logo
  • write-homewrite-home-active首页
  • icon-chaticon-chat-activeAI 智能助手
  • icon-pluginicon-plugin-active浏览器插件
  • icon-subjecticon-subject-active学科题目
  • icon-uploadicon-upload-active上传题库
  • icon-appicon-app-active手机APP
首页
/
英语
题目

三、 阅读理解(共 5 题)17. 阅读下列短文,从下面每小题的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项,并在答题卷上将相应的字母编号涂黑。Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling lowers, fresh fruitand vegetables. But you can get more from your garden.Gardening helps you to keep healthy. Today’s people sit indoors for too long and don't getmuch exercise. When you garden, you have to move around. It's a good chance for you toexercise your body by watering flowers or doing some digging. Besides, when you are in yourgarden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D. It helps yourbodies use calcium(钙), which is necessary to keep your bone strong. ▲ .It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher toteach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand themeaning of “No pains, no gains”.Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, youare outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbours. Most people loveto talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what theyare growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.【1】When it's_____ you can get Vitamin D in your garden.A.sunny B.cloudy C.snowy D.rainy【2】According to the passage________is one of the gardening activities.A.watching TV B.watering flowers C.walking dogs D.playing with phones【3】Which of the following can be the missing part in the third paragraph?A.Gardening will be good for your bones.B.Gardening may help people to feel happy.C.Gardening is a great activity to do with children.D.Gardening can be a good way to meet neighbours.【4】The best title of the passage may be “___________”.A.Gardening Teaches Children B.Advantages of GardeningC.Healthy Eating Habits D.Gardening with Neighbours18. When is it time to retire? For many athletes, who spend their youth fighting for their dreamsand honors, this is a difficult question.Ning Zetao, China's world champion swimmer, decided to answer it on March 6. the day heturned 26 years old.“I have no fear for either the past or the future. Today I want to say goodbye to the swimmingpool and start a new chapter in my life...The way to success is never easy, push yourself andDO NOT SETTLE To swimming, to youthfulness,” wrote Ning on his account on Sina Weibo.Born in 1993, Ning attended China's national swimming championship in 2013 and won themen's 50m and 100m events. In 2014, he won four gold medals at the Asian Games. He alsoset a new Asian record in the 100m event in September.In August, 2015, Ning made history by winning the men's 100m freestyle title at theFINA.World Aquatics Championship in Kazan, Russia, becoming the first Asian swimmer toever win a medal at the FINA world championship.However, his career has been on the slide since. He failed to make the 100m final at the 2016Rio Games. In December 2018, Ning attended the last event in his professional career inAustralia where he won the men's 100m freestyle event. He did not compete in any followingcompetition because of injury.His family said he would go back to school. After all, every ending is a new beginning.【1】Ning Zetao announced his retirement____________.A.in the newspaper B.over the radioC.on TV D.through the Internet【2】Ning Zetao won his first gold medal at the international event in____________.A.2013 B.2014 C.2015 D.2018【3】His career started to get worse after____________.A.the 2014 Asian Games B.the National Swimming ChampionshipC.the 2016 Rio Games D.the 2015 FINA World Championships【4】From Nings announcement, we can learn that____________.A.he is a talented athlete. B.he is hardworking and confident.C.his dream is to go to university D.he gave up his career because of his injury19. US writer Margaret Lee Runbeck once wrote, Happiness is not a station you arrive at, but amanner of travelling. But travelling is not always happy, at least for the buddies in the movie greenBook. The popular film won Best Picture at the 91stAcademy Awards on Feb 25.The movie was adapted from the true story of a road trip through the southern US in the early1960s. In the film, the black pianist Don Shirley hires Italian-American Tony Vallelonga todrive him to performances, but they face problems because of Shirley's skin color. Theseproblems lead them to form a special friendship.“There's something so deeply right about this movie, so true to the time,” wrote US film criticMick LaSalle. The time La Salle is talking about was between late 1870s and 1960s, a verydifferent period in US history. Many parts of the country had Jim Crow laws, which allowedracial segregation(种族隔离).These laws made life and travel dangerous for African-Americans. They couldn't use certainhotels, restaurants, or even gas stations. They had to be indoors after sunset or they might goto jail. Even black celebrities had to follow the laws.But in 1936, a black postman named Victor H. Green made a list of friendly businesses inNew York City. He published the list as a small book with a green cover. The Green Bookhelped African-Americans travel more safely. Then, in 1964 ,Jim Crow laws went away. Thebook went away, too.Today many US people still remember the time of Jim Crow. But they probably don’t knowabout The Green Book. It's a forgotten part of the story. Thanks to this movie,maybe peoplecan remember it again.