One old and bitter debate in student union bars all over the country IS resoivea as acaaemic reseaicn uIIII uar山inancial terms at least, arts degrees are a complete waste of time. Getting through university increases students' eaningsoy 25%o, on average, or 220,000 over their lftime, acording to Professor lan Walker of Warwick Uniersity but if hey study Shakespeare or the peasants' revolt instead of anatomy or contact law, those gains are likely to be completely wiped out. The government is about to allow universities to charge students up to S3.000 a year fr their degrees, arguing that it's a small price to pay compared with the financial rewards graduates gain later in life. But Prof. Walker's research shows there are sharp changes in returns according to which subject a student takes. Law, medicine and economics or business are the most lucrative choices, making their average earnings 25% higher,according to the article. Scientists get 10-15% extra. At the bottom of the list are arts subjects, which make only a“sall" difference to earnings-- a small negative one, in fact. Just ahead are degrees in education--which leaves hard pressed teachers an average of 5% better off a year than if they had left school at 18.“lt's hard to resist the conclusion that what students learn does matter a lot; and some subject areas give more modest financial returns than other," Prof. Walker said. As an economist, he was quick to point out that students might gain non-financial returns from arts degrees: "Studying economics might be very dull, for example, and studyingpost- modernism might be a lot of fun.6. What is the best title for the passage?A. Professor Walker's Research.B. How to Make Big Money.C. Differences between Science and Arts Degrees.D. Studying Arts Has Negative Financial Outcome.7. Universities charge students a rather high tuition mainly because.A. they provide the students with very prosperous subjects to learnB. they assume that their graduates can earn much more than they had paidC. they don't get financial support from the governmentD. they need much revenue to support the educational expenses8. The underlined word“'lucrative" (Line 1, Para.3) most probably means___A. sensibleB. creativeC. profitableD. reliable9. Law, medical and business graduates could earn 25% more than_.A. education graduatesB. arts graduatesc. those who had not studied at the universityD. the average income
One old and bitter debate in student union bars all over the country IS resoivea as acaaemic reseaicn uIIII uar山inancial terms at least, arts degrees are a complete waste of time. Getting through university increases students' eaningsoy 25%o, on average, or 220,000 over their lftime, acording to Professor lan Walker of Warwick Uniersity but if hey study Shakespeare or the peasants' revolt instead of anatomy or contact law, those gains are likely to be completely wiped out. The government is about to allow universities to charge students up to S3.000 a year fr their degrees, arguing that it's a small price to pay compared with the financial rewards graduates gain later in life. But Prof. Walker's research shows there are sharp changes in returns according to which subject a student takes. Law, medicine and economics or business are the most lucrative choices, making their average earnings 25% higher,according to the article. Scientists get 10-15% extra. At the bottom of the list are arts subjects, which make only a“sall" difference to earnings-- a small negative one, in fact. Just ahead are degrees in education--which leaves hard pressed teachers an average of 5% better off a year than if they had left school at 18.
“lt's hard to resist the conclusion that what students learn does matter a lot; and some subject areas give more modest financial returns than other," Prof. Walker said. As an economist, he was quick to point out that students might gain non-financial returns from arts degrees: "Studying economics might be very dull, for example, and studying
post- modernism might be a lot of fun.
6. What is the best title for the passage?
A. Professor Walker's Research.
B. How to Make Big Money.
C. Differences between Science and Arts Degrees.
D. Studying Arts Has Negative Financial Outcome.
7. Universities charge students a rather high tuition mainly because.
A. they provide the students with very prosperous subjects to learn
B. they assume that their graduates can earn much more than they had paid
C. they don't get financial support from the government
D. they need much revenue to support the educational expenses
8. The underlined word“'lucrative" (Line 1, Para.3) most probably means___
A. sensible
B. creative
C. profitable
D. reliable
9. Law, medical and business graduates could earn 25% more than_.
A. education graduates
B. arts graduates
c. those who had not studied at the university
D. the average income
题目解答
答案
6.本题是概括题,问题是:这篇文章最好的标题是什么?通读全文可知,文章主要讲“研究发现学艺术专业对工资提高没多少贡献”,即“学艺术在经济.上的后果并不好”,A沃克教授的研究。B.如何赚大钱。C.理科和文科学位之间的差异。D.学习艺术会带来负面的经济后果。所以本题应该选D
7.本题是细节题,由第二段第二行"The government is about to allow universities to charge students up to S3.000 a year fr their degrees, arguing that it's a small price to pay compared with the financial rewards graduates gain later in life."翻译为:政府即将允许大学向学生收取高达中三的学费。他们认为,与毕业生以后获得的经济回报相比,这是一个很小的代价。可知,大学收取高昂学费,理由是和学生以后多赚的钱比起来学费只是小小一部分,A他们为学生提供了非常丰富的学习科目B.他们认为他们的毕业生可以赚得比以前多得多C.他们得不到政府的财政支持D他们需要大量收入来支持教育开支,所以本题应该选B
8.本题考察词义猜测,划线的意思是“最有利可图的”___,该词出现在第三段第一-行, 往后看"making their average earnings 25% higher,according to the article. Scientists get 10-15% extra.翻译为:根据这篇文章,他们的平均收入提高了25%。科学家得到10-15%的额外收入。多赚25%可知该词的意思与赚更多钱有关,A.明智的B.创意C.有利可图D.可靠选profitable能获利的,所以本题应该选C
9.本题是细节题,问题是:法律、医学和商科毕业生的收入可能比其他毕业生高25%。由第三段最后一-行“ Just ahead are degrees in education--which leaves hard pressed teachers an average of 5% better off a year than if they had left school at 18.”翻译为:紧随其后的是教育学位——这让压力重重的教师平均每年比18岁离校时多赚5%。可知,该段的收入比较是和没上过大学的人比,A.教育毕业生B.文科毕业生c那些没有在大学学习的人D.平均收入,所以本题应该选C