In a study likely to make school caretakers worried, US researchers said on Wednesday that chewing gum may boost academic performance in teenagers.Many US schools ban chewing gum because children often dispose of the sticky gum under chairs or tables. But a team led by Craig Johnston at Baylor College of Medicine found students who chewed gum during math class had higher scores on a standardized math test after 14 weeks and better grades at the end of the term than students in the class who did not chew gum.Gil Leveille, director of the Wrigley Science Institute, a research center of Wrigley Jr. Co., said Wrigley has got feedback from many of its gum customers who say chewing gum helps them stay focused. So, four years ago the company started the science institute to see if some of these claims have merit.The researchers at Baylor studied four math classes including 108 students aged 13 to 16 years old.47. Who first believe that chewing gum helps people concentrate?A. Gum customers.B. Wrigley Science Institute.C. Gum producers.D. Wrigley Jr Co.
In a study likely to make school caretakers worried, US researchers said on Wednesday that chewing gum may boost academic performance in teenagers. Many US schools ban chewing gum because children often dispose of the sticky gum under chairs or tables. But a team led by Craig Johnston at Baylor College of Medicine found students who chewed gum during math class had higher scores on a standardized math test after 14 weeks and better grades at the end of the term than students in the class who did not chew gum. Gil Leveille, director of the Wrigley Science Institute, a research center of Wrigley Jr. Co., said Wrigley has got feedback from many of its gum customers who say chewing gum helps them stay focused. So, four years ago the company started the science institute to see if some of these claims have merit. The researchers at Baylor studied four math classes including 108 students aged 13 to 16 years old. 47. Who first believe that chewing gum helps people concentrate? A. Gum customers. B. Wrigley Science Institute. C. Gum producers. D. Wrigley Jr Co.
题目解答
答案
解析
本题考查对文章细节信息的理解和推理能力。解题的关键在于准确找到文中关于谁最先相信嚼口香糖有助于集中注意力的相关表述,并对各选项进行分析判断。
- 首先,在文章中定位到关键信息:“Gil Leveille, director of the Wrigley Science Institute, a research center of Wrigley Jr. Co., said Wrigley has got feedback from many of its gum customers who say chewing gum helps them stay focused.” 这句话表明,Wrigley公司从其口香糖消费者那里得到了反馈,消费者称嚼口香糖有助于他们保持专注。
- 接着,根据“ So, four years ago the company started the science institute to see if some of these claims have merit.” 可知,公司是在收到消费者反馈后,才成立科学研究所去验证这些说法是否有依据。
- 然后,对各选项进行分析:
- 选项A:Gum customers(口香糖消费者)。从文中可知,是消费者首先提出嚼口香糖能帮助集中注意力,所以该选项正确。
- 选项B:Wrigley Science Institute(Wrigley科学研究所)。它是公司为了验证消费者的说法而成立的研究机构,并非最先相信的,所以该选项错误。
- 选项C:Gum producers(口香糖生产商)。文中明确是从顾客那里得到反馈,说明是顾客先有此想法,而不是生产商,所以该选项错误。
- 选项D:Wrigley Jr Co. 这是公司本身,也是在顾客反馈之后才开始关注这个问题,并非最先相信的,所以该选项错误。