【1】The story in the movie happened_________in the US.A.in1936 B.in the early 1960s C.In1964 D.in the late 1870s【2】According to the Jim Crow laws, African-Americans_________.A.could stay in any hotel they likeB.needn't follow the laws if they are famous peopleC.could not hang out with friends at midnightD.couldn't work with the white people【3】To help African-Americans travel more safely,_________made the Green Book.A.a black celebrity B.a black pianistC.a black postman D.an Italian-American driver【4】The film is mainly about_________.A.a dangerous and terrible trip of a pianistB.a special friendship between a pianist and a driverC.how to travel more safely in the southern USD.a different period in American history20. Shenzhen once again took part in Earth hour, as a wide range of activities were heldSaturday in Futian District to encourage people not only to switch off the lights between 8:30 p.m. and 9:30 p.m, but also to join millions in protecting biodiversity in the Guangdong- HongKong- Macao Greater Bay Area.Earth Hour, which is held annually, was started by World Wide Fund for Nature (WWF)in2007. With this year's theme, “Connect to Earth,” WWF also joined hands with One PlanetFoundation (OPF)to invite experts to conduct research on and launch an ecological map of theGreater Bay Area, in order to call attention from al1 walks of life to the promotion ofecological progress in the area. The map was officially unveiled at the 2019 Earth Hour eventat SCPG Center in Futian.In addition to this event, a carnival sharing the theme “Connect to earth”. Was organizedSaturday and Sunday at the art square in Xiangmi Park, which was open to the public for free.A representative from WWF and OPF said, “We hope this carnival, through various kinds ofactivities like games and handicrafts, will raise residents' awareness of the importance ofbiodiversity where we live. We want to engage more to protect valuable animals in the GreaterBay Area.”The two-day carnival attracted many children accompanied by their parents. A father on thescene told the Shenzhen Daily, "Interactions like this are great opportunities for kids to learnmore about the earth as they don' t get to know this knowledge very often.”Besides Shenzhen, many other cities in China also held related activities with the same focuson biodiversity but based on the local ecological habitats.【1】What's the theme of Earth Hour this year?A.Switch off the lights B.Unveil an ecological mapC.onnect to Earth D.Protect Valuable Animals【2】Earth Hour was first started by_________.A.World Wide Fund for Nature B.the Guangdong- Hong Kong-Macao Greater Bay AreaC.One planet Foundation D.SCPG Center in Futian【3】We can learn from the passage that_________.A.the carnival was held to help residents to relaxB.many other cities in China held activities with different topicsC.many parents thought the activities were helpful to childrenD.the ecological map of China was unveiled at the 2019 Earth Hour event【4】We can read this passage in the section of_________.A.Local News B.Opinion C.Market D.Business21. Whenever we watch a horror movie and something scary happens, we might close our eyesand scream. However, chances are that we'll continue to watch and enjoy the movie anyway. Sowhy can fear be so much fun?According to a recent study conducted by researchers at the University of Pittsburgh in theUS, watching horror movies can raise our mood, unite people and boost our confidence.In the study, 262 adults were asked to enter a haunted house(鬼屋)attraction. In the hauntedhouse for 35 minutes, they saw a series of tense scenes and were asked to record their feelingsboth before and after the experience. At the same time, the researchers also monitored theirbrain waves.According to the researchers, the participants were more likely to be happier and less anxiousand tired after they left the attraction. That's because in this intense condition their brainsreleased more dopamine(多巴胺), a chemical which “produce a strong feeling of excitementand happiness lasting after the threat has passed,”reported Business Insider.What's more taking advantage of this sensation may bring people together. People in scarysituations are more likely to be uncertain and depend on others for support. “We’re social andemotional beings- we need each other in times of stress,so we feel close to those we are withwhen afraid makes sense.” Said Margee Kerr,one of the study’s authors.In addition, it could be a good way to boost our confidence. “Being scared in a safe place is asource of enjoyment and makes us feel good physically and can even serve as a confidenceboost by reminding us that we can make it through a scary situation,we are strong, Kerr toldThe Independent.【1】In the study, the participants did not_________.A.stay in a haunted house for about half an hourB.record their own feelings after the experienceC.monitor their own brain wavesD.see a series of tense scenes together【2】The participants probably feel_________after they left the attraction.A.more scared B.more anxious and tiredC.less confider D.happier and more excited【3】The underlined word “boost” probably mean_________.A.lower B.reduce C.increase D.decrease【4】The purpose of the study is to find out_________.A.why people enjoy watching horror filmsB.different ways to raise mood and unite peopleC.how people feel when they are in a scary situationD.what is the source of enjoyment

