题目
Plastic is low-cost and long-lasting.It is not easily degraded(降解) because natural degradation processes can't deal with its chemical components(成分).It takes in other ocean-present harmful substances.These chemical and dangerous components are gradually got into the atmosphere with additives such as color,which turns out to be really harmful when the plastic breaks down. The design and development of new plastic products was sped up after World War II.Life without plastic seemed impossible in the modern age.But even though plastic was quite convenient,the dark side of it was seen as people began to enjoy the throw-away community.Many plastic products,such as plastic bags,have a lifetime of a few minutes to hours.However,they'll stay in the environment for hundreds of years.We are destroying the very world that nurtured us. Just 9% of plastic has been recycled and 12% burnt after production rose in the 1950s,which leave s about 79% of the 8.3 billion tons produced sitting in landfills(垃圾填埋场) or damaging our fields,oceans,and waterways.And each year the plastic ends up as contaminants.So to beat plastic pollution,we need to work together. While plastic burning reduces the amount of waste dumped into oceans and lands,harmful gases are still produced,which also leads to greenhouse gases.However,if we make a firm decision and use modern waste management methods,we will be able to create a safe and healthy world.It is high time that we as responsible global citizens,took on the duty of protecting our environment and made great effort in saving our mother earth,instead of just leaving everything to our government.So,ladies and gentlemen,let's make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.(1)What is Paragraph 1 mainly about? ____ A.The harm of plastic.B.The convenience of plastic.C.The protection of plastic.D.The use of plastic.(2)Which word can best describe the writer's feeling in Paragraph 2? ____ A.Happy.B.Worried.C.Excited.D.Relaxed.(3)What does the underlined word "contaminants" in Paragraph 3 mean? ____ A.Things that cause pollution.B.Things that produce plastic.C.Things that cost money.D.Things that help people.(4)From which is the text most probably taken? ____ A.A short story.B.A speech.C.A newspaper.D.A notice.
    Plastic is low-cost and long-lasting.It is not easily degraded(降解) because natural degradation processes can't deal with its chemical components(成分).It takes in other ocean-present harmful substances.These chemical and dangerous components are gradually got into the atmosphere with additives such as color,which turns out to be really harmful when the plastic breaks down.
The design and development of new plastic products was sped up after World War II.Life without plastic seemed impossible in the modern age.But even though plastic was quite convenient,the dark side of it was seen as people began to enjoy the throw-away community.Many plastic products,such as plastic bags,have a lifetime of a few minutes to hours.However,they'll stay in the environment for hundreds of years.We are destroying the very world that nurtured us.
Just 9% of plastic has been recycled and 12% burnt after production rose in the 1950s,which leave s about 79% of the 8.3 billion tons produced sitting in landfills(垃圾填埋场) or damaging our fields,oceans,and waterways.And each year the plastic ends up as contaminants.So to beat plastic pollution,we need to work together.
While plastic burning reduces the amount of waste dumped into oceans and lands,harmful gases are still produced,which also leads to greenhouse gases.However,if we make a firm decision and use modern waste management methods,we will be able to create a safe and healthy world.It is high time that we as responsible global citizens,took on the duty of protecting our environment and made great effort in saving our mother earth,instead of just leaving everything to our government.So,ladies and gentlemen,let's make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.
(1)What is Paragraph 1 mainly about? ____
A.The harm of plastic.
B.The convenience of plastic.
C.The protection of plastic.
D.The use of plastic.
(2)Which word can best describe the writer's feeling in Paragraph 2? ____
A.Happy.
B.Worried.
C.Excited.
D.Relaxed.
(3)What does the underlined word "contaminants" in Paragraph 3 mean? ____
A.Things that cause pollution.
B.Things that produce plastic.
C.Things that cost money.
D.Things that help people.
(4)From which is the text most probably taken? ____
A.A short story.
B.A speech.
C.A newspaper.
D.A notice.
The design and development of new plastic products was sped up after World War II.Life without plastic seemed impossible in the modern age.But even though plastic was quite convenient,the dark side of it was seen as people began to enjoy the throw-away community.Many plastic products,such as plastic bags,have a lifetime of a few minutes to hours.However,they'll stay in the environment for hundreds of years.We are destroying the very world that nurtured us.
