logo
  • write-homewrite-home-active首页
  • icon-chaticon-chat-activeAI 智能助手
  • icon-pluginicon-plugin-active浏览器插件
  • icon-subjecticon-subject-active学科题目
  • icon-uploadicon-upload-active上传题库
  • icon-appicon-app-active手机APP
首页
/
英语
题目

From good readingwe can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good bookmay absorb our attention so completely that for the time being we forget oursurroundings and even our identity. Reading good books is one of the greatestpleasures in life. It increases our contentment when we are cheerful, andlessens our troubles when we are sad. Whatever may be our main purpose inreading, our contact with good books should never fail to give us enjoyment andsatisfaction.With a good bookin our hands we need never be lonely. Whether the characters portrayed aretaken from real life or are purely imaginary, they may become our companionsand friends. In the pages of books we can walk with the wise and the good ofall lands and all times. The people we meet in books may delight us either becausethey resemble human friends whom we hold dear or because they presentunfamiliar types whom we are glad to welcome as new acquaintances. Our humanfriends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never wearyus with their company. By turning the page we can dismiss them without anyfear of hurting their feelings. When human friends desert us, good books arealways ready to give us friendship, sympathy, and encouragement. One of themost valuable gifts bestowed by books is experience. Few of us can travel farfrom home or have a wide range of experiences, but all of us can lead variedlives through the pages of books. Whether we wish to escape from the seeminglydull realities of everyday life or whether we long to visit some far-off place,a book will help us when nothing else can. To travel by book we need no bankaccount to pay our way; no airship or ocean liner or stream-lined train totransport us; no passport to enter the land of our heart's desire. Throughbooks we may get the thrill of hazardous adventure without danger. We can climblofty mountains, brave the perils of an Antarctic winter, or cross thescorching sands of the desert, all without hardship. In books we may visit thestudios of Hollywood; we may mingle with the gay throngs of the Parisboulevards; we may join the picturesque peasants in an Alpine village or thekindly natives on a South Sea island. Indeed, through books the whole worldis ours for the asking. The possibilities of our literary experiences arealmost unlimited. The beauties of nature, the enjoyment of music, the treasuresof art, the triumphs of architecture, the marvels of engineering, are all opento the wonder and enjoyment of those who read.1.Why is it thatwe sometimes forget our surroundings and even our identity while reading?A. No one has cometo disturb you.B. Everything isso quiet and calm around you.C. The book youare reading is so interesting and attractive.D. Your book is overdue;you are finishing it at a very fast speed.2.How would youaccount for the fact that people like their acquaintances in books even more?A. They resemblehuman friends exactly. B. They areunfamiliar types we like.C. They neverdesert us. D. They never hurtour feelings.3.Which of thefollowing is true?A. Your wish tovisit some far-off place can be realized through the pages of the books. B. To escapefrom the dull realities of everyday life you should take up reading. C. Books canalways help you to live a colorful life. D. You mayobtain valuable experience from reading good books.4. The word“weary” means ______.A. “to attractsomeone’s attention” B. “to distractsomeone’s attention” C. “to makesomeone very tired” D. “to makesomeone interested”5.“... the wholeworld is ours for the asking” implies that ____________.A. in books theworld is more accessible to usB. we can ask togo anywhere in the worldC. we can make aclaim to everything in this worldD. we can make around-the-world trip free of charge .

