物干Cyber (网络的) bullies, like any bully, want to feel power and control over their victim. Many kids live and breathe on the Internet. It is essential to how they see themselves and how they socialize with their peers. The computer is as essential a social tool today as the telephone was decades ago.This is part of why a cyber bullying attack can be disastrous. Targets are faced with threats and intimidation in emails and instant messages, but it is not only fear that the cyber bully can instill (灌输) over the web.The potential for public humiliation (羞辱) has been expanded from a target’s classmates or school to effectively the entire world, or at least the wired world. To be humiliated in front of a classroom of students is bad enough but to be humiliated for the amusement of thousands is more than most kids can bear.So, as parents, what should you do to deal with cyber bullying?First, do not respond to the cyber bully’s attacks. This is what the bully wants. They want you to engage with them. They want to manipulate you into responding. If you respond in any way that is emotional or lets them know that they are getting to you and are able to make you upset it only encourages the cyber bully.Second, report the cyber bullying to police and schools. You need to let appropriate authorities know about the cyber bullying or they cannot take corrective action. Cyber bullying is not something you want to ignore. It is your responsibility to report this behavior so the perpetrators (作恶者) can be dealt with. This helps to not only protect your child but to intervene before the cyber bully harms even more kids.Finally, be aware of what your child is doing on the Internet. It is vital to keep up with what is going on in your child’s world. More and more a large part of that world involves online activities and communication. You need to talk with them about what they are doing and with whom they are communicating.Cyber bullying can be every bit as dangerous as bullying; more so in some cases. Keep open communication lines with your children so they will feel comfortable enough to tell you. They need to know that cyber bullying is not their fault. The fault and the problem both lay with the cyber bully.1. Why can a cyber bullying attack be disastrous for kids?A) Because they can hardly escape from the harm of bullying attack from the Internet. B) Because they cannot see themselves and socialize with their peers any more.C) Because they haven’t expected that the fear of cyber bully will last so long.D) Because they have to use computers as an essential social tool.2. Why are parents suggested not to respond to the cyber bully’s attacks?A) Because that will just fall into the trap of the attackers. B) Because that will bring more harmful cyber bully attacks.C) Because that is too emotional and will let the attackers know what you are doing.D) Because that will make parents upset and thus engage with them.3. How to protect more kids from being harmed by cyber bullying?A) Work with other parents to take corrective action.B) Talk with cyber bullies about their dangerous behavior.C) Let appropriate authorities know about the cyber bullying. D) Participate actively in kids’ online activities and communication.4. What should parents do when their children become victims of cyber bullying according to the passage?A) Remind them that cyber bullying is as dangerous as bullying.B) Try to make them feel comfortable enough to ignore it.C) Limit their access to the internet.D) Tell them that cyber bullying is not their fault. 5. Which of the following could be the best title for this passage?A) The harmful effects of cyber bullying.B) Dealing with cyber bullying. C) How to avoid cyber bullying.D) Cyber bullies are bringing in more victims.物干
题目解答
答案
解析
本文围绕网络欺凌展开,首先分析了网络欺凌对孩子的危害性,接着重点阐述父母应对网络欺凌的具体措施,最后强调要与孩子保持沟通并明确责任归属。
1. 题目问网络欺凌对孩子为何是灾难性的
根据文章第三段:“The potential for public humiliation has been expanded from a target’s classmates or school to effectively the entire world... to be humiliated for the amusement of thousands is more than most kids can bear.” 可知,网络欺凌将羞辱范围从班级扩展到全球,孩子难以承受,即很难逃脱网络欺凌的伤害。
- A选项“因为他们几乎无法逃脱网络欺凌的伤害”符合文意;
- B选项“不能再看待自己和社交”是对第二段“essential to how they see themselves”的曲解,并非欺凌导致的结果;
- C选项“没料到恐惧持续这么久”未提及;
- D选项“必须用电脑作为社交工具”是背景,不是灾难性的原因。
2. 题目问为何建议父母不回应网络欺凌
根据文章第五段:“First, do not respond... This is what the bully wants. They want you to engage with them... only encourages the cyber bully.” 可知,回应会落入欺凌者的陷阱(让他们得逞并继续攻击)。
- A选项“因为这会掉入攻击者的陷阱”符合文意;
- B选项“带来更多伤害”是结果,但直接原因是“落入陷阱”,A更准确;
- C选项“太情绪化且让攻击者知道你在做什么”是回应的具体问题,但根本是“落入陷阱”;
- D选项“让父母 upset 并参与”是回应的结果,非建议不回应的核心原因。
3. 题目问如何保护更多孩子免受网络欺凌
根据文章第六段:“report the cyber bullying to police and schools. You need to let appropriate authorities know... so the perpetrators can be dealt with... intervene before the cyber bully harms even more kids.” 可知,让相关当局知晓可阻止欺凌者继续伤害更多孩子。
- C选项“让相关当局知道网络欺凌”符合文意;
- A选项“与其他父母合作”未提及;
- B选项“与欺凌者交谈”无依据;
- D选项“积极参与孩子的在线活动”是“了解孩子动态”的方式,非保护更多孩子的直接措施。
4. 题目问孩子成为受害者时父母该怎么做
根据文章最后一段:“They need to know that cyber bullying is not their fault. The fault and the problem both lay with the cyber bully.” 可知,父母应告诉孩子这不是他们的错。
- D选项“告诉他们网络欺凌不是他们的错”符合文意;
- A选项“提醒危险”不是“成为受害者时”的具体做法;
- B选项“让他们舒服地忽略”与文意相反(应积极应对);
- C选项“限制上网”未提及。
5. 题目问最佳标题
文章结构:先讲网络欺凌的危害,再重点论述父母“应对”网络欺凌的措施(不回应、报告、关注孩子),最后强调沟通和责任。
- B选项“应对网络欺凌”全面概括核心内容;
- A选项“有害影响”仅为部分内容;
- C选项“如何避免”未提及(文章是“应对”而非“避免”);
- D选项“带来更多受害者”是危害之一,非全文重点。