题目
Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.8.A)Colleagues.C)Neighbors.B)Instructor and student.D)Anchor and guest.9. A)Baby-sitting the children.C)Complaining about the difficulty of living.B)Documenting the children.D)Teaching teenagers.10.A.)Sensitive groups.C)Rich groups.B.)Disadvantaged groups.D)Complicated groups.11. A) Kids are facing big issues in life.C.)Kids can not earn the living.B)Life is moving fast recently.D.)Kids are growing up quickly.
Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.8.A)Colleagues.C)Neighbors.B)Instructor and student.D)Anchor and guest.9. A)Baby-sitting the children.C)Complaining about the difficulty of living.B)Documenting the children.D)Teaching teenagers.10.
A.)Sensitive groups.C)Rich groups.
B.)Disadvantaged groups.D)Complicated groups.11. A) Kids are facing big issues in life.
C.)Kids can not earn the living.B)Life is moving fast recently.
D.)Kids are growing up quickly.
A.)Sensitive groups.C)Rich groups.
B.)Disadvantaged groups.D)Complicated groups.11. A) Kids are facing big issues in life.
C.)Kids can not earn the living.B)Life is moving fast recently.
D.)Kids are growing up quickly.
题目解答
答案
M: Good morning, Butner. [8] Good to have you here.W: Thank you. Good morning.M: [8] And let me start with you, because this clearly was a labor of love for you, I believe, [9] as you havespent the last seven years of your life documenting the lives of these more than 400 teenagers that youconnected with in such a real way. Why did you want to do this?W: You know, I always say this project found me; I didn't go looking for it. And I think I just have a realsensitivity towards teenagers. [10] And I think that kids are misrepresented in society. There's a lot ofsuspicion about teenagers. I think that society doesn't really know who they are. And I'm always rootingfor the underdog.M: Is that the common thread that you found? Did you find that they are for the most part the underdogs? I meanthatthey are really living such complicated lives at such young ages.W: Oh, absolutely! I think that life is moving really fas these days, and I think that these kids are forced to growup. And [11] I think a lot of kids are facing very big issues in life, you know, much bigger than we hadever, or at least I had ever faced.M: Alright well that's a good message to end on. So much more we'd love to talk with you about. Thank you.8. What is the most probable relationship between the man and woman?9. What has the woman been doing in the past seven years?10. According to the woman, what kind of position are teenagers in?11. Why does the woman assume that teenagers are living complicated lives?8.D【听前预测】根据选项内容可推测,该题是对说话人之间关系的考查。听音时应重点关注四项中的内容,并对与身份、职业等相关的词多加留意。【解析】对话一开始,男士就对女士表示欢迎,并接着说“让我们先从您自身谈起吧”,然后问了女士几个问题,四个选项中只有D项“主持人和嘉宾”最符合二人之间的关系,故为正确答案。9.B【听前预测】①四项均为动名词短语,可知该题考查某种行为。②三项含有与孩子或青少年有关的词(children,teenagers)。结论:该题很可能考查与青少年有关的某种行为。【解析】对话一开始男士就说,女士花了七年的时间真实地记录了所接触到的四百多名青少年的生活,故可知B项正确。10.B【听前预测】四项均为名词短语,都由形容词+groups组成,表示具有某一特征的群体,可推测该题考查某一特定群体所具有的属性。听音时,应先弄清楚具体说的是什么群体,并将听音重点放在sensitive、 disadvantaged、rich和 complicated上。【解析】对话中女士说,社会对青少年并不了解,对他们存在怀疑,而自己对青少年问题一直很敏感,一直都支持弱者。可见在女士看来,青少年属于弱势群体,故B项正确。11.A【听前预测】①三项主语都为kids。②三项含有与生活相关的词(life,living)。结论:该题很可能考查孩子的生活现状。【解析】文中男士问女士是否觉得青少年中的大部分人都是弱势群体,因为他们的生活状况很复杂,女士回答“当然”,并说现在的生活节奏越来越快,青少年被迫长大,很多人面临着生活中的重大问题,故可知A项“青少年正在面对生活中的重大问题”是他们生活变复杂的原因。B项只是描述目前生活的现状,不是导致青少年生活复杂的直接原因;C项文中未提及;文中说青少年被迫长大,而不是陈述他们迅速成长,故D项也错误。
解析
步骤 1:确定说话人之间的关系
对话开始时,男士对女士表示欢迎,并说“让我们先从您自身谈起吧”,然后问了女士几个问题。这表明男士是主持人,而女士是嘉宾。因此,说话人之间的关系是主持人和嘉宾。
步骤 2:确定女士过去七年的行为
男士提到女士花了七年的时间真实地记录了所接触到的四百多名青少年的生活。因此,女士过去七年的行为是记录青少年的生活。
步骤 3:确定青少年在社会中的位置
女士提到社会对青少年存在怀疑,而自己对青少年问题一直很敏感,一直都支持弱者。因此,青少年在社会中属于弱势群体。
步骤 4:确定青少年生活复杂的原因
女士说现在的生活节奏越来越快,青少年被迫长大,很多人面临着生活中的重大问题。因此,青少年生活复杂的原因是他们正在面对生活中的重大问题。
对话开始时,男士对女士表示欢迎,并说“让我们先从您自身谈起吧”,然后问了女士几个问题。这表明男士是主持人,而女士是嘉宾。因此,说话人之间的关系是主持人和嘉宾。
步骤 2:确定女士过去七年的行为
男士提到女士花了七年的时间真实地记录了所接触到的四百多名青少年的生活。因此,女士过去七年的行为是记录青少年的生活。
步骤 3:确定青少年在社会中的位置
女士提到社会对青少年存在怀疑,而自己对青少年问题一直很敏感,一直都支持弱者。因此,青少年在社会中属于弱势群体。
步骤 4:确定青少年生活复杂的原因
女士说现在的生活节奏越来越快,青少年被迫长大,很多人面临着生活中的重大问题。因此,青少年生活复杂的原因是他们正在面对生活中的重大问题。