[解析]A。空格前是系动词be,空格后是动词的被动语态measured,所以此空应该填入一个副词,以修饰measured。根据句意,选项中只有accurately符合句意。故选A。Section BDirections: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer sheet 2.The Price of Oil and the Price of Carbon[A] Fossil fuel prices are likely to stay “low for long”. Notwithstanding important recent progress in developing renewable fuel sources, low fossil fuel prices could discourage further innovation in, and adoption of, cleaner energy technologies. The result would be higher emissions of carbon dioxide and other greenhouse gases.[B] Policymakers should not allow low energy prices to derail the clean energy transition. Action to restore appropriate price incentives, notably through corrective carbon pricing, is urgently needed to lower the risk of irreversible and potentially devastating effects of climate change. That approach also offers fiscal benefits.[C] Oil prices have dropped by over 60% since June 2014. A commonly held view in the oil industry is that “the best cure for low oil prices is low oil prices”. The reasoning behind this saying is that low oil prices discourage investment in new production capacity, eventually shifting the oil supply curve backward and bringing prices back up as existing oil fields---which can be tapped at relatively low marginal cost----are depleted. In fact, in line with past experience, capital expenditure in the oil sector has dropped sharply in many producing countries, including the United States. The dynamic adjustment to low oil prices may, however, be different this time around.[D] Oil prices are expected to remain lower for longer. The advent of new technologies has added about 4.2 million barrels per day to the crude oil market, contributing to a global over-supply. In addition, other factors are putting downward pressure on oil prices: change in the strategic behavior of the Organization of Petroleum Exporting Countries, the projected increase in Iranian exports, the scaling-down of global demand (especially from emerging markets), the long-term drop in petroleum consumption in the United States, and some displacement of oil by substitutes. These likely persistent forces, like the growth of shale(页岩) oil, point to a “low for long” scenario. Futures markets, which show only a modest recovery of prices to around 60 a barrel by 2019, support this view.[E] Natural gas and coal—also fossil fuels—have similarly seen price declines that look to be long-lived. Coal and natural gas are mainly used for electricity generation, whereas oil is used mostly to power transportation, yet the prices of all these energy sources are linked. The North American shale gas boom has resulted in record low prices there. The recent discovery of the giant Zohr gas field off the Egyptian coast will eventually have impact on pricing in the Mediterranean region and Europe, and there is significant development potential in many other places, notably Argentina. Coal prices also are low, owing to over- supply and the scaling-down of demand, especially from China, which bums half of the world’s coal.[F] Technological innovations have unleashed the power of renewables such as wind, hydro, solar, and geothermal(地热). Even Africa and the Middle East, home to economies that are heavily dependent on fossil fuel exports, have enormous potential to develop renewables. For example, the United Arab Emirates has endorsed an ambitious target to draw 24% of its primary energy consumption from renewable sources by 2021.[G] Progress in the development of renewables could be fragile, however, if fossil fuel prices remain low for long. Renewables account for only a small share of global primary energy consumption, which is still dominated by fossil fuels—30% each for coal and oil, 25% for natural gas. But renewable energy will have to displace fossil fuels to a much greater extent in the future to avoid unacceptable climate risks.[H] Unfortunately, the current low prices for oil, gas, and coal may provide little incentive for research to find even cheaper substitutes for those fuels. There is strong evidence that both innovation and adoption of cleaner technology are strongly encouraged by higher fossil fuel prices. The same is true for new technologies for alleviating fossil fuel emissions.[I] The current low fossil fuel price environment will thus certainly delay the energy transition from fossil fuel to clean energy sources. Unless renewables become cheap enough that substantial carbon deposits are left underground for a very long time, if not forever, the planet will likely be exposed to potentially catastrophic climate risks.[J] Some climate impacts may already be discernible. For example, the United Nations Children’s Fund estimates that some 11 million children in Africa face hunger, disease, and water shortages as a result of the strongest El Nino(厄尔尼诺) weather phenomenon in decades. Many scientists believe that El Nino events, caused by warming in the Pacific, are becoming more intense as a result of climate change.C)Earning a competitive salary. D) Working for supportive bosses.
[解析]A。空格前是系动词be,空格后是动词的被动语态measured,所以此空应该填入一个副词,以修饰measured。根据句意,选项中只有accurately符合句意。故选A。
Section B
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer sheet 2.
The Price of Oil and the Price of Carbon
[A] Fossil fuel prices are likely to stay “low for long”. Notwithstanding important recent progress in developing renewable fuel sources, low fossil fuel prices could discourage further innovation in, and adoption of, cleaner energy technologies. The result would be higher emissions of carbon dioxide and other greenhouse gases.
