题目
According to a research, more than 130 billion pounds of uneaten food go to waste in Laura’s county each year. That is about 30% of the yearly food supply (供应). It is a sad fact, especially when you consider how many families and homeless people are in hunger. When Laura saw her school dining hall throw away food that was not eaten at all every day, she came up with an idea. She started a project to help her school dining hall to give away uneaten food to homeless shelters (庇护所) in her community. In the past three years, the same project has spread to other schools and some fast food restaurants throughout the city. The project is called Feed & Find, and has already fed thousands of people in her city. How does it work? Through an app, Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide. When dining halls or restaurants have uneaten food left, they can use the app to share the information about the food. A truck driver working for the project is then sent to pick it up and take it to a shelter. Pretty cool, right? It’s not surprising that people in other cities have got in touch with Laura, hoping that she could help develop similar projects for their communities. Some people, however, have concerns about the safety of the uneaten food. They think such food may not be clean enough. Still, this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.【小题1】What do the numbers in Paragraph 1 tell us? _____A.Some people are poor.B.Food waste is serious.C.The population is large.D.The research is interesting.【小题2】Where did Laura’s project first get food? _____A.From her family.B.From a homeless shelter.C.From a fast food restaurant.D.From her school dining hall.【小题3】What would people in other cities like Laura to do? _____A.To find a truck driver.B.To visit their communities.C.To give away food to them.D.To help develop projects like hers.【小题4】What does the underlined word “it” refer to in the last paragraph? _____A.The food.B.The problem.C.Food waste.D.The project.【小题5】Which can be the best title for this passage? _____A.A Dining Guide App.B.A Food Sharing Project.C.A Driving Service App.D.A Food Safety Project.
According to a research, more than 130 billion pounds of uneaten food go to waste in Laura’s county each year. That is about 30% of the yearly food supply (供应). It is a sad fact, especially when you consider how many families and homeless people are in hunger.
When Laura saw her school dining hall throw away food that was not eaten at all every day, she came up with an idea. She started a project to help her school dining hall to give away uneaten food to homeless shelters (庇护所) in her community. In the past three years, the same project has spread to other schools and some fast food restaurants throughout the city. The project is called Feed & Find, and has already fed thousands of people in her city.
How does it work? Through an app, Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide. When dining halls or restaurants have uneaten food left, they can use the app to share the information about the food. A truck driver working for the project is then sent to pick it up and take it to a shelter.
Pretty cool, right? It’s not surprising that people in other cities have got in touch with Laura, hoping that she could help develop similar projects for their communities.
Some people, however, have concerns about the safety of the uneaten food. They think such food may not be clean enough. Still, this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.
【小题1】What do the numbers in Paragraph 1 tell us? _____
| A.Some people are poor. | B.Food waste is serious. |
| C.The population is large. | D.The research is interesting. |
| A.From her family. | B.From a homeless shelter. |
| C.From a fast food restaurant. | D.From her school dining hall. |
| A.To find a truck driver. | B.To visit their communities. |
| C.To give away food to them. | D.To help develop projects like hers. |
| A.The food. | B.The problem. | C.Food waste. | D.The project. |
| A.A Dining Guide App. | B.A Food Sharing Project. |
| C.A Driving Service App. | D.A Food Safety Project. |
题目解答
答案

解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了Laura通过一个名为Feed & Find的项目,将学校食堂和餐馆未食用的食物捐赠给庇护所,以解决食物浪费和饥饿问题。文章中提到的数字和问题都与食物浪费和捐赠有关。
步骤 2:分析问题1
问题1询问第一段中的数字告诉我们什么。第一段提到每年有超过1300亿磅未食用的食物被浪费,这占了年食物供应的30%。这表明食物浪费问题非常严重。
步骤 3:分析问题2
问题2询问Laura的项目最初从哪里获得食物。根据文章,Laura的项目最初从她的学校食堂获得食物。
步骤 4:分析问题3
问题3询问其他城市的人希望Laura做什么。根据文章,其他城市的人希望Laura帮助他们开发类似的项目。
步骤 5:分析问题4
问题4询问最后一段中划线的“it”指的是什么。根据上下文,这里的“it”指的是项目,即Feed & Find项目。
步骤 6:分析问题5
问题5询问这篇文章的最佳标题是什么。根据文章内容,最佳标题应该是“一个食物分享项目”。
文章讲述了Laura通过一个名为Feed & Find的项目,将学校食堂和餐馆未食用的食物捐赠给庇护所,以解决食物浪费和饥饿问题。文章中提到的数字和问题都与食物浪费和捐赠有关。
步骤 2:分析问题1
问题1询问第一段中的数字告诉我们什么。第一段提到每年有超过1300亿磅未食用的食物被浪费,这占了年食物供应的30%。这表明食物浪费问题非常严重。
步骤 3:分析问题2
问题2询问Laura的项目最初从哪里获得食物。根据文章,Laura的项目最初从她的学校食堂获得食物。
步骤 4:分析问题3
问题3询问其他城市的人希望Laura做什么。根据文章,其他城市的人希望Laura帮助他们开发类似的项目。
步骤 5:分析问题4
问题4询问最后一段中划线的“it”指的是什么。根据上下文,这里的“it”指的是项目,即Feed & Find项目。
步骤 6:分析问题5
问题5询问这篇文章的最佳标题是什么。根据文章内容,最佳标题应该是“一个食物分享项目”。