题目
25.A)Ignoring the signs and symptoms of aging.B)Adopting an optimistic attitude towards life.C)Endeavoring to give up unhealthy lifestyles.D)Seeking advice from doctors from time to time.Part III Reading Comprehension (40 minutes)Section ADirections:In this section,there is a passage with ten blanks.You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage.Read the passage through carefully before making your choices.Each choice in the bank is identified by a letter.Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2with a single line through the centre.You may not use any of the words in the bank more than once.Pursuing a career is an essential part of adolescent development.“The adolescent becomes an adult when he_26_a real job.”To cognitive researcherslike Piaget,adulthood meant the beginning of an_27_.Piaget argued that once adolescents enter the world of work,their newly acquired ability to form hypotheses allows them to create representations thatare too ideal.The_28_of such ideals,without the tempering of the reality of a job or profession,rapidly leads adolescents to become _29_ of the non-idealistic world and to press for reform in a characteristically adolescent way.Piaget said:“True adaptation to society comes_30_when the adolescent reformer attempts to put his ideas to work.”Of course,youthful idealism is often courageous,and no one likes to give up dreams.Perhaps,taken_31_out of context,Piaget’s statement seems harsh.What he was_32_,however,is the way reality can modify idealistic views.Some people refer to such modification as maturity.Piaget argued that attaining and accepting a vocation is one of the best ways to modify idealized views and to mature.As careers and vocations become less available during times of _33_,adolescents may be especially hard hit.Such difficult economic times may leave many adolescents_34_about their roles in society.For this reason,community interventions and government job programs that offer summer and vacation work are not only economically_35_but also help to stimulate the adolescent’s sense of worth.A)automatically B)beneficialC)capturing D)confusedE)emphasizing F)entranceG)excitedH)existenceI)incidentallyJ)intolerantK)occupation L)promisesM)recessionN)slightly O)undertakesSection BDirections:In this section,you are going to read a passage with ten statements attached to it.Each statement contains information given in one ofthe paragraphs.Identify the paragraph from which the information is derived.You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter.Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.Can societies be rich and green?[A]“If our economies are to flourish,if global poverty is to be eliminated and if the well-being of the world’s people enhanced—not just in this generation but in succeeding generations—we must make sure we take care of the natural environment and resources on which our economic activity depends.”That statement comes not,as you might imagine,from a stereotypical tree-hugging,save-the-world greenie(环保主义者),but from GordonBrown,a politician with a reputation for rigour,thoroughness and above all,caution.[B]A surprising thing for the man who runs one of the world’s most powerful economies to say?Perhaps;though in the run-up to the five-year review of the Millennium(千年的)Goals,he is far from alone.The roots of his speech,given in March at the roundtable meeting of environment and energy ministers from the G20 group of nations,stretch back to 1972,and the United Nations Conference on the Human Environment in Stockholm.[C]“The protection and improvement of the human environment is a major issue which affects the well-being of peoples and economic development throughout the world,”read the final declaration from this gathering,the first ofa sequence which would lead to the Rio de Janeiro Earth Summit in 1992 and the World Development Summit in Johannesburg three years ago.[D]Hunt through the reports prepared by UN agencies and development groups—many for conferences such as this year’s Millennium Goals review—and you will find that the linkage between environmental protection and economic progress is a common thread.[E]Managing ecosystems sustainably is more profitable than exploiting them,according to the Millennium Ecosystem Assessment.But finding hard evidence to support the thesis is not so easy.Thoughts turn first to some sort of global statistic,some indicator which would rate the wealth of nations in both economic and environmental terms and show a relationship between thetwo.[F]If such an indicator exists,it is well hidden.And on reflection,this is not surprising;the single word“environment”has so many dimensions,and there are so many other factors affecting wealth—such as the oil deposits—that teasing out a simple economy-environment relationship would be almost impossible.[G]The Millennium Ecosystem Assessment,a vast four-year global study which reported its initial conclusions earlier this year,found reasons to believe that managing ecosystems sustainably—working with nature rather than against it—might be less profitable in the short term,but certainly brings long-term rewards.