三、 阅读理解(共 5 题) 17. 阅读下列短文,从下面每小题的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项,并在答题卷 上将相应的字母编号涂黑。 Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling lowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden. Gardening helps you to keep healthy. Today’s people sit indoors for too long and don't get much exercise. When you garden, you have to move around. It's a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D. It helps your bodies use calcium(钙), which is necessary to keep your bone strong. ▲ .It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains”. Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbours. Most people love to talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens. 【1】When it's_____ you can get Vitamin D in your garden. A.sunny B.cloudy C.snowy D.rainy 【2】According to the passage________is one of the gardening activities. A.watching TV B.watering flowers C.walking dogs D.playing with phones 【3】Which of the following can be the missing part in the third paragraph? A.Gardening will be good for your bones. B.Gardening may help people to feel happy. C.Gardening is a great activity to do with children. D.Gardening can be a good way to meet neighbours. 【4】The best title of the passage may be “___________”. A.Gardening Teaches Children B.Advantages of Gardening C.Healthy Eating Habits D.Gardening with Neighbours 18. When is it time to retire? For many athletes, who spend their youth fighting for their dreams and honors, this is a difficult question. Ning Zetao, China's world champion swimmer, decided to answer it on March 6. the day he turned 26 years old. “I have no fear for either the past or the future. Today I want to say goodbye to the swimming pool and start a new chapter in my life...The way to success is never easy, push yourself and DO NOT SETTLE To swimming, to youthfulness,” wrote Ning on his account on Sina Weibo. Born in 1993, Ning attended China's national swimming championship in 2013 and won the men's 50m and 100m events. In 2014, he won four gold medals at the Asian Games. He also set a new Asian record in the 100m event in September. In August, 2015, Ning made history by winning the men's 100m freestyle title at the FINA.World Aquatics Championship in Kazan, Russia, becoming the first Asian swimmer to ever win a medal at the FINA world championship. However, his career has been on the slide since. He failed to make the 100m final at the 2016 Rio Games. In December 2018, Ning attended the last event in his professional career in Australia where he won the men's 100m freestyle event. He did not compete in any following competition because of injury. His family said he would go back to school. After all, every ending is a new beginning. 【1】Ning Zetao announced his retirement____________. A.in the newspaper B.over the radio C.on TV D.through the Internet 【2】Ning Zetao won his first gold medal at the international event in____________. A.2013 B.2014 C.2015 D.2018 【3】His career started to get worse after____________. A.the 2014 Asian Games B.the National Swimming Championship C.the 2016 Rio Games D.the 2015 FINA World Championships 【4】From Nings announcement, we can learn that____________. A.he is a talented athlete. B.he is hardworking and confident. C.his dream is to go to university D.he gave up his career because of his injury 19. US writer Margaret Lee Runbeck once wrote, Happiness is not a station you arrive at, but a manner of travelling. But travelling is not always happy, at least for the buddies in the movie green Book. The popular film won Best Picture at the 91stAcademy Awards on Feb 25. The movie was adapted from the true story of a road trip through the southern US in the early 1960s. In the film, the black pianist Don Shirley hires Italian-American Tony Vallelonga to drive him to performances, but they face problems because of Shirley's skin color. These problems lead them to form a special friendship. “There's something so deeply right about this movie, so true to the time,” wrote US film critic Mick LaSalle. The time La Salle is talking about was between late 1870s and 1960s, a very different period in US history. Many parts of the country had Jim Crow laws, which allowed racial segregation(种族隔离). These laws made life and travel dangerous for African-Americans. They couldn't use certain hotels, restaurants, or even gas stations. They had to be indoors after sunset or they might go to jail. Even black celebrities had to follow the laws. But in 1936, a black postman named Victor H. Green made a list of friendly businesses in New York City. He published the list as a small book with a green cover. The Green Book helped African-Americans travel more safely. Then, in 1964 ,Jim Crow laws went away. The book went away, too. Today many US people still remember the time of Jim Crow. But they probably don’t know about The Green Book. It's a forgotten part of the story. Thanks to this movie,maybe people can remember it again. 