题目
二、 阅读理解(共 4 题)2. With the advance of human society, along with the development of modern science andtechnology, people are faced with an increasing number of pollutions. One of the severe pollutionsis noise pollution. Many parents express their complaints over noise pollution, especially caralarms.AnchorAlmost anyone who has lived in a big city can tell you how irritating it is to be awakened inthe middle of the night by the wail of a car alarm. The loss of sleep can drive you crazy, butthis is just one in a long list of problems that such high decibel noises can cause.JonathanPeople in this noisy neighborhood in upper Manhattan are fed up with car alarms. They'reangry enough at being jolted awake several times a week, but more than that they worry aboutwhat effect these alarms will have on their children. Already studies have shown thatcontinuous exposure to high-decibel noise can cause an increase in heart rate and bloodpressure.AndreaBy the time my child can read, he will already have been exposed to the constant roar of thetraffic, but the intense siren of a car alarm is way above the level of safety.MichaelI have a valid concern. According to the National Institute of Occupational Safety and Health(NIOSH), exposure to noise above 85 decibels for 8 hours or more is a danger to your health.City traffic and trucks are about 90 decibels. The siren of a car alarm is about 120 decibels,about the same as a plane taking off.The parents here are sick and tired of listening to the shrill siren of car alarms. However, it'sfor their children that they are most concerned. They've started a group called Parents toSilence Car Alarms. They don't think that making the owner of a car pay a fine is enough.These parents have started a campaign to have car alarms banned.【1】According to the passage, which one of the following statements is true?A. Anchor thinks the high decibel noises only causes the loss of sleep.B. Jonathan holds the view that exposure to decibel noises can give rise to heart disease.C. According to NIOSH, exposure to noise above 85 for 8 hours or more threatens people'shealth.D. Andrea believes the intense siren of a car alarm is acceptable.【2】According to the passage, what is the parents' attitude towards car alarms?A. Neutral. B. Critical. C. Favorable. D. Indifferent.【3】What is the main idea of the passage?A. People in modern society is faced with noise pollution.B. Anyone who lives in a big city is tired of car alarms.C. A car alarm is out of control and beyond the level of safety.D. Parents complain about car alarms, trying to fight against them.3. The Digital Revolution, also known as the Third Industrial Revolution, is the shift frommechanical and analogue electronic technology to digital electronics which began anywhere fromthe late 1950s to the late 1970s. Central to this revolution is the mass production and widespreaduse of digital logic circuits, and its derived technologies. These technological innovations havetransformed traditional production and business techniques.1980sIn developed nations, computers achievedubiquityduring the 1980s as they made their wayinto schools, homes, business, and industry. Automated teller machines, industrial robots, CGIin film and television, electronic music, bulletin board systems, and video games all fueledwhat became the zeitgeist of the 1980s. Millions of people purchased home computers,making household names of early personal computer manufacturers such as Apple,Commodore, and Tandy. To this day the Commodore 64 is often cited as the best sellingcomputer of all time, having sold 17 million units (by some accounts) between 1982 and1994.1990sThe first public digital HDTV broadcast was of the 1990 World Cup that June; it was playedin 10 theaters in Spain and Italy. However HDTV did not become a standard until the mid-2000s outside Japan.The World Wide Web became publicly accessible in 1991, which had been available only togovernment and universities. In 1993 Marc Andreessen and Eric Bina introduced Mosaic, thefirst web browser capable of displaying inline images and the basis for later browsers such asNetscape Navigator and Internet Explorer. Stanford Federal Credit Union was the firstfinancial institution to offer online internet banking services to all of its members in October1994.2000sCell phones became as ubiquitous as computers by the early 2000s, with movie theatersbeginning to show ads telling people to silence their phones. They also became much moreadvanced than phones of the 1990s, most of which only took calls or at most allowed for theplaying of simple games.2010sBy 2012, over 2 billion people used the Internet, twice the number using it in 2007. Cloudcomputing had entered the mainstream by the early 2010s. By 2015, tablet computers andsmart phones were expected to exceed personal computers in Internet usage. By 2016, half ofthe world's population was connected.【1】According to the passage, which one of the following statements is true?A.The digital revolution only focuses on the mass production.B.The World Wide Web became available to government and universities in 1991.C.Phones of the 1990s merely made calls.D.The number of people using the Internet in 2007 is approximately 1 billion.