阅读理解A Letter to AmyAuthor: Ezra Jack KeatsAge: 3-6 years oldIntroduction to the book: Peter finds a special way—writing a letter to invite Amy to his birthday party. But the wind catches his letter just as he puts it in the mailbox.Frog and Toad Are FriendsAuthor: Arnold LobelAge: 6-9 years oldIntroduction to the book: It tells us five short stories about Frog and Toad, who celebrate everyday activities. Each of them has a different personality. And they find their differences make their friendship special.Gossie and GertieAuthor: Olivier DunreaAge: 0-3 years oldIntroduction to the book: When Gossie loses her beloved red boots(靴子), she searches everywhere for them. Later, she finds Gertie wearing her boots. She talks with Gertie and finally they decide that each of them wears one red boot.My Friend RabbitAuthor: Eric RohmannAge: 3-6 years oldIntroduction to the book: When Mouse lets his best friend, Rabbit, play with his brand-new airplane, trouble isn't far behind. Published(出版)in 2002, My Friend Rabbit is a story about friendship between Mouse and Rabbit.(1)Peter writes a letter lo Amy in order to ________.A.say sorry to herB.express his thanks to herC.invite her to his birthday partyD.make friends with her(2)What makes Frog and Toad's friendship special?A.Their hobbies. B.Their differences. C.Their stories. D.Their activities.(3)My Friend Rabbit is mainly about ________.A.how to make a model airplaneB.the importance of trustC.how to develop friendshipD.the friendship hetween Mouse and RabbitNarathiga is a 20-year-old student. One day, he went fishing just like what he does on the first weekend of every month. He had a successful day—he caught a beautiful, big fish. There were blue and dark patterns on the fish. Narathiga was very excited. He took a photo of it and posted it on his Twitter, something like Weibo in China, and said that he would eat the fish.However, it was not a common fish. It was a scrawled filefish(鲀). It was reported that some people got poisoned(中毒)after they ate this kind of fish. So it could be dangerous to eat it.People were quite worried about Narathiga when they saw the message on his Twitter. And they got much more worried when he stopped tweeting."You can't eat that fish!" "Are you dead?" Lots of people left messages on his Twitter.Narathiga's message about the fish got lots of attention. And at last, he left another message on his Twitter and said he had let the fish go after reading people's messages."I am so thankful that many people cared about me on the Internet," said Narathiga. "I would have been dead if they had said nothing after reading my message." He also hoped that his story could help people pay more attention to this kind of fish.(1)What can we know about the scrawled filefish?A.It looks scary. B.It is very delicious. C.It is very difficult to catch. D.It has patterns on its body.(2)When people saw the fish's photo and what Narathiga wrote on his Twitter, they ________.A.got very excitedB.told him how to cook itC.started to worry about himD.thought he should stop tweeting(3)What did Narathiga do with the fish in the end?A.He ate it. B.He let it go. C.He took it home. D.He sold it online.(4)Which word can describe Narathiga?A.Lucky. B.Friendly. C.Lazy. D.Shy.Darrius was born with three fingers on his right hand and one on his left hand. He had to work hard to do things that were easy for others. Every time his classmates tried to help, he would say, "Thanks, but I can do it myself." He learned to use the four fingers to do different things.When Darrius was 10, he told his father that he liked piano music very much. "It's too bad you can't play," his father said. But the boy took that as a challenge(挑战). "I will show people that I can," he said to himself.Months later, a neighbour gave him an old piano when she moved away. He taught himself to play the piano and practiced for hours a day.Darrius's favourite piano music is River Flows in You by Yiruma, a Korean musician. It took Darrius a year to learn it. "I have to come up with my own way with only 4 fingers," he said. When he succeeded, he felt so proud. Later he was lucky enough to play the music together with Yiruma at a famous concert hall! Yiruma encouraged Darrius to follow his dream of playing his own music, Darrius has made it. And his music is popular today."I may have a disability(残疾)," he says, "but I don't let it hold me back from anything."(1)What did Darrius take as a challenge at the age of 10?A.Writing his music. B.Playing the piano. C.Giving a concert. D.Visiting a hall.(2)Who encouraged Darrius to follow his dream?A.His classmate. B.His father. C.A neighbor. D.A musician.(3)What can we learn about Darrius from the text?A.He has a strong will.B.He bought himself a piano.C.He gave up his dream.D.He only plays others' music.When people go to the movies today, they can watch and listen to a story. But when the movie first appeared many years ago, there was no sound or music. Those silent(无声的)movies play an important role in movie history.When movie theaters showed silent movies, musicians were often there to play music along with the movie. Sometimes, musicians also made some special sounds. However, there was no sound in the movie itself. People learnt the story through the actors, the musicians and words on the screen.When movies first had sound, not everyone liked it. Many silent movie actors thought it was hard to act in the new kind of movies. Clara Bow was a famous silent-movie actress in the early 1920s. She was so nervous about her voice that she couldn't become a star in the world of talking pictures. She then left show business.The Jazz Singer(1927)was the first movie with sound. Talking pictures became a big success, and there were more and more movies like that. Later, silent movies became history.