题目
【题文】Sign has become a scientific hot button. Only in the past 20 years have specialists in language study realized that signed languages are unique—a speech of the hand. They offer a new way to explore how the brain generates and understands language, and throw new light on an old scientific controversy: whether language, complete with grammar, is something that we are born with, or whether it is a learned behavior. The current interest in sign language has roots in the pioneering work of a teacher at Gallaudet University in Washington, D. C., the world’s only liberal arts university for deaf people.When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English, the school enrolled him in a course in signing. But Stokoe noticed something strange: among themselves, students signed differently from his classroom teacher.Stokoe had been taught a sort of gestural code, each movement of the hands representing a word in English. At the time, American Sign Language (ASL) was thought to be no more than a form of pidgin English (混杂英语). But Stokoe believed the“hand talk”his students used looked richer. He wondered: Might deaf people actually have a genuine language? And could that language be unlike any other on Earth? It was 1955, when even deaf people considered their signing as “substandard”. Stokoe’s idea was academic heresy (异端邪说).It is 37 years later. Stokoe—now devoting his time to writing and editing books and journals and to producing video materials on ASL and the deaf culture—is having lunch at a cafe near the Gallaudet campus and explaining how he started a revolution. For decades, educators fought against his idea that signed languages are natural languages like English, French and Japanese. They assumed language must be based on speech, the modulation (调节) of sound. But sign language is based on the movement of hands, the modulation of space. “What I said,” Stokoe explains, “is that language is not mouth stuff—it’s brain stuff.”【小题1】What aroused the present growing interest in sign language?A.A famous scholar in the study of the human brain.B.A leading specialist in the study of liberal arts.C.An English teacher in a university for the deaf.D.Some senior experts in American Sign Language.【小题2】According to Stokoe, sign language is ________.A.a substandard languageB.a genuine languageC.an artificial languageD.an international language【小题3】Most educators objected to Stokoe’s idea because they thought ________.A.sign language was not widely used even by deaf peopleB.sign language was too artificial to be widely acceptedC.a language should be easy to use and understandD.a language could only exist in the form of speech sounds【小题4】Stokoe’s argument is based on his belief that ________.A.sign language is as efficient as any other languageB.sign language originated from natural languageC.language is a system of meaningful codesD.language is a product of the brain
【题文】Sign has become a scientific hot button. Only in the past 20 years have specialists in language study realized that signed languages are unique—a speech of the hand. They offer a new way to explore how the brain generates and understands language, and throw new light on an old scientific controversy: whether language, complete with grammar, is something that we are born with, or whether it is a learned behavior. The current interest in sign language has roots in the pioneering work of a teacher at Gallaudet University in Washington, D. C., the world’s only liberal arts university for deaf people.
When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English, the school enrolled him in a course in signing. But Stokoe noticed something strange: among themselves, students signed differently from his classroom teacher.
Stokoe had been taught a sort of gestural code, each movement of the hands representing a word in English. At the time, American Sign Language (ASL) was thought to be no more than a form of pidgin English (混杂英语). But Stokoe believed the“hand talk”his students used looked richer. He wondered: Might deaf people actually have a genuine language? And could that language be unlike any other on Earth? It was 1955, when even deaf people considered their signing as “substandard”. Stokoe’s idea was academic heresy (异端邪说).
It is 37 years later. Stokoe—now devoting his time to writing and editing books and journals and to producing video materials on ASL and the deaf culture—is having lunch at a cafe near the Gallaudet campus and explaining how he started a revolution. For decades, educators fought against his idea that signed languages are natural languages like English, French and Japanese. They assumed language must be based on speech, the modulation (调节) of sound. But sign language is based on the movement of hands, the modulation of space. “What I said,” Stokoe explains, “is that language is not mouth stuff—it’s brain stuff.”
【小题1】What aroused the present growing interest in sign language?
【小题2】According to Stokoe, sign language is ________.
【小题3】Most educators objected to Stokoe’s idea because they thought ________.
【小题4】Stokoe’s argument is based on his belief that ________.
When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English, the school enrolled him in a course in signing. But Stokoe noticed something strange: among themselves, students signed differently from his classroom teacher.
Stokoe had been taught a sort of gestural code, each movement of the hands representing a word in English. At the time, American Sign Language (ASL) was thought to be no more than a form of pidgin English (混杂英语). But Stokoe believed the“hand talk”his students used looked richer. He wondered: Might deaf people actually have a genuine language? And could that language be unlike any other on Earth? It was 1955, when even deaf people considered their signing as “substandard”. Stokoe’s idea was academic heresy (异端邪说).
It is 37 years later. Stokoe—now devoting his time to writing and editing books and journals and to producing video materials on ASL and the deaf culture—is having lunch at a cafe near the Gallaudet campus and explaining how he started a revolution. For decades, educators fought against his idea that signed languages are natural languages like English, French and Japanese. They assumed language must be based on speech, the modulation (调节) of sound. But sign language is based on the movement of hands, the modulation of space. “What I said,” Stokoe explains, “is that language is not mouth stuff—it’s brain stuff.”
