD.a good student should spend much time repairing radios完形填空(20小题,每小题1.5分,满分40分) 阅读下列短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A.B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A few years ago, I was with a close woman friend in a grocery store in California. As we walked between the(1)________, we became aware of a mother with a small boy moving in the opposite direction. The woman barely 12_ us because she was so bored at her little boy, who kept on pulling items(2)________ the lower shelves. As the mother became more and more impatient, she started to(3)________the child and later began to shake him by the(4)________ . At this point my friend spoke up. As a wonderful(5)________of three and founder of a kindergarten, she had probably_ 17 _ once in her life treated any child so badly. 1(6)________my friend would give this woman a solid mother-to-mother talk about(7)________herself and about the effect this behavior has on a child. However, my friend said, "What a(8)________little boy ! How old is he?" The woman answered(9)________, " He ' s three." My friend went on t0(10)________how curious he seemed and how her own three children were just like him in the(11)________, pulling things off shelves, so interested in all the wonderful(12)________and packages. " He seems so bright and intelligent." my friend said. The woman had the(13)________in her arms by now and a shy smile came upon her face. 26 brushing his hair out of his eyes, she said, "Yes, he' s very smart and _27, but sometimes he wears me out." My friend _ 28 _sympathetically, "Yes, they can do that; they are so full of(14)________. But that is what makes him a kid." The woman(15)________with approval. As we walked away, I heard the mother speaking more kindly to the boy, "We'll have your favorite-macaroni and cheese this evening." she told him.(1)A.lines B.prices C.shelves D.customers(2)A.noticed B.paid C.accompanied D.realized(3)A.in B.off C.by D.at(4)A.point to B.pickup C.bend over D.yell at(5)A.arm B.leg ' C.head D.hair(6)A.assistant B.mother C.consultant, D.manager(7)A.even B.already C.ever D.never(8)A.suspected B.decided C.expected D.doubted(9)A.controlling B.reminding C.blaming D.changing(10)A.boring B.lovely . C.disturbing D.promising(11)A.happily B.loudly. C.cautiously D.sadly(12)A.comment about B.show off C.focus on D.agree with(13)A.group B.meantime C.end D.store(14)A.color1 s B.tastes C.drinks D.chocolates(15)A.packages B.boy C.friend D.bag(16)A.Quickly B.Regularly C.Gently D.Normally(17)A.wise B..naughty C.young D.curious(18)A.responded B.asked C.called D.thought(19)A.humor B.courage C.activitv D.energy(20)A.refused B.nodded C.hesitated D.applauded
阅读单选
Dear Tommy, I’m writing to you on your third birthday. I want to tell you something about your grandma’s time. I was born sixty-eight years ago in a small village. Transportation used to be a big problem. When we traveled from village to village, we used to walk or ride horses. Shopping was not an easy job, either. There were no supermarkets in the neighborhood. We used to grow most of our own food: rice and vegetables. We kept things cool in a special underground room. The biggest difference is that you have electricity. We didn’t have electricity until very late in our small village. We didn’t have any televisions of course. We used to perform our local music and enjoy it very much. Life used to be very hard, but I was not upset. I would like you to know about the old days and be happy about what you have when you grow up. Remember, feeling good about life is the key to happiness. Love, Your grandma
(1)This letter is written by_______ .
A.a grandfather to a grandson
B.a grandmother to a grandson
C.a grandfather to a granddaughter
D.a grandmother to a granddaughter
(2)Tommy is________ when the letter is written.
A.one B.two C.three D.four
(3)This letter is mostly about_______ .
A.the writer’s old life experience
B.the writer’s future life
C.what a kid can do for old people
D.how the writer has changed
Dolls come in all shapes and sizes. Many people like to collect them. The reason is probably that dolls make people feel like they just gave birth to their own children.
One famous doll company is Madame Alexander. The dolls it produces are usually bought by mothers for their daughters to play with. Two of the most expensive dolls they have are Kathleen Toddler whose market price today is from
300 and Binnie, which costs about
475.


