二、阅读理解Passage 1One day in 1965, when I was a library worker at school, a teacher came to me. She had a student who finished his work before all the others and needed something more difficult for him to do. “Could you help me in the library?” She asked I said, “Send him along.”Soon, a golden-haired boy appeared. “Do you have ajob for me?” he asked. I told him about a system for sorting books. He picked up the idea immediately. Then Ishowed him some cards for some unreturned books that I thought had been returned but not recorded. Maybe some books were put on wrong places. He said, “Is it a kind of a detective(侦探) job?” I answered yes, and then began his work. He had found three books with wrong cards by the time his teacher opened the door and said, “Time for rest!” he argued for finishing the finding job, but the teacher won.The next morning, he arrived early, “I want to finish, these books,” he said. At the end of the day, when he asked to work with me more often, itt was easy for me tosay yes. After a few weeks I found a note on my desk, invitingme to dinner at the boy’s home. At the end of a pleasantevening, his mother declared that the family would be moving to another school. Her son’s first concern, she said, was leaving the library. “Who will find the lost books?” he asked. When the time came, it was hard to say goodbye. Though at the beginning he had seemed an ordinary boy, his strong feeling of interest had made him different.Do you know who he is? This boy became a great man of the Information Age: Bill Gates. 6. Why did the teacher go to the library to find a job for Bill Gates? A. Because the teacher found the librarian quite busy. B. Because Bill Gates wanted to find a job.C. Because Bill Gates finished his study quickly and had more free time than the others. D. Because the library needed a new worker.7. What do you know the passage?A. Library work was very difficult for Bill Gates. B. Bill Gates did his job without any difficulty.C. The librarian was too busy to have a rest. D. His mother hoped that Bill Gates would stay for his job.8. The sentence “He picked up the idea immediately” means that _______.A. he learned that system quicklyB. he collected that system quicklyC. he lifted up that system quicklyD. he improved that system quickly9. What was Bill Gates expected to do in the library? A. Finding the lost cards. B. Learning the system.C. Helping the worker with everything in the library.D. Finding books with wrong cards.10. How did Bill Gates feel when his family would move to another school area?A. Sad. B. Pleasant.C. Worried. D. Interested.Passage 2Laws have been written to govern the use of American National Flag, and to ensure proper respect forthe flag. Custom has also governed the common practicein regard to its use. All the armed services have precise regulations on how to display the national flag. This may vary somewhat from the general rules. The national flag should be raised and lowered by hand. Do not raise the flag while it is folded. Unfold the flag first, and then hoistit quickly to the top of the flagpole. Lower it slowly and with dignity. Place no objects on or over the flag. Do not use the flag as part of a costume or athletic uniform. Do not print it upon cushions, handkerchiefs, paper napkins or boxes. A federal law provides that the trademark cannot be registered if it comprises the flag, or badgers of the US. When the flag is used to unveil a statue or monument, it shouldn’t serve as a covering of the objectto be unveiled. If it is displayed on such occasions, do not allow the flag to fall to the ground, but let it be carried high up in the air to form a feature of the ceremony. Take every precaution to prevent the flag from soiled. It should not be allowed to touch the groundor floor, nor to brush against objects. 11. How do Americans ensure proper respect for the national flag? A. By making laws. B. By enforcing discipline. C. By educating the public. D. By holding ceremonies. 12. What is the regulation regarding the raising of the American National Flag? A. It should be raised by soldiers.B. It should be raised quickly by hand.C. It should be raised only by Americans.D. It should be raised by mechanical means.13. How should the American National Flag be displayed at an unveiling ceremony? A. It should be attached to the status.B. It should be hung from the top of the monument.C. It should be spread over the object to be unveiled.D. It should be carried high up in the air.14. What do we learn about the use of the American National Flag? A. There has been a lot of controversy over the use of flag.B. The best athletes can wear uniforms with the design of the flag.C. There are precise regulations and customs to be followed.D. Americans can print the flag on their cushions or handkerchiefs.15. What is Americans’ attitude towards their National Flag? A. Arbitrary. B. Respect. C. Happy. D. Brave.
题目解答
答案
解析
Passage 1
-
答案:C
解析:根据文章第一段“She had a student who finished his work before all the others and needed something more difficult for him to do.”可知,老师找比尔盖茨是因为他提前完成作业,有更多空闲时间,需要更难的任务,故选C。 -
答案:B
解析:文章提到“He picked up the idea immediately”(他立刻理解了方法),且“He had found three books with wrong cards”(快速找到错误卡片),说明他做图书馆工作毫无困难,故选B。 -
答案:A
解析:“picked up the idea immediately”意为“立刻理解/学会这个方法”,结合上下文,指他快速学会图书分类系统,故选A。 -
答案:D
解析:根据“I showed him some cards for some unreturned books... Maybe some books were put on wrong places.”和“He had found three books with wrong cards”可知,他的任务是找卡片错误的书,故选D。 -
答案:C
解析:文章提到“His son’s first concern, she said, was leaving the library. ‘Who will find the lost books?’ he asked.”,说明他担心没人找丢失的书,故选C。
Passage 2
-
答案:A
解析:根据第一段“Laws have been written to govern the use of American National Flag, and to ensure proper respect for the flag.”可知,通过制定法律确保对国旗的尊重,故选A。 -
答案:B
解析:根据第二段“The national flag should be raised and lowered by hand... Unfold the flag first, and then hoist it quickly to the top of the flagpole.”可知,国旗应手动快速升起,故选B。 -
答案:D
解析:根据第三段“If it is displayed on such occasions, do not allow the flag to fall to the ground, but let it be carried high up in the air to form a feature of the ceremony.”可知,揭幕仪式上国旗应高举在空中,故选D。 -
答案:C
解析:文章开头提到“Laws have been written... Custom has also governed the common practice”,且下文详细列出精确规定,说明有严格的法规和习俗,故选C。 -
答案:B
解析:全文围绕“确保对国旗的尊重”展开,法律和习俗均体现美国人对国旗的尊重态度,故选B。