【小题1】What aroused the present growing interest in sign language?
| A.A famous scholar in the study of the human brain. |
| B.A leading specialist in the study of liberal arts. |
| C.An English teacher in a university for the deaf. |
| D.Some senior experts in American Sign Language. |
| A.a substandard language | B.a genuine language |
| C.an artificial language | D.an international language |
| A.sign language was not widely used even by deaf people |
| B.sign language was too artificial to be widely accepted |
| C.a language should be easy to use and understand |
| D.a language could only exist in the form of speech sounds |
| A.sign language is as efficient as any other language |
| B.sign language originated from natural language |
| C.language is a system of meaningful codes |
| D.language is a product of the brain |
题目解答
答案
【答案】
【小题1】 C
【小题2】 B
【小题3】 D
【小题4】 D
【小题1】 C
【小题2】 B
【小题3】 D
【小题4】 D
解析
步骤 1:理解题干
题干询问的是什么引发了对手语的当前兴趣。
步骤 2:分析选项
A. 一位研究人类大脑的著名学者。
B. 一位研究自由艺术的领先专家。
C. 一所聋哑大学的英语老师。
D. 美国手语的一些资深专家。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,Bill Stokoe 是一位在 Gallaudet University 教英语的老师,他注意到学生之间的手语与课堂上教授的手语不同,从而引发了对手语的兴趣。
【答案】
C.An English teacher in a university for the deaf.
【小题2】
【解析】
步骤 1:理解题干
题干询问的是根据 Stokoe 的观点,手语是什么。
步骤 2:分析选项
A. 一种次标准语言。
B. 一种真正的语言。
C. 一种人工语言。
D. 一种国际语言。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,Stokoe 认为手语是一种真正的语言,而不是一种次标准语言。
【答案】
B.a genuine language
【小题3】
【解析】
步骤 1:理解题干
题干询问的是大多数教育家反对 Stokoe 的观点是因为他们认为什么。
步骤 2:分析选项
A. 手语甚至不被聋哑人广泛使用。
B. 手语太人工化,无法被广泛接受。
C. 语言应该易于使用和理解。
D. 语言只能以语音的形式存在。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,教育家们认为语言必须基于语音,而手语是基于手部动作的,因此他们反对 Stokoe 的观点。
【答案】
D.a language could only exist in the form of speech sounds
【小题4】
【解析】
步骤 1:理解题干
题干询问的是 Stokoe 的论点是基于他的什么信念。
步骤 2:分析选项
A. 手语和其他语言一样有效。
B. 手语起源于自然语言。
C. 语言是一个有意义的代码系统。
D. 语言是大脑的产物。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,Stokoe 认为语言不是口部的东西,而是大脑的东西,因此他的论点是基于语言是大脑的产物的信念。
题干询问的是什么引发了对手语的当前兴趣。
步骤 2:分析选项
A. 一位研究人类大脑的著名学者。
B. 一位研究自由艺术的领先专家。
C. 一所聋哑大学的英语老师。
D. 美国手语的一些资深专家。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,Bill Stokoe 是一位在 Gallaudet University 教英语的老师,他注意到学生之间的手语与课堂上教授的手语不同,从而引发了对手语的兴趣。
【答案】
C.An English teacher in a university for the deaf.
【小题2】
【解析】
步骤 1:理解题干
题干询问的是根据 Stokoe 的观点,手语是什么。
步骤 2:分析选项
A. 一种次标准语言。
B. 一种真正的语言。
C. 一种人工语言。
D. 一种国际语言。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,Stokoe 认为手语是一种真正的语言,而不是一种次标准语言。
【答案】
B.a genuine language
【小题3】
【解析】
步骤 1:理解题干
题干询问的是大多数教育家反对 Stokoe 的观点是因为他们认为什么。
步骤 2:分析选项
A. 手语甚至不被聋哑人广泛使用。
B. 手语太人工化,无法被广泛接受。
C. 语言应该易于使用和理解。
D. 语言只能以语音的形式存在。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,教育家们认为语言必须基于语音,而手语是基于手部动作的,因此他们反对 Stokoe 的观点。
【答案】
D.a language could only exist in the form of speech sounds
【小题4】
【解析】
步骤 1:理解题干
题干询问的是 Stokoe 的论点是基于他的什么信念。
步骤 2:分析选项
A. 手语和其他语言一样有效。
B. 手语起源于自然语言。
C. 语言是一个有意义的代码系统。
D. 语言是大脑的产物。
步骤 3:定位信息
根据文章内容,Stokoe 认为语言不是口部的东西,而是大脑的东西,因此他的论点是基于语言是大脑的产物的信念。