logo
  • write-homewrite-home-active首页
  • icon-chaticon-chat-activeAI 智能助手
  • icon-pluginicon-plugin-active浏览器插件
  • icon-subjecticon-subject-active学科题目
  • icon-uploadicon-upload-active上传题库
  • icon-appicon-app-active手机APP
首页
/
英语
题目

Picture a typical MBA lecture theatre twenty years ago.In it the majority of students will have conformed to(符合)the standard model of the time:male,middle class and Western.Walk into a class today,however,and you'll get a completely different impression.For a start,you will now see plenty more women the University of Pennsylvania's Wharton School,for example,boasts that 40% of its new enrolment is female;you will also see a wide range of ethnic groups and nationals of practically every country. It might be tempting,therefore,to think that the old barriers have been broken down and equal opportunity achieved.But,increasingly,this apparent diversity(多样化) is becoming a mask for a new type of conformity.Behind the differences in sex,skin tones and mother tongues,there are common attitudes,expectations and ambitions which risk creating a set clones among the business leaders of the future. Diversity,it seems,has not helped to deal with basic weaknesses in business leadership.So,what can be done to create more effective managers of the commercial world?According to Valerie Gauthier,associate dean at HEC Paris,the key lies in the process by which MBA programs recruit their students.At the moment candidates are selected on a fairly narrow set of standards such as previous academic and career performance,and analytical and problem solving abilities.This is then coupled to a school's mixture of what a diverse class should look like,with the result that passport,ethnic origin and sex can all become influencing factors.But schools rarely dig down to find out what really makes an applicant succeed,to create a class which also contains diversity of attitude and approach arguably the only diversity that,in a business context,really matters. Professor Gauthier believes schools should not just be selecting candidates from traditional sectors such as banking,consultancy and industry.They should also be seeking individuals who have backgrounds in areas such as political science,the creative arts,history or philosophy,which will allow them to put business decisions into a wider context. Indeed,there does seem to be a demand for the more rounded leaders such diversity might create.A study by Mannaz,a leadership development company,suggests that,while the bully boy chief executive of old may not have been removed completely,there is a definite shift in emphasis towards less tough styles of management at least in America and Europe.Perhaps most significant,according to Mannaz,is the increasing interest large companies have in more collaborative management models,such as those popular in Scandinavia,which seek to combine the hard and soft aspects of leadership and encourage delegated responsibility.(1)What characterizes the business school student population of today? ____ A.Greater diversityB.Intellectual maturity.C.Exceptional diligence.D.Higher ambition.(2)What is the author's concern about current business school education? ____ A.It will arouse students' unrealistic expectation.B.It will produce business leaders of a uniform style.C.It focuses on theory rather than on practical skills.D.It stresses competition rather than cooperation.(3)What aspect of diversity does Valerie Gauthier think is most important? ____ A.ge and educational background.B.Social and professional experience.C.Attitude and approach to business.D.Ethnic origin and gender.(4)What applicants does the author think MBA programs should consider recruiting? ____ A.pplicants with prior experience in business companies.B.Applicants with sound knowledge in math and statistics.C.Applicants from outside the traditional sectors.D.Applicants from less developed regions and areas.(5)The underlined word in the last paragraph is closest in meaning to ____ .A.effectiveB.traditionalC.decisiveD.joint

