题目
二、 阅读理解(共 4 题)2. Recently, professor of philosophy (哲学)in the United States has written a book called Moneyand the Meaning of Life. He has discovered that how we deal with money in our daily life hasmore meaning than we usually think. One of the exercises he asked his students to do is to keep arecord of every penny they spend for a week. From the way they spend their money, they can seewhat they really value in life.He says our relations with others often become dearly defined (清晰的)when moneyentersthe picture. You might have wonderful relationship with somebody and you think that you arevery good friends. But you will know him only when you ask him to lend some money. If hedoes, it brings something to the relationship that seems stronger than ever before or it cansuddenly weaken the relationship if he doesn’t. This person may say that he has a certainfeeling, but if it is not carried out in the money world, there is something less real about it.Since money is so important to us, we consider those who possess a lot of it to be veryimportant. The author interviewed some millionaires in researching his book.Question: What is the most surprising thing you have discovered about being rich, becauseyou are a self-made man?Answer: The most surprising thing is how people give me so much respect. I am nothing. Idon’t know much. All I am is rich.People just have an idea of making more and more money, but what is it for? How much do Ineed for any given purposes in my life? In his book, the professor uncovered an importantneed in modem society: to bring back the idea that money is an instrument rather than the end.Money plays an important role in the material world, but expecting money to give happinessmay be missing the meaning of life.【1】According to the first paragraph, people have not realized .A.how important money is in their daily lifeB.how one spends money shows what is important to himC.that money is more important than their philosophy of lifeD.that their understanding of life is more important than money【2】The author seems to believe that asking your friend to lend you some money .A.is a good way to test your friendship B.will do harm to your friendshipC.will strengthen your friendship D.is a good way to break off your friendship【3】The underlined phrase “enter the picture” in the second paragraph can be replaced by “”.A.is used up B.is spent on picturesC.is paid in the right way D.is paid attention to【4】What can we learn about the millionaire from his answer in the interview?A.He doesn’t feel that he is well educated.B.He doesn’t think he is a very important person.C.He doesn’t consider himself to be very successful.D.He doesn’t think that being rich deserves so much attention. 3. I remember my mother as a strong woman. She came to America when she was 12—oldenough to remember her language, she achieved scores and grades high enough to be admitted toDuke University. With a degree in computer science, she finally became the manager of acompany in New York. My mother could give fluent speeches, say “wolves” correctly.It was my mother who always stressed the importance of language. From the time I was born,I was read to. I would fall asleep to the sounds of my parents’ voices, whether it was my dad’ssoftly accented, or my mother’s clear English. The flow of language was unbroken, andwhether in Chinese or English, the stream of communication flowed through our house.One October morning in sixth grade, after my mother had left to catch the train to the city, Ileft the house for the bus stop. I was surprised when I saw our car, the door hanging open. As Idrew closer, I saw my mother lying on the ground.In the hospital, it was hard to believe that the lady who lay before me was my mom. Mymother could not remember my name. As the leaves changed colors, it became clear thatthestrokehad created a wall between my mothers mind and mouth: her mind was not any lessdear, but the words she spoke were not what she meant.The battle my mother faced taught me the importance of language. Without it, identity doesnot exist; relationships cannot be formed; stories cannot be told; directions cannot be given,and knowing anything about anyone is impossible. Without language, communication cannottake place. Without language, one cannot express the beauty of a sunset or the kindness of astranger. The world would pass us by in silence.【1】From where might the author’s mom come to America?A.China B.EnglandC.Russia D.Canada【2】According to the last two paragraphs, the author’s mom was unable to .A.think clearly B.express herself wellC.speak D.open her mouth.