【1】The story in the movie happened_________in the US. A.in1936 B.in the early 1960s C.In1964 D.in the late 1870s 【2】According to the Jim Crow laws, African-Americans_________. A.could stay in any hotel they like B.needn't follow the laws if they are famous people C.could not hang out with friends at midnight D.couldn't work with the white people 【3】To help African-Americans travel more safely,_________made the Green Book. A.a black celebrity B.a black pianist C.a black postman D.an Italian-American driver 【4】The film is mainly about_________. A.a dangerous and terrible trip of a pianist B.a special friendship between a pianist and a driver C.how to travel more safely in the southern US D.a different period in American history 20. Shenzhen once again took part in Earth hour, as a wide range of activities were held Saturday in Futian District to encourage people not only to switch off the lights between 8:30 p. m. and 9:30 p.m, but also to join millions in protecting biodiversity in the Guangdong- Hong Kong- Macao Greater Bay Area. Earth Hour, which is held annually, was started by World Wide Fund for Nature (WWF)in 2007. With this year's theme, “Connect to Earth,” WWF also joined hands with One Planet Foundation (OPF)to invite experts to conduct research on and launch an ecological map of the Greater Bay Area, in order to call attention from al1 walks of life to the promotion of ecological progress in the area. The map was officially unveiled at the 2019 Earth Hour event at SCPG Center in Futian. In addition to this event, a carnival sharing the theme “Connect to earth”. Was organized Saturday and Sunday at the art square in Xiangmi Park, which was open to the public for free. A representative from WWF and OPF said, “We hope this carnival, through various kinds of activities like games and handicrafts, will raise residents' awareness of the importance of biodiversity where we live. We want to engage more to protect valuable animals in the Greater Bay Area.” The two-day carnival attracted many children accompanied by their parents. A father on the scene told the Shenzhen Daily, "Interactions like this are great opportunities for kids to learn more about the earth as they don' t get to know this knowledge very often.” Besides Shenzhen, many other cities in China also held related activities with the same focus on biodiversity but based on the local ecological habitats. 【1】What's the theme of Earth Hour this year? A.Switch off the lights B.Unveil an ecological map C.onnect to Earth D.Protect Valuable Animals 【2】Earth Hour was first started by_________. A.World Wide Fund for Nature B.the Guangdong- Hong Kong-Macao Greater Bay Area C.One planet Foundation D.SCPG Center in Futian 【3】We can learn from the passage that_________. A.the carnival was held to help residents to relax B.many other cities in China held activities with different topics C.many parents thought the activities were helpful to children D.the ecological map of China was unveiled at the 2019 Earth Hour event 【4】We can read this passage in the section of_________. A.Local News B.Opinion C.Market D.Business 21. Whenever we watch a horror movie and something scary happens, we might close our eyes and scream. However, chances are that we'll continue to watch and enjoy the movie anyway. So why can fear be so much fun? According to a recent study conducted by researchers at the University of Pittsburgh in the US, watching horror movies can raise our mood, unite people and boost our confidence. In the study, 262 adults were asked to enter a haunted house(鬼屋)attraction. In the haunted house for 35 minutes, they saw a series of tense scenes and were asked to record their feelings both before and after the experience. At the same time, the researchers also monitored their brain waves. According to the researchers, the participants were more likely to be happier and less anxious and tired after they left the attraction. That's because in this intense condition their brains released more dopamine(多巴胺), a chemical which “produce a strong feeling of excitement and happiness lasting after the threat has passed,”reported Business Insider. What's more taking advantage of this sensation may bring people together. People in scary situations are more likely to be uncertain and depend on others for support. “We’re social and emotional beings- we need each other in times of stress,so we feel close to those we are with when afraid makes sense.” Said Margee Kerr,one of the study’s authors. In addition, it could be a good way to boost our confidence. “Being scared in a safe place is a source of enjoyment and makes us feel good physically and can even serve as a confidence boost by reminding us that we can make it through a scary situation,we are strong, Kerr told The Independent. 【1】In the study, the participants did not_________. A.stay in a haunted house for about half an hour B.record their own feelings after the experience C.monitor their own brain waves D.see a series of tense scenes together 【2】The participants probably feel_________after they left the attraction. A.more scared B.more anxious and tired C.less confider D.happier and more excited 【3】The underlined word “boost” probably mean_________. A.lower B.reduce C.increase D.decrease 【4】The purpose of the study is to find out_________. A.why people enjoy watching horror films B.different ways to raise mood and unite people C.how people feel when they are in a scary situation D.what is the source of enjoyment