Picture a typical MBA lecture theatre twenty years ago.In it the majority of students will have conformed to(符合)the standard model of the time:male,middle class and Western.Walk into a class today,however,and you'll get a completely different impression.For a start,you will now see plenty more women the University of Pennsylvania's Wharton School,for example,boasts that 40% of its new enrolment is female;you will also see a wide range of ethnic groups and nationals of practically every country.
    It might be tempting,therefore,to think that the old barriers have been broken down and equal opportunity achieved.But,increasingly,this apparent diversity(多样化) is becoming a mask for a new type of conformity.Behind the differences in sex,skin tones and mother tongues,there are common attitudes,expectations and ambitions which risk creating a set clones among the business leaders of the future.
    Diversity,it seems,has not helped to deal with basic weaknesses in business leadership.So,what can be  done to create more effective managers of the commercial world?According to Valerie Gauthier,associate dean at HEC Paris,the key lies in the process by which MBA programs recruit their students.At the moment candidates are selected on a fairly narrow set of standards such as previous academic and career performance,and analytical and problem solving abilities.This is then coupled to a school's mixture of what a diverse class should look like,with the result that passport,ethnic origin and sex can all become influencing factors.But schools rarely dig down to find out what really makes an applicant succeed,to create a class which also contains diversity of attitude and approach arguably the only diversity that,in a business context,really matters.
    Professor Gauthier believes schools should not just be selecting candidates from traditional sectors such as banking,consultancy and industry.They should also be seeking individuals who have backgrounds in areas such as political science,the creative arts,history or philosophy,which will allow them to put business decisions into a wider context.
    Indeed,there does seem to be a demand for the more rounded leaders such diversity might create.A study by Mannaz,a leadership development company,suggests that,while the bully boy chief executive of old may not have been removed completely,there is a definite shift in emphasis towards less tough styles of management at least in America and Europe.Perhaps most significant,according to Mannaz,is the increasing interest large companies have in more collaborative management models,such as those popular in Scandinavia,which seek to combine the hard and soft aspects of leadership and encourage delegated responsibility.
(1)What characterizes the business school student population of today? ____
A.Greater diversity
B.Intellectual maturity.
C.Exceptional diligence.
D.Higher ambition.
(2)What is the author's concern about current business school education? ____
A.It will arouse students' unrealistic expectation.
B.It will produce business leaders of a uniform style.
C.It focuses on theory rather than on practical skills.
D.It stresses competition rather than cooperation.
(3)What aspect of diversity does Valerie Gauthier think is most important? ____
A.ge and educational background.
B.Social and professional experience.
C.Attitude and approach to business.
D.Ethnic origin and gender.
(4)What applicants does the author think MBA programs should consider recruiting? ____
A.pplicants with prior experience in business companies.
B.Applicants with sound knowledge in math and statistics.
C.Applicants from outside the traditional sectors.
D.Applicants from less developed regions and areas.
(5)The underlined word in the last paragraph is closest in meaning to  ____ .
A.effective
B.traditional
C.decisive
D.joint

题目解答

答案

(1)A.细节理解题。根据第一段For a start,you will now see plenty more women-the University of Pennsylvania's Wharton School,for example,boasts that 40% of its new enrolment is female,you will also see a wide range of ethnic groups and nationals of practically every country.(首先,你会看到更多的女性--例如,宾夕法尼亚大学沃顿商学院宣称其新入学的学生中有40%是女性,你还会看到来自几乎每个国家的不同种族和民族的学生。)可知,如今商学院的学生群体存在的特点是多样化。故选A。
(2)B.推理判断题。根据第二段Behind the differences in sex,skin tones and mother tongues,there are common attitudes,expectations and ambitions which risk creating a set clones among the business leaders of the future.(在性别、肤色和母语差异的背后,存在共同的态度、期望和雄心,这可能会在未来创造出特点同质化的商业领袖。)可知,作者担心会产生同质化的商业领袖。故选B。
(3)B.细节理解题。根据第四段They should also be seeking individuals who have backgrounds in areas such as political science,the creative arts,history or philosophy,which will allow them to put business decisions into a wider context.(他们还应该寻找具有政治科学、创意艺术、历史或哲学等领域背景的个人,这将使他们能够将商业决策置于更广泛的背景中。)可知,作者认为社会或者专业领域的多样性是最为重要的。故选B。
(4)C.推理判断题。根据最后一段Perhaps most significant,according to Mannaz,is the increasing interest large companies have in more collaborative management models,such as those popular in Scandinavia,which seek to combine the hard and soft aspects of leadership and encourage delegated responsibility.(曼纳兹表示,或许最重要的是,大公司对更具合作性的管理模式越来越感兴趣,比如在斯堪的纳维亚流行的模式,这种模式寻求将领导力的硬和软方面结合起来,并鼓励授权责任。)可知,作者认为传统的商业领域以外成长起来的领袖是MBA项目应该招收培养的。故选C。
(5)D.词义猜测题。根据最后一段Perhaps most significant,according to Mannaz,is the increasing interest large companies have in more collaborative management models,such as those popular in Scandinavia,which seek to combine the hard and soft aspects of leadership and encourage delegated responsibility.(曼纳兹表示,或许最重要的是,大公司对更具合作性的管理模式越来越感兴趣,比如在斯堪的纳维亚流行的那种模式,这种模式寻求将领导力的硬和软方面结合起来,并鼓励授权责任。)句中的"which seek to combine the hard and soft aspects of leadership and encourage delegated responsibility."是对前面的名词collaborative management models的解释,所以此处collaborative与D项joint(联合的)的意思最为接近。A.effective有效率的;B.traditional传统的;C.decisive决定性的;D.joint联合的。故选D。

解析

  1. (1)题:考查对文章主旨的把握,需关注商学院学生群体特征的描述,核心点在于“多样性”。
  2. (2)题:需理解作者隐含的批评,关键在于表面多样性掩盖下的同质化问题。
  3. (3)题:需明确Valerie Gauthier的核心观点,强调“背景多样性”而非表面特征。
  4. (4)题:需结合作者建议,重点在于打破传统行业限制。
  5. (5)题:需根据上下文推断词义,“collaborative”与“joint”均强调合作性。

