题目
Last year I bought a game for my children and I played it with them together.It troubled me that everyone won the game in the end.This seems like a perfect ending,but where's the incentive (刺激) to keep playing?We played the game twice in all,and it has been covered with dust there ever since.Without a possible winner,a game or contest loses its excitement.If there's nothing for one to compete for,the drive to do one's best is replaced by a"what's the meaning?"attitude.Competition is closely related to motivation.It's part of human nature to be competitive.A competitive spirit is the key to our success among our adults,so why not teach it in our children?I'm not suggesting we make our children compete against each other in heated competitions in all aspects of life.What I'm here to say is that we should pay attention to coaches(教练) who lose the spirit of good sportsmanship in the heated moment of the game.But in the right situations,a healthy competition can teach our kids a lot about life.While games and contests show the importance of drive and determination,they also teach our children how to deal with failure.And then come other good lessons-about learning from mistakes,searching for ways to improve and finding the will to try again.56.The author found that ____ .A.the game interested them lotB.they had great fun playing the gameC.the game turned out to be less challengingD.the game gathered dust very easily57.What can we know from Paragraph 2? ____ A.Humans are competitive by nature.B.Only adults have a competitive spirit.C.Only children have a competitive spirit.D.There is one possible winner in games.58.What does the underlined word"drive"in Para.2 mean? ____ A.Power.B.Ability.C.Strength.D.Determination.59.In a healthy competition,children can learn the lessons except. ____ A.learning from mistakesB.giving up games and contestsC.having a try againD.finding ways to get improved60.What can we infer from the passage? ____ A.Children should develop a competitive spirit in a game or contest.B.We should encourage children to compete in all aspects of life.C.Children should compete for nothing but prizes.D.Children must obey their coaches strictly in a game.
 Last year I bought a game for my children and I played it with them together.It troubled me that everyone won the game in the end.This seems like a perfect ending,but where's the incentive (刺激) to keep playing?We played the game twice in all,and it has been covered with dust there ever since.
Last year I bought a game for my children and I played it with them together.It troubled me that everyone won the game in the end.This seems like a perfect ending,but where's the incentive (刺激) to keep playing?We played the game twice in all,and it has been covered with dust there ever since.Without a possible winner,a game or contest loses its excitement.If there's nothing for one to compete for,the drive to do one's best is replaced by a"what's the meaning?"attitude.Competition is closely related to motivation.It's part of human nature to be competitive.A competitive spirit is the key to our success among our adults,so why not teach it in our children?
I'm not suggesting we make our children compete against each other in heated competitions in all aspects of life.What I'm here to say is that we should pay attention to coaches(教练) who lose the spirit of good sportsmanship in the heated moment of the game.But in the right situations,a healthy competition can teach our kids a lot about life.While games and contests show the importance of drive and determination,they also teach our children how to deal with failure.And then come other good lessons-about learning from mistakes,searching for ways to improve and finding the will to try again.
56.The author found that ____ .
A.the game interested them lot
B.they had great fun playing the game
C.the game turned out to be less challenging
D.the game gathered dust very easily
57.What can we know from Paragraph 2? ____
A.Humans are competitive by nature.
B.Only adults have a competitive spirit.
C.Only children have a competitive spirit.
D.There is one possible winner in games.
58.What does the underlined word"drive"in Para.2 mean? ____
A.Power.
B.Ability.
C.Strength.
D.Determination.
59.In a healthy competition,children can learn the lessons except. ____
A.learning from mistakes
B.giving up games and contests
C.having a try again
D.finding ways to get improved
60.What can we infer from the passage? ____
A.Children should develop a competitive spirit in a game or contest.
B.We should encourage children to compete in all aspects of life.
C.Children should compete for nothing but prizes.
D.Children must obey their coaches strictly in a game.
题目解答
答案
CAABA
56.C 细节理解题。根据第一段it has been covered with dust there ever since. 可知游戏只玩了两次就被放弃了,比赛不具备挑战性,故选C.
57.A 细节理解题。根据第二段 It's part of human nature to be competitive.可知竞争是人类本性的一部分,故选A.
58.A 猜测词义题。根据第二段 If there's nothing for one to compete for,the drive to do one's best is replaced可知比赛主要是为了获得一些奖励,有奖励才有动力,故选A.
59.B 细节理解题。根据最后一段And then come other good lessons-about learning from mistakes,searching for ways to improve and finding the will to try again.
可知有三种方式可以教会孩子们竞争,ACD都符合文意,故选B.
60.A 推理判断题。根据最后一段While games and contests show the importance of drive and determination,they also teach our children how to deal with failure. 可知当比赛可以展示动力和决心的重要性时,他们也教会孩子们如何应对失败,故选A.
56.C 细节理解题。根据第一段it has been covered with dust there ever since. 可知游戏只玩了两次就被放弃了,比赛不具备挑战性,故选C.
57.A 细节理解题。根据第二段 It's part of human nature to be competitive.可知竞争是人类本性的一部分,故选A.
58.A 猜测词义题。根据第二段 If there's nothing for one to compete for,the drive to do one's best is replaced可知比赛主要是为了获得一些奖励,有奖励才有动力,故选A.
59.B 细节理解题。根据最后一段And then come other good lessons-about learning from mistakes,searching for ways to improve and finding the will to try again.
可知有三种方式可以教会孩子们竞争,ACD都符合文意,故选B.
60.A 推理判断题。根据最后一段While games and contests show the importance of drive and determination,they also teach our children how to deal with failure. 可知当比赛可以展示动力和决心的重要性时,他们也教会孩子们如何应对失败,故选A.