(1)What is Paragraph 1 mainly about?A.What silent movies were like.B.Who liked to see silent movies.C.Where people went to see silent movies.D.How people felt when they saw silent movies.(2)What helped people to learn the story of a silent movie? ① Actors. ② Musicians. ③ Music in the movie. ④ Words on the screen.A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④(3)Why did Clara Bow leave show business?A.Because she was not popular.B.ecause she didn't like acting.C.Because she couldn't sing or dance.D.Because she was nervous about her voice.When we talk about dolphins(海豚), we think that they are kind and smiling animals. We may also think of many stories of dolphins saving people from water, or even the songs and stories about their fantastic skills. Then did you watch dolphin shows before? Dolphin shows in ocean parks are popular in some countries. People think the dolphins look lovely. But at the same time, we need to think about some sad facts.First, where are the dolphins from? Some ocean parks get them in a secret way. For example, they buy the dolphins at lower prices from some fishermen. They catch, kill and sell the dolphins without following the government's rules. Second, the dolphins show more and more strange behavior because they get bored with living in the small places in the ocean parks. They may hurt their teeth by biting something. And they will get sick easily because of their bleeding teeth.It's time for us to find out the truth behind the dolphin shows. If dolphins belong to the ocean, how can they live happily and healthily in the ocean parks?(1)From Paragraph 1 we can learn that people usually think the dolphins are ________.A.sad B.happy C.hungry D.dangerous(2)The underlined word "them" in the text refers to ________.A.the fishermen B.the ocean parks C.the dolphins D.the dolphin shows(3)The writer writes about the dolphins to ________.A.show their living situationB.tell people where they come fromC.ask people to see their showsD.let people think more about them(4)What's the best title for the text?A.How to make friends with dolphinsB.Let's watch dolphin showsC.Are the dolphins smiling or cryingD.Popular ocean parks in the world阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。Long flights need more preparation than short flights. Good preparation is the key to enjoying a comfortable flying experience. What do we need to prepare?●Prepare for Bodily ComfortBring an eye mask. Having an eye mask will help you to rest your eyes. Though the lights in a plane will not be very bright on an overnight flight, you may still want some extra protection for your eyes.Bring gum. This will make your teeth fresh. You can also chew gum when the plane takes off and lands to make your ears not feel bad.●Prepare Something InterestingBring some books or newspapers to read. If you don't read or catch up on the news, here's your chance.Bring some games. Whether you're traveling with friends or hoping to make some new friends sitting next to you, bringing some games is a great way to keep yourself welcomed.●Stay Healthy on the PlaneBring eye drops. Eye drops can protect your eyes from drying out in flight.Bring healthy snacks. Here are some snacks that will give you some energy: apples, nuts, dried fruit and pretzels(椒盐卷饼).(1)How can an eye mask help us on an overnight flight?(不超过15个词)________(2)What can we bring to make ourselves welcomed?(不超过15个词)________(3)Why should we bring eye drops?(不超过15个词)________
阅读理解
A Letter to Amy Author: Ezra Jack Keats Age: 3-6 years old Introduction to the book: Peter finds a special way—writing a letter to invite Amy to his birthday party. But the wind catches his letter just as he puts it in the mailbox. |
Frog and Toad Are Friends Author: Arnold Lobel Age: 6-9 years old Introduction to the book: It tells us five short stories about Frog and Toad, who celebrate everyday activities. Each of them has a different personality. And they find their differences make their friendship special. |
Gossie and Gertie Author: Olivier Dunrea Age: 0-3 years old Introduction to the book: When Gossie loses her beloved red boots(靴子), she searches everywhere for them. Later, she finds Gertie wearing her boots. She talks with Gertie and finally they decide that each of them wears one red boot. |
My Friend Rabbit Author: Eric Rohmann Age: 3-6 years old Introduction to the book: When Mouse lets his best friend, Rabbit, play with his brand-new airplane, trouble isn't far behind. Published(出版)in 2002, My Friend Rabbit is a story about friendship between Mouse and Rabbit. |
(1)Peter writes a letter lo Amy in order to ________.
A.say sorry to her
B.express his thanks to her
C.invite her to his birthday party
D.make friends with her
(2)What makes Frog and Toad's friendship special?