题目解答

答案

三、 阅读理解 17. 【答案】 【1】A 【2】B 【3】C 【4】B 【解析】 这篇短文主要讲述了园艺在世界上很多地方都很流行,它给我们带来了芳香的鲜花, 新鲜的水果和蔬菜,你可以从花园里得到更多,比如,强健骨骼,锻炼身体,建立人 际关系,了解自然和健康饮食,分享建议和故事等。 【1】细节理解。sunny 晴朗的;cloudy 多云的;snowy 下雪的;rainy 下雨的。根据文 中“when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D.”当你在花园里时,你可以感受到温暖的阳光。这意味着你得到了维生素 D。 可知这里是晴朗的。故选 A。 【2】细节理解。watching TV 看电视;watering flowers 浇花;walking dogs 遛狗; playing with phones 玩手机。根据文中“When you garden, you have to move around. It's a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging.”这是 一个很好的机会,你可以通过浇花或刨土来锻炼你的身体。故选 B。 【3】细节理解。Gardening will be good for your bones.园艺对你的骨骼有益;Gardening may help people to feel happy.园艺可以帮助人们感到快乐;Gardening is a great activity to do with children.园艺对孩子们来说是一项伟大的活动;Gardening can be a good way to meet neighbours. 园 艺 是 认 识 邻 居 的 好 方 法 。 根 据 下 文 “ It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains”.”使他 们脱离电脑、电视和手机。园艺可以成为一个很好的老师教孩子们自然和健康饮食。 它还可以帮助他们理解“不劳而获”的含义。可知上文是“Gardening is a great activity to do with children.”园艺对孩子们来说是一项伟大的活动。故选 C。 【4】标题归纳。Gardening Teaches Children 园艺教孩子们;Advantages of Gardening 园 艺的优点;Healthy Eating Habits 健康的饮食习惯;Gardening with Neighbours 与邻居一 起园艺通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了园艺给人们带来的优点。故选 B。 我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速 阅读全文,了解文章大意。在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题; 平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅 读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节。2.既理解具体事实,也理解抽象的概念。 3.既理解字面意思。也理解深层含义。包括作者的态度以及意图等。如第 1 小题考查细 节理解。比如给出的四个选项都为表天气的形容词,sunny 晴朗的;cloudy 多云的; snowy 下雪的;rainy 下雨的。可以定位到文章“when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D.”句中的 the warm sunshine 表示 “温暖的阳光”,因为 A 与之对应,故选 A。 18. 【答案】 【1】D 【2】C 【3】D 【4】B 【解析】 这篇短文主语讲述了中国游泳世界冠军宁泽涛在世界游泳方面的业绩及他何时退役。 【1】细节理解。in the newspaper 在报纸上上;over the radio 通过收音机;on TV 通过 电视; through the Internet 通过网络。根据文中“ Today I want to say goodbye to the swimming pool and start a new chapter in my life...The way to success is never easy, push yourself and DO NOT SETTLE To swimming, to youthfulness, wrote Ning on his account on Sina Weibo.”可知,宁在新浪微博的帐户上写道。可知,宁泽涛通过网络宣布退役。故 选 D。 【2】细节理解。根据文中“In August, 2015, Ning made history by winning the men's 100m freestyle title at the FINA.World Aquatics Championship in Kazan, Russia, becoming the first Asian swimmer to ever win a medal at the FINA world championship.”可知,宁泽涛在 2015 年的国际比赛中获得了第一枚金牌。故选 C。 【3】细节理解。根据文中“However, his career has been on the slide since.”然而,此后他 的职业生涯一直在下滑。可知这里是指 2015 年国际泳联世界锦标赛之后,他的职业生 涯在一直下滑。故选 D。 【4】推理判断。根据文中“I have no fear for either the past or the future. Today I want to say goodbye to the swimming pool and start a new chapter in my life...The way to success is never easy, push yourself and DO NOT SETTLE To swimming, to youthfulness, wrote Ning on his account on Sina Weibo.可知,我对过去和未来都没有恐惧。今天,我想和游泳池 说再见,开始我人生的新篇章……通往成功的道路从来都是不容易的,强迫自己,不 满足于游泳,不满足于年轻,”宁在新浪微博的帐户上写道。可知,我们可以了解到宁 工作努力,自信满满。故选 B。 这篇短文主语讲述了中国游泳世界冠军宁泽涛在世界游泳方面的业绩及他何时退役。 我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速 阅读全文,了解文章大意。在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题; 平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅 读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节。2.既理解具体事实,也理解抽象的概念。 3.既理解字面意思。也理解深层含义。包括作者的态度以及意图等。例如第 1 题。根据 关 键 词 announced his retirement 可 知 , 定 位 至 “ Today I want to say goodbye to the swimming pool and start a new chapter in my life...The way to success is never easy, push yourself and DO NOT SETTLE To swimming, to youthfulness, wrote Ning on his account on Sina Weibo.”可知,宁在新浪微博的帐户上写道。可知,宁泽涛通过网络宣布退役。故 选 D。 19. 【答案】 【1】B 【2】C 【3】C 【4】B 【解析】 这篇短文主要讲述了第 91 届奥斯卡最佳影片《绿书皮》。这个影片讲述了一位黑人主 和白人司机一路向南的旅行故事。 【1】细节理解。in1936 在 1936 年;in the early 1960s 在早期 20 世纪 60 年代;in1964 在 1964 年;in the late 1870s 在 19 世纪 70 年代晚期。根据文中“The movie was adapted from the true story of a road trip through the southern US in the early 1960s.”