题目
三、 阅读理解(共 5 题)18. 阅读理解Do you sometimes argue about what seems to you to be a simple fact? Do you argue whetherit's cold outdoors or whether the car in front of you is going faster than the speed limit (限速)?If you get into such arguments, try to think about the story about the six blind men and theelephant. The first blind man who felt the elephant's trunk (象鼻) said it was like a snake. Thesecond who felt the elephant's side said it was like a wall, while the third said it was like aspear( 矛 ) as he touched the animal's tusk. The fourth, who took hold of the elephant's tailinsisted that it was like a rope. The fifth man said it looked liked a tree as he put his armsaround one of the elephant's legs. The last, who was tall and got hold of the elephant's ears,said it was like a huge fan.Each man's idea of the animal came from his own experience. So if someone disagrees withyou about a “simple fact”, it's often because his experience in the matter is different fromyours.To see how hard it is for even one person to make up his mind about a “simple fact”, try thissimple experiment. Get three large bowls. Put ice water in one. Put hot water in the second.Put lukewarm water (温水)in the third. Now put your left hand in the hot water. Put your righthand in the lukewarm water. Your right hand will tell you the water is cold. Your left hand willtell youitis hot.(1)The man who touched the elephant's ears must be very_______.A.heavyB.thinC.tallD.strong(2)The underlined word “it” in the last line of the paragraph refers to _______.A.your left handB.your right handC.the waterD.the bowl(3)What makes people think about simple facts differently?A.People's wrong ideas.B.People's different experience.C.Simple facts are different sometimes.D.People often disagree with each other.(4)It can be inferred from the passage that we should__________.A.learn from the blind menB.not agree about simple factsC.never think about simple factsD.never decide anything with one side19. 阅读理解Each year thePritzker Architecture Prize(普立兹克建筑奖) goes to a star designer with a longlist of attractive buildings around the world. This year's winner is a little different.Shigeru Ban has designed museums, homes and concert halls. But Ban is best known for amore simple kind of work: thetemporary(暂时的) buildings for people who became homelessafter disasters.Ban may be the only designer in the world who makes buildings out of paper — cardboardpapertubes(管). Ban actually tested the strength of cardboard tubes, and said he was surprisedby what he had discovered. He has used them to build temporary buildings in Japan, Haiti,China and elsewhere.“After a disaster, the building material is going to be more expensive,” Ban explains. “But thepaper tube is actually not a building material. It is cheap and plentiful. We can get the materialeasily anywhere. And unlike costs for traditional building materials, the price of paper tubesdoesn't jump after an earthquake or flood. The tubes are also lightweight, so you don't needheavy machines to work with them.”Ban started using cardboard paper tubes in the 1980s. At that time he had just graduated fromthe architecture school, and he was looking for a cheapsubstitutefor wood. So he startedreusing the paper cardboard tubes that were left over from rolls of paper in his office.Ban was born in Tokyo and studied architecture in the U.S. before moving back to Japan tostart his practice. Some of Ban's temporary buildings have becomepermanent( 永久的), likethe paper church he built after the 1995 earthquake in Kobe, Japan.(1)The author uses the first paragraph to .A.raise an argumentB.give an introductionC.give an exampleD.offer a description(2)What is special about Shigeru Ban?A.He failed to get this year's architecture prize.B.He graduated from the best architecture school in the U.S.C.He is good at building houses for homeless people.D.He builds special houses for special groups of people.(3)Why did Shigeru Ban choose cardboard paper tubes?A.Because they are cheap and easy to take away.B.ecause they are strong and last for a long time.C.Because they are plentiful and look very beautiful.D.Because they are common and hard to break.(4)What does the underlined word “substitute” probably refer to?A. new way of building houses by using wood.B.A new method of producing cardboard paper tubes.C.A new kind of building material to take the place of wood.D.A new machine to produce a new kind of building material.20. 阅读理解Two men were sitting together in a plane. They were on a long journey. One of the men was abusinessman. The other was a farmer. They sat without talking for a while, then the farmersaid, “Let's do something to pass the time.”“What do you want to do?” the businessman asked. “We can ask each other riddles.” Thefarmer said, “You start.” “Let's make the rules first,” the businessman said. “That's not fair.You are a businessman with much knowledge. You know more things than I do. I am just afarmer.”