Section C(题干) Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. Passage One Questions 46 and 50 are based on the following passage. That people often experience trouble sleeping in a different bed in unfamiliar surroundings is a phenomenon known as the “first-night” effect. If a person stays in the same room the following night they tend to sleep more soundly. Yuka Sasaki and her colleagues at Brown University set out to investigate the origins of this effect. Dr. Sasaki knew the first-night effect probably has something to do with how humans evolved. The puzzle was what benefit would be gained from it when performance might be affected the following day. She also knew from previous work conducted on birds and dolphins that these animals put half of their brains to sleep at a time so that they can rest while remaining alert enough to avoid predators (捕食者). This led her to wonder if people might be doing the same thing. To take a closer look, her team studied 35 healthy people as they slept in the unfamiliar environment of the university’s Department of Psychological Sciences. The participants each slept in the department for two nights and were carefully monitored with techniques that looked at the activity of their brains. Dr. Sasaki found, as expected, the participants slept less well on their first night than they did on their second, taking more than twice as long to fall asleep and sleeping less overall. During deep sleep, the participants’ brains behaved in a similar manner seen in birds and dolphins. On the first night only, the left hemispheres (半球) of their brains did not sleep nearly as deeply as their right hemispheres did. Curious if the left hemispheres were indeed remaining awake to process information detected in the surrounding environment, Dr. Sasaki re-ran the experiment while presenting the sleeping participants with a mix of regularly timed beeps (蜂鸣声) of the same tone and irregular beeps of a different tone during the night. She worked out that, if the left hemisphere was staying alert to keep guard in a strange environment, then it would react to the irregular beeps by stirring people from sleep and would ignore the regularly timed ones. This is precisely what she found. What did researchers find puzzling about the first-night effect? A. To what extent it can trouble people. B.What role it has played in evolution. C. What circumstances may trigger it. D.In what way it can be beneficial. What do we learn about Dr. Yuka Sasaki doing her research?A.She found birds and dolphins remain alert while asleep. B.She found birds and dolphins sleep in much the same way. C.She got some idea from previous studies on birds and dolphins D.She conducted studies on birds’ and dolphins’ sleeping patterns. What did Dr. Sasaki do when re-running her experiment?A.She analyzed the negative effect of irregular tones on brains. B.She recorded participants’ adaptation to changed environment. C.She exposed her participants to two different stimuli. D.She compared the responses of different participants. What did Dr. Sasaki find about the participants in her experiment?A.They tended to enjoy certain tones more than others. B.They tended to perceive irregular beeps as a threat. C.They felt sleepy when exposed to regular beeps. D.They differed in their tolerance of irregular tones. What did Dr. Sasaki do when she first did her experiment?A.She monitored the brain activity of participants sleeping in a new environment. B.She recruited 35 participants from her Department of Psychological Sciences. C.She studied the differences between the two sides of participants’ brains. D.She tested her findings about birds and dolphins on human subjects.
Section C(题干) Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. Passage One Questions 46 and 50 are based on the following passage. That people often experience trouble sleeping in a different bed in unfamiliar surroundings is a phenomenon known as the “first-night” effect. If a person stays in the same room the following night they tend to sleep more soundly. Yuka Sasaki and her colleagues at Brown University set out to investigate the origins of this effect. Dr. Sasaki knew the first-night effect probably has something to do with how humans evolved. The puzzle was what benefit would be gained from it when performance might be affected the following day. She also knew from previous work conducted on birds and dolphins that these animals put half of their brains to sleep at a time so that they can rest while remaining alert enough to avoid predators (捕食者). This led her to wonder if people might be doing the same thing. To take a closer look, her team studied 35 healthy people as they slept in the unfamiliar environment of the university’s Department of Psychological Sciences. The participants each slept in the department for two nights and were carefully monitored with techniques that looked at the activity of their brains. Dr. Sasaki found, as expected, the participants slept less well on their first night than they did on their second, taking more than twice as long to fall asleep and sleeping less overall. During deep sleep, the participants’ brains behaved in a similar manner seen in birds and dolphins. On the first night only, the left hemispheres (半球) of their brains did not sleep nearly as deeply as their right hemispheres did. Curious if the left hemispheres were indeed remaining awake to process information detected in the surrounding environment, Dr. Sasaki re-ran the experiment while presenting the sleeping participants with a mix of regularly timed beeps (蜂鸣声) of the same tone and irregular beeps of a different tone during the night. She worked out that, if the left hemisphere was staying alert to keep guard in a strange environment, then it would react to the irregular beeps by stirring people from sleep and would ignore the regularly timed ones. This is precisely what she found. What did researchers find puzzling about the first-night effect? A. To what extent it can trouble people.
