题目
Hundreds of millions of people live in places that are easy to get hurt because of climate change. They face extreme weather conditions such as drought and floods, or they live in low-lying (低洼的) coastal areas that are threatened by rising sea levels. But this does not mean they will all migrate. Fears of millions of "climate refugees" crossing national borders are not supported by evidence on the ground. The poorest and weakest people will often find it impossible to move, as they lack the necessary funds and social support. Those who can migrate will be more likely to make short-term and short-distance movements than permanent long-term ones. Overall, long-distance international migration will be the least likely option. What can we learn from the past? In northern Mali, the drought of 1983-1985 affected local migration patterns, with an increase in temporary and short-distance movement and a decrease in long-term, intercontinental (洲际) movement. Unfortunately, most governments and international agencies tend to see migration as a problem that needs to be controlled instead of a key part of the solution. Policymakers must see it as a vital adaptation to climate change rather than as an unwanted consequence or a failure to adapt. This means that poorer nations need to prepare for climate change at home by building up basic facilities and services in small towns located in rural areas that could become destination centers for local migrants (移民). Richer countries should provide poorer nations with financial support to help them adapt to climate change, which can either reduce the need for migration or enable it to proceed in a way that is sound and sustainable. People have always used their mobility (流动性) as a means to protect themselves and escape from poverty. The problem is not that people want to move, but that many of the weakest people do not have the resources or livelihood (生计) options that will enable them to do so in a way that maintains their security. It is worth remembering that supporting migrants can ultimately help reduce the numbers of refugees.1. What does "this" in Paragraph 2 refer to?A) The fact that there are climate changes threatening people's lives. B) The fact that drought and floods happen more frequently.C) The fact that sea levels near coastal areas are rising.D) The fact that millions of people want to be relocated.2. According to the passage, climate change ________.A) does not cause any kind of migrationB) often causes long-distance international migrationC) often causes permanent short-distance movementsD) does not cause large scale migration across borders 3. What can be inferred from the sentence "Unfortunately, most governments and international agencies tend to see migration as a problem that needs to be controlled instead of a key part of the solution?"(Para. 5)A) Migration should be strictly limited.B) Migrants can't deal with climate change.C) Migrants should be aided and supported. D) Migration will result in many problems.4. What should poor nations do to prepare for climate change?A) To develop basic facilities and services in small towns. B) To encourage industrial centers to be built in rural areas.C) To cancel restriction for migration.D) To support short-term migration.5. What's the subject of the passage?A) Migration patterns.B) Security maintenance.C) Climate migration. D) Migration problems.
Hundreds of millions of people live in places that are easy to get hurt because of climate change. They face extreme weather conditions such as drought and floods, or they live in low-lying (低洼的) coastal areas that are threatened by rising sea levels. But this does not mean they will all migrate. Fears of millions of "climate refugees" crossing national borders are not supported by evidence on the ground. The poorest and weakest people will often find it impossible to move, as they lack the necessary funds and social support. Those who can migrate will be more likely to make short-term and short-distance movements than permanent long-term ones. Overall, long-distance international migration will be the least likely option. What can we learn from the past? In northern Mali, the drought of 1983-1985 affected local migration patterns, with an increase in temporary and short-distance movement and a decrease in long-term, intercontinental (洲际) movement. Unfortunately, most governments and international agencies tend to see migration as a problem that needs to be controlled instead of a key part of the solution. Policymakers must see it as a vital adaptation to climate change rather than as an unwanted consequence or a failure to adapt. This means that poorer nations need to prepare for climate change at home by building up basic facilities and services in small towns located in rural areas that could become destination centers for local migrants (移民). Richer countries should provide poorer nations with financial support to help them adapt to climate change, which can either reduce the need for migration or enable it to proceed in a way that is sound and sustainable. People have always used their mobility (流动性) as a means to protect themselves and escape from poverty. The problem is not that people want to move, but that many of the weakest people do not have the resources or livelihood (生计) options that will enable them to do so in a way that maintains their security. It is worth remembering that supporting migrants can ultimately help reduce the numbers of refugees.1. What does "this" in Paragraph 2 refer to?A) The fact that there are climate changes threatening people's lives. B) The fact that drought and floods happen more frequently.C) The fact that sea levels near coastal areas are rising.D) The fact that millions of people want to be relocated.2. According to the passage, climate change ________.A) does not cause any kind of migrationB) often causes long-distance international migrationC) often causes permanent short-distance movementsD) does not cause large scale migration across borders 3. What can be inferred from the sentence "Unfortunately, most governments and international agencies tend to see migration as a problem that needs to be controlled instead of a key part of the solution?"(Para. 5)A) Migration should be strictly limited.B) Migrants can't deal with climate change.C) Migrants should be aided and supported. D) Migration will result in many problems.4. What should poor nations do to prepare for climate change?A) To develop basic facilities and services in small towns. B) To encourage industrial centers to be built in rural areas.C) To cancel restriction for migration.D) To support short-term migration.5. What's the subject of the passage?A) Migration patterns.B) Security maintenance.C) Climate migration. D) Migration problems.
题目解答
答案
1、答案:A2、答案:D3、答案:C4、答案:A5、答案:C