题目
Passage ThreeNowadays, Internet shopping is becoming increasingly popular and many more high street stores and supermarkets are now offering this facility. You can shop for just about anything from the comfort of your own home, and all you need to do is to sit in your armchair and order things directly on the Internet.Shopping on the Internet offers convenience and time-saving benefits to shoppers, as compared to traditional storefront( 店 面 )shopping. People can shop for a variety of products on the Internet, ranging from physical products, such as books, CDs, clothes and food, to information products, such as online news or magazine stories. If it is too inconvenient for you to go out for shopping on your own, or if lack of time makes it difficult for you to shop at physical locations such as stores and shopping malls, you can choose to do shopping on the Internet. The Internet operates 24 hours a day, seven days a week, and shoppers can expect to find and purchase goods on the Internet anytime, unlike traditional storefronts which have fixed opening hours. No wonder that some research findings indicate that consumers view the Internet as an “instrument of convenience”.Despite the advantages of Internet shopping, there are also disadvantages of Internet shopping. The main disadvantage on Internet shopping is that you cannot actually see the products you are buying or check their quality. Sometimes the computer image of the products can hardly compare with those that can be touched for quality and put on for comfort. Furthermore, Internet shopping cannot provide the social interaction and the sense of community. Many people will find it completely unpleasant because they may miss the opportunity to talk to friends. Some people are worried about paying for goods using credit cards, so Internet companies are now finding ways to make online payment safe.As a new type of shopping, Internet shopping is bound to become more and more popular in the future. Moreover, if the problem of the security of payment can be overcome, there will be more people willing to try online shopping.(1) (单选题)What is the most important advantage of Internet shopping?A. The reasonable price.B. The quality of the goods.C. The convenience it brings to you.D. The speed at which the goods are delivered to you.(2) (单选题)The phrase “physical products” (Line3 ,Para.2)means______.A. anything you can useB. things useful for health careC. things connected with studyD. things you can see or feel(3) (单选题)Online news and magazine stories are_______.A. not yet available on the InternetB. everywhere on the Internet and on the InternetC. information products available on the InternetD. the most popular products on the Internet(4) (单选题)We can learn from the third paragraph that______.A. a delivery charge added to the shopping bill discourages people from shopping onlineB. online payment is so safe that people can do shopping on the Internet securelyC. people who enjoy the social experience will not choose online shoppingD. the quality of the goods is not always exactly what you expect(5) (单选题)What can we infer from the last paragraph?A. Sometimes people worry about the money they pay online.B. Shopping on the Internet is a relatively new shopping mode.C. Shopping is made easier by Internet shopping.D. People need to get used to computer system for a secure way of shopping
Passage ThreeNowadays, Internet shopping is becoming increasingly popular and many more high street stores and supermarkets are now offering this facility. You can shop for just about anything from the comfort of your own home, and all you need to do is to sit in your armchair and order things directly on the Internet.Shopping on the Internet offers convenience and time-saving benefits to shoppers, as compared to traditional storefront( 店 面 )shopping. People can shop for a variety of products on the Internet, ranging from physical products, such as books, CDs, clothes and food, to information products, such as online news or magazine stories. If it is too inconvenient for you to go out for shopping on your own, or if lack of time makes it difficult for you to shop at physical locations such as stores and shopping malls, you can choose to do shopping on the Internet. The Internet operates 24 hours a day, seven days a week, and shoppers can expect to find and purchase goods on the Internet anytime, unlike traditional storefronts which have fixed opening hours. No wonder that some research findings indicate that consumers view the Internet as an “instrument of convenience”.Despite the advantages of Internet shopping, there are also disadvantages of Internet shopping. The main disadvantage on Internet shopping is that you cannot actually see the products you are buying or check their quality. Sometimes the computer image of the products can hardly compare with those that can be touched for quality and put on for comfort. Furthermore, Internet shopping cannot provide the social interaction and the sense of community. Many people will find it completely unpleasant because they may miss the opportunity to talk to friends. Some people are worried about paying for goods using credit cards, so Internet companies are now finding ways to make online payment safe.As a new type of shopping, Internet shopping is bound to become more and more popular in the future. Moreover, if the problem of the security of payment can be overcome, there will be more people willing to try online shopping.(1) (单选题)What is the most important advantage of Internet shopping?A. The reasonable price.B. The quality of the goods.C. The convenience it brings to you.D. The speed at which the goods are delivered to you.(2) (单选题)The phrase “physical products” (Line3 ,Para.2)means______.A. anything you can useB. things useful for health careC. things connected with studyD. things you can see or feel(3) (单选题)Online news and magazine stories are_______.A. not yet available on the InternetB. everywhere on the Internet and on the InternetC. information products available on the InternetD. the most popular products on the Internet(4) (单选题)We can learn from the third paragraph that______.A. a delivery charge added to the shopping bill discourages people from shopping onlineB. online payment is so safe that people can do shopping on the Internet securelyC. people who enjoy the social experience will not choose online shoppingD. the quality of the goods is not always exactly what you expect(5) (单选题)What can we infer from the last paragraph?A. Sometimes people worry about the money they pay online.B. Shopping on the Internet is a relatively new shopping mode.C. Shopping is made easier by Internet shopping.D. People need to get used to computer system for a secure way of shopping
题目解答
答案
1、C2、D3、C4、D5、A
解析
步骤 1:理解问题
问题要求我们从给定的段落中选择正确答案。段落主要讨论了互联网购物的便利性、时间节省、产品种类、以及互联网购物的优缺点。
步骤 2:分析每个问题
(1) 问题询问互联网购物最重要的优势是什么。根据段落,互联网购物提供了便利和节省时间的好处,因此答案是C。
(2) 问题询问“physical products”(实物产品)的含义。根据段落,实物产品包括书籍、CD、衣服和食物等,因此答案是D。
(3) 问题询问在线新闻和杂志故事是什么。根据段落,它们是互联网上的信息产品,因此答案是C。
(4) 问题询问我们从第三段可以学到什么。根据段落,互联网购物的主要缺点是无法看到和检查产品的质量,因此答案是D。
(5) 问题询问我们从最后一段可以推断出什么。根据段落,人们担心在线支付的安全性,因此答案是A。
问题要求我们从给定的段落中选择正确答案。段落主要讨论了互联网购物的便利性、时间节省、产品种类、以及互联网购物的优缺点。
步骤 2:分析每个问题
(1) 问题询问互联网购物最重要的优势是什么。根据段落,互联网购物提供了便利和节省时间的好处,因此答案是C。
(2) 问题询问“physical products”(实物产品)的含义。根据段落,实物产品包括书籍、CD、衣服和食物等,因此答案是D。
(3) 问题询问在线新闻和杂志故事是什么。根据段落,它们是互联网上的信息产品,因此答案是C。
(4) 问题询问我们从第三段可以学到什么。根据段落,互联网购物的主要缺点是无法看到和检查产品的质量,因此答案是D。
(5) 问题询问我们从最后一段可以推断出什么。根据段落,人们担心在线支付的安全性,因此答案是A。