Ouestions are hased on the news report you have just heard 5. A) Pick up trash. C Deliver messages. B) Amuse visitors. D) Play with children. 6. A)They are especially intelligent. C They are quite easy to tame. B) They are children's favorite. D) They are clean and pretty. 7.A) Children may be harmed by the rooks. C) Children may contract bird diseases B) Children may be tempted to drop litter. D) Children may overfeed the rooks.
Ouestions are hased on the news report you have just heard
5. A) Pick up trash. C Deliver messages.
B) Amuse visitors. D) Play with children.
6. A)They are especially intelligent. C They are quite easy to tame.
B) They are children's favorite. D) They are clean and pretty.
7.A) Children may be harmed by the rooks. C) Children may contract bird diseases
B) Children may be tempted to drop litter. D) Children may overfeed the rooks.
题目解答
答案
Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.
(5)Six birds have just been trained to pick up rubbish at a French historical theme park.According to the
park's manager,Mr.Villiers, the goal is not just to clear up the park. He says visitors are already good at keeping things clean.Instead, he wants to show that nature itself can teach us to take care of the environment(6)He says that rooks, the chosen birds, are considered to be particularly intelligent. In the righ circumstances,they even like to communicate with humans and establish a relationship through play.The birds will be encouraged to clean the park through the use of a small box that delivers a small amount of bird food each time the rook deposits a cigarette end or a smal piece of rubbish.So farvisitors to the theme park have been excited to see the birds in action.(7)However, some parents are concerned that it encourages thein children to drop litter so they can watch the birds pick it up.Villiers is not concerned about this criticism. He maintains most of the feedback he has received has been overwhelmingly positive.He hopes now to train more birds.
答案详解
5. What have six birds been trained to do at a French 类--白嘴鸦尤为聪明。在合适的环境里,它们其
historical theme park? 至愿意与人类交流,并且在玩要中和人类建立
A)【精析】细节辨认题。新闻开头提到,在法国的一家历史主题公园里,人们刚训练了6只鸟去捡垃圾。
6. Why were rooks chosen by the park manager? 垃圾。选项中的tempted 和原文中的encourages
A)【精析】目的原因题。新闻中提到,被选中的鸟 属于同义替换。
7.新闻最后提到,有些家长担心这样会诱使孩子们为了看鸟捡垃圾故意扔垃圾。选项中的tempted和原文中的encourages属于同义替换。
解析
新闻报道了在法国的一家历史主题公园里,人们训练了6只鸟去捡垃圾。公园经理Mr. Villiers表示,训练这些鸟的目的不仅仅是清理公园,而是想展示自然本身可以教我们如何保护环境。被选中的鸟是白嘴鸦,因为它们被认为特别聪明。通过一个小盒子,每当白嘴鸦捡起一个烟头或一小块垃圾时,盒子就会给它们提供一小份鸟食。目前,游客们对看到这些鸟在行动感到兴奋。然而,一些家长担心这会鼓励孩子们为了看鸟捡垃圾而故意扔垃圾。经理对此并不担心,他认为大多数反馈都是积极的,并希望训练更多的鸟。
步骤 2:分析问题
问题5询问的是在法国历史主题公园里,6只鸟被训练做什么。问题6询问的是为什么公园经理选择白嘴鸦。问题7询问的是家长担心孩子们会因为什么而受到鼓励。
步骤 3:确定答案
根据新闻内容,问题5的答案是A) Pick up trash。问题6的答案是A) They are especially intelligent。问题7的答案是B) Children may be tempted to drop litter。