From good reading we can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity. Reading good books is one of the greatest pleasures in life. It increases our contentment when we are cheerful, and lessens our troubles when we are sad. Whatever may be our main purpose in reading, our contact with good books should never fail to give us enjoyment and satisfaction.
With a good book in our hands we need never be lonely. Whether the characters portrayed are taken from real life or are purely imaginary, they may become our companions and friends. In the pages of books we can walk with the wise and the good of all lands and all times. The people we meet in books may delight us either because they resemble human friends whom we hold dear or because they present unfamiliar types whom we are glad to welcome as new acquaintances. Our human friends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never weary us with their company. By turning the page we can dismiss them without any fear of hurting their feelings. When human friends desert us, good books are always ready to give us friendship, sympathy, and encouragement. One of the most valuable gifts bestowed by books is experience. Few of us can travel far from home or have a wide range of experiences, but all of us can lead varied lives through the pages of books. Whether we wish to escape from the seemingly dull realities of everyday life or whether we long to visit some far-off place, a book will help us when nothing else can. To travel by book we need no bank account to pay our way; no airship or ocean liner or stream-lined train to transport us; no passport to enter the land of our heart's desire. Through books we may get the thrill of hazardous adventure without danger. We can climb lofty mountains, brave the perils of an Antarctic winter, or cross the scorching sands of the desert, all without hardship. In books we may visit the studios of Hollywood; we may mingle with the gay throngs of the Paris boulevards; we may join the picturesque peasants in an Alpine village or the kindly natives on a South Sea island. Indeed, through books the whole world is ours for the asking. The possibilities of our literary experiences are almost unlimited. The beauties of nature, the enjoyment of music, the treasures of art, the triumphs of architecture, the marvels of engineering, are all open to the wonder and enjoyment of those who read.
1.Why is it that we sometimes forget our surroundings and even our identity while reading?
A. No one has come to disturb you.
B. Everything is so quiet and calm around you.
C. The book you are reading is so interesting and attractive.
D. Your book is overdue; you are finishing it at a very fast speed.
2.How would you account for the fact that people like their acquaintances in books even more?
A. They resemble human friends exactly.
B. They are unfamiliar types we like.
C. They never desert us.                   
D. They never hurt our feelings.
3.Which of the following is true?
A. Your wish to visit some far-off place can be realized through the pages of the books.
 B. To escape from the dull realities of everyday life you should take up reading.
 C. Books can always help you to live a colorful life.
 D. You may obtain valuable experience from reading good books.
4. The word “weary” means ______.
A. “to attract someone’s attention”     
B. “to distract someone’s attention”
 C. “to make someone very tired”         
D. “to make someone interested”
5.“... the whole world is ours for the asking” implies that ____________.
A. in books the world is more accessible to us
B. we can ask to go anywhere in the world
C. we can make a claim to everything in this world
D. we can make a round-the-world trip free of charge
 

.

题目解答

答案

【答案】  
1.C
2.C
3.D
4.C
5.A

.

解析

考查要点:本题主要考查学生对文章主旨的理解、细节信息的捕捉以及词汇在上下文中的含义的掌握。
解题思路:

  1. 整体把握文章结构:文章围绕“阅读的好处”展开,分别从精神陪伴、经验获取、探索世界三个维度展开论述。
  2. 定位关键句:每个问题均需结合文章对应段落的关键句分析,例如第1题需关注“absorb our attention completely”相关段落。
  3. 排除干扰项:需注意选项中与文章表述不一致的细节(如第3题需区分“can be realized”与“are open to enjoyment”的差异)。
  4. 理解隐含含义:如第5题需结合“for the asking”推断“通过书籍更容易接触世界”的含义。

第1题

关键句:A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity.
解析:

  • C选项直接对应“absorb our attention completely”,强调书籍本身的吸引力。
  • A、B、D均未提及文章中“注意力被书籍内容吸引”的核心原因。

第2题

关键句:Our human friends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never weary us with their company.
解析:

  • C选项对应“never desert us”,即书中的角色不会离开读者。
  • A、B仅描述角色特征,未解释“更喜欢”的原因;D是结果而非原因。

第3题

关键句:The beauties of nature, the enjoyment of music, the treasures of art, the triumphs of architecture, the marvels of engineering, are all open to the wonder and enjoyment of those who read.
解析:

  • D选项直接对应“the most valuable gifts bestowed by books is experience”。
  • A、B、C均存在表述偏差(如“realize”需通过“open to enjoyment”推断)。

第4题

关键句:Our human friends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never weary us with their company.
解析:

  • C选项(“使某人厌烦”)与“weary”在句中修饰“friends”的语境一致。
  • A、B、D均不符合“厌倦”的语境。

第5题

关键句:Indeed, through books the whole world is ours for the asking.
解析:

  • A选项(“更易接触世界”)与“for the asking”(轻松获取)的隐含含义一致。
  • B、C、D均未体现“通过书籍”这一中介作用。

相关问题

  • Whenever I have trouble ( ) many problems, I ask Jack for help.A. dealing withB. to deal withC. on dealing withD. deal with