“That's true.” The businessman said. “What do you want we should do?” “If you don't knowthe answer to a riddle, you pay me 100.∧if I don' t know the answer, I '≪pay you50.” The farmer said. The businessman thought about this, then he said, “OK. That's fair. Whowill go first?”“I will,” The farmer said. “Here is my riddle. What has three legs when it walks, but only twolegs when it flies?” The business man repeated the riddle, “What has three legs when it walks,but only two legs when it flies? Mm, that's a good one. I'm afraid I don't know the answer.”He gave the farmer100,then said, “Tell me the answer .What has three legswhenwalks ,but onlytwo legswhen flies ?”“I don' t know .”The farmer said ∧gave him50.(1)The story happened ____________.A.on a farmB.in a shopC.before a long plane journeyD.between two passengers(2)What does the word “riddle” mean in this story?A. difficult question to find the answer to.B.Something to help to make rules.C.Something to win money.D.a kind of game in doing business.(3)Why did the businessman agree to give more money if he lost?A.He made much more money than the farmer.B.He thought he knew more than the farmer.C.He was interested in making riddles.D.He was better at playing riddle games.(4)The farmer _________.A.enjoyed himself on his long journey.B.didn't want to pay even one dollarC.spent all his money on the plane ticket.D.won fifty dollars by playing the riddle game(5)Which of the following is NOT true?A.The two men made rules for their riddle.B.The farmer was much cleverer than the businessman.C.The two men made their riddle game more interesting by paying it for money.D.The businessman knew the answer to his riddle.21. 阅读理解Elizabeth Blackwell was the first woman doctor in the United States. Her success opened theway for other women who wanted to do more than nursing. She was born in England in 1821and her family moved to America when she was eleven years old.The Blackwell girls received the same education as their brothers. This was most unusual inthose days. Their father died young and they had very little money to live on. Elizabeth andher sisters taught at school. Then a woman dying of cancer urged Elizabeth to study medicine,saying that a woman doctor would have saved her from her worst sufferings. Nearly everyonesaid a girl should not go to medical school, but she managed to enter Geneva College in NewYork State. She graduated in 1849 at the head of her class and received the first medicaldegree ever given to a woman.Next, Dr. Blackwell went to Paris. Her only chance of training was in a hospital where womencame to have their babies. Four months later, while she was working in the French hospital,her left eye became dangerouslyinfected(感染). She lost the eye. She was very disappointed.But she was soon back at work again, this time in London, England. There she met manyfamous scientists.In 1859, Elizabeth Blackwell was officially recognized as a doctor in Great Britain — the firstwoman to be honored. She was the inspiration of Elizabeth Garrett, who began the women'smedical movement in England. Florence Nightingale, founder of the practice of nursing bywomen, was another of her friends.Dr. Blackwell died in 1910 at the age of 89.(1)Elizabeth and her sisters taught at school probably to .A.help support the familyB.become women doctorsC.get practical experienceD.earn money for their education(2)What made Elizabeth decide to study medicine?A.The education she received.B.The death of her father.C.The sufferings of a cancer patient.D.The encouragement from a patient.(3)Which of the following is the correct order of events according to the passage?a. Elizabeth Blackwell lost one eye.b. Elizabeth Blackwell received a doctor's degree.c. Elizabeth Blackwell entered Geneva College.d. Elizabeth Blackwell was recognized as a doctor.e. Elizabeth Blackwell went to work in London.A.cabedB.cbaedC.acbedD.bcade(4)What can we infer from the last two paragraphs?A.Elizabeth Blackwell was more famous in Britain.B.Elizabeth Blackwell learned from other women.C.Elizabeth Garrett gave Elizabeth Blackwell much help.D.Florence Nightingale was encouraged by Elizabeth Blackwell.22. 阅读理解In Western countries, bread is one of the most important foods. When they get up in themorning many people eat toast (烤面包). They spread butter and jam on their toast. People eatbread at other times of the day too. For example, at main meals, they often eat bread withsoup.It's also very common to eat sandwiches. A sandwich is two pieces of bread with a fillinginside - salad, cheese or fish. A hamburger is a kind of sandwich.There are many different kinds of bread. Some are special to some countries. For example, thebaguette (法国棍子面包) is a long, thin loaf that began in France.There is also white bread and whole-wheat ( 全麦面) bread. What's the difference? Whitebread is refined (精制的). It has things taken out of it to make it softer and easier to eat. Thetrouble is, white bread also has lots of goodness taken out. Although some people dislike thetaste of whole-wheat bread, it is much healthier.Some kinds of bread have additives (添加剂). They are put into the bread for many reasons.Some additives are good for you - for example vitamin C. Others are there to make the breadlast longer. Still others to make it taste better - but they do not necessarily make the breadhealthier to eat!