【题目】根据短文理解,选择正确答案。(C)In England, people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them. If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret later in the day.(1)Why do people in England often talk about the weather?A.Because they may have four seasons in one dayB.ecause they often have very good weatherC.Because the weather is warm just like in springD.Because the sky is sunny all day(2)From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.A.sunshine and snowB.black cloudsC.summer and winterD.spring and autumn(3)"People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."A.warmB.coolC.coldD.rainy(4)In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.A.their friends ask them to do soB.it often rains in EnglandC.they are going to sell themD.they are their favorite things(5)The best title for this passage is ________.A.Bad SeasonsB.Summer or winterC.The Weather in EnglandD.Strange English People
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
(C)
In England, people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them. If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret later in the day.
(1)Why do people in England often talk about the weather?
A.Because they may have four seasons in one day
B.ecause they often have very good weather
C.Because the weather is warm just like in spring
D.Because the sky is sunny all day
(2)From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.
A.sunshine and snow
B.black clouds
C.summer and winter
D.spring and autumn
(3)"People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."
A.warm
B.cool
C.cold
D.rainy
(4)In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.
A.their friends ask them to do so
B.it often rains in England
C.they are going to sell them
D.they are their favorite things
(5)The best title for this passage is ________.
A.Bad Seasons
B.Summer or winter
C.The Weather in England
D.Strange English People
题目解答
答案
【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】本文讲述的是英国的天气:一天有“四季”;冬中有夏,夏天有冬天。英国人随身都还有雨伞或雨衣,因为英国是一个天气多变的国家。
(1)A 细节理解题。题意:为什么英国人经常谈论天气?A. Because they may have four seasons in one day因为他们一天有四季;B. Because they often have very good weather因为他们的天气很好;C. Because the weather is warm just like in spring因为天气就像在春天一样暖和;D. Because the sky is sunny all day因为天空总是晴朗的。根据第一段:“In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day.”理解可知。英国人经常谈论天气的主要原因就是那里的天气变化非常快,故选A。
(2)B 细节理解题。题意:从故事中我们知道,当什么到来时,有大雨?A. sunshine and snow阳光和雪;B. black clouds乌云;C. summer and winter夏天和冬天;D. spring and autumn春天和秋天。根据文中的“An hour later black clouds come and then it rains hard.”理解可知。乌云过后就是倾盆大雨,故选B。
(3)A 推理判断题。题意:“人们也可以在冬天里过夏天”的意思是“在冬天有时太怎样?”A. warm 暖和;B. cool凉爽;C. cold寒冷;D. rainy多雨。根据第二段的:So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.可知冬天可以游泳,说明天气暖和。故选A。
(4)B 推理判断题。题意:在晴朗的早上,一些英国人通常带有雨衣或雨伞是因为什么?A. their friends ask them to do so朋友们叫他们那样做;B. it often rains in England在英国经常下雨;C. they are going to sell them他们要卖;D. they are their favorite things那是他们最喜欢的东西。根据最后一段的“If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.”可知。英国的天气变化无常,时时下雨是经常的事。故选B.
(5)C 主旨大意题。题意:短文最好的标题是什么?A. Bad Seasons坏季节;B. Summer or winter夏天还是冬天;C. The Weather in England英国的天气;D. Strange English People奇怪的英国人。本文主要介绍了英国的天气,故选C。