【3】The underlined word “stroke” in the 4th paragraph most probably refers to .A.an accident B.a hitC.an illness D.a robbery【4】This passage is mainly about .A.a strong mother B.the importance of languageC.a family disaster D.the significance of teaching language 4. My friend Kathy and I were going to Colorado Springs for holiday. The only problem was, Ididn’t have any luggage to pack my belongings in.My friend Debbie offered to lend me a suitcase that belonged to her father, who had passedaway long ago. “I don’t know if you’ll want to use it,” she said so gently, “it’s very old, wornout, and such an ugly yellow color." I was so touched by her offer to lend something thatbelonged to her father, but I was also concerned about the possibility of it being damaged orlost. She insisted that I take it. So with the suitcase safely in hand, I boarded the train withKathy.We spent two days and one night on the train, sleeping in our seats. As we slept, we wereawakened at times, by the noises of the train pulling in and out of the stations.The next morning we eagerly awaited the announcement: Next stop, Colorado Springs. Butsuddenly, there came another announcement over the loud speaker. “During one of theovernight stops, many pieces of luggage were mistakenly removed from the train and left atthe wrong location.”Kathy and I just looked at each other, as I felt the disappointment swell. Could my worst fearbe coming true, was Debbie’s suitcase lost?Just then two train conductors passed our seats. One of them jokingly said to the other, “Didyou ever see such an old, ugly, brighter yellow, piece of luggage in all of your life?”Before the other conductor could answer, I screamed, “YES, MY SUITCASE MADE IT!”The two conductors stopped in their tracks! and, very red in the face, couldn’t seem toapologize enough for having insulted my suitcase.When I returned it, I couldn’t wait to get the suitcase back into Debbie’s safe hands. Sheasked, “Did everything go well on the trip?” Somehow. I just couldn’t resist telling her whathad happened. She laughed heartily.When I recall the golden suitcase, Fm reminded, that like the suitcase, we can see ourselves astoo old, useless, worn out, and of little value. Or, we can take a closer look and realize that weare one of God’s most valued creations -- unique, and holding inside our most valuablepossessions -- that of love, faith, hope, and wisdom.【1】Hearing the announcements, the author .A.was happy to reach the destinationB.felt angry at the service on the trainC.feared that the suit case might be lostD.asked the conductors to look for the suitcase【2】How did the two conductors feel when the author claimed her suitcase?A.Puzzled. B.Embarrassed.C.Astonished. D.Amused.【3】From the last paragraph we can learn that .A.a friend in need is a friend indeedB.God helps those who help themselvesC.inner beauty is more important than appearanceD.a journey of a thousand miles begins with a single step【4】Which of the following is the best title for the passage?A.The Golden Suitcase. B.An Unforgettable Trip.C.A Warm-hearted Friend. D.Two Impolite Conductors. 5. Adult Basic Education (ABE) PreparationTaskThe ABE Department serves a huge population of learners. Our task is to teach basic skillsand help learners to get more knowledge to function effectively as a family member, citizen,worker, and lifelong learner in a changing world.DescriptionABE Is a non-credit program of self-improvement designed to improve basic skills forstudents who are of different educational levels. Development of reading, writing, and mathskills are paid special attention to, as well as life skills, employability, and technology.Students without a high school diploma also have the opportunity to prepare for the GED(General Equivalency Diploma) exams in the five subject areas: writing, social studies,science, literature, and math.Prerequisites (条件)ABE classes are open to anyone 18 or over who desires to improve basic reading, writing, andmath skills at the pre-college level. Students who are 16 or 17 must obtain an officialpermission from high school before attending class.To be accepted, students must attend an Educational Planning Session. During the EducationalPlanning Session students will be given an overview of the ABE programs as well as PCCpolicies, fees, etc.Students will also have their reading, writing, and math abilities assessed ( 评估> during theEducational Planning Session. The results of their assessments will help the teachers developindividual programs of study for students to guide them toward their personal goals. Studentsneeding special help must get in touch with the Office for Students with Disabilities (503-977-4341) at least two weeks before the session is held.CoursesABE 0741: Beginning LiteracyABE 0742: BeginningABE 0743: Intermediate IABE 0744: Intermediate IIABE 0745: Secondary IABE 0746: Secondary II (Includes preparation for the GED Test)【1】The ABE Department serves an aim to .A.provide learners with basic knowledge and skills to fit in with societyB.help learners successfully get a job in a changing worldC.offer diplomas to those who fail to finish secondary educationD.provide students with opportunities to prepare for the GED exams【2】A 17-year-old student is not accepted to ABE classes only because he .A.is below eighteenB.can’t offer a high school diplomaC.can’t provide an official permission from high schoolD.is assessed as poor in learning【3】Different courses are offered to different students according to .A.their own choicesB.the assessments during the Education Planning SessionC.their performances in schoolD.how much they pay for the courses
二、 阅读理解(共 4 题)
2. Recently, professor of philosophy (哲学)in the United States has written a book called Money
and the Meaning of Life. He has discovered that how we deal with money in our daily life has
more meaning than we usually think. One of the exercises he asked his students to do is to keep a
record of every penny they spend for a week. From the way they spend their money, they can see
what they really value in life.
