题目
The human brain contains 10 thousand million cells,and each of these may have a thousand connections.Such large numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human-like ability,but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure.Quite soon,maybe in only 10or 20years perhaps,we will be able to create a machine as complex as the human brain,and if we can we will.It may then take us a long time to make it intelligent by loading in the right software or by changing the architecture but that too will happen.As the intelligence of robots increases to rival that of humans and as their cost declines through economies of scale,we may use them to expand our frontiers(前沿),first on earth through their ability to remain unharmed in the environments which are harmful to us.Thus,deserts may bloom and the ocean beds may be mined.Further ahead,by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide,the construction of a vast,man-created world in space,home to thousands or millions of people,will be within our power.28.In what way can we make a machine intelligent? ____ A.By collecting its 10 thousand million cells.B.By working hard for 10 or 20 years.C.By properly programming it or changing its structure.D.By moving forward at a pace as fast as possible.29.The underlined word"rival"means" ____ ".A.confirm B.anchor C.betray D.match30.What does the writer think about machines with human-like ability? ____ A.He believes they will be useful to human beings.B.He believes that they will control us in the future.C.He is not quite sure in what way they may influence us.D.He doesn't consider the construction of such machines possible.31.What can be the best title of the article? ____ A.What is the future world like?B.Will future machines replace humans?C.Future intelligent machines for humansD.Future intelligent machines out of control.
The human brain contains 10 thousand million cells,and each of these may have a thousand connections.Such large numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human-like ability,but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure.Quite soon,maybe in only 10or 20years perhaps,we will be able to create a machine as complex as the human brain,and if we can we will.It may then take us a long time to make it intelligent by loading in the right software or by changing the architecture but that too will happen.
As the intelligence of robots increases to rival that of humans and as their cost declines through economies of scale,we may use them to expand our frontiers(前沿),first on earth through their ability to remain unharmed in the environments which are harmful to us.Thus,deserts may bloom and the ocean beds may be mined.Further ahead,by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide,the construction of a vast,man-created world in space,home to thousands or millions of people,will be within our power.
28.In what way can we make a machine intelligent? ____
A.By collecting its 10 thousand million cells.
B.By working hard for 10 or 20 years.
C.By properly programming it or changing its structure.
D.By moving forward at a pace as fast as possible.
29.The underlined word"rival"means" ____ ".
A.confirm B.anchor C.betray D.match
30.What does the writer think about machines with human-like ability? ____
A.He believes they will be useful to human beings.
B.He believes that they will control us in the future.
C.He is not quite sure in what way they may influence us.
D.He doesn't consider the construction of such machines possible.
31.What can be the best title of the article? ____
A.What is the future world like?
B.Will future machines replace humans?
C.Future intelligent machines for humans
D.Future intelligent machines out of control.
As the intelligence of robots increases to rival that of humans and as their cost declines through economies of scale,we may use them to expand our frontiers(前沿),first on earth through their ability to remain unharmed in the environments which are harmful to us.Thus,deserts may bloom and the ocean beds may be mined.Further ahead,by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide,the construction of a vast,man-created world in space,home to thousands or millions of people,will be within our power.
28.In what way can we make a machine intelligent? ____
A.By collecting its 10 thousand million cells.
B.By working hard for 10 or 20 years.
C.By properly programming it or changing its structure.
D.By moving forward at a pace as fast as possible.
29.The underlined word"rival"means" ____ ".
A.confirm B.anchor C.betray D.match
30.What does the writer think about machines with human-like ability? ____
A.He believes they will be useful to human beings.
B.He believes that they will control us in the future.
C.He is not quite sure in what way they may influence us.
D.He doesn't consider the construction of such machines possible.
31.What can be the best title of the article? ____
A.What is the future world like?
B.Will future machines replace humans?
C.Future intelligent machines for humans
D.Future intelligent machines out of control.
题目解答
答案
28.C.细节理解题.根据第一段It may then take us a long time to make it intelligent by loading in the right software or by changing the architecture but that too will happen.可知,通过正确编程或改变其结构,我们可以使机器智能化.故选C.
29.D.词义猜测题.根据上下文内容可知,第二段As the intelligence of robots increases to rival that of humans and as their cost declines through economies of scale句意为随着机器人的智能增加,可以与人类相媲美,并且随着规模经济的成本下降.故rival意为相当,相匹配.故选D.
30.A.细节理解题.根据第二段"Such enormous numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human -like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure."可知,作者相信具有类人能力的机器会对人类有用.故选A.
31.C.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了未来的人类智能机器,故选C.
29.D.词义猜测题.根据上下文内容可知,第二段As the intelligence of robots increases to rival that of humans and as their cost declines through economies of scale句意为随着机器人的智能增加,可以与人类相媲美,并且随着规模经济的成本下降.故rival意为相当,相匹配.故选D.
30.A.细节理解题.根据第二段"Such enormous numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human -like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure."可知,作者相信具有类人能力的机器会对人类有用.故选A.
31.C.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了未来的人类智能机器,故选C.