B.What role it has played in evolution.
C. What circumstances may trigger it.
D.In what way it can be beneficial.
What do we learn about Dr. Yuka Sasaki doing her research?A.She found birds and dolphins remain alert while asleep.
B.She found birds and dolphins sleep in much the same way.
C.She got some idea from previous studies on birds and dolphins
D.She conducted studies on birds’ and dolphins’ sleeping patterns.
What did Dr. Sasaki do when re-running her experiment?A.She analyzed the negative effect of irregular tones on brains.
B.She recorded participants’ adaptation to changed environment.
C.She exposed her participants to two different stimuli.
D.She compared the responses of different participants.
What did Dr. Sasaki find about the participants in her experiment?A.They tended to enjoy certain tones more than others.
B.They tended to perceive irregular beeps as a threat.
C.They felt sleepy when exposed to regular beeps.
D.They differed in their tolerance of irregular tones.
What did Dr. Sasaki do when she first did her experiment?A.She monitored the brain activity of participants sleeping in a new environment.
B.She recruited 35 participants from her Department of Psychological Sciences.
C.She studied the differences between the two sides of participants’ brains.
D.She tested her findings about birds and dolphins on human subjects.
题目解答
答案
解析
Passage One 题目解析
Question 46: What did researchers find puzzling about the first-night effect?
文章第三段提到:“The puzzle was what benefit would be be gained from it when performance might be affected the following day.” (令人困惑的是,当第二天的表现可能受到影响时,这种效应能带来什么好处?)直接对应选项D“它它在哪些方面是有益的”。
Question 47: What do we learn about Dr. Yuka Sasaki doing her research?
文章第三第三段指出:“She also knew from previous work conducted on birds and dolphins that these animals put half of their brains to sleep at a time... This led her to wonder if people might be doing the same thing.” (她从之前对鸟类和海豚的研究中了解到这些动物会半脑睡眠,这启发她思考人类是否也如此。)选项C“她从之前对鸟类和海豚的研究中获得了一些想法”符合文意。
QuestionQuestion 48: What did Dr. Sasaki do when re-running her experiment?
文章第五段提到:“presenting the sleeping participants with a mix of regularly timed beeps of the same tone and irregular beeps of a different tone”(给睡眠中的参与者播放两种蜂鸣声:规律的同音调蜂鸣和不规律的不同音调蜂鸣)。选项C“她让参与者接触两种不同的刺激”正确。
Question 49: What did Dr. Sasaki find about the participants in her experiment?
文章第五段解释实验目的:“if the left hemisphere was staying alert to keep guard in a strange environment, then it would react to the irregular beeps by stirring people from sleep and would ignore the regularly timed ones. This is precisely what she found.”(左脑会对不规律蜂鸣做出反应,将人从睡眠中唤醒,因为将其视为威胁)。选项B“他们倾向于将不规则蜂鸣视为威胁”符合。
Question 50: What did Dr. Sasaki do when she first did her experiment?
文章第四段描述首次实验:“studied 35 healthy people as they slept in the unfamiliar environment... carefully monitored with techniques that looked at the activity of their brains.”(在陌生环境中监测参与者睡眠时的大脑活动)。选项A“她监测了参与者在新环境中睡眠时的大脑活动”正确。