第(1)题

关键信息:第一段明确指出当前商学院学生群体的显著变化——性别、种族、国籍的多样性。例如,沃顿商学院女性占比40%,学生来自全球各地。
答案:A. Greater diversity(更大的多样性)。

第(2)题

关键信息:第二段指出,表面的多样性掩盖了共同的态度、期望和雄心,可能导致未来商业领袖的“克隆化”。
答案:B. It will produce business leaders of a uniform style(将产生同质化的商业领袖)。

第(3)题

关键信息:第四段强调,商学院应关注申请者的背景多样性(如政治科学、创意艺术等),而非单一行业经验。
答案:B. Social and professional experience(社会和专业经验)。

第(4)题

关键信息:最后一段提到,大公司对合作型管理模型(如斯堪的纳维亚模式)的兴趣增加,此类模式结合硬性与软性领导力。
答案:C. Applicants from outside the traditional sectors(来自传统领域以外的申请者)。

第(5)题

关键信息:collaborative management models指“合作型管理模式”,与Scandinavia的联合型管理(joint management)含义一致。
答案:D. joint(联合的)。

相关问题

  • Dreams can be a rich source of ___________ for an artist. (inspire)

  • 26)Could she picture him ___ politics with her father in the drawing-room at her home ?A. discussingB. to discussC. as to discussD. that discusses

  • Responsibilities ______becoming a father.A. charge forB. go withC. save forD. go through

  • If you_________in a job for several years, you may be able to accumulate a lot of work experience and skills that would be beneficial to your future career development.A. have workedB. had workedC. have been workingD. had been working

  • We were always encouraged to focus on constructing the most out of the situation ______. A. at hand B. on hand C. in hand D. by hand

  • Whenever I have trouble ( ) many problems, I ask Jack for help.A. dealing withB. to deal withC. on dealing withD. deal with

  • Most children with healthy appetites are ready to eat almost anything that is offered them and a child rarely dislikes food (51) it is badly cooked. The way a meal is cooked and served is most important and an (52) served meal will often improve a child’s appetite. Never ask a child whether he likes or dislikes a food and never (53) likes and dislikes in front of him or allow anybody else to do so. If the father says he hates fat meat or the mother refuses vegetables in the child’s hearing he is (54) to copy this procedure. Take it (55) granted that he likes everything and he probably will. Nothing healthful should be omitted from the meal because of a (56) dislike. At meal times it is a good idea to give a child a small portion and let him (57) back for a second helping rather than give him as much as he is likely to eat all at once. Do not talk too much to the child (58) meal times, but let him get on with his food, and do not allow him to leave the table immediately after a meal or he will soon learn to swallow his food (59) he can hurry back to his toys. Under (60) circumstances must a child be coaxed or forced to eat.55()。A. withB. asC. overD. for

  • 1.A:Here is my business card.-|||-B: __-|||-A.Yes,the heat is killing me. B.Wonderful.Is it between-|||-school teams?-|||-C.Thank you for the nice party D.Thanks.This is mine.-|||-2.Alice:Is there any typical Chinese festival you celebrate every year?-|||-Bob: __-|||-A.Yes,the heat is killing me. B. I bet it will.-|||-C.It`s so stuffy and no wind at all. D.Yes,there are many.The-|||-Dragon Boat Festival is one of them.

  • Elder and weaker Mr. Mag paid_visits to his old friends.A. scarceB. rare()C. insufficientD. inadequate

  • 6. The children will now play some pieces of music that they ______ themselves. A.were taught posed C.accomplished D.worked7. While she waited,she tried to ______ her mind with pleasant thoughts of the vacation. A.occupy pose C.think D.intensify8. In the film,the peaceful life of a monk ______ the violent life of a murderer. A.is compared with B.is compared to C.is contrasted to D.is contrasted with9. ______ to pay for an order is simplicity itself. A.Use plastic B.Using plastics C.Using plastic D.Used plastic10. Additional time is required for cooking or ______ homemade dishes. A.chill B.to chill C.chilled D.chilling

  • Americans experience more food recalls (召回) today than they did five years ago, especially when it comes to meat and poultry (家禽). Meat and poultry recalls increased by two-thirds from 2013 to 2018, while food recalls overall went up 10%, according to the report recently published by the U.S. Public Interest Research Group.Meanwhile, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention estimates (估计) 48 million people get sick, 128,000 are hospitalized and 3,000 die from food-borne disease each year in the U.S. "We are looking for the farm-to-fork preventative solutions," said Adam Garber, the research group's consumer watchdog. "By doing that, we can protect people's health."Over the five-year period, poultry posted the most recalls (168), followed by beef (137) and pork (128). The report shows the most serious meat recalls are on the rise. Among meat and poultry, the number of Class I recalls has increased by 83%, nearly doubling. Class I, the most serious of the recalls, is issued when there is a reasonable probability that the food will cause health problems or death.53. When would Class I recalls be issued?A. When the food is likely to cause health problems or death.B. When there are too many complaints from customers.C. When the food problem lasts for five years.D. When the product quality is below standard.