He says our relations with others often become dearly defined (清晰的)when moneyenters
the picture. You might have wonderful relationship with somebody and you think that you are
very good friends. But you will know him only when you ask him to lend some money. If he
does, it brings something to the relationship that seems stronger than ever before or it can
suddenly weaken the relationship if he doesn’t. This person may say that he has a certain
feeling, but if it is not carried out in the money world, there is something less real about it.
Since money is so important to us, we consider those who possess a lot of it to be very
important. The author interviewed some millionaires in researching his book.
Question: What is the most surprising thing you have discovered about being rich, because
you are a self-made man?
Answer: The most surprising thing is how people give me so much respect. I am nothing. I
don’t know much. All I am is rich.
People just have an idea of making more and more money, but what is it for? How much do I
need for any given purposes in my life? In his book, the professor uncovered an important
need in modem society: to bring back the idea that money is an instrument rather than the end.
Money plays an important role in the material world, but expecting money to give happiness
may be missing the meaning of life.
【1】According to the first paragraph, people have not realized .
A.how important money is in their daily life
B.how one spends money shows what is important to him
C.that money is more important than their philosophy of life
D.that their understanding of life is more important than money
【2】The author seems to believe that asking your friend to lend you some money .
A.is a good way to test your friendship B.will do harm to your friendship
C.will strengthen your friendship D.is a good way to break off your friendship
【3】The underlined phrase “enter the picture” in the second paragraph can be replaced by “
”.
A.is used up B.is spent on pictures
C.is paid in the right way D.is paid attention to
【4】What can we learn about the millionaire from his answer in the interview?
A.He doesn’t feel that he is well educated.
B.He doesn’t think he is a very important person.
C.He doesn’t consider himself to be very successful.
D.He doesn’t think that being rich deserves so much attention.
3. I remember my mother as a strong woman. She came to America when she was 12—old
enough to remember her language, she achieved scores and grades high enough to be admitted to
Duke University. With a degree in computer science, she finally became the manager of a
company in New York. My mother could give fluent speeches, say “wolves” correctly.
It was my mother who always stressed the importance of language. From the time I was born,
I was read to. I would fall asleep to the sounds of my parents’ voices, whether it was my dad’s
softly accented, or my mother’s clear English. The flow of language was unbroken, and
whether in Chinese or English, the stream of communication flowed through our house.
One October morning in sixth grade, after my mother had left to catch the train to the city, I
left the house for the bus stop. I was surprised when I saw our car, the door hanging open. As I
drew closer, I saw my mother lying on the ground.
In the hospital, it was hard to believe that the lady who lay before me was my mom. My
mother could not remember my name. As the leaves changed colors, it became clear that
thestrokehad created a wall between my mothers mind and mouth: her mind was not any less
dear, but the words she spoke were not what she meant.
The battle my mother faced taught me the importance of language. Without it, identity does
not exist; relationships cannot be formed; stories cannot be told; directions cannot be given,
and knowing anything about anyone is impossible. Without language, communication cannot
take place. Without language, one cannot express the beauty of a sunset or the kindness of a
stranger. The world would pass us by in silence.
【1】From where might the author’s mom come to America?
A.China B.England
C.Russia D.Canada
【2】According to the last two paragraphs, the author’s mom was unable to .
A.think clearly B.express herself well
C.speak D.open her mouth.