这部电影改编 自 20 世纪 60 年代初穿越美国南部的真实故事。故选 B。 【 2 】 细 节 理 解 。 根 据 文 中 “ These laws made life and travel dangerous for African- Americans. They couldn't use certain hotels, restaurants, or even gas stations. They had to be indoors after sunset or they might go to jail. Even black celebrities had to follow the laws.”可 知,根据吉姆·克劳定律,非裔美国人不能在午夜和朋友们在一起。故选 C。 【3】细节理解。a black celebrity 黑人名人;a black pianist 黑人钢琴家;a black postman 黑人邮递员;. an Italian-American driver 意大利裔美国人的司机。根据文中“But in 1936, a black postman named Victor H. Green made a list of friendly businesses in New York City. He published the list as a small book with a green cover. The Green Book helped African- Americans travel more safely.”但在 1936 年,一位名叫维克多 H.格林的黑人邮递员在纽 约市列出了一份友好企业名单。他把名单作为一本绿色封面的小书出版了。绿皮书帮 助非裔美国人更安全地旅行。可知,为了帮助非裔美国人更安全地旅行,一位黑人邮 递员写了绿皮书。故选 C。 【4】主旨大意。a dangerous and terrible trip of a pianist 钢琴家危险而可怕的旅行;a special friendship between a pianist and a driver 钢琴家和司机之间的特殊友谊;. how to travel more safely in the southern US 如何在美国南部更安全地旅行;a different period in American history 美国历史上不同的时期。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了钢 琴家和司机之间的特殊友谊。故选 B。 20. 【答案】 【1】C 【2】A 【3】C 【4】A 【解析】 这篇短文主要讲述了深圳再次参加了“地球一小时”活动。星期六在福田区举行了一系列 活动,以鼓励人们不仅在晚上 8 点 30 分和晚上 9 点 30 分关灯,而且还加入数百万人保 护广东-香港-澳门大海湾地区的生物多样性。 【1】细节理解。Switch off the lights 关掉灯;Unveil an ecological map 展示生态地图; Connect to Earth 连接地球;Protect Valuable Animals 保护有价值的动物。根据文中“With this years theme, “Connect to Earth,” WWF also joined hands with One Planet Foundation (OPF)to invite experts to conduct research on and launch an ecological map of the Greater Bay Area”世界自然基金会也以“连接地球”为主题。可知,今年地球一小时的主题是 “Connect to Earth”“连接地球”。故选 C。 【2】细节理解。World Wide Fund for Nature 世界自然基金会;the Guangdong- Hong Kong-Macao Greater Bay Area 广东-香港-澳门大海湾地区;One planet Foundation 福田一 个行星基金会;SCPG Center in Futian SCPG 中心。根据文中“Earth Hour, which is held annually, was started by World Wide Fund for Nature (WWF)in 2007.”地球一小时是由世界 自然基金会(WWF)于 2007 年发起的,每年举办一次。故选 A。 【3】细节理解。根据文中“A father on the scene told the Shenzhen Daily, "Interactions like this are great opportunities for kids to learn more about the earth as they don' t get to know this knowledge very often.”一位在场的父亲告诉《深圳日报》:“像这样的互动对孩子们 来说是一个很好的机会,让他们了解更多关于地球的知识,因为他们并不经常了解这 些知识。”可知,许多家长认为这些活动对孩子有帮助。故选 C。 【4】推理判断。Local News 当地新闻;Opinion 建议;Market 市场;Business 生意。 这篇短文主要讲述了深圳再次参加了“地球一小时”活动。星期六在福田区举行了一系列 活动。可知这篇短文可能会在当地的新闻中看到。选项 A 符合题意,故选 A。 21. 【答案】 【1】C 【2】D 【3】C 【4】A 【解析】 这是一篇科技文章,为什么人们喜欢看恐怖片,根据科学研究看恐怖电影可以提高我 们的情绪,团结人们,增强我们的信心。 【1】推理判断。根据文中“In the study, 262 adults were asked to enter a haunted house(鬼 屋)attraction. In the haunted house for 35 minutes, they saw a series of tense scenes and were asked to record their feelings both before and after the experience.”在这项研究中,262 名成 年人被要求进入一个鬼屋景点。在鬼屋里呆了 35 分钟,他们看到了一系列紧张的场面, 被要求记录下他们经历前后的感受。根据文中“ At the same time, the researchers also monitored their brain waves.”同时,研究人员还监测了他们的脑电波。可知,在这项研 究中,参与者没有监测自己的脑电波。故选 C。 【2】细节理解。more scared 更害怕的;more anxious and tired 更加焦虑和疲惫;less confider 不太自信;happier and more excited 更快乐更兴奋。根据文中“According to the researchers, the participants were more likely to be happier and less anxious and tired after they left the attraction.”根据研究人员的说法,当参与者离开景点后,他们更有可能更快 乐,更少焦虑和疲劳。可知他们会感到更快乐和更激动。故选 D 【3】词句猜测。lower 降低;reduce 减少;increase 增加;decrease 减少。根据下文 “Being scared in a safe place is a source of enjoyment and makes us feel good physically and can even serve as a confidence boost by reminding us that we can make it through a scary situation,we are strong”在一个安全的地方被吓到是一种享受,让我们感觉身体很好,甚 至可以通过提醒我们可以度过一个可怕的情况来增强信心,我们很强大。可知上文中 “boost”的意思是增加,这里是增加我们自信的方式。故选 C。 【4】主旨大意。why people enjoy watching horror films 为什么人们喜欢看恐怖电影; different ways to raise mood and unite people 不同的方法来提高情绪和团结人们;how people feel when they are in a scary situation 当人们处于可怕的处境时的感受;what is the source of enjoyment 享受的源泉是什么。通读整篇短文可知,这个研究的目的是为什么 人们喜欢看恐怖电影。故选 A。