  • The Harry Potter series, written by J.K. Rowling, is perhaps the most popular set of novels of the modern era. With seven books and many successful films to its name, the series has gathered about 15 billion dollars in sales. How did the series become so popular? The reason can be broken down into several areas.The first book in the series was rejected 12 times before it was picked up by Bloomsbury—a small publisher in England. So receiving this contract was Rowling's first step to success. However, getting a book contract does not ensure the success of a book. The story was soon loved by children and adults alike. In light of this, Bloomsbury Publishing published a second version of the books with “adult” (less colorful and more boring) book covers. This made it easier for a full range of ages to enjoy the series.Another factor that worked like a charm was that the publisher and Rowling herself, through the books, conducted midnight releases, promotions, and pre-ordering more readers. Customers who feared that their local bookstore would run out of copies responded by pre-ordering over 700,000 copies before the July 8, 2000 release.What does the underlined word “releases” (Para. 3) mean?A. The activity that frees or expresses energy or emotion.B. The announcement about the book’s publishing information.C. The sales of books that is available only at midnight.

  • These drugs are available over-the-counter without a(n)__________. ()A. infectionB. dosageC. prescription

  • The coming of the railways in the 1830s ________ our society and economic life.A. transferredB. transformedC. transportedD. transmitted

  • Never before in my career _ _ of an assignment A have l frightened B had I frightened C had I been frightened D have I been frightened

  • The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level of success in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts. Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of reaching an agreement. It involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of the negotiation. In many international business negotiations abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that the American represents a large multi-million-dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role becomes that of an impersonal supplier of information and cash. In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm this stereotypical perception, while undermining the negotiator’s position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on the part of the American negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiations and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural understanding. [共5题](1)What kind of manager is needed in present international business and foreign investment? [本题2分]A. The man who represents a large multi-million-dollar corporation. B. The man with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. C. The man who is wealthy and impersonal. D. The man who can negotiate with his foreign counterparts.

  • In some families,new adults and kids seem to slip in effortlessly, ____ they have been there all along.A. whileB. thoughC. becauseD. as though

  • Fill in the blanks with the words given below.Change the form where necessary.Each word can be used only once. budget defy dilemma diverseloyalty manipulate objectivePerspective tackle urge (1)The ____ of the "upright"message is to ask people to save,while the "permissive"message asks people to spend.(2)If you find yourself in a(n) ____ about what is the right decision for your career,speak to a career counselor.(3)It is important for parents to listen to their children's opinion because they may have a very different ____ on the things they've seen.(4)To cater for the different tastes of athletes from all over the world,the organizers of the Beijing Winter Olympics prepared ____ dishes.(5)If you want to save money for a rainy day making a(n) ____ is the first step you may want to take because it gives you a clear plan.(6)The Chinese legend goes that Yue Fei's mother tattooed four Chinese characters on his back to remind him of the importance of ____ to the nation.(7)When children are addicted to online games,they would often ____ their parents and stay online for hours every day.(8)The report goes on to ____ the technicians to take a more active role in developing the standards of artificial intelligence.

  • 23.有一串钥匙在沙发上。Aset of keys _______on the sofa./ There is _________on the sofa.24.问李老师要你的书吧。________Ms. Li ________yourbook!25.请给老赵打电话。_________Old Zhao ______13096935553..26.这条蓝色的裤子是他的吗?Isthis pair of trousers _________?27.我的父母在第一张照片里。_______________are in the first photo.28.谢谢你帮助我。Thankyou for ________________./ Thank you for _____________.29.那个女孩姓王。Thegirl’s __________is Wang./ The girl’s ______________is Wang.30.那只小狗叫什么名字?What’s__________the dog? / What’s ____________name?31.今天玩得开心点!___________today! / Have a good time today!32.这有两张漂亮的她家的全家福。Here_______two nice photos of her family.

上一页下一页
logo
广州极目未来文化科技有限公司
注册地址:广州市黄埔区揽月路8号135、136、137、138房
关于
  • 隐私政策
  • 服务协议
  • 权限详情
学科
  • 医学
  • 政治学
  • 管理
  • 计算机
  • 教育
  • 数学
联系我们
  • 客服电话: 010-82893100
  • 公司邮箱: daxuesoutijiang@163.com
  • qt

©2023 广州极目未来文化科技有限公司 粤ICP备2023029972号    粤公网安备44011202002296号