题目
Time management courses—are they worth it?A year ago, I was very disorganized. I’d get to the end of a semester at college and realized that I hadn’t achieved anything (unless you count spending hours on social media as an achievement!).Luckily my family decided to get me a ticket for a time management course. I must admit, at the time I didn’t think it was the most exciting birthday present (I would have preferred a new phone) but looking back, it was a great idea.In one day, I learned so much. The trainer was fun, so it was never boring, and the day was divided into lots of different activities. We spoke about procrastination, and for the first time I had to think deeply about why I was procrastinating. I’d always thought it was because of my love for social media, but after thinking carefully I realized I was procrastinating because I was actually frightened of failing. Realizing the truth about my behavior was very helpful.The most useful part of the day for me was an activity where we learned to say “no” to people. The trainer told us that many people who struggle with time management rarely do so because they want to please other people. I realized I always said “yes” to friends who asked me to go out—even when I was stressed out and busy.One year later, I’m not the most organized person I know. However, I’m much better than I was, thanks to the best birthday present ever.(1) (单选题)What was the writer of the article like a year ago?A.He found it difficult to manage his time.B.He worked hard and achieved a lot at college.C.He felt very stressed out due to his studies.D.He was very sociable and loved going out with friends.(2) (单选题)What did the writer think of his birthday present at first?A.He thought it was a great present.B.He would have preferred something more exciting.C.He felt angry that he didn’t get what he wanted.D.He was worried about how much it must have cost.(3) (单选题)What did the writer learn about procrastination?A.He learned how to stop doing it.B.He learned that people usually procrastinate because of social media.C.He learned that everyone procrastinates, and it’s impossible to stop it completely.D.He learned there is usually a deeper reason for why people procrastinate.(4) (单选题)What was the most useful lesson the writer learned from the day’s training?A.You should always say “yes” to people.B.Trying to please other people is a waste of time.C.It’s okay to say “no” to people sometimes.D.Keeping people happy will help you manage your time better.(5) (单选题)A year later, the writer is _______.A.still terrible at managing his timeB.excellent at managing his timeC.even worse at managing his timeD.better at managing his time
Time management courses—are they worth it?A year ago, I was very disorganized. I’d get to the end of a semester at college and realized that I hadn’t achieved anything (unless you count spending hours on social media as an achievement!).Luckily my family decided to get me a ticket for a time management course. I must admit, at the time I didn’t think it was the most exciting birthday present (I would have preferred a new phone) but looking back, it was a great idea.In one day, I learned so much. The trainer was fun, so it was never boring, and the day was divided into lots of different activities. We spoke about procrastination, and for the first time I had to think deeply about why I was procrastinating. I’d always thought it was because of my love for social media, but after thinking carefully I realized I was procrastinating because I was actually frightened of failing. Realizing the truth about my behavior was very helpful.The most useful part of the day for me was an activity where we learned to say “no” to people. The trainer told us that many people who struggle with time management rarely do so because they want to please other people. I realized I always said “yes” to friends who asked me to go out—even when I was stressed out and busy.One year later, I’m not the most organized person I know. However, I’m much better than I was, thanks to the best birthday present ever.(1) (单选题)What was the writer of the article like a year ago?A.He found it difficult to manage his time.B.He worked hard and achieved a lot at college.C.He felt very stressed out due to his studies.D.He was very sociable and loved going out with friends.(2) (单选题)What did the writer think of his birthday present at first?A.He thought it was a great present.B.He would have preferred something more exciting.C.He felt angry that he didn’t get what he wanted.D.He was worried about how much it must have cost.(3) (单选题)What did the writer learn about procrastination?A.He learned how to stop doing it.B.He learned that people usually procrastinate because of social media.C.He learned that everyone procrastinates, and it’s impossible to stop it completely.D.He learned there is usually a deeper reason for why people procrastinate.(4) (单选题)What was the most useful lesson the writer learned from the day’s training?A.You should always say “yes” to people.B.Trying to please other people is a waste of time.C.It’s okay to say “no” to people sometimes.D.Keeping people happy will help you manage your time better.(5) (单选题)A year later, the writer is _______.A.still terrible at managing his timeB.excellent at managing his timeC.even worse at managing his timeD.better at managing his time
题目解答
答案
1、A2、B3、D4、C5、D
解析
步骤 1:理解文章内容
文章讲述了作者一年前非常不善于管理时间,通过参加时间管理课程,作者学到了很多关于时间管理的知识,包括如何克服拖延症和如何拒绝别人的要求。这些知识帮助作者在一年后变得比以前更善于管理时间。
步骤 2:分析问题
问题1:作者一年前是什么样的?
问题2:作者最初对生日礼物的看法是什么?
问题3:作者从课程中学到了什么关于拖延症的知识?
问题4:作者从课程中学到了什么最有用的教训?
问题5:一年后,作者在时间管理方面的情况如何?
步骤 3:根据文章内容回答问题
问题1:作者一年前发现很难管理时间。
问题2:作者最初认为生日礼物并不令人兴奋,他更希望得到一部新手机。
问题3:作者了解到拖延症通常有更深层次的原因。
问题4:作者学到的最有用的教训是有时对别人说“不”是可以的。
问题5:一年后,作者在时间管理方面变得更好了。
文章讲述了作者一年前非常不善于管理时间,通过参加时间管理课程,作者学到了很多关于时间管理的知识,包括如何克服拖延症和如何拒绝别人的要求。这些知识帮助作者在一年后变得比以前更善于管理时间。
步骤 2:分析问题
问题1:作者一年前是什么样的?
问题2:作者最初对生日礼物的看法是什么?
问题3:作者从课程中学到了什么关于拖延症的知识?
问题4:作者从课程中学到了什么最有用的教训?
问题5:一年后,作者在时间管理方面的情况如何?
步骤 3:根据文章内容回答问题
问题1:作者一年前发现很难管理时间。
问题2:作者最初认为生日礼物并不令人兴奋,他更希望得到一部新手机。
问题3:作者了解到拖延症通常有更深层次的原因。
问题4:作者学到的最有用的教训是有时对别人说“不”是可以的。
问题5:一年后,作者在时间管理方面变得更好了。