  • 1.A:Here is my business card.-|||-B: __-|||-A.Yes,the heat is killing me. B.Wonderful.Is it between-|||-school teams?-|||-C.Thank you for the nice party D.Thanks.This is mine.-|||-2.Alice:Is there any typical Chinese festival you celebrate every year?-|||-Bob: __-|||-A.Yes,the heat is killing me. B. I bet it will.-|||-C.It`s so stuffy and no wind at all. D.Yes,there are many.The-|||-Dragon Boat Festival is one of them.

  • Elder and weaker Mr. Mag paid_visits to his old friends.A. scarceB. rare()C. insufficientD. inadequate

  • The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level of success in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts. Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of reaching an agreement. It involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of the negotiation. In many international business negotiations abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that the American represents a large multi-million-dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role becomes that of an impersonal supplier of information and cash. In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm this stereotypical perception, while undermining the negotiator’s position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on the part of the American negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiations and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural understanding. [共5题](1)What kind of manager is needed in present international business and foreign investment? [本题2分]A. The man who represents a large multi-million-dollar corporation. B. The man with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. C. The man who is wealthy and impersonal. D. The man who can negotiate with his foreign counterparts.

  • Fill in the blanks with the words given below.Change the form where necessary.Each word can be used only once. budget defy dilemma diverseloyalty manipulate objectivePerspective tackle urge (1)The ____ of the "upright"message is to ask people to save,while the "permissive"message asks people to spend.(2)If you find yourself in a(n) ____ about what is the right decision for your career,speak to a career counselor.(3)It is important for parents to listen to their children's opinion because they may have a very different ____ on the things they've seen.(4)To cater for the different tastes of athletes from all over the world,the organizers of the Beijing Winter Olympics prepared ____ dishes.(5)If you want to save money for a rainy day making a(n) ____ is the first step you may want to take because it gives you a clear plan.(6)The Chinese legend goes that Yue Fei's mother tattooed four Chinese characters on his back to remind him of the importance of ____ to the nation.(7)When children are addicted to online games,they would often ____ their parents and stay online for hours every day.(8)The report goes on to ____ the technicians to take a more active role in developing the standards of artificial intelligence.

  • If you_________in a job for several years, you may be able to accumulate a lot of work experience and skills that would be beneficial to your future career development.A. have workedB. had workedC. have been workingD. had been working

  • Most children with healthy appetites are ready to eat almost anything that is offered them and a child rarely dislikes food (51) it is badly cooked. The way a meal is cooked and served is most important and an (52) served meal will often improve a child’s appetite. Never ask a child whether he likes or dislikes a food and never (53) likes and dislikes in front of him or allow anybody else to do so. If the father says he hates fat meat or the mother refuses vegetables in the child’s hearing he is (54) to copy this procedure. Take it (55) granted that he likes everything and he probably will. Nothing healthful should be omitted from the meal because of a (56) dislike. At meal times it is a good idea to give a child a small portion and let him (57) back for a second helping rather than give him as much as he is likely to eat all at once. Do not talk too much to the child (58) meal times, but let him get on with his food, and do not allow him to leave the table immediately after a meal or he will soon learn to swallow his food (59) he can hurry back to his toys. Under (60) circumstances must a child be coaxed or forced to eat.55()。A. withB. asC. overD. for

  • Dreams can be a rich source of ___________ for an artist. (inspire)

  • The coming of the railways in the 1830s ________ our society and economic life.A. transferredB. transformedC. transportedD. transmitted

  • Responsibilities ______becoming a father.A. charge forB. go withC. save forD. go through

  • In some families,new adults and kids seem to slip in effortlessly, ____ they have been there all along.A. whileB. thoughC. becauseD. as though