[H]And the World Resources Institute(WRI)in its World Resources 2005 report,issued at the end of August,produced several such examples from Africa and Asia;it also demonstrated that environmental degradation affects the poor more than the rich,as poorer people derive a much higher proportion of their income directly from the natural resources around them.[I]But there are also many examples of growing wealth by trashing the environment,in rich and poor parts of the world alike,whether through unregulated mineral extraction,drastic water use for agriculture,slash-and-burn farming,or fossil-fuel-guzzling(大量消耗)transport.Of course,such growth may not persist in the long term—which is what Mr.Brown and the Stockholm declaration were both attempting to point out.Perhaps the best example of boom growth and bust decline is the Grand Banks fishery.For almost five centuries a very large supply of cod(鳕鱼)provided abundant raw material for an industry which at its peak employed about 40,000 people,sustaining entire communities in Newfoundland.Then,abruptly,the cod population collapsed.There were no longer enough fish in the sea for the stock to maintain itself,let alone an industry.More than a decade later,there was no sign of the ecosystem re-building itself.It had,apparently,been fished out of existence;and the once mighty Newfoundland fleet now gropes about frantically for crab on the sea floor.[J]There is a view that modern humans are inevitably sowing the seed of a global Grand Banks-style disaster.The idea is that we are taking more out of what you might call the planet’s environmental bank balance than it can sustain;we are living beyond our ecological means.One recent study attempted to calculate the extent of this“ecological overshoot of the human economy”,and found that we are using 1.2 Earth’s-worth of environmental goods and services—the implication being that at some point the debt will be called in,and all those services—the things which the planet does for us for free—will grind to a halt.[K]Whether this is right,and if so where and when the ecological axe will fall,is hard to determine with any precision—which is why governments and financial institutions are only beginning to bring such risks into their economiccalculations.It is also the reason why development agencies are not united in their view of environmental issues;while some,like the WRI,maintain that environmental progress needs to go hand-in-hand with economic development,others argue that the priority is to build a thriving economy,and then use the wealth created to tackle environmental degradation.[L]This view assumes that rich societies will invest in environmental care.But is this right?Do things get better or worse as we get richer? Here the Stockholm declaration is ambiguous.“In the developing countries,”it says,“most of the environmental problems are caused by under-development.”So it is saying that economic development should make for a cleaner world?Not necessarily;“In the industralised countries,environmental problems are generally related to industrialisation and technological development,”it continues.In other words,poor and rich both over-exploit the natural world,but for different reasons.It’s simply not true that economic growth will surely make our world cleaner.[M]Clearly,richer societies are able to provide environmental improvements which lie well beyond the reach of poorer communities.Citizensof wealthy nations demand national parks,clean rivers,clean air and poison-free food.They also,however,use far more natural resources-fuel,water(all those baths and golf courses)and building materials.[N]A case can be made that rich nations export environmental problems,the most graphic example being climate change.As a country’s wealth grows,so do its greenhouse gas emissions.The figures available will notbe completely accurate.Measuring emissions is not a precise science, particularly when it comes to issues surrounding land use;not all nations have re-leased up-to-date data,and in any case,emissions from some sectors such as aviation are not included in national statistics.But the data is exact enough for a clear trend to be easily discernible.As countries become richer,they produce more greenhouse gases;and the impact of those gases will fall primarily in poor parts of the world.[O]Wealth is not,of course,the only factor involved.The average Norwegian is better off than the average US citizen,but contributes about half as much toclimate change.But could Norway keep its standard of living and yet cut its emissions to Moroccan or even Ethiopian levels?That question,repeated acrossa dozen environmental issues and across our diverse planet,is what will ultimately determine whether the human race is living beyond its ecological means as it pursues economic revival.
25.A)Ignoring the signs and symptoms of aging.
B)Adopting an optimistic attitude towards life.
C)Endeavoring to give up unhealthy lifestyles.
D)Seeking advice from doctors from time to time.
Part III Reading Comprehension (40 minutes)
Section A
Directions:In this section,there is a passage with ten blanks.You are
required to select one word for each blank from a list of choices given in a
word bank following the passage.Read the passage through carefully before
making your choices.Each choice in the bank is identified by a letter.Please
mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2with a single
line through the centre.You may not use any of the words in the bank more
than once.