【3】The underlined word “stroke” in the 4th paragraph most probably refers to .
A.an accident B.a hit
C.an illness D.a robbery
【4】This passage is mainly about .
A.a strong mother B.the importance of language
C.a family disaster D.the significance of teaching language
4. My friend Kathy and I were going to Colorado Springs for holiday. The only problem was, I
didn’t have any luggage to pack my belongings in.
My friend Debbie offered to lend me a suitcase that belonged to her father, who had passed
away long ago. “I don’t know if you’ll want to use it,” she said so gently, “it’s very old, worn
out, and such an ugly yellow color." I was so touched by her offer to lend something that
belonged to her father, but I was also concerned about the possibility of it being damaged or
lost. She insisted that I take it. So with the suitcase safely in hand, I boarded the train with
Kathy.
We spent two days and one night on the train, sleeping in our seats. As we slept, we were
awakened at times, by the noises of the train pulling in and out of the stations.
The next morning we eagerly awaited the announcement: Next stop, Colorado Springs. But
suddenly, there came another announcement over the loud speaker. “During one of the
overnight stops, many pieces of luggage were mistakenly removed from the train and left at
the wrong location.”
Kathy and I just looked at each other, as I felt the disappointment swell. Could my worst fear
be coming true, was Debbie’s suitcase lost?
Just then two train conductors passed our seats. One of them jokingly said to the other, “Did
you ever see such an old, ugly, brighter yellow, piece of luggage in all of your life?”
Before the other conductor could answer, I screamed, “YES, MY SUITCASE MADE IT!”
The two conductors stopped in their tracks! and, very red in the face, couldn’t seem to
apologize enough for having insulted my suitcase.
When I returned it, I couldn’t wait to get the suitcase back into Debbie’s safe hands. She
asked, “Did everything go well on the trip?” Somehow. I just couldn’t resist telling her what
had happened. She laughed heartily.
When I recall the golden suitcase, Fm reminded, that like the suitcase, we can see ourselves as
too old, useless, worn out, and of little value. Or, we can take a closer look and realize that we
are one of God’s most valued creations -- unique, and holding inside our most valuable
possessions -- that of love, faith, hope, and wisdom.
【1】Hearing the announcements, the author .
A.was happy to reach the destination
B.felt angry at the service on the train
C.feared that the suit case might be lost
D.asked the conductors to look for the suitcase
【2】How did the two conductors feel when the author claimed her suitcase?
A.Puzzled. B.Embarrassed.
C.Astonished. D.Amused.
【3】From the last paragraph we can learn that .
A.a friend in need is a friend indeed
B.God helps those who help themselves
C.inner beauty is more important than appearance
D.a journey of a thousand miles begins with a single step
【4】Which of the following is the best title for the passage?
A.The Golden Suitcase. B.An Unforgettable Trip.
C.A Warm-hearted Friend. D.Two Impolite Conductors.
5. Adult Basic Education (ABE) Preparation
Task
The ABE Department serves a huge population of learners. Our task is to teach basic skills
and help learners to get more knowledge to function effectively as a family member, citizen,
worker, and lifelong learner in a changing world.
Description
ABE Is a non-credit program of self-improvement designed to improve basic skills for
students who are of different educational levels. Development of reading, writing, and math
skills are paid special attention to, as well as life skills, employability, and technology.
Students without a high school diploma also have the opportunity to prepare for the GED
(General Equivalency Diploma) exams in the five subject areas: writing, social studies,
science, literature, and math.
Prerequisites (条件)
ABE classes are open to anyone 18 or over who desires to improve basic reading, writing, and
math skills at the pre-college level. Students who are 16 or 17 must obtain an official
permission from high school before attending class.
To be accepted, students must attend an Educational Planning Session. During the Educational
Planning Session students will be given an overview of the ABE programs as well as PCC
policies, fees, etc.
Students will also have their reading, writing, and math abilities assessed ( 评估> during the
Educational Planning Session. The results of their assessments will help the teachers develop
individual programs of study for students to guide them toward their personal goals. Students
needing special help must get in touch with the Office for Students with Disabilities (503-977-
4341) at least two weeks before the session is held.
