题目
When is cleaning walls a crime? When you're doing it to create art, obviously. A number of street artists around the world have started expressing themselves through a practice known as reverse graffiti (涂鸦). They find dirty surfaces and paint them with images or messages using cleaning brushes or pressure hoses (高压水管). Either way, it's the same principle: the image is made by cleaning away the dirt. Each artist has their own individual style but all artists share a common aim: to draw attention to the pollution in our cities. The UK's Paul Curtis, better known as Moose, operates around Leeds and London and has been appointed by a number of companies to make reverse graffiti advertisements. Brazilian artist, Alexandre Orion, turned one of Sao Paulo's transport tunnels into an amazing wall painting in 2006 by getting rid of the dirt. Made up of series of white skulls (颅骨), the painting reminds drivers of the effect their pollution is having on the planet. "Every motorist sits in the comfort of their car, but they don't give any consideration to the price their comfort has for the environment and consequently for themselves," says Orion. The anti-pollution message of the reverse graffiti artists confuses city authorities since the main argument against graffiti is that it spoils the appearance of both types of property: public and private. This was what Leeds City Council said about Moose's work: "Leeds residents want to live in clean and attractive neighborhoods. We view this kind of advertising as environmental damage and will take strong action against it." Moose was ordered to "clean up his act." How was he supposed to do this: by making all property he had cleaned dirty again? As for the Brazilian artist's work, the authorities were annoyed but could find nothing to charge him with. They had no other option but to clean the tunnel - but only the parts Alexandre had already cleaned. The artist merely continued his campaign on the other side. The city officials then decided to take further action. They not only cleaned the whole tunnel but every tunnel in Sao Paulo.(1)What do we learn from the passage about reverse graffiti? ____ A. It uses paint to create anti-pollution images.B. It creates a lot of trouble for local residents.C. It causes lots of distraction to drivers.D. It turns dirty walls into artistic works.(2)What do we learn about Brazilian artist Alexandre Orion? ____ A. He was good at painting white skulls.B. He chose tunnels to do his graffiti art.C. He suggested banning all polluting cars.D. He was fond of doing creative artworks.(3)What does the author imply about Leeds City Council's decision? ____ A. It is simply absurd.B. It is well-informed.C. It is rather unexpected.D. It is quite sensible.(4)How did Sao Paulo city officials handle Alexandre Orion's reverse graffiti? ____ A. They made him clean all the tunnels in Sao Paulo.B. They took further action to ban all reverse graffiti.C. They charged him with polluting tunnels in the city.D. They made it impossible for him to practice his art.
When is cleaning walls a crime? When you're doing it to create art, obviously. A number of street artists around the world have started expressing themselves through a practice known as reverse graffiti (涂鸦). They find dirty surfaces and paint them with images or messages using cleaning brushes or pressure hoses (高压水管). Either way, it's the same principle: the image is made by cleaning away the dirt. Each artist has their own individual style but all artists share a common aim: to draw attention to the pollution in our cities.
The UK's Paul Curtis, better known as Moose, operates around Leeds and London and has been appointed by a number of companies to make reverse graffiti advertisements. Brazilian artist, Alexandre Orion, turned one of Sao Paulo's transport tunnels into an amazing wall painting in 2006 by getting rid of the dirt. Made up of series of white skulls (颅骨), the painting reminds drivers of the effect their pollution is having on the planet. "Every motorist sits in the comfort of their car, but they don't give any consideration to the price their comfort has for the environment and consequently for themselves," says Orion.
The anti-pollution message of the reverse graffiti artists confuses city authorities since the main argument against graffiti is that it spoils the appearance of both types of property: public and private. This was what Leeds City Council said about Moose's work: "Leeds residents want to live in clean and attractive neighborhoods. We view this kind of advertising as environmental damage and will take strong action against it." Moose was ordered to "clean up his act." How was he supposed to do this: by making all property he had cleaned dirty again?
As for the Brazilian artist's work, the authorities were annoyed but could find nothing to charge him with. They had no other option but to clean the tunnel - but only the parts Alexandre had already cleaned. The artist merely continued his campaign on the other side. The city officials then decided to take further action. They not only cleaned the whole tunnel but every tunnel in Sao Paulo.
(1)What do we learn from the passage about reverse graffiti? ____
A. It uses paint to create anti-pollution images.
B. It creates a lot of trouble for local residents.
C. It causes lots of distraction to drivers.
D. It turns dirty walls into artistic works.
(2)What do we learn about Brazilian artist Alexandre Orion? ____
A. He was good at painting white skulls.
B. He chose tunnels to do his graffiti art.
C. He suggested banning all polluting cars.
D. He was fond of doing creative artworks.
(3)What does the author imply about Leeds City Council's decision? ____
A. It is simply absurd.
B. It is well-informed.
C. It is rather unexpected.
D. It is quite sensible.
(4)How did Sao Paulo city officials handle Alexandre Orion's reverse graffiti? ____
A. They made him clean all the tunnels in Sao Paulo.
B. They took further action to ban all reverse graffiti.
C. They charged him with polluting tunnels in the city.
D. They made it impossible for him to practice his art.
The UK's Paul Curtis, better known as Moose, operates around Leeds and London and has been appointed by a number of companies to make reverse graffiti advertisements. Brazilian artist, Alexandre Orion, turned one of Sao Paulo's transport tunnels into an amazing wall painting in 2006 by getting rid of the dirt. Made up of series of white skulls (颅骨), the painting reminds drivers of the effect their pollution is having on the planet. "Every motorist sits in the comfort of their car, but they don't give any consideration to the price their comfort has for the environment and consequently for themselves," says Orion.
