C All around the world, lawyers generate more hostility than the members of any other profession—with the possible exception of journalism. But there are few places where clients have more grounds for complaint than America. During the decade before the economic crisis, spending on legal services in America grew twice as fast as inflation. The best lawyers made skyscrapers-full of money, tempting ever more students to pile into law schools. But most law graduates never get a big-firm job. Many of them instead become the kind of nuisance-lawsuit filer that makes the tort system a costly nightmare. There are many reasons for this. One is the excessive costs of a legal education. There is just one path for a lawyer in most American states: a four-year undergraduate degree in some unrelated subjects, then a three-year law degree at one of 200 law schools authorized by the American Bar Association and an expensive preparation for the bar exam. This leaves today's average law-school graduate with 100,000 of debt on top of undergraduate debts. Law-school debt means that they have to work fearsomely hard. Reforming the system would help both lawyers and their customers. Sensible ideas have been around for a long time, but the state-level bodies that govern the profession have been too conservative to carry out them. One idea. is to allow people to study law as an undergraduate degree. Another is to let students sit for the bar after only two years of law school. If the bar exam is truly a stem enough test for a would-be lawyer, those who can sit it earlier should be allowed to do so. Students who do not need the extra training could cut their debt mountain by a third. The other reason why costs are so high is the restrictive guild-like ownership structure of the business. Except in the District of Columbia. non-lawyers may not own any share of a law firm. This keeps fees high and innovation slow. There is pressure for change from within the profession, but opponents of change among the regulators insist that keeping outsiders out of a law firm isolates lawyers from the pressure to make money rather than serve clients ethically. In fact, allowing non-lawyers to own shares in law firms would reduce costs and improve services to customers, by encouraging law firms to use technology and to employ professional managers to focus on improving firms' efficiency. After all, other countries, such as Australia and Britain, have started liberalizing their legal professions. America should follow. (1) Which of the following adds to the costs of legal education in most American states? A. Higher tuition fees for undergraduate studies. B. Admissions approval from the bar association. C. Pursuing a bachelor's degree in another major. D. Receiving training by professional associations. (2) Barrier to the reform of the legal system originates from ________. A. lawyers' and clients' strong resistance. B. the rigid bodies governing the profession. C. the specialized exam for would-be lawyers. D. non-professionals' sharp criticism. (3) The guild-like ownership structure is considered "restrictive" partly because it ________. A. restricts outsiders' involvement in the profession. B. keeps lawyers from holding law-firm shares. C. worsens the ethical situation in the trade. D. prevents lawyers from gaining due profits. (4) In this text, the author mainly discusses________. A. flawed ownership of America's law firms and its causes. B. the factors that help make a successful lawyer in America. C. a problem in America's legal profession and solutions to it. D. the role of undergraduate studies in America's legal education.
C
All around the world, lawyers generate more hostility than the members of any other profession—with the possible exception of journalism. But there are few places where clients have more grounds for complaint than America.
During the decade before the economic crisis, spending on legal services in America grew twice as fast as inflation. The best lawyers made skyscrapers-full of money, tempting ever more students to pile into law schools. But most law graduates never get a big-firm job. Many of them instead become the kind of nuisance-lawsuit filer that makes the tort system a costly nightmare.
There are many reasons for this. One is the excessive costs of a legal education. There is just one path for a lawyer in most American states: a four-year undergraduate degree in some unrelated subjects, then a three-year law degree at one of 200 law schools authorized by the American Bar Association and an expensive preparation for the bar exam. This leaves today's average law-school graduate with $100,000 of debt on top of undergraduate debts. Law-school debt means that they have to work fearsomely hard.
Reforming the system would help both lawyers and their customers. Sensible ideas have been around for a long time, but the state-level bodies that govern the profession have been too conservative to carry out them. One idea. is to allow people to study law as an undergraduate degree. Another is to let students sit for the bar after only two years of law school. If the bar exam is truly a stem enough test for a would-be lawyer, those who can sit it earlier should be allowed to do so. Students who do not need the extra training could cut their debt mountain by a third. The other reason why costs are so high is the restrictive guild-like ownership structure of the business. Except in the District of Columbia. non-lawyers may not own any share of a law firm. This keeps fees high and innovation slow. There is pressure for change from within the profession, but opponents of change among the regulators insist that keeping outsiders out of a law firm isolates lawyers from the pressure to make money rather than serve clients ethically.
In fact, allowing non-lawyers to own shares in law firms would reduce costs and improve services to customers, by encouraging law firms to use technology and to employ professional managers to focus on improving firms' efficiency. After all, other countries, such as Australia and Britain, have started liberalizing their legal professions. America should follow.
A. Higher tuition fees for undergraduate studies. |
B. Admissions approval from the bar association. |
C. Pursuing a bachelor's degree in another major. |
D. Receiving training by professional associations. |
A. lawyers' and clients' strong resistance. |
B. the rigid bodies governing the profession. |
C. the specialized exam for would-be lawyers. |
D. non-professionals' sharp criticism. |
A. restricts outsiders' involvement in the profession. |
B. keeps lawyers from holding law-firm shares. |
C. worsens the ethical situation in the trade. |
D. prevents lawyers from gaining due profits. |
A. flawed ownership of America's law firms and its causes. |
B. the factors that help make a successful lawyer in America. |
C. a problem in America's legal profession and solutions to it. |
D. the role of undergraduate studies in America's legal education. |
题目解答
答案
【小题1】C | 【小题2】B | 【小题3】A | 【小题4】C |
解析
考查要点:
- 细节理解:需结合文章具体段落,分析法律教育成本高的原因、改革阻力来源及职业结构特点。
- 主旨归纳:需整体把握文章对美国法律职业问题及解决方案的论述。
解题核心:
- 定位关键句:如第1题需关注法律教育的“本科+法学院”模式;第4题需总结文章“问题+建议”的结构。
- 排除干扰项:如第3题需区分“限制外部参与”与“道德问题”的区别。
第(1)题
关键句:
One is the excessive costs of a legal education. There is just one path for a lawyer in most American states: a four-year undergraduate degree in some unrelated subjects, then a three-year law degree...
解析:
- C选项正确,因法律教育要求先读四年本科(通常与法律无关),再读三年法学院,总时长7年,导致债务累积。
- 其他选项:A未提及学费高低;B是考试审批,非成本原因;D是职业培训,与教育成本无关。
第(2)题
关键句:
the state-level bodies that govern the profession have been too conservative to carry out them.
解析:
- B选项正确,改革阻力来自保守的管理机构,而非外部压力(A、D)或考试本身(C)。
第(3)题
关键句:
Except in the District of Columbia, non-lawyers may not own any share of a law firm.
解析:
- A选项正确,因“ guild-like结构”限制非专业人士参与,导致费用高、创新慢。
- B、C、D均未直接对应文章内容。
第(4)题
关键句:
Reforming the system would help both lawyers and their customers.
解析:
- C选项正确,文章先指出法律职业的债务高、结构僵化等问题,再提出本科法律教育、缩短学时、开放股权等解决方案。
- 其他选项:A、B、D均未全面概括文章核心。