A.Their hobbies. B.Their differences. C.Their stories. D.Their activities.
(3)My Friend Rabbit is mainly about ________.
A.how to make a model airplane
B.the importance of trust
C.how to develop friendship
D.the friendship hetween Mouse and Rabbit
Narathiga is a 20-year-old student. One day, he went fishing just like what he does on the first weekend of every month. He had a successful day—he caught a beautiful, big fish. There were blue and dark patterns on the fish. Narathiga was very excited. He took a photo of it and posted it on his Twitter, something like Weibo in China, and said that he would eat the fish.
However, it was not a common fish. It was a scrawled filefish(鲀). It was reported that some people got poisoned(中毒)after they ate this kind of fish. So it could be dangerous to eat it.
People were quite worried about Narathiga when they saw the message on his Twitter. And they got much more worried when he stopped tweeting.
"You can't eat that fish!" "Are you dead?" Lots of people left messages on his Twitter.
Narathiga's message about the fish got lots of attention. And at last, he left another message on his Twitter and said he had let the fish go after reading people's messages.
"I am so thankful that many people cared about me on the Internet," said Narathiga. "I would have been dead if they had said nothing after reading my message." He also hoped that his story could help people pay more attention to this kind of fish.
(1)What can we know about the scrawled filefish?
A.It looks scary. B.It is very delicious. C.It is very difficult to catch. D.It has patterns on its body.
(2)When people saw the fish's photo and what Narathiga wrote on his Twitter, they ________.
A.got very excited
B.told him how to cook it
C.started to worry about him
D.thought he should stop tweeting
(3)What did Narathiga do with the fish in the end?
A.He ate it. B.He let it go. C.He took it home. D.He sold it online.
(4)Which word can describe Narathiga?
A.Lucky. B.Friendly. C.Lazy. D.Shy.
Darrius was born with three fingers on his right hand and one on his left hand. He had to work hard to do things that were easy for others. Every time his classmates tried to help, he would say, "Thanks, but I can do it myself." He learned to use the four fingers to do different things.
When Darrius was 10, he told his father that he liked piano music very much. "It's too bad you can't play," his father said. But the boy took that as a challenge(挑战). "I will show people that I can," he said to himself.
Months later, a neighbour gave him an old piano when she moved away. He taught himself to play the piano and practiced for hours a day.
Darrius's favourite piano music is River Flows in You by Yiruma, a Korean musician. It took Darrius a year to learn it. "I have to come up with my own way with only 4 fingers," he said. When he succeeded, he felt so proud. Later he was lucky enough to play the music together with Yiruma at a famous concert hall! Yiruma encouraged Darrius to follow his dream of playing his own music, Darrius has made it. And his music is popular today.
"I may have a disability(残疾)," he says, "but I don't let it hold me back from anything."
(1)What did Darrius take as a challenge at the age of 10?
A.Writing his music. B.Playing the piano. C.Giving a concert. D.Visiting a hall.
(2)Who encouraged Darrius to follow his dream?
A.His classmate. B.His father. C.A neighbor. D.A musician.
(3)What can we learn about Darrius from the text?
A.He has a strong will.
B.He bought himself a piano.
C.He gave up his dream.
D.He only plays others' music.
When people go to the movies today, they can watch and listen to a story. But when the movie first appeared many years ago, there was no sound or music. Those silent(无声的)movies play an important role in movie history.
When movie theaters showed silent movies, musicians were often there to play music along with the movie. Sometimes, musicians also made some special sounds. However, there was no sound in the movie itself. People learnt the story through the actors, the musicians and words on the screen.
When movies first had sound, not everyone liked it. Many silent movie actors thought it was hard to act in the new kind of movies. Clara Bow was a famous silent-movie actress in the early 1920s. She was so nervous about her voice that she couldn't become a star in the world of talking pictures. She then left show business.
The Jazz Singer(1927)was the first movie with sound. Talking pictures became a big success, and there were more and more movies like that. Later, silent movies became history.
(1)What is Paragraph 1 mainly about?
A.What silent movies were like.
B.Who liked to see silent movies.
C.Where people went to see silent movies.
D.How people felt when they saw silent movies.
(2)What helped people to learn the story of a silent movie? ① Actors. ② Musicians. ③ Music in the movie. ④ Words on the screen.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
(3)Why did Clara Bow leave show business?
A.Because she was not popular.
B.ecause she didn't like acting.
C.Because she couldn't sing or dance.
D.Because she was nervous about her voice.