相关问题

  • The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level of success in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts. Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of reaching an agreement. It involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of the negotiation. In many international business negotiations abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that the American represents a large multi-million-dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role becomes that of an impersonal supplier of information and cash. In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm this stereotypical perception, while undermining the negotiator’s position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on the part of the American negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiations and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural understanding. [共5题](1)What kind of manager is needed in present international business and foreign investment? [本题2分]A. The man who represents a large multi-million-dollar corporation. B. The man with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. C. The man who is wealthy and impersonal. D. The man who can negotiate with his foreign counterparts.

  • ( )I can’t recall the______, but I did meet her before.A. occasionallyB. occasionalC. occasionD. occasioned

  • Whenever I have trouble ( ) many problems, I ask Jack for help.A. dealing withB. to deal withC. on dealing withD. deal with

  • If you_________in a job for several years, you may be able to accumulate a lot of work experience and skills that would be beneficial to your future career development.A. have workedB. had workedC. have been workingD. had been working

  • (Walk)______ a long way, Robbins began to feel tired.

  • "There is a senseless concept that children grow up and leave home when they're 18,and the truth is far from that,"says sociologist Larry Bumpass of the University of Wisconsin.Today,unexpected numbers of young adults are living with their parents."There is a major change in the middle class,"declares sociologist Allan Schnaiberg of Northwestern University,whose son,19,moved back in after an absence of eight months.Analysts list a variety of reasons for this return to the nest.The marriage age is rising,a condition that makes home and its pleasantness particularly attractive to young people.A high divorce rate and a declining remarriage rate are sending economically pressed and emotionally hurt survivors back to parental shelters.For some,the expense of an away-from-home college education has become so extremely great that many students now attend local schools.Even after graduation,young people find their wings clipped(夹住) by skyrocketing housing costs.Living at home,says Knighton,a school teacher,continues to give her security and moral support.Her mother agreed,"It's ridiculous for the kids to pay all that money for rent.It makes sense for kids to stay at home."But sharing the family home requires adjustments for all.There are the hassles over bathrooms,telephones and privacy.Some families,however,manage the delicate balancing act.But for others,it proves too difficult.Michelle Del Turco,24,has been home three times-and left three times."What I considered a social drink,my dad considered an alcohol problem,"she explains."He never liked anyone I dated,so I either had to hide away or meet them at friends'houses."Just how long should adult children live with their parents before moving on?Most psychologists feel lengthy homecomings are a mistake.Children struggling to establish separate identities,can end up with"a sense of inadequacy,defeat and failure."And aging parents,who should be enjoying some financial and personal freedom,find themselves stuck with responsibilities.Many agree that brief visits,however,can work beneficially.63.According to the author,there was once a trend (趋势) in the U.S ____ .A.for middle class young adults to stay with their parents.B.for young adults to get jobs nearby in order to live with their parents.C.for married young adults to move back home after a lengthy absence.D.for young adults to leave their parents and live independently.64.Which of the following does not account for young adults returning to the nest? ____ A.Young adults find housing costs too high.B.Quite a number of young adults attend local schools.C.Young adults are psychologically and intellectually immature.D.Young adults seek parental comfort and moral support.65.One of the disadvantages of young adults returning to stay with their parents is that ____ .A.the young adults tend to be overprotected by their parentsB.there will unavoidably be inconveniences in everyday lifeC.most parents find it difficult to keep a bigger family goingD.public opinion is against young adults staying with their parents66.The word"hassles"in the passage (Para.3,Line 4)probably means ____ .A.agreementsB.worriesC.disadvantagesD.quarrels

