题目
The number of fish caught just outside a recently expanded marine (海洋) protected area in Hawaii has risen.It is a sign that quadrupling (四倍) the size of the reserve in 2016 may have shored fish populations in the region. When the Marine National Monument around Hawaii was enlarged to 1,510,000 square kilometers,marine conservationists around the world rejoiced. Fishers may have felt differently,however,as fishing inside the area is not allowed.Yet by creating a space for dwindling tuna populations to recover,supporters argued,the reserve would benefit fisheries as well. As populations inside the reserve boundaries steadily increased,they predicted,the fish would spill (溢出) over into the surrounding areas,increasing the amount of tuna available to catch. Proving that is tricky,however,as tuna can't be counted directly.Their numbers may rise or fall for a variety of reasons other than the expansion of a reserve.But the new study,published in Science this week,strongly suggests the number of fish caught just outside the MPA is higher now than it used to be. Alan Friedlander,chief scientist for the National Geographic Society's Pristine Seas project,calls the study a "very careful and strict test of spillover from marine protected areas." Importantly,says John Lynham,an environmental economist at the University of Hawaii and one of the study's authors,the increase in tuna catches near the reserve held up even when looking at the average numbers caught by particular fishers.This shows the effect is not due to more effective crews now fishing local waters,he explains.To account for effort,catch numbers were divided by the ever-increasing number of fishing hooks in the area. Lynham and colleagues found the catch per hook increased over the 10 years of the study.Fishers were catching on average six more yellowfin and five more bigeye tuna per year after the expansion than before. "That last one,especially,was a surprise," says Lynham, "because it is economically much more important,and there were fewer indications of an increase."(1)What is the first paragraph mainly about? ____ A.The rising number of fish caught is a sign of a well-reserved area.B.Enlarge the size of reserve may contribute to the increasing of fish population.C.The number of fish caught has risen to quadrupling (四倍) the size of that in 2016.D.Fish catching outside the reserve does good to the expanded marine protected area.(2)How did fishers feel when the reserve announced expanded? ____ A.They felt joyful.B.They felt different.C.They felt unpleasant.D.They felt excited.(3)How do the researchers prove the tuna population has increased? ____ A.By figuring the average catch per hook in the area.B.By summing up the catch of mare effective crews.C.By looking at the numbers caught by particular fishers.D.By detecting the number of tuna population in the surrounding area.(4)Which can be a suitable title for the text? ____ A.Tuna population embraces a boost.B.Marine Protected Areas Help Fisheries.C.Local fisheries hold a promising future.D.Tuna population can be counted scientifically.
The number of fish caught just outside a recently expanded marine (海洋) protected area in Hawaii has risen.It is a sign that quadrupling (四倍) the size of the reserve in 2016 may have shored fish populations in the region.
When the Marine National Monument around Hawaii was enlarged to 1,510,000 square kilometers,marine conservationists around the world rejoiced.
Fishers may have felt differently,however,as fishing inside the area is not allowed.Yet by creating a space for dwindling tuna populations to recover,supporters argued,the reserve would benefit fisheries as well.
As populations inside the reserve boundaries steadily increased,they predicted,the fish would spill (溢出) over into the surrounding areas,increasing the amount of tuna available to catch.
Proving that is tricky,however,as tuna can't be counted directly.Their numbers may rise or fall for a variety of reasons other than the expansion of a reserve.But the new study,published in Science this week,strongly suggests the number of fish caught just outside the MPA is higher now than it used to be.
Alan Friedlander,chief scientist for the National Geographic Society's Pristine Seas project,calls the study a "very careful and strict test of spillover from marine protected areas."
Importantly,says John Lynham,an environmental economist at the University of Hawaii and one of the study's authors,the increase in tuna catches near the reserve held up even when looking at the average numbers caught by particular fishers.This shows the effect is not due to more effective crews now fishing local waters,he explains.To account for effort,catch numbers were divided by the ever-increasing number of fishing hooks in the area.
Lynham and colleagues found the catch per hook increased over the 10 years of the study.Fishers were catching on average six more yellowfin and five more bigeye tuna per year after the expansion than before.