When we talk about dolphins(海豚), we think that they are kind and smiling animals. We may also think of many stories of dolphins saving people from water, or even the songs and stories about their fantastic skills. Then did you watch dolphin shows before? Dolphin shows in ocean parks are popular in some countries. People think the dolphins look lovely. But at the same time, we need to think about some sad facts.
First, where are the dolphins from? Some ocean parks get them in a secret way. For example, they buy the dolphins at lower prices from some fishermen. They catch, kill and sell the dolphins without following the government's rules. Second, the dolphins show more and more strange behavior because they get bored with living in the small places in the ocean parks. They may hurt their teeth by biting something. And they will get sick easily because of their bleeding teeth.
It's time for us to find out the truth behind the dolphin shows. If dolphins belong to the ocean, how can they live happily and healthily in the ocean parks?
(1)From Paragraph 1 we can learn that people usually think the dolphins are ________.
A.sad B.happy C.hungry D.dangerous
(2)The underlined word "them" in the text refers to ________.
A.the fishermen B.the ocean parks C.the dolphins D.the dolphin shows
(3)The writer writes about the dolphins to ________.
A.show their living situation
B.tell people where they come from
C.ask people to see their shows
D.let people think more about them
(4)What's the best title for the text?
A.How to make friends with dolphins
B.Let's watch dolphin shows
C.Are the dolphins smiling or crying
D.Popular ocean parks in the world
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
Long flights need more preparation than short flights. Good preparation is the key to enjoying a comfortable flying experience. What do we need to prepare?
●Prepare for Bodily Comfort
Bring an eye mask. Having an eye mask will help you to rest your eyes. Though the lights in a plane will not be very bright on an overnight flight, you may still want some extra protection for your eyes.
Bring gum. This will make your teeth fresh. You can also chew gum when the plane takes off and lands to make your ears not feel bad.
●Prepare Something Interesting
Bring some books or newspapers to read. If you don't read or catch up on the news, here's your chance.
Bring some games. Whether you're traveling with friends or hoping to make some new friends sitting next to you, bringing some games is a great way to keep yourself welcomed.
●Stay Healthy on the Plane
Bring eye drops. Eye drops can protect your eyes from drying out in flight.
Bring healthy snacks. Here are some snacks that will give you some energy: apples, nuts, dried fruit and pretzels(椒盐卷饼).
(1)How can an eye mask help us on an overnight flight?(不超过15个词)________
(2)What can we bring to make ourselves welcomed?(不超过15个词)________
(3)Why should we bring eye drops?(不超过15个词)________
题目解答
答案
[答案]
C
B
D
[考点]
应用文阅读
广告布告类阅读
细节理解题
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)C 细节理解题。根据表格第一行中内容Peter finds a special way—writing a letter to invite Amy to his birthday party.可知Peter给Amy写信是为了邀请Amy去他的生日聚会。
(2)B 细节理解题。根据表格第二行中内容It tells us five short stories about Frog and Toad, who celebrate everyday activities. Each of them has a different personality. And they find their differences make their friendship special.可知Frog and Toad的不同使他们的友谊很特别。
(3)D 细节理解题。根据表格第四行中内容My Friend Rabbit is a story about friendship between Mouse and Rabbit.可知My Friend Rabbit是一个关于老鼠和兔子之间的友谊的故事。
[答案]
D
C
B
A
[考点]
人物故事类阅读
记叙文阅读
细节理解题
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)D 细节理解题。根据第一段There were blue and dark patterns on the fish.鱼身上有蓝色和黑色的图案。可知,鲀的身体上有图案。
