阅读理解。 Different people have different hobbies. For example, some people like reading. Some like swimming and some like collecting things. In the past, I loved reading books and drawing pictures because by reading books I could learn many new things. Now traveling is my favorite. I enjoy visiting many different places of interest, I can learn a lot about people. places and history, it's very interesting. I have many good friends. They all have their hobbies. Mary studies very hard, and her hobby is reading. Tony loves physical work, and his hobby is gardening. He usually plants flowers and trees in his yard. Judy is a quiet girl. She likes knitting. She likes to knit sweaters for her dolls. we all have different hobbies, but we are still good friends.1. The writer liked in the past. A. traveling B. gardening C. reading D. knitting2. According to the writer, traveling is . A. boring B. interesting C. exciting D. difficult3. Mary loves . A. reading B. knitting C. gardening D. visiting places of interest4. Tony often plants ____ in his yard. A. flowers B. trees C. fruit D. flowers and trees5. Judy likes knitting sweaters for her . A. dolls B. friends C. parents D. herself
阅读理解。
Different people have different hobbies. For example, some people like reading. Some like swimming and some like collecting things.
In the past, I loved reading books and drawing pictures because by reading books I could learn many new things. Now traveling is my favorite. I enjoy visiting many different places of interest, I can learn a lot about people. places and history, it's very interesting.
I have many good friends. They all have their hobbies. Mary studies very hard, and her hobby is reading. Tony loves physical work, and his hobby is gardening. He usually plants flowers and trees in his yard. Judy is a quiet girl. She likes knitting. She likes to knit sweaters for her dolls. we all have different hobbies, but we are still good friends.
1. The writer liked in the past.
A. traveling
B. gardening
C. reading
D. knitting
2. According to the writer, traveling is .
A. boring
B. interesting
C. exciting
D. difficult
3. Mary loves .
A. reading
B. knitting
C. gardening
D. visiting places of interest
4. Tony often plants ____ in his yard.
A. flowers
B. trees
C. fruit
D. flowers and trees
5. Judy likes knitting sweaters for her .
A. dolls
B. friends
C. parents
D. herself
题目解答
答案
1. C
2. B
3. A
4. D
5. A
解析
文章讲述了作者和朋友们的不同爱好。作者过去喜欢阅读和画画,现在喜欢旅行。Mary喜欢阅读,Tony喜欢园艺,Judy喜欢编织。
步骤 2:分析问题
1. 作者过去喜欢什么?
2. 作者认为旅行怎么样?
3. Mary喜欢什么?
4. Tony经常在院子里种什么?
5. Judy喜欢为她的什么编织毛衣?
步骤 3:根据文章内容回答问题
1. 作者过去喜欢阅读和画画,所以答案是C。
2. 作者认为旅行很有趣,所以答案是B。
3. Mary喜欢阅读,所以答案是A。
4. Tony经常在院子里种花和树,所以答案是D。
5. Judy喜欢为她的玩偶编织毛衣,所以答案是A。