Many people hope that the whole world will one day speak a common language.Over the years,people have made up new languages with this aim.At least six hundred languages have been developed in the search for a language which all human beings would be able to speak.The most famous one,Esperanto (世界语),was the idea of Ludwig Zamenhof,a doctor in Warsaw who published a book about his new language in 1887.To encourage people to learn the language,he made it as simple as possible.Esperanto has never been accepted as an official world language,but it has been suggested as an auxiliary (辅助的) language.By 1950 it had been taught to one and a half million speakers,and it was spoken in six hundred schools.Today Esperanto is spoken by about eight million people,and more than one hundred newspapers and magazines in the language are published regularly throughout the world.Thousands of books have been written in Esperanto,including those translated from other languages.Today the need for a new auxiliary language like Esperanto seems less obvious’ Throughout this century English has grown more and more important it has become a second language for many millions of people.The fact that more are learning Englishshows that the use of English is still growing worldwide.No one would deny the usefulness of a world language,but not many people think that Esperanto is likely to play such a role.Multiple Choice1.Over the years,people have made up new languages in the hope that____.a) they will be able to use a common language one dayb) they can read more newspapers and magazinesc) they can understand each other much betterd) they will be able to speak several languages2.Zamenhof made Esperanto as simple as possible____.a) because he knew it was only an auxiliary language.b) so that more,and more people would be willing to learn itc) so that everyone would speak it without any difficultyd) because he knew it.would be accepted as an.official world language.3.Esperanto has never been accepted as an official world language because ____.a) it is mainly a spoken languageb) it is difficult to learnc) the use of English is growing worldwided) people don’t like it very much4.Which of the following is not true of Esperanto?a) It was widely taught in schools.b) It Was spoken by many students.c) Many books have been written in Esperanto.d) It was once used as an official language.5.It is not likely that Esperanto will____.a) be learned by many peopleb) play such an important role as English doesc) be used as a written languaged) remain a useful language
To encourage people to learn the language,he made it as simple as possible.
Esperanto has never been accepted as an official world language,but it has been suggested as an auxiliary (辅助的) language.By 1950 it had been taught to one and a half million speakers,and it was spoken in six hundred schools.Today Esperanto is spoken by about eight million people,and more than one hundred newspapers and magazines in the language are published regularly throughout the world.Thousands of books have been written in Esperanto,including those translated from other languages.
Today the need for a new auxiliary language like Esperanto seems less obvious’ Throughout this century English has grown more and more important it has become a second language for many millions of people.The fact that more are learning English
shows that the use of English is still growing worldwide.No one would deny the usefulness of a world language,but not many people think that Esperanto is likely to play such a role.
Multiple Choice
1.Over the years,people have made up new languages in the hope that____.
a) they will be able to use a common language one day
b) they can read more newspapers and magazines
c) they can understand each other much better
d) they will be able to speak several languages
2.Zamenhof made Esperanto as simple as possible____.
a) because he knew it was only an auxiliary language.
b) so that more,and more people would be willing to learn it
c) so that everyone would speak it without any difficulty
d) because he knew it.would be accepted as an.official world language.
3.Esperanto has never been accepted as an official world language because ____.
a) it is mainly a spoken language
b) it is difficult to learn
c) the use of English is growing worldwide
d) people don’t like it very much
4.Which of the following is not true of Esperanto?
a) It was widely taught in schools.
b) It Was spoken by many students.
c) Many books have been written in Esperanto.
d) It was once used as an official language.
5.It is not likely that Esperanto will____.
a) be learned by many people
b) play such an important role as English does
c) be used as a written language
d) remain a useful language
题目解答
答案
【文章大意】人们创造Esperanto,想使之成为世界官方语言,但最后没能达到目标,反倒是英语在世界范围内越来越快地被普及。
1.【答案】A
【解析】本题问这些年人们是以怎样的希望构造新语言的;根据第一段第一句和第二句“Many people hope that the whole world will one day speak a common language.Over the years,people have made up new languages with this aim.(许多人希望有一天全世界说同一种语言。这些年,人们构造新语言一直是以这个为目标的)”可知,A选项 他们有一天将说同一种语言,符合题意;B选项 他们可以读更多的报纸和杂志,C选项 他们可以更好地了解彼此,D选项 他们可以说几种语言,都不符合题意。
2.【答案】B
【解析】本题问Zamenhof把Esperanto做得尽可能简单是为什么;根据第二段第一句”To encourage people to learn the language, he made it as simple as possible.(为了鼓励更多人学习这个语言,他把它(Esperanto)做得尽可能简单)”可知,B选项 这样一来越来越多的人将愿意去学习它,符合题意;A选项 因为他知道这只是一个辅助的语言,C选项 这样一来每个人都可以没有困难的说它,D选项 因为他知道,它将被作为世界官方语言所接受,都不符合题意。
3.【答案】D
【解析】本题问Esperanto没有被作为世界官方语言接受的原因;根据最后一段最后一句”...but not many people think that Esperanto is likely to play such a role.(但是不是很多的人认为Esperanto可能扮演这个角色)”可知,D选项 人们不是很喜欢它,符合题意;A选项 它主要是一种口语,B选项 它很难学习,C选项 英语的使用在世界范围内增加,都不符合题意。
4.【答案】D
【解析】本题问以下关于Esperanto的信息哪个是不正确的;根据第二段第二句”Esperanto has never been accepted as an official world language(Esperanto从未被作为世界官方语言所接受)”可知,D选项 它曾经被作为官方语言使用,符合题意;A选项 它在学校中被广泛教授,B选项 它被许多学生说,C选项 许多书都是用Esperanto写的,都不符合题意。
5.【答案】B
【解析】本题问Esperanto将来不可能怎么样;根据最后一段最后一句”No one would deny the usefulness of a world language,but not many people think that Esperanto is likely to play such a role.(没人会否认一个世界语言的用处,但是不是很多的人认为Esperanto可能扮演这个角色)”可知,B选项 和英语扮演同样重要的角色,符合题意;A选项 被很多人学习,C选项 被作为书面语言使用,D选项 作为一个有用的语言留存下来,都不符合题意。
解析
文章讲述了人们为了实现全世界使用同一种语言的目标,创造了许多新语言,其中最著名的是Esperanto。然而,尽管Esperanto被广泛教授和使用,它并未被接受为官方世界语言,而英语在世界范围内的使用却在不断增加。
步骤 2:分析每个问题
1. 问题1询问人们创造新语言的希望是什么。根据文章第一段,人们希望有一天全世界能说同一种语言。
2. 问题2询问Zamenhof为什么把Esperanto做得尽可能简单。根据文章第二段,他这样做是为了鼓励更多人学习这种语言。
3. 问题3询问Esperanto没有被接受为官方世界语言的原因。根据文章最后一段,英语的使用在世界范围内不断增加,这使得Esperanto的使用显得不那么明显。
4. 问题4询问关于Esperanto的哪一项是不正确的。根据文章,Esperanto被广泛教授,被许多学生使用,许多书都是用Esperanto写的,但从未被用作官方语言。
5. 问题5询问Esperanto不太可能做什么。根据文章最后一段,许多人认为Esperanto不太可能扮演像英语那样的重要角色。