Courses
ABE 0741: Beginning Literacy
ABE 0742: Beginning
ABE 0743: Intermediate I
ABE 0744: Intermediate II
ABE 0745: Secondary I
ABE 0746: Secondary II (Includes preparation for the GED Test)
【1】The ABE Department serves an aim to .
A.provide learners with basic knowledge and skills to fit in with society
B.help learners successfully get a job in a changing world
C.offer diplomas to those who fail to finish secondary education
D.provide students with opportunities to prepare for the GED exams
【2】A 17-year-old student is not accepted to ABE classes only because he .
A.is below eighteen
B.can’t offer a high school diploma
C.can’t provide an official permission from high school
D.is assessed as poor in learning
【3】Different courses are offered to different students according to .
A.their own choices
B.the assessments during the Education Planning Session
C.their performances in school
D.how much they pay for the courses
题目解答
答案
二、 阅读理解
2. 【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】D
本文写了美国的一位教授写了一本关于金钱和生活的意义的书,然后可以通过观察人
们花钱的方式来知道他们生命中认为重要的是什么。然后阐述了金钱对于人与人之间
的友谊等的重要性。基于此,作者对那些有钱人进行了一个提问,有钱了之后,最让
你惊讶地神奇之处在哪里,然后回答是给予了自己很多尊重。然后,说更多的人致力
于赚更多的钱,但期望金钱带给自己更多快乐的想法很可能会迷失生命的意义。
【1】推断题第一段 One of the exercises he asked his students to do is to keep a record of
every penny they spend for a week.From the way they spend their money, they can see what
they really value in life.他要求学生们对每星期花的钱花在哪方面做一个记录,从他们花
钱的方式,可以知道对他们来说最重要的是什么。由此可知,人们还没有意识到从花
钱方式可知对他们来说最重要的是什么。故选 B。
【2】细节理解题第二段 You might have wonderful relationship with somebody and you
think that you are very good friends.But you will know him only when you ask him to lend
some money. If he does, it brings something to the relationship that seems stronger than ever
before or it can suddenly weaken the relationship if he doesn’t.你也许有一个很好的朋友,
但是只有当你借钱的时候你才会真正的了解他。他借给你的话你们的友谊会更加坚固,
但如果没借的话你们的友谊就会有麻烦。由此可知作者相信去向朋友借钱是检验友谊
的一种方式。故选 A。
【3】词义猜测题第二段 You might have wonderful relationship with somebody and you
think that you are very good friends.But you will know him only when you ask him to lend
some money. If he does, it brings something to the relationship that seems stronger than ever
before or it can suddenly weaken the relationship if he doesn’t.从他是否借给你钱可以评判
你们之间的友谊。借的话就会巩固你们之间的友谊,没借就会给你们的关系带来麻烦。
Use up 用尽,用完 因此是 pay attention to…… 涉及到。故选 D。
【4】细节理解题第五段 The most surprising thing is how people give me so much respect. I
am nothing. I don’t know much. All I am is rich.他回答说,最神奇的事情给予了很多尊重,
但他什么都没有,什么都不知道,他所拥有的只是金钱。因此他不认为有钱了就会有
很多关心。故选 D。
【解析】
3. 【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】B
本文讲述了自己的妈妈是个女强人,12 岁去美国读书,成绩优异,拿到了计算机科学
的学位,成为了纽约一家公司的管理者,可以把发音说的很清晰厉害。所以,在作者
出生后,就被灌输语言发音很重要这一观点,作者可以在父母的发音中睡着,但后来,
母亲躺在病床上,发音也不再清晰,头脑也不再清楚,但是留给作者关于语言发音等
的东西却是作者一生的财富。
【1】推断题第二段 The flow of language was unbroken, and whether in Chinese or English,
the stream of communication flowed through our house.不管是中文还是英文,我们的屋子