[B] Policymakers should not allow low energy prices to derail the clean energy transition. Action to restore appropriate price incentives, notably through corrective carbon pricing, is urgently needed to lower the risk of irreversible and potentially devastating effects of climate change. That approach also offers fiscal benefits.
[C] Oil prices have dropped by over 60% since June 2014. A commonly held view in the oil industry is that “the best cure for low oil prices is low oil prices”. The reasoning behind this saying is that low oil prices discourage investment in new production capacity, eventually shifting the oil supply curve backward and bringing prices back up as existing oil fields---which can be tapped at relatively low marginal cost----are depleted. In fact, in line with past experience, capital expenditure in the oil sector has dropped sharply in many producing countries, including the United States. The dynamic adjustment to low oil prices may, however, be different this time around.
[D] Oil prices are expected to remain lower for longer. The advent of new technologies has added about 4.2 million barrels per day to the crude oil market, contributing to a global over-supply. In addition, other factors are putting downward pressure on oil prices: change in the strategic behavior of the Organization of Petroleum Exporting Countries, the projected increase in Iranian exports, the scaling-down of global demand (especially from emerging markets), the long-term drop in petroleum consumption in the United States, and some displacement of oil by substitutes. These likely persistent forces, like the growth of shale(页岩) oil, point to a “low for long” scenario. Futures markets, which show only a modest recovery of prices to around $60 a barrel by 2019, support this view.
[E] Natural gas and coal—also fossil fuels—have similarly seen price declines that look to be long-lived. Coal and natural gas are mainly used for electricity generation, whereas oil is used mostly to power transportation, yet the prices of all these energy sources are linked. The North American shale gas boom has resulted in record low prices there. The recent discovery of the giant Zohr gas field off the Egyptian coast will eventually have impact on pricing in the Mediterranean region and Europe, and there is significant development potential in many other places, notably Argentina. Coal prices also are low, owing to over- supply and the scaling-down of demand, especially from China, which bums half of the world’s coal.
[F] Technological innovations have unleashed the power of renewables such as wind, hydro, solar, and geothermal(地热). Even Africa and the Middle East, home to economies that are heavily dependent on fossil fuel exports, have enormous potential to develop renewables. For example, the United Arab Emirates has endorsed an ambitious target to draw 24% of its primary energy consumption from renewable sources by 2021.
[G] Progress in the development of renewables could be fragile, however, if fossil fuel prices remain low for long. Renewables account for only a small share of global primary energy consumption, which is still dominated by fossil fuels—30% each for coal and oil, 25% for natural gas. But renewable energy will have to displace fossil fuels to a much greater extent in the future to avoid unacceptable climate risks.
[H] Unfortunately, the current low prices for oil, gas, and coal may provide little incentive for research to find even cheaper substitutes for those fuels. There is strong evidence that both innovation and adoption of cleaner technology are strongly encouraged by higher fossil fuel prices. The same is true for new technologies for alleviating fossil fuel emissions.
[I] The current low fossil fuel price environment will thus certainly delay the energy transition from fossil fuel to clean energy sources. Unless renewables become cheap enough that substantial carbon deposits are left underground for a very long time, if not forever, the planet will likely be exposed to potentially catastrophic climate risks.
[J] Some climate impacts may already be discernible. For example, the United Nations Children’s Fund estimates that some 11 million children in Africa face hunger, disease, and water shortages as a result of the strongest El Nino(厄尔尼诺) weather phenomenon in decades. Many scientists believe that El Nino events, caused by warming in the Pacific, are becoming more intense as a result of climate change.
C)Earning a competitive salary. D) Working for supportive bosses.
题目解答
答案
[答案]B
[解析]对话中关于第一个调查,男士说有十大因素影响着人们在工作中的幸福感。并提及对接受调查的大多数人来说,最重要的因素就是拥有友好、 给予支持的同事。事实上,接受调查的人中有73%的人把与同事的关系作为促成工作幸福感的关键因素,这是一个很高的比例。由此可知,友好的同事是让员工感到幸福的第一因素。故选B。
解析
本题考查信息匹配能力,要求根据文章内容准确对应段落。解题核心在于抓住陈述中的关键信息(如数据、核心概念),并匹配到包含相同信息的段落。破题关键点:
- 识别陈述中的核心要素(如“友好的同事”“73%”等);
- 快速定位段落中与之对应的具体描述或数据。
陈述内容:友好的同事是员工幸福感的第一因素,73%的受访者将其列为关键。
匹配过程:
- 提取关键词:友好的同事(supportive colleagues)、73%、幸福感第一因素。
- 浏览段落:
- 段落B明确提到“73%的受访者认为与同事的关系是幸福感的关键”,且强调“友好的同事”是最高比例的因素。
- 确认匹配:段落B直接对应陈述中的核心数据和结论。