题目
Brain-training software may be a waste of time.People who played"mind-boosting"games made the same modest cognitive gains as those who spent a similar amount of time surfing the web."It didn't really make any difference what people did,"says Adrian Owen of the Medical Research Council Cognition,who tested brain-training software on volunteers recruited through a BBC television program.Owen and his colleagues asked 11,000 volunteers to take tests to measure their reasoning ability and verbal and spatial(空间的)memory.Participants then spent six weeks playing on one of two computer programs,or just surfing the web for pleasure.In one program,which imitates commercial brain-training software,the volunteers solved simple mathematics problems and puzzles that tested their memories.The other was designed specifically to boost cognitive abilities such as reasoning and planning.After six weeks,the participants underwent a second round of cognitive tests.Both groups who played the games made modest improvements,yet so did the web surfers.Skills learned via the programs didn't transfer to the cognitive tests,even when they relied on similar abilities,says Owen.For instance,people who played a game in which they had to find a match for a briefly overturned card struggled at a similar test that used stars"hidden"in boxes,"Even when the tests were conceptually quite similar we didn't see any improvement,"says Owen.He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.Yet Klingberg,who founded a cognitive-training firm called Cogmed,is indignant at the conclusion that all brain training is bunk.The participants in Owen's study didn't practice for long enough and there was no quality control over what practice people did,he says."Asking subjects to sit at home and do tests online,perhaps with the TV on or other distractions around,is likely to result in noisy data,"he says."This paper does in no way disprove that the brain is plastic or that cognitive functions can be improved by training."Owen counters that his team's research took place in settings similar to the ones people are likely to practice in."This is what people are doing.They're sitting at home on their computers doing brain training."32.The purpose of Owen recruiting volunteers to do the first round of tests is ____ .A.test their reasoning ability and verbal and spatial memoryB.support the BBC television program in his wayC.prove how much information participants can rememberD.detect differences among people in memorizing information33.From the second round of cognitive tests,Owen concludes that ____ .A.all participants have made much recognizable improvement dramaticallyB.participants have developed reasoning ability to solve complicated problemsC.participants can make greater improvement in solving very similar problemsD.participants performed better in certain tasks they have practiced for a long time34.What's the meaning of"indignant"? ____ A.Surprised.B.Agreeable.C.Mad.D.Dishonest.35.What is the passage mainly about? ____ A.There is a debate about whether brain-training software is effective.B.We should concentrate on brain-training software in our daily life.C.Brain-training software is useless to most people.D.It is important to improve reasoning ability and spatial memory.
Brain-training software may be a waste of time.People who played"mind-boosting"games made the same modest cognitive gains as those who spent a similar amount of time surfing the web."It didn't really make any difference what people did,"says Adrian Owen of the Medical Research Council Cognition,who tested brain-training software on volunteers recruited through a BBC television program.
Owen and his colleagues asked 11,000 volunteers to take tests to measure their reasoning ability and verbal and spatial(空间的)memory.Participants then spent six weeks playing on one of two computer programs,or just surfing the web for pleasure.In one program,which imitates commercial brain-training software,the volunteers solved simple mathematics problems and puzzles that tested their memories.The other was designed specifically to boost cognitive abilities such as reasoning and planning.
After six weeks,the participants underwent a second round of cognitive tests.Both groups who played the games made modest improvements,yet so did the web surfers.Skills learned via the programs didn't transfer to the cognitive tests,even when they relied on similar abilities,says Owen.For instance,people who played a game in which they had to find a match for a briefly overturned card struggled at a similar test that used stars"hidden"in boxes,"Even when the tests were conceptually quite similar we didn't see any improvement,"says Owen.He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.
Yet Klingberg,who founded a cognitive-training firm called Cogmed,is indignant at the conclusion that all brain training is bunk.The participants in Owen's study didn't practice for long enough and there was no quality control over what practice people did,he says."Asking subjects to sit at home and do tests online,perhaps with the TV on or other distractions around,is likely to result in noisy data,"he says."This paper does in no way disprove that the brain is plastic or that cognitive functions can be improved by training."Owen counters that his team's research took place in settings similar to the ones people are likely to practice in."This is what people are doing.They're sitting at home on their computers doing brain training."
32.The purpose of Owen recruiting volunteers to do the first round of tests is ____ .
A.test their reasoning ability and verbal and spatial memory
B.support the BBC television program in his way
C.prove how much information participants can remember
D.detect differences among people in memorizing information
33.From the second round of cognitive tests,Owen concludes that ____ .
A.all participants have made much recognizable improvement dramatically
B.participants have developed reasoning ability to solve complicated problems
C.participants can make greater improvement in solving very similar problems
D.participants performed better in certain tasks they have practiced for a long time
34.What's the meaning of"indignant"? ____
A.Surprised.
B.Agreeable.
C.Mad.
D.Dishonest.
35.What is the passage mainly about? ____
A.There is a debate about whether brain-training software is effective.
B.We should concentrate on brain-training software in our daily life.
C.Brain-training software is useless to most people.
D.It is important to improve reasoning ability and spatial memory.
Owen and his colleagues asked 11,000 volunteers to take tests to measure their reasoning ability and verbal and spatial(空间的)memory.Participants then spent six weeks playing on one of two computer programs,or just surfing the web for pleasure.In one program,which imitates commercial brain-training software,the volunteers solved simple mathematics problems and puzzles that tested their memories.The other was designed specifically to boost cognitive abilities such as reasoning and planning.