(1)People in the west have as their main food.A.butterB.breadC.cheeseD.fish(2)The fourth paragraph tells usA.how to make white breadB.how to make whole-wheat breadC.the difference between white bread and whole-wheat breadD.people dislike the taste of whole-wheat bread(3)Which of the statements about additives(添加剂) is WRONG?A.Not all the additives are good for our health.B.Vitamin C makes the bread last longer.C.Some additives are put into bread to make bread healthier.D.To make bread taste better, some additives can be put into bread.23. 请根据下列提示写一份通知1).高二(1)班在本周五晚上要开高英语晚会。2).晚饭后 6:30 在教室集合,晚会 7:00 开始。3).每个学生都要表演有一个节目,内容不限。4).欢迎老师和全班同学参加。5).发出通知的时间是 2013 年 10 月 15 日。
三、 阅读理解(共 5 题)
18. 阅读理解
Do you sometimes argue about what seems to you to be a simple fact? Do you argue whether
it's cold outdoors or whether the car in front of you is going faster than the speed limit (限速)?
If you get into such arguments, try to think about the story about the six blind men and the
elephant. The first blind man who felt the elephant's trunk (象鼻) said it was like a snake. The
second who felt the elephant's side said it was like a wall, while the third said it was like a
spear( 矛 ) as he touched the animal's tusk. The fourth, who took hold of the elephant's tail
insisted that it was like a rope. The fifth man said it looked liked a tree as he put his arms
around one of the elephant's legs. The last, who was tall and got hold of the elephant's ears,
said it was like a huge fan.
Each man's idea of the animal came from his own experience. So if someone disagrees with
you about a “simple fact”, it's often because his experience in the matter is different from
yours.
To see how hard it is for even one person to make up his mind about a “simple fact”, try this
simple experiment. Get three large bowls. Put ice water in one. Put hot water in the second.
Put lukewarm water (温水)in the third. Now put your left hand in the hot water. Put your right
hand in the lukewarm water. Your right hand will tell you the water is cold. Your left hand will
tell youitis hot.
(1)The man who touched the elephant's ears must be very_______.
A.heavy
B.thin
C.tall
D.strong
(2)The underlined word “it” in the last line of the paragraph refers to _______.
A.your left hand
B.your right hand
C.the water
D.the bowl
(3)What makes people think about simple facts differently?
A.People's wrong ideas.
B.People's different experience.
C.Simple facts are different sometimes.
D.People often disagree with each other.
(4)It can be inferred from the passage that we should__________.
A.learn from the blind men
B.not agree about simple facts
C.never think about simple facts
D.never decide anything with one side
19. 阅读理解
Each year thePritzker Architecture Prize(普立兹克建筑奖) goes to a star designer with a long
list of attractive buildings around the world. This year's winner is a little different.
Shigeru Ban has designed museums, homes and concert halls. But Ban is best known for a
more simple kind of work: thetemporary(暂时的) buildings for people who became homeless
after disasters.
Ban may be the only designer in the world who makes buildings out of paper — cardboard
papertubes(管). Ban actually tested the strength of cardboard tubes, and said he was surprised
by what he had discovered. He has used them to build temporary buildings in Japan, Haiti,
China and elsewhere.
“After a disaster, the building material is going to be more expensive,” Ban explains. “But the
paper tube is actually not a building material. It is cheap and plentiful. We can get the material
easily anywhere. And unlike costs for traditional building materials, the price of paper tubes
doesn't jump after an earthquake or flood. The tubes are also lightweight, so you don't need
heavy machines to work with them.”
Ban started using cardboard paper tubes in the 1980s. At that time he had just graduated from
the architecture school, and he was looking for a cheapsubstitutefor wood. So he started
reusing the paper cardboard tubes that were left over from rolls of paper in his office.
Ban was born in Tokyo and studied architecture in the U.S. before moving back to Japan to
start his practice. Some of Ban's temporary buildings have becomepermanent( 永久的), like
the paper church he built after the 1995 earthquake in Kobe, Japan.
