题目
Text 1 Since the dawn of human ingenuity, people have devised ever more cunning tools to cope with work that is dangerous, boring, burdensome, or just plain nasty. That compulsion has resulted in robotics — the science of conferring various human capabilities on machines. And if scientists have yet to create the mechanical version of science fiction, they have begun to come close. As a result, the modern world is increasingly populated by intelligent gizmos whose presence we barely notice but whose universal existence has removed much hum an labor. Our factories hum to the rhythm of robot assembly arms. Our banking is done at automated teller terminals that thank us with mechanical politeness for the transaction. Our subway trains are controlled by tireless robo-drivers. And thanks to the continual miniaturization of electronics and micro-mechanics, there are already robot systems that can perform some kinds of brain and bone surgery with submillimeter accuracy—far greater precision than highly skilled physicians can achieve with their hands alone. But if robots are to reach the next stage of laborsaving utility, they will have to operate with less human supervision and be able to make at least a few decisions for themselves — goals that pose a real challenge. "While we know how to tell a robot to handle a specific error," says Dave Lavery, manager of a robotics program at NASA, "we can’t yet give a robot enough ’commonsense’ to reliably interact with a dynamic world." Indeed the quest for true artificial intelligence has produced very mixed results. Despite a spell of initial optimism in the 1960s and 1970s when it appeared that transistor circuits and microprocessors might be able to copy the action of the human brain by the year 2010, researchers lately have begun to extend that forecast by decades if not centuries. What they found, in attempting to model thought, is that the human brain’s roughly one hundred billion nerve cells are much more talented — and human perception far more complicated—than previously imagined. They have built robots that can recognize the error of a machine panel by a fraction of a millimeter in a controlled factory environment. But the human mind can glimpse a rapidly changing scene and immediately disregard the 98 percent that is irrelevant, instantaneously focusing on the monkey at the side of a winding forest road or the single suspicious face in a big crowd. The most advanced computer systems on Earth can’t approach that kind of ability, and neuroscientists still don’t know quite how we do it.Human ingenuity was initially demonstrated in (). A. the use of machines to produce science fictionB. the wide use of machines in manufacturing industryC. the invention of tools for difficult and dangerous workD. the elite’s cunning tackling of dangerous and boring work
Text 1 Since the dawn of human ingenuity, people have devised ever more cunning tools to cope with work that is dangerous, boring, burdensome, or just plain nasty. That compulsion has resulted in robotics — the science of conferring various human capabilities on machines. And if scientists have yet to create the mechanical version of science fiction, they have begun to come close. As a result, the modern world is increasingly populated by intelligent gizmos whose presence we barely notice but whose universal existence has removed much hum an labor. Our factories hum to the rhythm of robot assembly arms. Our banking is done at automated teller terminals that thank us with mechanical politeness for the transaction. Our subway trains are controlled by tireless robo-drivers. And thanks to the continual miniaturization of electronics and micro-mechanics, there are already robot systems that can perform some kinds of brain and bone surgery with submillimeter accuracy—far greater precision than highly skilled physicians can achieve with their hands alone. But if robots are to reach the next stage of laborsaving utility, they will have to operate with less human supervision and be able to make at least a few decisions for themselves — goals that pose a real challenge. "While we know how to tell a robot to handle a specific error," says Dave Lavery, manager of a robotics program at NASA, "we can’t yet give a robot enough ’commonsense’ to reliably interact with a dynamic world." Indeed the quest for true artificial intelligence has produced very mixed results. Despite a spell of initial optimism in the 1960s and 1970s when it appeared that transistor circuits and microprocessors might be able to copy the action of the human brain by the year 2010, researchers lately have begun to extend that forecast by decades if not centuries. What they found, in attempting to model thought, is that the human brain’s roughly one hundred billion nerve cells are much more talented — and human perception far more complicated—than previously imagined. They have built robots that can recognize the error of a machine panel by a fraction of a millimeter in a controlled factory environment. But the human mind can glimpse a rapidly changing scene and immediately disregard the 98 percent that is irrelevant, instantaneously focusing on the monkey at the side of a winding forest road or the single suspicious face in a big crowd. The most advanced computer systems on Earth can’t approach that kind of ability, and neuroscientists still don’t know quite how we do it.Human ingenuity was initially demonstrated in ().
- A. the use of machines to produce science fiction
- B. the wide use of machines in manufacturing industry
- C. the invention of tools for difficult and dangerous work
- D. the elite’s cunning tackling of dangerous and boring work
题目解答
答案
C
解析
步骤 1:理解问题背景
文章开头提到,人类的创造力促使人们发明了越来越聪明的工具来应对危险、无聊、繁重或令人不快的工作。这导致了机器人技术的发展,即赋予机器人类能力的科学。
步骤 2:分析选项
A. 使用机器来生产科幻作品:文章没有提到这一点。
B. 在制造业中广泛使用机器:文章提到工厂、银行和地铁列车中使用机器人,但没有提到这是人类创造力的最初表现。
C. 发明工具来应对困难和危险的工作:文章开头提到,人类的创造力促使人们发明了越来越聪明的工具来应对危险、无聊、繁重或令人不快的工作。
D. 精英们巧妙地应对危险和无聊的工作:文章没有提到这一点。
步骤 3:选择正确答案
根据文章开头的描述,人类的创造力最初表现为发明工具来应对困难和危险的工作。
文章开头提到,人类的创造力促使人们发明了越来越聪明的工具来应对危险、无聊、繁重或令人不快的工作。这导致了机器人技术的发展,即赋予机器人类能力的科学。
步骤 2:分析选项
A. 使用机器来生产科幻作品:文章没有提到这一点。
B. 在制造业中广泛使用机器:文章提到工厂、银行和地铁列车中使用机器人,但没有提到这是人类创造力的最初表现。
C. 发明工具来应对困难和危险的工作:文章开头提到,人类的创造力促使人们发明了越来越聪明的工具来应对危险、无聊、繁重或令人不快的工作。
D. 精英们巧妙地应对危险和无聊的工作:文章没有提到这一点。
步骤 3:选择正确答案
根据文章开头的描述,人类的创造力最初表现为发明工具来应对困难和危险的工作。