【2】What does the underlined word in Paragraph Two refer to?A.Wide existence. B.Abrupt disappearance.C.Quick movement. D.Abundant amount.【3】How does the writer develop the whole passage?A.By presenting times. B.y making comparisons.C.By listing data. D.By drawing conclusions.【4】What is the best title for this passage?A.The Traditional Production B.The Digital RevolutionC.The Connected Population D.The World Wide Web4. When I was watching some children attempting to catch butterflies on a hot July afternoon,an incident in my own childhood occurred to me. When I was 15, something happened to me,which forever cured me of desiring to put any wild life in a cage.We lived on the edge of a wood, and every evening at dusk the mockingbirds would come andrest in the tree and sing. There isn't a musical instrument made by man that can produce amore beautiful sound than the song of the mockingbird.I decided that I would catch a young bird and keep it in a cage and that way have my ownprivate musician.I finally succeeded in catching one and put it in a cage. At first, in its fright at being captured,the bird fluttered about the cage, but eventually it settled down in its new home, I felt verypleased with myself and looked forward to some beautiful singing from my tiny musician.I had left the cage out on our back porch(门廊), and on the second day of the bird's captivitymy new pet's mother flew to the cage with food in her mouth . The baby bird ate everythingshe brought to it. I was pleased to see this. Certainly the mother knew better than I how tofeed her baby.The following morning when I went to see how my captive was doing, I discovered it on thefloor of the cage, dead. I was shocked! What had happened? I had taken excellent care of mylittle bird, or so I thought.Arthur Wayne, the famousornithologist, happened to be visiting my father at the time and,hearing me crying over the death of my bird, explained what had occurred: “A mothermockingbird, finding her young in a cage, will sometimes bring it poisonous berries. Shethinks it better for her young to die than to live in captivity.”Never since then have I caught any living creature and put it in a cage. All living creatureshave a right to live free.【1】Why did the writer catch a mockingbird when he was a boy?A.He had just got a new cage.B.He liked its beautiful feather.C.He wanted it to sing for him.D.He wanted a pet for a companion.【2】Why did the mocking bird die?A.It was frightened to death.B.It drank the poisonous water by mistake.C.It ate the poisonous food its mother gave it.D.It refused to eat anything.【3】What is an ornithologist likely to be?A. specialist in birds. B.A religious person.C.A headmaster. D.A considerate person.【4】What is the most important lesson the author learned from the incident?A.Be careful about the food you give to baby birds.B.All birds put in a cage won't live long.C.You should keep the birds from their mothers.D.Freedom is very valuable to all creatures.5. One day, “supercharged plants” may help feed people around the world. Supercharged plantsare ones that grow faster than normal plant life. Scientists can speed up the growth by modifying,or changing, the structure of plants' genes. The modifications make them react quickly to changesin light. This all has to do with photosynthesis( 光 合 作 用 ), the process in which plants turnsunlight, carbon dioxide and water into food.Plants grow fastest in the sun. That is when they make the most food for themselves. But theirrate of growth can slow when things like clouds or trees block sunlight. But when the sunreturns, it can take many minutes for growth to speed up again.This can be a problem because it means some of our most important crop plants are not asproductive as they could be. Researchers say demand for food is expected to increase up to 70percent by the middle of the century. They also note rising temperatures on Earth's surface.That is why they are looking for ways to improve photosynthesis and make plants moreproductive.Steve Long is a plant biologist at the University of Illinois. He wanted to find a way to helpplants get back up to speed quickly after a period of darkness. So he and his team added genesthat shortened the recovery time. It also increased the speed at which the plants grew. Hismodified plants grew up to 20 percent more than untreated ones.In Long's study, his group used a form of genetic engineering called transgenics (转基因). Itmeans taking genes from one plant, then putting them into another. Now they areexperimenting soybeans, rice, cowpeas and cassavas.【1】What is the advantage of supercharged plants?A. They can grow more quickly.B. They can grow in severe conditions.C. They can offer high-quality grains.D. They can replace normal plants.【2】What can make plant growth slow down?A. Too hot weather. B. Old farming methods.C. Lack of sunlight. D. Too much sunlight.【3】What was Steve Long's goal in his study?A. To find out what makes plants grow slowly.B. To create a new plant that can grow with weak sunlight.C. To find another way to help plants benefit each other.D. To make plants recover quickly when the sun returns.【4】How can researchers shorten the recovery time of plants?A. By changing their nature. B. By adding new genes to them.C. By developing new plants. D. By supplying more sunlight.