Cabbage Patch Kids are another kind of dolls. That company's marketing policy (政策) is different because you don't buy a doll but rather adopt (收养) one. You just have to pay a small, regular fee (定额费用). They were very successful in the 1980s.
Lee Middleton also produces baby dolls, including different collections. As they are very lively, these dolls are still very popular among collectors.
Another company that makes dolls is Tiny Miracles. They have a collection called the Ashton Drake Galleries that consists of 10-inch long babies. They are not sold in stores, so if you want one, you have to order it straight from Tiny Miracles.
These are just a few of the baby dolls on the market. The best place to sell dolls is online because almost everyone has a computer and the company can make money here much more easily than by putting an ad in the newspaper. The companies don't even have to create their own websites because they can use auction (拍卖) sites easily, meaning they just have to open an account (账户).
(1)If you want to adopt a baby doll, you should choose ______.
A.Lee Middleton B.Tiny Miracles C.abbage Patch Kids D.Madame Alexander
(2)Which of the following is an advantage for companies that sell dolls online?
A.The companies need to make their own websites.
B.The companies have to open an account.
C.The online companies have to advertise their goods.
D.Auction sites allow them to do business easily.
(3)What can we infer from the passage?
A.Mother like to buy expensive dolls for their daughters.
B.Kathleen Toddler is the most expensive doll in the world.
C.The policy of adopting a doll was popular in the 1980s.
D.olls make people feel that they are children.
(4)The writer's purpose of writing the passage is to ______.
A.introduce ways to make baby dolls
B.introduce different kinds of baby dolls
C.tell us how to choose a beautiful baby doll
D.show different baby doll collections
Tea culture is varied in different countries by the way tea is made and drunk and by the places for tea drinking. How to make tea may be different. According to the ways of making tea, tea is classified(分类)into white tea, green tea, black tea, etc. And how to prepare tea may be different too. In Tibet, tea is commonly boiled with salt and butter. People may drink tea at home or in public, for example, at tea houses.
As part of culture, tea has a relationship with history, health, education, communication and so on. It is commonly used at social activities. For example, afternoon tea is a British custom. Families or friends can communicate with each other while having afternoon tea.
Tea is also a way of daily life in China and drinking tea has a lot of advantages. It makes people less tired, clears heat in the human body and helps people lose weight.
Chinese people are good at using tea to make other things delicious. Tea, originally(最初)served as a medicine in ancient times, is now not just a kind of drink, but also excellent seasoning(调味品). Here are two delicious dishes made with tea. Tea eggs: You can find them cooked and sold in street markets in almost every city in China.
Dragon Well Tea Shrimp(龙井虾仁): It is one of the most well-known dishes in Hangzhou.
(1)Tea has no relationship with ______ as part of culture according to the passage.
A.history B.sports C.education
(2)Afternoon tea in Britain is a ______ according to the passage.
A.way of communication B.hobby C.game
(3)In ancient China, tea was originally served as ______ according to the passage.
A.a medicine B.a drink C.seasoning
(4)The passage doesn't mention ______.
A.ways of making tea B.advantages of drinking tea C.tools for drinking tea
(5)What's the the most well-known dishes in Hangzhou?
A.Tea eggs B.Dragon Well Tea Shrimp C.Black tea
Chinese are very generous when it comes to educating their children. Not caring about the money, parents often send their children to the best schools or even abroad to England, the United States or Australia. They also want their children to take extra-course activities where they will either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life. The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is. So parents will spend an unreasonable amount of money on education. Even poor couples will buy a computer for their son or daughter.
However, what most parents fail to see is that the best early education they can give their children is usually very cheap. Parents can see that their children's skills vary, skilled in some areas while poor in others. What most parents fail to realize though, is that today's children lack self-respect and self-confidence. The problem is that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well, but parents are not teaching them the most important skills they need to be confident, happy and clever.
Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking, sewing and doing other housework.
Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life. Cooking demands patience and time. It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. His result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and a lot of self-confidence.
Some old machines, such as a broken radio or TV set that you give your child to play with will make him curious and arouse his interest. He will spend hours looking at them, trying to fix them; your child might become an engineer when he grows up. These activities are not only teaching a child to read a book, but rather to think, to use his mind. And that is more important.