  • Americans experience more food recalls (召回) today than they did five years ago, especially when it comes to meat and poultry (家禽). Meat and poultry recalls increased by two-thirds from 2013 to 2018, while food recalls overall went up 10%, according to the report recently published by the U.S. Public Interest Research Group.Meanwhile, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention estimates (估计) 48 million people get sick, 128,000 are hospitalized and 3,000 die from food-borne disease each year in the U.S. "We are looking for the farm-to-fork preventative solutions," said Adam Garber, the research group's consumer watchdog. "By doing that, we can protect people's health."Over the five-year period, poultry posted the most recalls (168), followed by beef (137) and pork (128). The report shows the most serious meat recalls are on the rise. Among meat and poultry, the number of Class I recalls has increased by 83%, nearly doubling. Class I, the most serious of the recalls, is issued when there is a reasonable probability that the food will cause health problems or death.53. When would Class I recalls be issued?A. When the food is likely to cause health problems or death.B. When there are too many complaints from customers.C. When the food problem lasts for five years.D. When the product quality is below standard.

  • We were always encouraged to focus on constructing the most out of the situation ______. A. at hand B. on hand C. in hand D. by hand

  • 26)Could she picture him ___ politics with her father in the drawing-room at her home ?A. discussingB. to discussC. as to discussD. that discusses

  • These drugs are available over-the-counter without a(n)__________. ()A. infectionB. dosageC. prescription

  • Never before in my career _ _ of an assignment A have l frightened B had I frightened C had I been frightened D have I been frightened

  • 23.有一串钥匙在沙发上。Aset of keys _______on the sofa./ There is _________on the sofa.24.问李老师要你的书吧。________Ms. Li ________yourbook!25.请给老赵打电话。_________Old Zhao ______13096935553..26.这条蓝色的裤子是他的吗?Isthis pair of trousers _________?27.我的父母在第一张照片里。_______________are in the first photo.28.谢谢你帮助我。Thankyou for ________________./ Thank you for _____________.29.那个女孩姓王。Thegirl’s __________is Wang./ The girl’s ______________is Wang.30.那只小狗叫什么名字?What’s__________the dog? / What’s ____________name?31.今天玩得开心点!___________today! / Have a good time today!32.这有两张漂亮的她家的全家福。Here_______two nice photos of her family.

  • 6. The children will now play some pieces of music that they ______ themselves. A.were taught posed C.accomplished D.worked7. While she waited,she tried to ______ her mind with pleasant thoughts of the vacation. A.occupy pose C.think D.intensify8. In the film,the peaceful life of a monk ______ the violent life of a murderer. A.is compared with B.is compared to C.is contrasted to D.is contrasted with9. ______ to pay for an order is simplicity itself. A.Use plastic B.Using plastics C.Using plastic D.Used plastic10. Additional time is required for cooking or ______ homemade dishes. A.chill B.to chill C.chilled D.chilling

  • The Harry Potter series, written by J.K. Rowling, is perhaps the most popular set of novels of the modern era. With seven books and many successful films to its name, the series has gathered about 15 billion dollars in sales. How did the series become so popular? The reason can be broken down into several areas.The first book in the series was rejected 12 times before it was picked up by Bloomsbury—a small publisher in England. So receiving this contract was Rowling's first step to success. However, getting a book contract does not ensure the success of a book. The story was soon loved by children and adults alike. In light of this, Bloomsbury Publishing published a second version of the books with “adult” (less colorful and more boring) book covers. This made it easier for a full range of ages to enjoy the series.Another factor that worked like a charm was that the publisher and Rowling herself, through the books, conducted midnight releases, promotions, and pre-ordering more readers. Customers who feared that their local bookstore would run out of copies responded by pre-ordering over 700,000 copies before the July 8, 2000 release.What does the underlined word “releases” (Para. 3) mean?A. The activity that frees or expresses energy or emotion.B. The announcement about the book’s publishing information.C. The sales of books that is available only at midnight.

上一页下一页
logo
广州极目未来文化科技有限公司
注册地址:广州市黄埔区揽月路8号135、136、137、138房
关于
  • 隐私政策
  • 服务协议
  • 权限详情
学科
  • 医学
  • 政治学
  • 管理
  • 计算机
  • 教育
  • 数学
联系我们
  • 客服电话: 010-82893100
  • 公司邮箱: daxuesoutijiang@163.com
  • qt

©2023 广州极目未来文化科技有限公司 粤ICP备2023029972号    粤公网安备44011202002296号