After six weeks,the participants underwent a second round of cognitive tests.Both groups who played the games made modest improvements,yet so did the web surfers.Skills learned via the programs didn't transfer to the cognitive tests,even when they relied on similar abilities,says Owen.For instance,people who played a game in which they had to find a match for a briefly overturned card struggled at a similar test that used stars"hidden"in boxes,"Even when the tests were conceptually quite similar we didn't see any improvement,"says Owen.He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.
Yet Klingberg,who founded a cognitive-training firm called Cogmed,is indignant at the conclusion that all brain training is bunk.The participants in Owen's study didn't practice for long enough and there was no quality control over what practice people did,he says."Asking subjects to sit at home and do tests online,perhaps with the TV on or other distractions around,is likely to result in noisy data,"he says."This paper does in no way disprove that the brain is plastic or that cognitive functions can be improved by training."Owen counters that his team's research took place in settings similar to the ones people are likely to practice in."This is what people are doing.They're sitting at home on their computers doing brain training."
32.The purpose of Owen recruiting volunteers to do the first round of tests is ____ .
A.test their reasoning ability and verbal and spatial memory
B.support the BBC television program in his way
C.prove how much information participants can remember
D.detect differences among people in memorizing information
33.From the second round of cognitive tests,Owen concludes that ____ .
A.all participants have made much recognizable improvement dramatically
B.participants have developed reasoning ability to solve complicated problems
C.participants can make greater improvement in solving very similar problems
D.participants performed better in certain tasks they have practiced for a long time
34.What's the meaning of"indignant"? ____
A.Surprised.
B.Agreeable.
C.Mad.
D.Dishonest.
35.What is the passage mainly about? ____
A.There is a debate about whether brain-training software is effective.
B.We should concentrate on brain-training software in our daily life.
C.Brain-training software is useless to most people.
D.It is important to improve reasoning ability and spatial memory.
题目解答
答案
32.A 细节题.根据文中内容,Owen and his colleagues asked 11,000 volunteers to take tests to measure their reasoning ability and verbal and spatial(空间的)memory.由此可知,Owen和他的同事们测试了11000名志愿者,目的是为了测试他们的推理能力以及语言和空间记忆力,结合选项,故选A
33.D 推理题.根据文中内容,He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.他推论说,大脑训练软件仅仅只能使得人们在他们练习过的特定任务方面做的更好,结合选项,D符合文意.
34.C 词义猜测题.根据文中内容,Yet Klingberg,who founded a cognitive-training firm called Cogmed,is indignant at the conclusion that all brain training is bunk.由此可知,Yet Klingberg建立了一个名叫Cogmed的认知训练公司,在发现大脑训练是无用是空谈这个结论后,变得非常的激愤.结合选项,故选C
35.A 主旨题.根据文中内容,主要讲述了有研究人员对大脑训练软件进行了测试,发现其实它没有多大的效果和作用.而这一结论和先前有的研究人员的结论背道而驰,由此而引发的对于大脑训练软件的有效性的争论.结合选项,故选A
33.D 推理题.根据文中内容,He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.他推论说,大脑训练软件仅仅只能使得人们在他们练习过的特定任务方面做的更好,结合选项,D符合文意.
34.C 词义猜测题.根据文中内容,Yet Klingberg,who founded a cognitive-training firm called Cogmed,is indignant at the conclusion that all brain training is bunk.由此可知,Yet Klingberg建立了一个名叫Cogmed的认知训练公司,在发现大脑训练是无用是空谈这个结论后,变得非常的激愤.结合选项,故选C
35.A 主旨题.根据文中内容,主要讲述了有研究人员对大脑训练软件进行了测试,发现其实它没有多大的效果和作用.而这一结论和先前有的研究人员的结论背道而驰,由此而引发的对于大脑训练软件的有效性的争论.结合选项,故选A
解析
考查要点:
- 细节理解:根据文章具体内容,准确提取关键信息。
- 推理判断:通过上下文逻辑推断作者观点或隐含含义。
- 词义猜测:结合语境推断单词含义。
- 主旨归纳:把握文章核心论点和争议焦点。
解题核心思路:
- 细节题:定位原文对应句,直接提取信息。
- 推理题:关注结论性语句,注意作者态度。
- 词义题:通过上下文情绪和逻辑关系判断词义。
- 主旨题:梳理文章结构,抓住正反观点的矛盾点。
第32题
关键句:
Owen and his colleagues asked 11,000 volunteers to take tests to measure their reasoning ability and verbal and spatial(空间的)memory.
解析:
第一轮测试的目的是测量志愿者的推理能力、语言和空间记忆力,对应选项A。其他选项与原文无关。
第33题
关键句:
He concludes that brain-training software only makes people better at the specific tasks they have been practicing.
解析:
Owen认为大脑训练软件只能让人在反复练习的特定任务上表现更好,而非提升通用认知能力。选项D“参与者在长期练习的任务中表现更好”符合结论。
第34题
关键句:
Klingberg...is indignant at the conclusion that all brain training is bunk.
解析:
Klingberg反对“大脑训练毫无用处”的结论,情绪应为愤怒。结合选项,“mad(生气的)”最符合语境。
第35题
关键句:
- Owen的研究显示大脑训练软件效果有限。
- Klingberg反驳研究方法有缺陷,认为大脑训练有效。
解析:
文章通过正反观点讨论大脑训练软件的有效性是否存在争议,选项A“关于大脑训练软件是否有效的争论”最全面概括主旨。