Just 9% of plastic has been recycled and 12% burnt after production rose in the 1950s,which leave s about 79% of the 8.3 billion tons produced sitting in landfills(垃圾填埋场) or damaging our fields,oceans,and waterways.And each year the plastic ends up as contaminants.So to beat plastic pollution,we need to work together.
While plastic burning reduces the amount of waste dumped into oceans and lands,harmful gases are still produced,which also leads to greenhouse gases.However,if we make a firm decision and use modern waste management methods,we will be able to create a safe and healthy world.It is high time that we as responsible global citizens,took on the duty of protecting our environment and made great effort in saving our mother earth,instead of just leaving everything to our government.So,ladies and gentlemen,let's make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.
(1)What is Paragraph 1 mainly about? ____
A.The harm of plastic.
B.The convenience of plastic.
C.The protection of plastic.
D.The use of plastic.
(2)Which word can best describe the writer's feeling in Paragraph 2? ____
A.Happy.
B.Worried.
C.Excited.
D.Relaxed.
(3)What does the underlined word "contaminants" in Paragraph 3 mean? ____
A.Things that cause pollution.
B.Things that produce plastic.
C.Things that cost money.
D.Things that help people.
(4)From which is the text most probably taken? ____
A.A short story.
B.A speech.
C.A newspaper.
D.A notice.
题目解答
答案
(1)段落大意题。根据第一段It is not easily degraded(降解) because natural degradation processes can't deal with its chemical components(成分).It takes in other ocean-present harmful substances.These chemical and dangerous components are gradually got into the atmosphere with additives such as color,which turns out to be really harmful when the plastic breaks down.(因为自然降解过程不能处理其化学成分,所以它不易降解。它吸收其他海洋中存在的有害物质。这些化学成分和危险成分随着色剂等添加剂逐渐进入大气中,而当塑料分解时,着色剂就变得非常有害。)可知,塑料的化学成分不能在自然中降解,它吸收有害物质,塑料中的化学成分和危险成分会进入大气,污染大气环境。由此可推测出,第一段主要讲述了塑料的害处。故选A。
(2)推理判断题。根据第二段We are destroying the very world that nurtured us.(我们正在摧毁养育我们的世界。)可知,作者认为我们使用塑料是在摧毁我们赖以生存的世界,由此可推测出,作者对这种现状感到担忧。故选B。
(3)词义猜测题。根据画线词后一句So to beat plastic pollution,we need to work together.(所以,为了防止塑料污染,我们需要共同努力。)可知,塑料会产生污染,由此可推测出,画线词所在句表达的是每年塑料最终都会成为污染物。contaminants意为"污染物",与A项意思最接近。A.Things that cause pollution.造成污染的东西;B.Things that produce plastic.产生塑料的东西;C.Things that cost money.需要花钱的东西;D.Things that help people.帮助别人的事情。故选A。
(4)文章出处题。根据最后一段中的So,ladies and gentlemen,let's make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.(所以,女士们,先生们,让我们承诺会成功地处理塑料废物,保护我们的世界免受一切可能的风险。)可知,文章在最后一段呼吁大家要承诺处理塑料废物,保护环境,并以"ladies and gentlemen"引起大家的注意,由此可推测出,文章来自一篇演讲。故选B。
(2)推理判断题。根据第二段We are destroying the very world that nurtured us.(我们正在摧毁养育我们的世界。)可知,作者认为我们使用塑料是在摧毁我们赖以生存的世界,由此可推测出,作者对这种现状感到担忧。故选B。
(3)词义猜测题。根据画线词后一句So to beat plastic pollution,we need to work together.(所以,为了防止塑料污染,我们需要共同努力。)可知,塑料会产生污染,由此可推测出,画线词所在句表达的是每年塑料最终都会成为污染物。contaminants意为"污染物",与A项意思最接近。A.Things that cause pollution.造成污染的东西;B.Things that produce plastic.产生塑料的东西;C.Things that cost money.需要花钱的东西;D.Things that help people.帮助别人的事情。故选A。
(4)文章出处题。根据最后一段中的So,ladies and gentlemen,let's make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.(所以,女士们,先生们,让我们承诺会成功地处理塑料废物,保护我们的世界免受一切可能的风险。)可知,文章在最后一段呼吁大家要承诺处理塑料废物,保护环境,并以"ladies and gentlemen"引起大家的注意,由此可推测出,文章来自一篇演讲。故选B。