"That last one,especially,was a surprise," says Lynham, "because it is economically much more important,and there were fewer indications of an increase."
(1)What is the first paragraph mainly about? ____
A.The rising number of fish caught is a sign of a well-reserved area.
B.Enlarge the size of reserve may contribute to the increasing of fish population.
C.The number of fish caught has risen to quadrupling (四倍) the size of that in 2016.
D.Fish catching outside the reserve does good to the expanded marine protected area.
(2)How did fishers feel when the reserve announced expanded? ____
A.They felt joyful.
B.They felt different.
C.They felt unpleasant.
D.They felt excited.
(3)How do the researchers prove the tuna population has increased? ____
A.By figuring the average catch per hook in the area.
B.By summing up the catch of mare effective crews.
C.By looking at the numbers caught by particular fishers.
D.By detecting the number of tuna population in the surrounding area.
(4)Which can be a suitable title for the text? ____
A.Tuna population embraces a boost.
B.Marine Protected Areas Help Fisheries.
C.Local fisheries hold a promising future.
D.Tuna population can be counted scientifically.
When the Marine National Monument around Hawaii was enlarged to 1,510,000 square kilometers,marine conservationists around the world rejoiced.
Fishers may have felt differently,however,as fishing inside the area is not allowed.Yet by creating a space for dwindling tuna populations to recover,supporters argued,the reserve would benefit fisheries as well.
As populations inside the reserve boundaries steadily increased,they predicted,the fish would spill (溢出) over into the surrounding areas,increasing the amount of tuna available to catch.
Proving that is tricky,however,as tuna can't be counted directly.Their numbers may rise or fall for a variety of reasons other than the expansion of a reserve.But the new study,published in Science this week,strongly suggests the number of fish caught just outside the MPA is higher now than it used to be.
Alan Friedlander,chief scientist for the National Geographic Society's Pristine Seas project,calls the study a "very careful and strict test of spillover from marine protected areas."
Importantly,says John Lynham,an environmental economist at the University of Hawaii and one of the study's authors,the increase in tuna catches near the reserve held up even when looking at the average numbers caught by particular fishers.This shows the effect is not due to more effective crews now fishing local waters,he explains.To account for effort,catch numbers were divided by the ever-increasing number of fishing hooks in the area.
Lynham and colleagues found the catch per hook increased over the 10 years of the study.Fishers were catching on average six more yellowfin and five more bigeye tuna per year after the expansion than before.
"That last one,especially,was a surprise," says Lynham, "because it is economically much more important,and there were fewer indications of an increase."
(1)What is the first paragraph mainly about? ____
A.The rising number of fish caught is a sign of a well-reserved area.
B.Enlarge the size of reserve may contribute to the increasing of fish population.
C.The number of fish caught has risen to quadrupling (四倍) the size of that in 2016.
D.Fish catching outside the reserve does good to the expanded marine protected area.
(2)How did fishers feel when the reserve announced expanded? ____
A.They felt joyful.
B.They felt different.
C.They felt unpleasant.
D.They felt excited.
(3)How do the researchers prove the tuna population has increased? ____
A.By figuring the average catch per hook in the area.
B.By summing up the catch of mare effective crews.
C.By looking at the numbers caught by particular fishers.
D.By detecting the number of tuna population in the surrounding area.
(4)Which can be a suitable title for the text? ____
A.Tuna population embraces a boost.
B.Marine Protected Areas Help Fisheries.
C.Local fisheries hold a promising future.
D.Tuna population can be counted scientifically.