The anti-pollution message of the reverse graffiti artists confuses city authorities since the main argument against graffiti is that it spoils the appearance of both types of property: public and private. This was what Leeds City Council said about Moose's work: "Leeds residents want to live in clean and attractive neighborhoods. We view this kind of advertising as environmental damage and will take strong action against it." Moose was ordered to "clean up his act." How was he supposed to do this: by making all property he had cleaned dirty again?
As for the Brazilian artist's work, the authorities were annoyed but could find nothing to charge him with. They had no other option but to clean the tunnel - but only the parts Alexandre had already cleaned. The artist merely continued his campaign on the other side. The city officials then decided to take further action. They not only cleaned the whole tunnel but every tunnel in Sao Paulo.
(1)What do we learn from the passage about reverse graffiti? ____
A. It uses paint to create anti-pollution images.
B. It creates a lot of trouble for local residents.
C. It causes lots of distraction to drivers.
D. It turns dirty walls into artistic works.
(2)What do we learn about Brazilian artist Alexandre Orion? ____
A. He was good at painting white skulls.
B. He chose tunnels to do his graffiti art.
C. He suggested banning all polluting cars.
D. He was fond of doing creative artworks.
(3)What does the author imply about Leeds City Council's decision? ____
A. It is simply absurd.
B. It is well-informed.
C. It is rather unexpected.
D. It is quite sensible.
(4)How did Sao Paulo city officials handle Alexandre Orion's reverse graffiti? ____
A. They made him clean all the tunnels in Sao Paulo.
B. They took further action to ban all reverse graffiti.
C. They charged him with polluting tunnels in the city.
D. They made it impossible for him to practice his art.
题目解答
答案
(1)A. 细节理解题。根据第一段"to draw attention to the pollution in our cities(关注我们城市的污染)"及第三段"The anti-pollution message of the reverse graffiti(反污染意义的涂鸦)"可知,艺术家们涂鸦是为了创造反污染的概念。故选A项。
(2)B. 细节理解题。根据第二段"Brazilian artist, Alexandre Orion, turned one of Sao Paulo's transport tunnels into an amazing wall painting in 2006 by getting rid of the dirt.(在2006年,巴西艺术家Alexandre Orion把Sao Paulo的交通隧道变成令人惊奇的涂鸦墙,使交通隧道摆脱尘土)"可知,Alexandre Orion在交通隧道里涂鸦。故选B项。
(3)A. 推理判断题。根据第三段 "We view this kind of advertising as environmental damage and will take strong action against it.(我们认为这种广告会破坏环境,所以要强力反对)"及"Moose was ordered to "clean up his act."(Moose被命令"改过自新")"可知,前文讲述艺术家为了呼吁环保而涂鸦,但是当局却认为涂鸦是污染环境的行为,禁止艺术家涂鸦。再根据"How was he supposed to do this: by making all property he had cleaned dirty again?(该怎么做呢?要把他所有干净的杰作再弄脏吗?)"可推知,作者提出这样的问题是为了表达对当局做法的否定。A. It is simply absurd这简直荒谬;B. It is well-informed它是消息灵通的;C. It is rather unexpected这是相当出乎意料的;D. It is quite sensible这是相当明智的。故选A项。
(4)D. 推理判断题。根据第四段"They not only cleaned the whole tunnel but every tunnel in Sao Paulo.(他们不仅要清除这个隧道的涂鸦,还有Sao Paulo里的每一个隧道)"可推知,圣保罗市的官员们让亚历山大•奥利翁的涂鸦成为不可能。故选D项。
(2)B. 细节理解题。根据第二段"Brazilian artist, Alexandre Orion, turned one of Sao Paulo's transport tunnels into an amazing wall painting in 2006 by getting rid of the dirt.(在2006年,巴西艺术家Alexandre Orion把Sao Paulo的交通隧道变成令人惊奇的涂鸦墙,使交通隧道摆脱尘土)"可知,Alexandre Orion在交通隧道里涂鸦。故选B项。
(3)A. 推理判断题。根据第三段 "We view this kind of advertising as environmental damage and will take strong action against it.(我们认为这种广告会破坏环境,所以要强力反对)"及"Moose was ordered to "clean up his act."(Moose被命令"改过自新")"可知,前文讲述艺术家为了呼吁环保而涂鸦,但是当局却认为涂鸦是污染环境的行为,禁止艺术家涂鸦。再根据"How was he supposed to do this: by making all property he had cleaned dirty again?(该怎么做呢?要把他所有干净的杰作再弄脏吗?)"可推知,作者提出这样的问题是为了表达对当局做法的否定。A. It is simply absurd这简直荒谬;B. It is well-informed它是消息灵通的;C. It is rather unexpected这是相当出乎意料的;D. It is quite sensible这是相当明智的。故选A项。
(4)D. 推理判断题。根据第四段"They not only cleaned the whole tunnel but every tunnel in Sao Paulo.(他们不仅要清除这个隧道的涂鸦,还有Sao Paulo里的每一个隧道)"可推知,圣保罗市的官员们让亚历山大•奥利翁的涂鸦成为不可能。故选D项。