(1)The author uses the first paragraph to .
A.raise an argument
B.give an introduction
C.give an example
D.offer a description
(2)What is special about Shigeru Ban?
A.He failed to get this year's architecture prize.
B.He graduated from the best architecture school in the U.S.
C.He is good at building houses for homeless people.
D.He builds special houses for special groups of people.
(3)Why did Shigeru Ban choose cardboard paper tubes?
A.Because they are cheap and easy to take away.
B.ecause they are strong and last for a long time.
C.Because they are plentiful and look very beautiful.
D.Because they are common and hard to break.
(4)What does the underlined word “substitute” probably refer to?
A. new way of building houses by using wood.
B.A new method of producing cardboard paper tubes.
C.A new kind of building material to take the place of wood.
D.A new machine to produce a new kind of building material.
20. 阅读理解
Two men were sitting together in a plane. They were on a long journey. One of the men was a
businessman. The other was a farmer. They sat without talking for a while, then the farmer
said, “Let's do something to pass the time.”
“What do you want to do?” the businessman asked. “We can ask each other riddles.” The
farmer said, “You start.” “Let's make the rules first,” the businessman said. “That's not fair.
You are a businessman with much knowledge. You know more things than I do. I am just a
farmer.”
“That's true.” The businessman said. “What do you want we should do?” “If you don't know
the answer to a riddle, you pay me 100.∧if I don' t know the answer, I '≪pay you
50.” The farmer said. The businessman thought about this, then he said, “OK. That's fair. Who
will go first?”
“I will,” The farmer said. “Here is my riddle. What has three legs when it walks, but only two
legs when it flies?” The business man repeated the riddle, “What has three legs when it walks,
but only two legs when it flies? Mm, that's a good one. I'm afraid I don't know the answer.”
He gave the farmer
100,then said, “Tell me the answer .What has three legswhenwalks ,but onlytwo legswhen flies ?”“I don' t know .”The farmer said ∧gave him
50.
(1)The story happened ____________.
A.on a farm
B.in a shop
C.before a long plane journey
D.between two passengers
(2)What does the word “riddle” mean in this story?
A. difficult question to find the answer to.
B.Something to help to make rules.
C.Something to win money.
D.a kind of game in doing business.
(3)Why did the businessman agree to give more money if he lost?
A.He made much more money than the farmer.
B.He thought he knew more than the farmer.
C.He was interested in making riddles.
D.He was better at playing riddle games.
(4)The farmer _________.
A.enjoyed himself on his long journey.
B.didn't want to pay even one dollar
C.spent all his money on the plane ticket.
D.won fifty dollars by playing the riddle game
(5)Which of the following is NOT true?
A.The two men made rules for their riddle.
B.The farmer was much cleverer than the businessman.
C.The two men made their riddle game more interesting by paying it for money.
D.The businessman knew the answer to his riddle.
21. 阅读理解
Elizabeth Blackwell was the first woman doctor in the United States. Her success opened the
way for other women who wanted to do more than nursing. She was born in England in 1821
and her family moved to America when she was eleven years old.
The Blackwell girls received the same education as their brothers. This was most unusual in
those days. Their father died young and they had very little money to live on. Elizabeth and
her sisters taught at school. Then a woman dying of cancer urged Elizabeth to study medicine,
saying that a woman doctor would have saved her from her worst sufferings. Nearly everyone
said a girl should not go to medical school, but she managed to enter Geneva College in New
York State. She graduated in 1849 at the head of her class and received the first medical
degree ever given to a woman.
Next, Dr. Blackwell went to Paris. Her only chance of training was in a hospital where women
came to have their babies. Four months later, while she was working in the French hospital,
her left eye became dangerouslyinfected(感染). She lost the eye. She was very disappointed.
But she was soon back at work again, this time in London, England. There she met many
famous scientists.
In 1859, Elizabeth Blackwell was officially recognized as a doctor in Great Britain — the first
woman to be honored. She was the inspiration of Elizabeth Garrett, who began the women's
medical movement in England. Florence Nightingale, founder of the practice of nursing by
women, was another of her friends.
Dr. Blackwell died in 1910 at the age of 89.
(1)Elizabeth and her sisters taught at school probably to .