二、 阅读理解(共 4 题)
2. With the advance of human society, along with the development of modern science and
technology, people are faced with an increasing number of pollutions. One of the severe pollutions
is noise pollution. Many parents express their complaints over noise pollution, especially car
alarms.
Anchor
Almost anyone who has lived in a big city can tell you how irritating it is to be awakened in
the middle of the night by the wail of a car alarm. The loss of sleep can drive you crazy, but
this is just one in a long list of problems that such high decibel noises can cause.
Jonathan
People in this noisy neighborhood in upper Manhattan are fed up with car alarms. They're
angry enough at being jolted awake several times a week, but more than that they worry about
what effect these alarms will have on their children. Already studies have shown that
continuous exposure to high-decibel noise can cause an increase in heart rate and blood
pressure.
Andrea
By the time my child can read, he will already have been exposed to the constant roar of the
traffic, but the intense siren of a car alarm is way above the level of safety.
Michael
I have a valid concern. According to the National Institute of Occupational Safety and Health
(NIOSH), exposure to noise above 85 decibels for 8 hours or more is a danger to your health.
City traffic and trucks are about 90 decibels. The siren of a car alarm is about 120 decibels,
about the same as a plane taking off.
The parents here are sick and tired of listening to the shrill siren of car alarms. However, it's
for their children that they are most concerned. They've started a group called Parents to
Silence Car Alarms. They don't think that making the owner of a car pay a fine is enough.
These parents have started a campaign to have car alarms banned.
【1】According to the passage, which one of the following statements is true?
A. Anchor thinks the high decibel noises only causes the loss of sleep.
B. Jonathan holds the view that exposure to decibel noises can give rise to heart disease.
C. According to NIOSH, exposure to noise above 85 for 8 hours or more threatens people's
health.
D. Andrea believes the intense siren of a car alarm is acceptable.
【2】According to the passage, what is the parents' attitude towards car alarms?
A. Neutral. B. Critical. C. Favorable. D. Indifferent.
【3】What is the main idea of the passage?
A. People in modern society is faced with noise pollution.
B. Anyone who lives in a big city is tired of car alarms.
C. A car alarm is out of control and beyond the level of safety.
D. Parents complain about car alarms, trying to fight against them.
3. The Digital Revolution, also known as the Third Industrial Revolution, is the shift from
mechanical and analogue electronic technology to digital electronics which began anywhere from
the late 1950s to the late 1970s. Central to this revolution is the mass production and widespread
use of digital logic circuits, and its derived technologies. These technological innovations have
transformed traditional production and business techniques.
1980s
In developed nations, computers achievedubiquityduring the 1980s as they made their way
into schools, homes, business, and industry. Automated teller machines, industrial robots, CGI
in film and television, electronic music, bulletin board systems, and video games all fueled
what became the zeitgeist of the 1980s. Millions of people purchased home computers,
making household names of early personal computer manufacturers such as Apple,
Commodore, and Tandy. To this day the Commodore 64 is often cited as the best selling
computer of all time, having sold 17 million units (by some accounts) between 1982 and
1994.