(2)C 细节理解题,根据第三段People were quite worried about Narathiga when they saw the message on his Twitter.可知,当人们在Narathiga的推特上看到他的这条消息时,人们非常担心他。
(3)B 细节理解题。根据倒数第二段And at last, he left another message on his Twitter and said he had let the fish go after reading people's messages.可知,最后,Narathiga把鱼放走了。
(4)A 细节理解题。根据最后一段"I am so thankful that many people cared about me on the Internet," said Narathiga. "I would have been dead if they had said nothing after reading my message." Narathiga说:“我很感激网上有这么多人关心我,如果他们看了我的留言后什么都不说,我就没命了。”可知,Narathiga是幸运的。
[答案]
B
D
A
[考点]
记叙文阅读
细节理解题
人物故事类阅读
推理判断题
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)B 细节理解题。根据第二段中When Darrius was 10, he told his father that he liked piano music very much.和But the boy took that as a challenge.可知,在Darrius10岁时,他把弹钢琴当作一种挑战。故选B。
(2)D 细节理解题。根据第四段中Darrius's favorite piano music is River Flows in You by Yiruma, a Korean musician.可知Yiruma是一名音乐家,再根据Yiruma encouraged Darrius to follow his dream of playing his own music.可知Yiruma鼓励Darrius要追寻演奏他自己的音乐的梦想。所以是一位音乐家鼓励Darrius去追寻他的梦想。故选D。
(3)A 推理判断题。本文讲述了:一个只有四根指头的男孩Darrius在自己坚持不懈的努力下,不但和出名的音乐家在音乐厅一起演奏音乐,而且他自己的音乐现在也非常流行。再结合最后一段他说的话:我可能有一个缺陷,但我不让它阻碍我做任何事。可知,虽然Darrius是一个只有四根指头的残疾人,但是他自己不会从任何困难中退缩,并且坚持自己的梦想。由此可见,他有坚强的意志。故选A。
[答案]
A
B
D
[考点]
说明文阅读
段落大意题
社会历史类阅读
细节理解题
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)A 段落大意题。根据第一段内容:今天,当人们去看电影的时候,他们可以看和听一个故事。但许多年前,当这部电影第一次出现时,既没有声音也没有音乐。这些无声电影在电影史上扮演着重要的角色。可知,第一段主要讲了无声电影是什么样的。
(2)B 细节理解题。根据People learnt the story through the actors, the musicians and words on the screen.人们通过演员、音乐家和屏幕上的文字来学习这个故事。可知,是演员、音乐家和屏幕上的文字帮助人们了解无声电影的故事。
(3)D 细节理解题。根据第三段Clara Bow was a famous silent-movie actress in the early 1920s. She was so nervous about her voice that she couldn't become a star in the world of talking pictures. She then left show business. Clara Bow是20世纪20年代早期著名的无声电影女演员。她对自己的声音非常紧张,以至于她不能成为有声电影界的明星。然后她离开了演艺圈。可知Clara Bow离开演艺圈因为她对自己的声音很紧张。
[答案]
B
C
D
C
[考点]
说明文阅读
细节理解题
科普知识类阅读
代词指代题
推理判断题
标题归纳题
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)B 细节理解题。根据第一段中When we talk about dolphins(海豚), we think that they are kind and smiling animals.当我们谈到海豚时,我们认为它们是善良而微笑的动物。可知人们通常海豚是快乐的。故选B。
(2)C 代词指代题。根据第二段中First, where are the dolphins from? Some ocean parks get them in a secret way.可知问句问“海豚从哪里来的”,后面回答“一些海洋公园是以秘密的方式得到它们的”,也就是得到海豚,故划线词them指代的是海豚。故选C。
(3)D 推理判断题。根据第一段中People think the dolphins look lovely. But at the same time, we need to think about some sad facts.人们认为海豚看上去很可爱。但是同时,我们需要思考一些令人难过的事实。接着作者讲述了关于海洋公园的海豚的一些不幸遭遇。以及文章最后一段中It's time for us to find out the truth behind the dolphin shows.是时候让我们找出海豚表演背后的真相了。可知作者写这篇文章是为了让人们更多地关心海豚。故选D。
(4)C 标题归纳题。根据文章第一段可知,通常人们认为海豚看上去很可爱、很快乐。但是与此同时,我们应该思考一些令人难过的事实。作者通过列举海豚公园中海豚的不幸遭遇来告诉我们,我们需要知道海豚表演背后的事实。文章末尾作者提问 If dolphins belong to the ocean, how can they live happily and healthily in the ocean parks?如果海豚属于海洋,它们如何在海洋公园里快乐健康地生活呢?可知作者对海豚是否真正地快乐,提出质疑,结合选项,C项“海豚在微笑还是哭泣”适合作为文章标题,故选C。
[答案]
(1)It can help us to rest our eyes and protect our eyes.
(2)We can bring some games.
(3)They can protect our eyes from drying out in flight.
[考点]
回答问题型
日常生活类阅读
说明文阅读
[解析]
此题暂无解析
[解答]
(1)It can help us to rest our eyes and protect our eyes. 根据第二段中Bring an eye mask. Having an eye mask will help you to rest your eyes.可知眼罩可以帮助你休息眼睛。故答案为:It can help us to rest our eyes and protect our eyes.
(2)We can bring some games. 根据第五段中Whether you're traveling with friends or hoping to make some new friends sitting next to you, bringing some games is a great way to keep yourself welcomed.可知带上一些游戏是让自己受欢迎的好方式。故答案为:We can bring some games.
(3)They can protect our eyes from drying out in flight. 根据倒数第二段中Bring eye drops. Eye drops can protect your eyes from drying out in flight.可知眼药水可以防止在飞行中眼睛干燥,故答案为:They can protect our eyes from drying out in flight.