A.help support the family
B.become women doctors
C.get practical experience
D.earn money for their education
(2)What made Elizabeth decide to study medicine?
A.The education she received.
B.The death of her father.
C.The sufferings of a cancer patient.
D.The encouragement from a patient.
(3)Which of the following is the correct order of events according to the passage?
a. Elizabeth Blackwell lost one eye.
b. Elizabeth Blackwell received a doctor's degree.
c. Elizabeth Blackwell entered Geneva College.
d. Elizabeth Blackwell was recognized as a doctor.
e. Elizabeth Blackwell went to work in London.
A.cabed
B.cbaed
C.acbed
D.bcade
(4)What can we infer from the last two paragraphs?
A.Elizabeth Blackwell was more famous in Britain.
B.Elizabeth Blackwell learned from other women.
C.Elizabeth Garrett gave Elizabeth Blackwell much help.
D.Florence Nightingale was encouraged by Elizabeth Blackwell.
22. 阅读理解
In Western countries, bread is one of the most important foods. When they get up in the
morning many people eat toast (烤面包). They spread butter and jam on their toast. People eat
bread at other times of the day too. For example, at main meals, they often eat bread with
soup.
It's also very common to eat sandwiches. A sandwich is two pieces of bread with a filling
inside - salad, cheese or fish. A hamburger is a kind of sandwich.
There are many different kinds of bread. Some are special to some countries. For example, the
baguette (法国棍子面包) is a long, thin loaf that began in France.
There is also white bread and whole-wheat ( 全麦面) bread. What's the difference? White
bread is refined (精制的). It has things taken out of it to make it softer and easier to eat. The
trouble is, white bread also has lots of goodness taken out. Although some people dislike the
taste of whole-wheat bread, it is much healthier.
Some kinds of bread have additives (添加剂). They are put into the bread for many reasons.
Some additives are good for you - for example vitamin C. Others are there to make the bread
last longer. Still others to make it taste better - but they do not necessarily make the bread
healthier to eat!
(1)People in the west have as their main food.
A.butter
B.bread
C.cheese
D.fish
(2)The fourth paragraph tells us
A.how to make white bread
B.how to make whole-wheat bread
C.the difference between white bread and whole-wheat bread
D.people dislike the taste of whole-wheat bread
(3)Which of the statements about additives(添加剂) is WRONG?
A.Not all the additives are good for our health.
B.Vitamin C makes the bread last longer.
C.Some additives are put into bread to make bread healthier.
D.To make bread taste better, some additives can be put into bread.
23. 请根据下列提示写一份通知
1).高二(1)班在本周五晚上要开高英语晚会。
2).晚饭后 6:30 在教室集合,晚会 7:00 开始。
3).每个学生都要表演有一个节目,内容不限。
4).欢迎老师和全班同学参加。
5).发出通知的时间是 2013 年 10 月 15 日。
题目解答
答案
三、 阅读理解
18. 【答案】
(1)C
(2)C
(3)B
(4)D
本文是一篇议论文,通过举例和试验证明了对同一个事物,人们的感受因为经历的不
同会不一致,揭示了看问题的时候不要只从一方面来思考的道理。
(1)考查细节理解。根据第二段中的“The last, who was tall and got hold of the elephant's
ears, said it was like a huge fan.”可知,这人个子非常高。故选 C。
(2)考查词义猜测。根据最后一段中的“Now put your left hand in the hot water. Put your
right hand in the lukewarm water. Your right hand will tell you the water is cold. Your left
hand will tell you it is hot.”可知,it 代表热水 the hot water。故选 C。
(3)考查细节理解,根据倒数第二段中的“ So if someone disagrees with you about a