题目解答
答案
B 21.C 22.A 23.B
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了随着夏威夷海洋保护区的扩大,区域外捕获的鱼类数量有所增加,以及扩大保护区所带来的好处。20.主旨大意题。根据第一段"The number of fish caught just outside a recently expanded marine (海洋) protected area in Hawaii has risen.It is a sign that quadrupling (四倍) the size of the reserve in 2016 may have shored fish populations in the region.(最近在夏威夷扩大的海洋保护区外捕获的鱼类数量有所增加。这表明,2016年保护区的规模翻了两番,可能已经增加了该地区的鱼类数量)"可知,第一段主要是关于扩大保护区的规模可能有助于鱼类种群的增加。故选B。
细节理解题。根据第二段中的"When the Marine National Monument around Hawaii was enlarged to 1,510,000 square kilometers,marine conservationists around the world rejoiced (当夏威夷附近的海洋国家纪念碑扩大到151万平方公里时,全世界的海洋保护主义者都欢欣鼓舞)"及第三段中的"Fishers may have felt differently,however,as fishing inside the area is not allowed.(然而,渔民们可能会有不同的感受,因为在该地区捕鱼是不允许的)"可知,渔民对于保护区的扩张并不觉得开心,因为保护区内无法捕捞。故选C。
细节理解题。根据倒数第二段中的"Lynham and colleagues found the catch per hook increased over the 10 years of the study.Fishers were catching on average six more yellowfin and five more bigeye tuna per year after the expansion than before.(林纳姆和同事们发现,在10年的研究中,每个鱼钩的渔获量有所增加。在扩张之后,渔民平均每年多捕获6条黄鳍金枪鱼和5条大眼金枪鱼)"可知,研究人员是通过每个鱼钩上的增加的渔获量来判断金枪鱼的数量是增长的。故选A。
主旨大意题。根据第一段"The number of fish caught just outside a recently expanded marine (海洋) protected area in Hawaii has risen.It is a sign that quadrupling (四倍) the size of the reserve in 2016 may have shored fish populations in the region.(最近在夏威夷扩大的海洋保护区外捕获的鱼类数量有所增加。这表明,2016年保护区的规模翻了两番,可能已经增加了该地区的鱼类数量)"及下文内容可知,文章主要介绍了海洋保护区的扩大会使得周边区域的渔获量增长。由此可知,B项"Marine Protected Areas Help Fisheries.(海洋保护区有助于渔业)"适合作本文最佳标题。故选B。
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了随着夏威夷海洋保护区的扩大,区域外捕获的鱼类数量有所增加,以及扩大保护区所带来的好处。20.主旨大意题。根据第一段"The number of fish caught just outside a recently expanded marine (海洋) protected area in Hawaii has risen.It is a sign that quadrupling (四倍) the size of the reserve in 2016 may have shored fish populations in the region.(最近在夏威夷扩大的海洋保护区外捕获的鱼类数量有所增加。这表明,2016年保护区的规模翻了两番,可能已经增加了该地区的鱼类数量)"可知,第一段主要是关于扩大保护区的规模可能有助于鱼类种群的增加。故选B。
细节理解题。根据第二段中的"When the Marine National Monument around Hawaii was enlarged to 1,510,000 square kilometers,marine conservationists around the world rejoiced (当夏威夷附近的海洋国家纪念碑扩大到151万平方公里时,全世界的海洋保护主义者都欢欣鼓舞)"及第三段中的"Fishers may have felt differently,however,as fishing inside the area is not allowed.(然而,渔民们可能会有不同的感受,因为在该地区捕鱼是不允许的)"可知,渔民对于保护区的扩张并不觉得开心,因为保护区内无法捕捞。故选C。
细节理解题。根据倒数第二段中的"Lynham and colleagues found the catch per hook increased over the 10 years of the study.Fishers were catching on average six more yellowfin and five more bigeye tuna per year after the expansion than before.(林纳姆和同事们发现,在10年的研究中,每个鱼钩的渔获量有所增加。在扩张之后,渔民平均每年多捕获6条黄鳍金枪鱼和5条大眼金枪鱼)"可知,研究人员是通过每个鱼钩上的增加的渔获量来判断金枪鱼的数量是增长的。故选A。
主旨大意题。根据第一段"The number of fish caught just outside a recently expanded marine (海洋) protected area in Hawaii has risen.It is a sign that quadrupling (四倍) the size of the reserve in 2016 may have shored fish populations in the region.(最近在夏威夷扩大的海洋保护区外捕获的鱼类数量有所增加。这表明,2016年保护区的规模翻了两番,可能已经增加了该地区的鱼类数量)"及下文内容可知,文章主要介绍了海洋保护区的扩大会使得周边区域的渔获量增长。由此可知,B项"Marine Protected Areas Help Fisheries.(海洋保护区有助于渔业)"适合作本文最佳标题。故选B。