1990s
The first public digital HDTV broadcast was of the 1990 World Cup that June; it was played
in 10 theaters in Spain and Italy. However HDTV did not become a standard until the mid-
2000s outside Japan.
The World Wide Web became publicly accessible in 1991, which had been available only to
government and universities. In 1993 Marc Andreessen and Eric Bina introduced Mosaic, the
first web browser capable of displaying inline images and the basis for later browsers such as
Netscape Navigator and Internet Explorer. Stanford Federal Credit Union was the first
financial institution to offer online internet banking services to all of its members in October
1994.
2000s
Cell phones became as ubiquitous as computers by the early 2000s, with movie theaters
beginning to show ads telling people to silence their phones. They also became much more
advanced than phones of the 1990s, most of which only took calls or at most allowed for the
playing of simple games.
2010s
By 2012, over 2 billion people used the Internet, twice the number using it in 2007. Cloud
computing had entered the mainstream by the early 2010s. By 2015, tablet computers and
smart phones were expected to exceed personal computers in Internet usage. By 2016, half of
the world's population was connected.
【1】According to the passage, which one of the following statements is true?
A.The digital revolution only focuses on the mass production.
B.The World Wide Web became available to government and universities in 1991.
C.Phones of the 1990s merely made calls.
D.The number of people using the Internet in 2007 is approximately 1 billion.
【2】What does the underlined word in Paragraph Two refer to?
A.Wide existence. B.Abrupt disappearance.
C.Quick movement. D.Abundant amount.
【3】How does the writer develop the whole passage?
A.By presenting times. B.y making comparisons.
C.By listing data. D.By drawing conclusions.
【4】What is the best title for this passage?
A.The Traditional Production B.The Digital Revolution
C.The Connected Population D.The World Wide Web
4. When I was watching some children attempting to catch butterflies on a hot July afternoon,
an incident in my own childhood occurred to me. When I was 15, something happened to me,
which forever cured me of desiring to put any wild life in a cage.
We lived on the edge of a wood, and every evening at dusk the mockingbirds would come and
rest in the tree and sing. There isn't a musical instrument made by man that can produce a
more beautiful sound than the song of the mockingbird.
I decided that I would catch a young bird and keep it in a cage and that way have my own
private musician.
I finally succeeded in catching one and put it in a cage. At first, in its fright at being captured,
the bird fluttered about the cage, but eventually it settled down in its new home, I felt very
pleased with myself and looked forward to some beautiful singing from my tiny musician.
I had left the cage out on our back porch(门廊), and on the second day of the bird's captivity
my new pet's mother flew to the cage with food in her mouth . The baby bird ate everything
she brought to it. I was pleased to see this. Certainly the mother knew better than I how to
feed her baby.
The following morning when I went to see how my captive was doing, I discovered it on the
floor of the cage, dead. I was shocked! What had happened? I had taken excellent care of my
little bird, or so I thought.
Arthur Wayne, the famousornithologist, happened to be visiting my father at the time and,
hearing me crying over the death of my bird, explained what had occurred: “A mother
mockingbird, finding her young in a cage, will sometimes bring it poisonous berries. She
thinks it better for her young to die than to live in captivity.”
Never since then have I caught any living creature and put it in a cage. All living creatures
have a right to live free.
【1】Why did the writer catch a mockingbird when he was a boy?
A.He had just got a new cage.
B.He liked its beautiful feather.
C.He wanted it to sing for him.
D.He wanted a pet for a companion.
【2】Why did the mocking bird die?
A.It was frightened to death.
B.It drank the poisonous water by mistake.
C.It ate the poisonous food its mother gave it.
D.It refused to eat anything.
【3】What is an ornithologist likely to be?
A. specialist in birds. B.A religious person.
C.A headmaster. D.A considerate person.
【4】What is the most important lesson the author learned from the incident?
A.Be careful about the food you give to baby birds.
B.All birds put in a cage won't live long.
C.You should keep the birds from their mothers.
D.Freedom is very valuable to all creatures.
