阅读理解根据短文内容,选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。A famous teacher was speaking to the students at our school.He began his lesson by holding up a ¥100 bill.Then he said to the three hundred students,“Who would like this ¥100 bill?”The students began to put up their hands at once.Then he said,“I am going to give this ¥100 to one of you,but first,let me do this.”He then made the bill into a ball.Then he said,“Who wants it now?”The hands went back into the air.“Well,”he said,“What if I do this?”and he dropped it on the floor and stepped on it.He picked up the dirty,crumpled bill and said,“Who still wants it?”Hands went back into the air.“My friends,”he said,“you have learned a valuable lesson today.No matter what I did to the money,you still wanted it because it did not go down in value.It was still worth ¥100!”Many times in our lives,we are dropped,crumpled,and stepped on by the chances we take and the things that happen to us.We feel as if we are worth nothing.But remember,no matter what has happened to you,you will never lose your value:You are always valuable to those people who love you.Your value doesn't come from what you do or whom you know,but who you are.You are special and valuable.Don't ever forget it!(1).2.We are always valuable to the people ____.A.who pay us B.who call us C.who hate us D.who love us (2).3.Your value doesn't come from what you do but ____.A.who you know B.who made you C.who you remember D.who you are (3).4.The sentence“Hands went back into the air.”means ____.A.the students put up their hands again B.the students put down their hands C.the students put their hands behind their backs again D.the students put their hands in front of them(4).5.Why did the famous teacher use a ¥100 bill at his lesson?A.Because he wanted to make the bill into a ball. B.ecause he used to drop a bill on the floor and stepped on it. C.Because he was going to give the bill to one of his students. D.Because he wanted to make the students know what value was. (5).1.Even though it was dirty,the money ____.A.still went up in value B.was worth nothing C.didn't go down in value D.was still ours
阅读理解
根据短文内容,选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
A famous teacher was speaking to the students at our school.He began his lesson by holding up a ¥100 bill.Then he said to the three hundred students,“Who would like this ¥100 bill?”The students began to put up their hands at once.
Then he said,“I am going to give this ¥100 to one of you,but first,let me do this.”He then made the bill into a ball.Then he said,“Who wants it now?”The hands went back into the air.
“Well,”he said,“What if I do this?”and he dropped it on the floor and stepped on it.He picked up the dirty,crumpled bill and said,“Who still wants it?”Hands went back into the air.
“My friends,”he said,“you have learned a valuable lesson today.No matter what I did to the money,you still wanted it because it did not go down in value.It was still worth ¥100!”
Many times in our lives,we are dropped,crumpled,and stepped on by the chances we take and the things that happen to us.We feel as if we are worth nothing.But remember,no matter what has happened to you,you will never lose your value:You are always valuable to those people who love you.Your value doesn't come from what you do or whom you know,but who you are.
You are special and valuable.Don't ever forget it!
2.We are always valuable to the people ____.
- A.who pay us
- B.who call us
- C.who hate us
- D.who love us
3.Your value doesn't come from what you do but ____.
- A.who you know
- B.who made you
- C.who you remember
- D.who you are
4.The sentence“Hands went back into the air.”means ____.
- A.the students put up their hands again
- B.the students put down their hands
- C.the students put their hands behind their backs again
- D.the students put their hands in front of them
5.Why did the famous teacher use a ¥100 bill at his lesson?
- A.Because he wanted to make the bill into a ball.
- B.ecause he used to drop a bill on the floor and stepped on it.
- C.Because he was going to give the bill to one of his students.
- D.Because he wanted to make the students know what value was.
1.Even though it was dirty,the money ____.
- A.still went up in value
- B.was worth nothing
- C.didn't go down in value
- D.was still ours
题目解答
答案
从文章倒数第二段中的句子You are always valuable to those people who love you来判断此题答案是D.
从文章倒数第二段结尾一句Your value doesn't come from what you do or whom you know,but who you are可以得知此题答案是D.
本题是语义理解题目,文章原句的意思应该是学生们又一次举起了手,所以A选项的意思是正确的.
从文章第四段you have learned a valuable lesson today.No matter what I did to the money,you still wanted it because it did not go down in value可以看出此题答案为D.
从第四段的句子No matter what I did to the money,you still wanted it because it did not go down in value可以判断此题答案是C.
解析
文章通过一个老师用100元人民币进行的实验,向学生传达了关于价值的重要信息。老师通过将钱揉成一团、踩在地上,然后问学生是否仍然想要这张钱,来说明无论钱被如何对待,它的价值始终不变。这个实验被用来比喻人们的价值,即使遭遇挫折,人们的价值也不会减少。
步骤 2:分析问题
文章中提到,无论钱被如何对待,它的价值始终不变。这说明了价值的不变性。文章还提到,人们的价值不会因为遭遇挫折而减少,这说明了人们的价值也是不变的。因此,无论钱被如何对待,它的价值始终不变,人们的价值也不会因为遭遇挫折而减少。
步骤 3:回答问题
根据文章内容,回答问题时需要理解文章的主旨,即无论钱被如何对待,它的价值始终不变,人们的价值也不会因为遭遇挫折而减少。因此,回答问题时需要根据文章内容进行分析,得出正确的答案。
【答案】
(1).【答案】d
(2).【答案】d
(3).【答案】a
(4).【答案】d
(5).