  • These drugs are available over-the-counter without a(n)__________. ()A. infectionB. dosageC. prescription

  • Fill in the blanks with the words given below.Change the form where necessary.Each word can be used only once. budget defy dilemma diverseloyalty manipulate objectivePerspective tackle urge (1)The ____ of the "upright"message is to ask people to save,while the "permissive"message asks people to spend.(2)If you find yourself in a(n) ____ about what is the right decision for your career,speak to a career counselor.(3)It is important for parents to listen to their children's opinion because they may have a very different ____ on the things they've seen.(4)To cater for the different tastes of athletes from all over the world,the organizers of the Beijing Winter Olympics prepared ____ dishes.(5)If you want to save money for a rainy day making a(n) ____ is the first step you may want to take because it gives you a clear plan.(6)The Chinese legend goes that Yue Fei's mother tattooed four Chinese characters on his back to remind him of the importance of ____ to the nation.(7)When children are addicted to online games,they would often ____ their parents and stay online for hours every day.(8)The report goes on to ____ the technicians to take a more active role in developing the standards of artificial intelligence.

  • 26 )Could she picture him ___ politics with her father in the drawing -room at her home ?A discussing B. to discuss C.as to discuss D. that discusses

  • Elder and weaker Mr. Mag paid_visits to his old friends.A. scarceB. rare()C. insufficientD. inadequate

  • Responsibilities ______becoming a father.A. charge forB. go withC. save forD. go through

  • The coming of the railways in the 1830s ________ our society and economic life.A. transferredB. transformedC. transportedD. transmitted

  • Never before in my career _ _ of an assignment A have l frightened B had I frightened C had I been frightened D have I been frightened

  • 23.有一串钥匙在沙发上。Aset of keys _______on the sofa./ There is _________on the sofa.24.问李老师要你的书吧。________Ms. Li ________yourbook!25.请给老赵打电话。_________Old Zhao ______13096935553..26.这条蓝色的裤子是他的吗?Isthis pair of trousers _________?27.我的父母在第一张照片里。_______________are in the first photo.28.谢谢你帮助我。Thankyou for ________________./ Thank you for _____________.29.那个女孩姓王。Thegirl’s __________is Wang./ The girl’s ______________is Wang.30.那只小狗叫什么名字?What’s__________the dog? / What’s ____________name?31.今天玩得开心点!___________today! / Have a good time today!32.这有两张漂亮的她家的全家福。Here_______two nice photos of her family.

  • ID 89612-|||-We prefer fully __ the plan __ it into execution in a hurry.-|||-OA.discussing.to put-|||-OB.discussing . than put-|||-C.discussing...to putting-|||-O Do ti discuss.than to put

  • In some families,new adults and kids seem to slip in effortlessly, ____ they have been there all along.A. whileB. thoughC. becauseD. as though

  • 6. The children will now play some pieces of music that they ______ themselves. A.were taught posed C.accomplished D.worked7. While she waited,she tried to ______ her mind with pleasant thoughts of the vacation. A.occupy pose C.think D.intensify8. In the film,the peaceful life of a monk ______ the violent life of a murderer. A.is compared with B.is compared to C.is contrasted to D.is contrasted with9. ______ to pay for an order is simplicity itself. A.Use plastic B.Using plastics C.Using plastic D.Used plastic10. Additional time is required for cooking or ______ homemade dishes. A.chill B.to chill C.chilled D.chilling

  • The _ of considerable statistics will make it impossible to draw the final decision.A. dependenceB. consequenceC. presenceD. absence

  • Dreams can be a rich source of ___________ for an artist. (inspire)

上一页下一页
logo
广州极目未来文化科技有限公司
注册地址:广州市黄埔区揽月路8号135、136、137、138房
关于
  • 隐私政策
  • 服务协议
  • 权限详情
学科
  • 医学
  • 政治学
  • 管理
  • 计算机
  • 教育
  • 数学
联系我们
  • 客服电话: 010-82893100
  • 公司邮箱: daxuesoutijiang@163.com
  • qt

©2023 广州极目未来文化科技有限公司 粤ICP备2023029972号    粤公网安备44011202002296号