5. One day, “supercharged plants” may help feed people around the world. Supercharged plants
are ones that grow faster than normal plant life. Scientists can speed up the growth by modifying,
or changing, the structure of plants' genes. The modifications make them react quickly to changes
in light. This all has to do with photosynthesis( 光 合 作 用 ), the process in which plants turn
sunlight, carbon dioxide and water into food.
Plants grow fastest in the sun. That is when they make the most food for themselves. But their
rate of growth can slow when things like clouds or trees block sunlight. But when the sun
returns, it can take many minutes for growth to speed up again.
This can be a problem because it means some of our most important crop plants are not as
productive as they could be. Researchers say demand for food is expected to increase up to 70
percent by the middle of the century. They also note rising temperatures on Earth's surface.
That is why they are looking for ways to improve photosynthesis and make plants more
productive.
Steve Long is a plant biologist at the University of Illinois. He wanted to find a way to help
plants get back up to speed quickly after a period of darkness. So he and his team added genes
that shortened the recovery time. It also increased the speed at which the plants grew. His
modified plants grew up to 20 percent more than untreated ones.
In Long's study, his group used a form of genetic engineering called transgenics (转基因). It
means taking genes from one plant, then putting them into another. Now they are
experimenting soybeans, rice, cowpeas and cassavas.
【1】What is the advantage of supercharged plants?
A. They can grow more quickly.
B. They can grow in severe conditions.
C. They can offer high-quality grains.
D. They can replace normal plants.
【2】What can make plant growth slow down?
A. Too hot weather. B. Old farming methods.
C. Lack of sunlight. D. Too much sunlight.
【3】What was Steve Long's goal in his study?
A. To find out what makes plants grow slowly.
B. To create a new plant that can grow with weak sunlight.
C. To find another way to help plants benefit each other.
D. To make plants recover quickly when the sun returns.
【4】How can researchers shorten the recovery time of plants?
A. By changing their nature. B. By adding new genes to them.
C. By developing new plants. D. By supplying more sunlight.
题目解答
答案
二、 阅读理解
2. 【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了很多家长抱怨汽车报警器造成的噪音污染,甚至有人还发
起了一场禁止汽车报警器的运动。
【1】细节理解题。根据倒数第二段中的“exposure to noise above 85 decibels for 8 hours
or more is a danger to your health.”可知,按照 NIOSH 的说法,暴露在 85 分贝以上的噪
音下 8 小时或更长时间会威胁人们的健康,故 C 项正确。
【2】推理判断题。根据第一段中的“Many parents express their complaints over noise
pollution, especially car alarms.”及最后一段中的“These parents have started a campaign to
have car alarms banned.”可知,很多家长抱怨沏茶报警器造成的噪音污染,甚至还发起
了一场禁止汽车报警器的运动,由此可知,他们对汽车报警器持批评态度,故 B 项正
确。
【3】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“ Many parents express their
complaints over noise pollution, especially car alarms.”可知,本文主要介绍了很多家长抱
怨汽车报警器造成的噪音污染,甚至有人还发起了一场禁止汽车报警器的运动,故 D
项正确。
3. 【答案】
【1】D
【2】A
【3】A
【4】B
本文是一篇说明文,介绍了数字革命在几个不同时间段的发展。
【1】细节理解题。根据最后一段中的“By 2012, over 2 billion people used the Internet,
twice the number using it in 2007.”可知,到 2012 年,有 20 亿人使用互联网,是 2007 年
的两倍,由此可知,2007 年,使用互联网的人数为 10 亿,故 D 项正确。
【2】词义猜测题。根据画线词后的“during the 1980s as they made their way into schools,
homes, business, and industry.”可知,20 世纪 80 年代,随着计算机进入学校、家庭、商
业和工业,计算机得到了普及,由此可知画线词词义为“普及、广泛存在”,故 A 项正确。
【3】细节理解题。根据文中的“1980s”,“1990s”,“2000s”及“2010s”可知,文章是通过
列时间而展开的,故 A 项正确。
【4】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“The Digital Revolution, also
known as the Third Industrial Revolution, is the shift from mechanical and analogue
electronic technology to digital electronics which began anywhere from the late 1950s to the
late 1970s.”可知,本文介绍了数字革命在几个不同时间段的发展,故 B 项正确。
词义猜测题的难度较大,对画线词上下文的理解是关键,例如本篇第 2 题,根据画线
词后的“during the 1980s as they made their way into schools, homes, business, and industry.”