里充满了这两种语言的交流。由此可推断作者的妈妈来自中国。故选 A。
【2】词义猜测题第四段 her mind was not any less dear, but the words she spoke were not
what she meant.她的头脑也不再清晰,她说的话也不再是她想表达的意思。由此可知,
她妈妈不能很好地表达自己的意思。故选 B。
【3】推断题第四段 In the hospital, it was hard to believe that the lady who lay before me
was my mom. My mother could not remember my name. As the leaves changed colors, it
became clear that thestrokehad created a wall between my mothers mind and mouth。在医院,
很难相信躺在病床上的是我妈妈,她不能记住我的名字。随着时间流逝,很明显这种
疾病在我妈妈的脑子和嘴巴上建了一堵墙。由医院,可推断是疾病。故选 C。
【4】主旨大意题全文从一开始的妈妈对语言热爱,擅长,到作者出生后的耳濡目染,
再到妈妈生病躺在医院,但留给作者最深刻的是语言的重要性。第五段 The battle my
mother faced taught me the importance of language.The world would pass us by in silence.我
妈妈教育我最重要的是语言,而这些单词会默默地贯穿我一生。由此可见全文主要讲
了语言的重要性。故选 B。
【解析】
4. 【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】A
本文主要讲述了作者和朋友 Kathy 出去游玩,但没有行李箱,debbie 就借给了他一个爸
爸的老旧、黄色的行李箱。坐火车时,行李箱去了错误的地点,作者去找箱子的时候,
有人在嘲笑他这个老旧的黄色的行李箱。通过这件事情,作者知道了有些东西外表很
丑、很旧,但在他的内心里,却有一颗充满爱、希望与智慧的强大的内心。
【1】细节理解题第四段 The next morning we eagerly awaited the announcement: Next
stop, Colorado Springs. But suddenly, there came another announcement over the loud
speaker. “During one of the overnight stops, many pieces of luggage were mistakenly
removed from the train and left at the wrong location.”我们收到了通告,说我们到站了,
但是行李却去了一个错误的地方。第五段 Kathy and I just looked at each other, as I felt the
disappointment swell. Could my worst fear be coming true, was Debbie’s suitcase lost?我感
到很担心,行李箱会丢吗?故选 C.
【2】细节理解题第六、七、八段 Just then two train conductors passed our seats. One of
them jokingly said to the other, “Did you ever see such an old, ugly, brighter yellow, piece of
luggage in all of your life?”
Before the other conductor could answer, I screamed, “YES, MY SUITCASE MADE IT!”.他
们两个在嘲笑那个黄色的老旧行李箱,而我说是我的。
The two conductors stopped in their tracks! and, very red in the face, couldn’t seem to
apologize enough for having insulted my suitcase.然后,他们的脸变红了,说明他们很羞
愧、很尴尬。故选 B。
【3】细节理解题最后一段 we can take a closer look and realize that we are one of God’s
most valued creations -- unique, and holding inside our most valuable possessions -- that of
love, faith, hope, and wisdom.虽然我们没有一个好看的外表,但是内心却充满了爱与希
望。说明有个丰盈的内心比外表更重要。故选 C。
【4】主旨大意题。全文都是围绕这个老旧黄色的行李箱展开的,从他开始,从他结束。
最后说内心比外表更重要,更是升华了主旨。故选 A.
【解析】
5. 【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
本文主要讲述了一个叫 ABE 的机构,致力于教基本技能学习各种知识来适应这个变化
的社会。然后从课程的最终目标、教什么知识、能够报名的人的条件与课程四个方面
进行了分述。
【1】细节理解题第一段 Our task is to teach basic skills and help learners to get more
knowledge to function effectively as a family member, citizen, worker, and lifelong learner in
a changing world.可知他们的目标是教基本技能学习各种知识来适应这个变化的社会。
故选 A。
【2】细节理解题第三段 Students who are 16 or 17 must obtain an official permission from
high school before attending class.16 到 17 岁之间的学生必须在入班之前提交一份来自高
中的官方的同意书。故选 C.
【3】细节理解题第五段 Students will also have their reading, writing, and math abilities
assessed (评估> during the Educational Planning Session.由此可见,学生们上哪个课会进
行一个评估。故选 B。
【解析】