Pursuing a career is an essential part of adolescent development.“The
adolescent becomes an adult when he_26_a real job.”To cognitive researchers
like Piaget,adulthood meant the beginning of an_27_.
Piaget argued that once adolescents enter the world of work,their newly
acquired ability to form hypotheses allows them to create representations that
are too ideal.The_28_of such ideals,without the tempering of the reality of a
job or profession,rapidly leads adolescents to become _29_ of the non-
idealistic world and to press for reform in a characteristically adolescent
way.Piaget said:“True adaptation to society comes_30_when the adolescent
reformer attempts to put his ideas to work.”
Of course,youthful idealism is often courageous,and no one likes to give
up dreams.Perhaps,taken_31_out of context,Piaget’s statement seems
harsh.What he was_32_,however,is the way reality can modify idealistic
views.Some people refer to such modification as maturity.Piaget argued that
attaining and accepting a vocation is one of the best ways to modify idealized
views and to mature.
As careers and vocations become less available during times of
_33_,adolescents may be especially hard hit.Such difficult economic times
may leave many adolescents_34_about their roles in society.For this
reason,community interventions and government job programs that offer
summer and vacation work are not only economically_35_but also help to
stimulate the adolescent’s sense of worth.
A)automatically
B)beneficial
C)capturing
D)confused
E)emphasizing
F)entrance
G)excited
H)existence
I)incidentally
J)intolerant
K)occupation
L)promises
M)recession
N)slightly
O)undertakes
Section B
Directions:In this section,you are going to read a passage with ten
statements attached to it.Each statement contains information given in one of
the paragraphs.Identify the paragraph from which the information is
derived.You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is
marked with a letter.Answer the questions by marking the corresponding
letter on Answer Sheet 2.
Can societies be rich and green?
[A]“If our economies are to flourish,if global poverty is to be eliminated
and if the well-being of the world’s people enhanced—not just in this
generation but in succeeding generations—we must make sure we take care
of the natural environment and resources on which our economic activity
depends.”That statement comes not,as you might imagine,from a
stereotypical tree-hugging,save-the-world greenie(环保主义者),but from Gordon
Brown,a politician with a reputation for rigour,thoroughness and above
all,caution.
[B]A surprising thing for the man who runs one of the world’s most
powerful economies to say?Perhaps;though in the run-up to the five-year
review of the Millennium(千年的)Goals,he is far from alone.The roots of his
speech,given in March at the roundtable meeting of environment and energy
ministers from the G20 group of nations,stretch back to 1972,and the United
Nations Conference on the Human Environment in Stockholm.
[C]“The protection and improvement of the human environment is a major
issue which affects the well-being of peoples and economic development
throughout the world,”read the final declaration from this gathering,the first of
a sequence which would lead to the Rio de Janeiro Earth Summit in 1992 and
the World Development Summit in Johannesburg three years ago.
[D]Hunt through the reports prepared by UN agencies and development
groups—many for conferences such as this year’s Millennium Goals review—
and you will find that the linkage between environmental protection and
economic progress is a common thread.
[E]Managing ecosystems sustainably is more profitable than exploiting
them,according to the Millennium Ecosystem Assessment.But finding hard
evidence to support the thesis is not so easy.Thoughts turn first to some sort
of global statistic,some indicator which would rate the wealth of nations in
both economic and environmental terms and show a relationship between the
two.
[F]If such an indicator exists,it is well hidden.And on reflection,this is not
surprising;the single word“environment”has so many dimensions,and there
are so many other factors affecting wealth—such as the oil deposits—that
teasing out a simple economy-environment relationship would be almost
impossible.
[G]The Millennium Ecosystem Assessment,a vast four-year global study
which reported its initial conclusions earlier this year,found reasons to believe
that managing ecosystems sustainably—working with nature rather than
against it—might be less profitable in the short term,but certainly brings long-
term rewards.
[H]And the World Resources Institute(WRI)in its World Resources 2005
report,issued at the end of August,produced several such examples from
Africa and Asia;it also demonstrated that environmental degradation affects
the poor more than the rich,as poorer people derive a much higher proportion
of their income directly from the natural resources around them.