可知,20 世纪 80 年代,随着计算机进入学校、家庭、商业和工业,计算机得到了普及,
特别是“schools, homes, business, and industry”表明计算机应用的领域很广,由此可知画
线词词义为“普及、广泛存在”
【解析】
4. 【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】D
本文是一篇记叙文,讲述了知更鸟妈妈用有毒的食物毒死了被作者关在笼子里的小知
更鸟,作者由此认识到自由对所有生物都是非常宝贵的。
【1】细节理解题。根据第三段“I decided that I would catch a young bird and keep it in a
cage and that way have my own private musician.”可知,作者决定抓一只知更鸟在笼子里
养着,这样它就能成为他的私人音乐家了,由此可知,作者抓知更鸟是想让它为他一
个人歌唱,故 C 项正确。
【2】细节理解题。根据倒数第二段中的“A mother mockingbird, finding her young in a
cage, will sometimes bring it poisonous berries. She thinks it better for her young to die than
to live in captivity.”可知,知更鸟妈妈看到孩子被关在笼子里,她会给孩子带来有毒的
浆果,因为对她的孩子来说,死比被囚禁要好,由此可知,小知更鸟死掉了是因为吃
了妈妈喂的有毒的浆果,故 C 项正确。
【3】推理判断题。根据倒数第二段中的“A mother mockingbird, finding her young in a
cage, will sometimes bring it poisonous berries. She thinks it better for her young to die than
to live in captivity.”可知,他解释道“知更鸟妈妈看到孩子被关在笼子里,她会给孩子带
来有毒的浆果,因为对她的孩子来说,死比被囚禁要好,”,根据他的解释可知,他对
知更鸟有很深的了解,由此可知,他可能是鸟类专家,故 A 项正确。
【4】推理判断题。根据最后一段中的“All living creatures have a right to live free.”可知,
所有的生物都有自由生活的权利,由此可知,作者通过这件事认识到自由对所有生物
都是非常宝贵的,故 D 项正确。
推理判断题的难度在于要根据文章已知信息进行合乎逻辑的推断,切不可凭借主观臆
断,例如本篇第 3 题,根据倒数第二段中的“A mother mockingbird, finding her young in a
cage, will sometimes bring it poisonous berries. She thinks it better for her young to die than
to live in captivity.”可知,他解释道“知更鸟妈妈看到孩子被关在笼子里,她会给孩子带
来有毒的浆果,因为对她的孩子来说,死比被囚禁要好,”,根据他的解释可知,他对
知更鸟的习性有如此深的了解,由此可知,他可能是鸟类方面的专家。
【解析】
5. 【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了增产植物的特点,并指出它们有望养活世界上更多的人口。
【1】细节理解题。根据第一段中的“Supercharged plants are ones that grow faster than
normal plant life.”可知,增产植物的优点是生长速度很快,故 A 项正确。
【2】推理判断题。根据第二段中的“But their rate of growth can slow when things like
clouds or trees block sunlight.”可知,当云层或树木阻挡阳光时,植物的生长速度就会减
慢,由此可知,缺少阳光会使植物的生长速度减慢,故 C 项正确。
【3】细节理解题。根据倒数第二段中的“He wanted to find a way to help plants get back
up to speed quickly after a period of darkness.”可知,Steve Long 的目标是找到一种方法让
植物在经历一段时期的黑暗后迅速恢复生长,也就是让植物在太阳再出现时迅速恢复,
故 D 项正确。
【4】细节理解题。根据倒数第二段中的“So he and his team added genes that shortened
the recovery time.”可知,研究人员通过向植物加入基因的方法缩短植物的恢复时间,故
B 项正确。