(1)Parents in China, according to this passage, ______.
A.are too strict with their children
B.are too rich to educate their children
C.have some problems in educating their children correctly
D.are too poor to educate their children
(2)The writer of the passage does not seem to be satisfied with ______.
A.the parents' ideas of educating their children
B.the education system
C.children's skills
D.children's hobbies
(3)Doing some cooking at home helps children ______.
A.learn how to serve their parents
B.learn how to become strong and fat
C.benefit from it and prepare themselves for the future
D.make their parents believe that they are clever
(4)According to the last paragraph we can conclude that ______.
A.broken radios and television sets are useful
B.one's curiosity may be useful for his later life
C.an engineer must fix many broken radios
D.a good student should spend much time repairing radios
完形填空(20小题,每小题1.5分,满分40分) 阅读下列短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A.B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A few years ago, I was with a close woman friend in a grocery store in California. As we walked between the(1)________, we became aware of a mother with a small boy moving in the opposite direction. The woman barely 12_ us because she was so bored at her little boy, who kept on pulling items(2)________ the lower shelves. As the mother became more and more impatient, she started to(3)________the child and later began to shake him by the(4)________ . At this point my friend spoke up. As a wonderful(5)________of three and founder of a kindergarten, she had probably_ 17 _ once in her life treated any child so badly. 1(6)________my friend would give this woman a solid mother-to-mother talk about(7)________herself and about the effect this behavior has on a child. However, my friend said, "What a(8)________little boy ! How old is he?" The woman answered(9)________, " He ' s three." My friend went on t0(10)________how curious he seemed and how her own three children were just like him in the(11)________, pulling things off shelves, so interested in all the wonderful(12)________and packages. " He seems so bright and intelligent." my friend said. The woman had the(13)________in her arms by now and a shy smile came upon her face. 26 brushing his hair out of his eyes, she said, "Yes, he' s very smart and _27, but sometimes he wears me out." My friend _ 28 _sympathetically, "Yes, they can do that; they are so full of(14)________. But that is what makes him a kid." The woman(15)________with approval. As we walked away, I heard the mother speaking more kindly to the boy, "We'll have your favorite-macaroni and cheese this evening." she told him.
(1)
A.lines B.prices C.shelves D.customers
(2)
A.noticed B.paid C.accompanied D.realized
(3)
A.in B.off C.by D.at
(4)
A.point to B.pickup C.bend over D.yell at
(5)
A.arm B.leg ' C.head D.hair
(6)
A.assistant B.mother C.consultant, D.manager
(7)
A.even B.already C.ever D.never
(8)
A.suspected B.decided C.expected D.doubted
(9)
A.controlling B.reminding C.blaming D.changing
(10)
A.boring B.lovely . C.disturbing D.promising
(11)
A.happily B.loudly. C.cautiously D.sadly
(12)
A.comment about B.show off C.focus on D.agree with
(13)
A.group B.meantime C.end D.store
(14)
A.color1 s B.tastes C.drinks D.chocolates
(15)
A.packages B.boy C.friend D.bag
(16)
A.Quickly B.Regularly C.Gently D.Normally
(17)
A.wise B..naughty C.young D.curious
(18)
A.responded B.asked C.called D.thought
(19)
A.humor B.courage C.activitv D.energy
(20)
A.refused B.nodded C.hesitated D.applauded
题目解答
答案
[答案]
B
C
A
[考点]
细节理解题
应用文
[解析]
(1)推理判断。根据最后落款Love, Your grandma,可判定是一个奶奶写给孙子的信,可知选B.
(2)细节理解题。根据I'm writing to you on your third birthday. 我在你的第三个生日时给你写信。故选C.
(3)细节理解题。根据I want to tell you something about your grandma's time. 我想告诉你一些关于你的奶奶的时光。故 选A.