[I]But there are also many examples of growing wealth by trashing the
environment,in rich and poor parts of the world alike,whether through
unregulated mineral extraction,drastic water use for agriculture,slash-and-
burn farming,or fossil-fuel-guzzling(大量消耗)transport.Of course,such growth
may not persist in the long term—which is what Mr.Brown and the Stockholm
declaration were both attempting to point out.Perhaps the best example of
boom growth and bust decline is the Grand Banks fishery.For almost five
centuries a very large supply of cod(鳕鱼)provided abundant raw material for
an industry which at its peak employed about 40,000 people,sustaining entire
communities in Newfoundland.Then,abruptly,the cod population
collapsed.There were no longer enough fish in the sea for the stock to
maintain itself,let alone an industry.More than a decade later,there was no
sign of the ecosystem re-building itself.It had,apparently,been fished out of
existence;and the once mighty Newfoundland fleet now gropes about
frantically for crab on the sea floor.
[J]There is a view that modern humans are inevitably sowing the seed of a
global Grand Banks-style disaster.The idea is that we are taking more out of
what you might call the planet’s environmental bank balance than it can
sustain;we are living beyond our ecological means.One recent study
attempted to calculate the extent of this“ecological overshoot of the human
economy”,and found that we are using 1.2 Earth’s-worth of environmental
goods and services—the implication being that at some point the debt will be
called in,and all those services—the things which the planet does for us for
free—will grind to a halt.
[K]Whether this is right,and if so where and when the ecological axe will
fall,is hard to determine with any precision—which is why governments and
financial institutions are only beginning to bring such risks into their economic
calculations.It is also the reason why development agencies are not united in
their view of environmental issues;while some,like the WRI,maintain that
environmental progress needs to go hand-in-hand with economic
development,others argue that the priority is to build a thriving economy,and
then use the wealth created to tackle environmental degradation.
[L]This view assumes that rich societies will invest in environmental
care.But is this right?Do things get better or worse as we get richer? Here the
Stockholm declaration is ambiguous.“In the developing countries,”it
says,“most of the environmental problems are caused by under-
development.”So it is saying that economic development should make for a
cleaner world?Not necessarily;“In the industralised countries,environmental
problems are generally related to industrialisation and technological
development,”it continues.In other words,poor and rich both over-exploit the
natural world,but for different reasons.It’s simply not true that economic
growth will surely make our world cleaner.
[M]Clearly,richer societies are able to provide environmental
improvements which lie well beyond the reach of poorer communities.Citizens
of wealthy nations demand national parks,clean rivers,clean air and poison-
free food.They also,however,use far more natural resources-fuel,water(all
those baths and golf courses)and building materials.
[N]A case can be made that rich nations export environmental
problems,the most graphic example being climate change.As a country’s
wealth grows,so do its greenhouse gas emissions.The figures available will not
be completely accurate.Measuring emissions is not a precise science,
particularly when it comes to issues surrounding land use;not all nations have
re-leased up-to-date data,and in any case,emissions from some sectors such
as aviation are not included in national statistics.But the data is exact enough
for a clear trend to be easily discernible.As countries become richer,they
produce more greenhouse gases;and the impact of those gases will fall
primarily in poor parts of the world.
[O]Wealth is not,of course,the only factor involved.The average Norwegian
is better off than the average US citizen,but contributes about half as much to
climate change.But could Norway keep its standard of living and yet cut its
emissions to Moroccan or even Ethiopian levels?That question,repeated across
a dozen environmental issues and across our diverse planet,is what will
ultimately determine whether the human race is living beyond its ecological
means as it pursues economic revival.