‘simple fact’, it's often because his experience in the matter is different from yours.可知对于
简单事实人们有不同想法是因为”他们不同的经历“。故选 B。
(4)考查推理判断。根据文中语句“So if someone disagrees with you about a ‘simple
fact’, it's often because his experience in the matter is different from yours.”可以推断出,我
们不应该只从一方面来决定事情。故选 D。
【解析】
19. 【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)C
本文是一篇记叙文,介绍了一位著名的建筑师 Shigeru Ban,他的特别之处在于他主要
利用纸板管为灾区的人们修建暂时住所。
(1)考查细节理解。作者通过在第一段中介绍普立兹克建筑奖引出本篇文章的主人公
Shigeru Ban,由此可知答案为 B。
(2)考查细节理解。根据第二段中的”But Ban is best known for a more simple kind of
work: the temporary (暂时的) buildings for people who became homeless after disasters“可知,
Shigeru Ban 的特别之处在于他为灾难过后无家可归的人群修建暂时的住所,由此可知
答案为 D。
(3)考查细节理解。根据第四段 Shigeru Ban 解释灾后建筑材料价格会上涨,而纸板管
却很便宜,同时纸板管很轻,便于操作,由此可知答案为 A。(4)考查词义猜测。根
据倒数第二段的内容可知,Shigeru Ban 从建筑学校毕业后就开始寻找一种能够代替木
头的建筑材料,后来他找到了纸板管,substitute 意为“代用品”,在文中是指能够替代木
头的东西,由此可知答案为 C。
【解析】
20. 【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
(4)D
(5)D
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了一个发生在飞机上的小故事,农民用自己的机智赚取了这
位老师很多钱。告诉了我们受过教育与的人也不是什么都知道的道理。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“Two men were sitting together in a plane. They
were on a long journey. One of the men was a businessman. The other was a farmer.”两个人
坐在飞机上,进行一次长时间的旅行,一个是商人,一个是农民,故选 D 项。
(2)考查推理判断。根据第二段中的 “What do you want to do?” the businessman asked.
“We can ask each other riddles.” The farmer said, “You start.”商人问,你想做什么,我们问
彼此一个问题,农民说,开始吧,故选 A 项。
(3)考查细节理解。根据第二段中的“That's not fair. You are a businessman with much
knowledge. You know more things than I do. I am just a farmer”这不公正,你是个知识丰富
的商人,你知道的事情比我多,我只是个农民,故选 B 项。
( 4 ) 考 查 细 节 理 解 。 根 据 最 后 一 段 中 的 “ He gave the farmer
100,then said, ‘Tell me the answer .What has three legs whenwalks ,but only twolegswhenflies? ’‘ I don' t know.’ Thefarmer said ∧gave him
50.”可知给了农民 100 美元后来农民不知道又给了商人 50 美元,故可知选 D 项。
(5)考查推理判断。根据最后一段中的“‘...Mm, that's a good one. I'm afraid I don't know
the answer.’ He gave the farmer $100“我恐怕不知道答案,给了农民 50 美元,可知 D 项
错误。
21. 【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)D
本文是一篇记叙文,介绍了世界上著名的女医生 Elizabeth Blackwell。
(1)考查细节理解。根据第二段中的“Their father died young and they had very little
money to live on. Elizabeth and her sisters taught at school.”可知她们的父亲很年轻就去世
了,他们经济窘迫。Elizabeth 和她的姐姐每年在学校教书。可知 Elizabeth 和她的姐姐
们在学校教书是为了帮助养家。故选 A。
(2)考查细节理解。根据第二段中的“Then a woman dying of cancer urged Elizabeth to
study medicine, saying that a woman doctor would have saved her from her worst sufferings.”
一位死于癌症的妇女鼓励 Elizabeth 学医,她说女医生会把她从最严重的痛苦中拯救出
来。可知是一位癌症病人的苦难使得 Elizabeth 学医。故选 C。
(3)考查细节理解。根据 2,3,4 三个段落的内容,可排出顺序,为 B。
(4)考查推理判断。根据倒数第二段中的“ In 1859, Elizabeth Blackwell was officially
recognized as a doctor in Great Britain ”可知 Elizabeth 是第一位被授予医生荣誉的女性,
以 及 “ She was the inspiration of Elizabeth Garrett , Florence Nightingale, founder of the
practice of nursing by women, was another of her friends.”可判断 Florence Nightingale 受到
Elizabeth 的鼓励。故选 D。
【解析】
22. 【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
本文是一篇说明文,介绍西方国家的主食之一——面包。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“For example, at main meals, they often eat bread
with soup.”可知西方国家的人吃面包作为主食。故选 B。(2)考查段落大意。根据第
四段中的“There is also white bread and whole-wheat (全麦面) bread.”下文向我们介绍了白
面包和全麦面包的不同,故选 C。
(3)考查细节理解。根据最后一段中的“Some additives are good for you - for example
vitamin C.”可知维生素 C 是对身体有好处添加剂。可知 B 表述错误。选 B。
【解析】