[解答]
此题暂无解答
[答案]
C
D
C
B
[考点]
目的意图题
细节理解题
说明文阅读
日常生活类阅读
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)C 细节理解题。根据第三段Cabbage Patch Kids are another kind of dolls. That company's marketing policy (政策) is different because you don't buy a doll but rather adopt (收养) one.可知Cabbage Patch Kids公司的市场政策是收养娃娃,因此如果你想收养一个洋娃娃,那么可以选择Cabbage Patch Kids。
(2)D 细节理解题。根据最后一段The companies don't even have to create their own websites because they can use auction (拍卖) sites easily, meaning they just have to open an account (账户).可知在网上售卖娃娃的优势是拍卖网站使公司可以容易地做生意、交易,不需要自己创建网站,只是需要建一个账户。D项说法符合文意。
(3)C 细节理解题。根据第三段You just have to pay a small, regular fee (定额费用). They were very successful in the 1980s.可知收养娃娃只需定期付很少的费用,这在二十世纪八十年代很受欢迎,C项说法符合文意。
(4)B 目的意图题。阅读全文可知本文说明了四家卖洋娃娃的公司,并详细介绍了这几家公司洋娃娃的特点,由此可知作者写本文的目的是介绍不同种类的洋娃娃。
[答案]
B
A
A
C
B
[考点]
细节理解题
说明文阅读
社会文化类阅读
[解析]
讲述了茶在不同国家不同的文化。
[解答]
(1)B 细节理解题。结合第二段首句As part of culture, tea has a relationship with history, health, education, communication and so on. 以及整段可知,茶与历史、教育和人际交流都有联系。但是没有提及与运动有关系。故选B。
(2)A 细节理解题。根据第二段For example, afternoon tea is a British custom. Families or friends can communicate with each other while having afternoon tea. 可知,下午茶在英国是交流的一个方式。故选A。
(3)A 细节理解题。结合第四段Tea, originally(最初)served as a medicine in ancient times... 可知最初茶是作为医药。故选A。
(4)C 细节理解题。纵观全文可知本文提到了喝茶的地点,制茶的方式和喝茶的优点,没有提到制茶工具。故选C。
(5)B 细节理解题。根据文章最后一句Dragon Well Tea Shrimp(龙井虾仁): It is one of the most well-known dishes in Hangzhou. 可知,杭州最有名的菜是“龙井虾仁”。故选B。
[答案]
C
A
C
B
[考点]
说明文阅读
教育文化类阅读
推理判断
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)C 推理判断题。根据第二段中However, what most parents fail to see is that the best early education they can give their children is usually very cheap.可知,大多数父母没能意识到的是,他们能给孩子的最好的早期教育才是重要且便宜的,由此推知中国的父母在正确教育孩子方面存在一些问题。故选C。
(2)A 推理判断题。根据第一段中The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is. So parents will spend an unreasonable amount of money on education.“中国人认为教育越贵越好。所以父母会在教育上花不合理的钱。”以及第二段中The problem is that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well, but parents are not teaching them the most important skills they need to be confident, happy and clever.“问题是,父母只教他们的孩子如何参加多重选择考试和如何好好学习,而没有教他们最重要的技能,他们需要自信,快乐和聪明。”可推知,本文作者似乎对父母教育孩子的想法不太满意。故选A。
(3)C 推理判断题。根据第四段中Cooking demands patience and time. It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. His result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and a lot of self-confidence.“做饭需要耐心和时间。这是一个愉快但困难的经历。一个好的厨师总是试图提高他的厨艺,所以他会学习努力工作,逐渐成功地完成他的工作。他的结果,一顿丰盛的晚餐,会给他很大的满足和自信。”可知,在家做饭可以帮助孩子们从中受益,为将来做好准备。故选C。
(4)B 推理判断题。根据最后一段内容:一些旧的机器,如坏掉的收音机或电视机,你给你的孩子玩会使他好奇,引起他的兴趣。他会花几个小时看着它们,试图修好它们;你的孩子长大后可能会成为一名工程师。这些活动不仅教会了孩子读书,而且教会了他们如何思考,如何运用自己的头脑。这一点很重要。可推知,一个人的好奇心可能对他以后的生活有用。故选B。
[答案]
C
A
B
D
A
D
D
C
A
B
C
A
D
A
B
C
D
A
D
B
[考点]
完形综合
[解析]
此题暂无解析
[解答]
此题暂无解答