题目解答
答案
25 C)。 Endeavoring to give up unhealthy lifestyles。
选词填空
解析
题目25分析(选择题)
题目要求选择与“保持年轻/延缓衰老”相关的正确选项。根据常见健康类话题的逻辑,选项C“努力放弃不健康的生活方式”(Endeavoring to give up unhealthy lifestyles)是最直接的延缓衰老或保持健康的积极行为。其他选项:A“忽视衰老的迹象和症状”(Ignoring...)是消极行为,不符合健康建议;B“对生活采取乐观态度”(Adopting...)虽积极,但属于心理层面,不如C直接关联生理健康;D“不时寻求医生建议”(Seeking...)虽有帮助,但属于被动应对,不如C主动改变生活方式关键。因此正确选项为C。
选词填空(Section A)解析
- O) undertakes:句意“当青少年开始从事一份真正的工作时,他就成为了成年人”。“undertake a job”为固定搭配,意为“从事工作”,符合语境。
- F) entrance:句意“对皮亚杰等认知研究者来说,成年意味着一个新阶段的开始”。“entrance”此处引申为“开始、进入”,对应“adulthood meant the beginning of an entrance”(成年意味着进入新阶段)。
- L) promises:句意“这些理想的承诺,若未被工作现实所缓和,会让青少年变得不耐烦”。“promises of ideals”指“理想的承诺/愿景”,符合语义。
- J) intolerant:句意“青少年会对非理想主义的世界变得不耐烦”。“intolerant of”意为“无法容忍”,与后文“press for reform”(迫切要求改革)呼应。
- A) automatically:句意“当青少年改革者尝试将想法付诸实践时,对社会的真正适应会自动到来”。“automatically”表示“自然地、自动地”,符合逻辑。
- N) slightly:句意“或许,脱离上下文稍微看的话,皮亚杰的话似乎 harsh”。“slightly”修饰“taken out of context”,表“稍微、有点”,符合语境。
- E) emphasizing:句意“然而,他所强调的是现实如何修正理想主义观点”。“emphasizing”对应前文“Piaget’s statement seems harsh”的转折,说明其真正意图是强调重点。
- M) recession:句意“在经济衰退时期,职业机会减少,青少年可能尤其受挫”。“recession”(经济衰退)符合“careers and vocations become less available”的语境。
- D) confused:句意“艰难的经济时期可能让许多青少年对自己在社会中的角色感到困惑”。“confused about”(对…感到困惑)符合青少年面临职业不确定性的状态。
- B) beneficial:句意“社区干预和政府就业项目不仅在经济上有益,还能激发青少年的价值感”。“economically beneficial”(经济上有益)为常见搭配,符合句意。
信息匹配(Section B)解析
- A:第一段直接引用戈登·布朗的话,强调保护自然环境对经济发展和全球贫困消除的必要性,对应“rich and green的必要性”。
- C:第三段提到1972年联合国人类环境会议的最终宣言,内容为“保护和改善人类环境是影响全球人民福祉和经济发展的重大问题”,对应“环境与经济发展的关联早在1972年被提出”。
- G:第七段指出《千年生态系统评估》发现,可持续管理生态系统短期利润可能较低,但长期有回报,对应“可持续生态管理的长期利益”。
- I:第九段以纽芬兰鳕鱼渔业为例,说明过度开发导致生态崩溃和产业衰败,对应“过度开发导致的经济崩溃案例”。
- J:第十段提到人类正在透支地球环境资源,引用研究称人类使用1.2个地球的环境资源,对应“人类透支环境资源的说法”。
- L:第十二段指出《斯德哥尔摩宣言》提到发展中国家环境问题源于欠发展,工业化国家源于工业化,说明穷国和富国均过度开发环境但原因不同,对应“穷国富国过度开发环境的不同原因”。
- N:第十四段明确“国家越富裕,温室气体排放越多,影响主要在贫困地区”,对应“富裕国家的环境问题影响贫困地区”。
- O:第十五段提出关键问题“挪威能否在保持生活水平的同时,将排放降至摩洛哥或埃塞俄比亚水平?”,这一问题决定人类是否在生态上过度消费,对应“挪威排放与其他国家的对比及启示”。
- H:第八段提到世界资源研究所报告指出环境退化对穷人影响更大,因为穷人收入更多依赖自然资源,对应“环境退化对穷人影响更严重”。
- K:第十一段说明政府和金融机构开始将环境风险纳入经济计算,发展机构对此观点不一,对应“环境风险纳入经济计算的现状”。