题目
阅读理解:阅读下面的短文,根据文章内容从A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。-|||-work plan is an important tool to tell what tasks to do,when to finish,who to take,where to go and how to get there.The work plan organizes your task with a timetable-|||-what,when and how a job needs to be done.Within the team, a work plan can tell each member what is being done and why-|||-A work plan sets objectives. The clear objectives can help the process of planning developing and managing a project.Through the work plan,the team leader is able-|||-identiry the tasks at hand,the deadlines for completion,and the responsible parties for effective management-|||-An effective work plan can show you whether your project is being carried according to the timetable.If everything is going on well, just keep on tollowing the plan.The-|||-chedule should be flexible.It can be changed for more realistic timelines when meeting any problems-|||-Which of the following statements is not mentioned in the passage?-|||-A.A work plan keeps people informed-|||-B.A work plan helps cut down expenses-|||-C.A work plan is important in planning and management-|||-2.What can the clear objectives help?-|||-A.It can help each member know what is being done and why-|||-B.It can help the team leader with effective management.-|||-C.It can help the process of planning,developing and managing a project-|||-3.What does the underlined word deadlines" mean?-|||-A.duration-|||-B.death time-|||-C.the point in time at which something must be completed-|||-4.Which of the following statements is true according to the passage?-|||-A.When meeting any problems you can change your plan for more realistic timetines.-|||-B When meeting any probtems you should not change your plan-|||-_your plan

题目解答
答案
【文章大意】文章讲述了工作计划的重要性以及原因。
1【答案】B
【解析】下列哪项在文中没有提到。A工作计划是人们处于被告知的状态,根据文章第一段的最后一句话“a work plan can tell each member what is being done and why”(工作计划可以告诉每一个人应该做什么和为什么这么做),所以A有被提到。B“工作计划可以削减支出”,C“工作计划在计划和安排方面是很重要的”,根据文章第三‘An effective work plan can show you whether your project is being carried according to the timetable.If everything going on well,just keep on following the plan’(有效的工作计划可以向您显示您的项目是否按照时间表进行。如果一切顺利,请继续按照计划进行)可知工作计划如果好的话,你的计划可以按照计划表进行,也就证明了一个好的工作计划在计划和安排方面的重要性,所以只有选项B没有被提到,文章中并没有提到有关削减支出的内容。
2【答案】C
【解析】一个清晰的目标有什么作用。根据文章第二段“The clear objectives can help the process of planing,developing and managing a project”( 明确的目标可以帮助计划,开发和管理项目的过程)可知选项C" 明确的目标可以帮助计划,开发和管理项目的过程"正确。A可以帮助每一个人知道接下来做什么和为什么这么做,B可以帮助团队领导更加有效的管理。
3【答案】C
【解析】划线单词是什么意思。划线单词所在的句子意思是‘根据这个工作计划,团队领导人可以去判断手头的工作,还有完成的 ’,A持久度,B死亡时间,C需要完成某件事的最后时间,领导人需要掌握一项任务完成的最后期限,也就是C
解析
步骤 1:理解文章内容
文章讲述了工作计划的重要性以及原因。工作计划可以告诉团队成员应该做什么和为什么这么做,可以设置目标,帮助计划、开发和管理项目,还可以帮助团队领导识别任务、完成期限和负责方。一个有效的工作计划可以显示项目是否按照时间表进行,如果一切顺利,可以继续按照计划进行。计划应该是灵活的,当遇到问题时,可以调整时间表以适应更现实的时间线。
步骤 2:分析问题1
问题1询问哪一项在文章中没有提到。根据文章内容,A选项“工作计划使人们处于被告知的状态”在文章第一段最后一句话中提到。C选项“工作计划在计划和管理方面很重要”在文章第三段提到。只有B选项“工作计划可以削减支出”没有在文章中提到。
步骤 3:分析问题2
问题2询问明确的目标有什么作用。根据文章第二段,明确的目标可以帮助计划、开发和管理项目的过程。因此,选项C正确。
步骤 4:分析问题3
问题3询问划线单词“deadlines”的意思。根据上下文,划线单词所在的句子意思是“根据这个工作计划,团队领导人可以去判断手头的工作,还有完成的最后期限”。因此,选项C“需要完成某件事的最后时间”正确。
步骤 5:分析问题4
问题4询问根据文章哪一项陈述是正确的。根据文章最后一段,当遇到问题时,可以调整时间表以适应更现实的时间线。因此,选项A正确。
文章讲述了工作计划的重要性以及原因。工作计划可以告诉团队成员应该做什么和为什么这么做,可以设置目标,帮助计划、开发和管理项目,还可以帮助团队领导识别任务、完成期限和负责方。一个有效的工作计划可以显示项目是否按照时间表进行,如果一切顺利,可以继续按照计划进行。计划应该是灵活的,当遇到问题时,可以调整时间表以适应更现实的时间线。
步骤 2:分析问题1
问题1询问哪一项在文章中没有提到。根据文章内容,A选项“工作计划使人们处于被告知的状态”在文章第一段最后一句话中提到。C选项“工作计划在计划和管理方面很重要”在文章第三段提到。只有B选项“工作计划可以削减支出”没有在文章中提到。
步骤 3:分析问题2
问题2询问明确的目标有什么作用。根据文章第二段,明确的目标可以帮助计划、开发和管理项目的过程。因此,选项C正确。
步骤 4:分析问题3
问题3询问划线单词“deadlines”的意思。根据上下文,划线单词所在的句子意思是“根据这个工作计划,团队领导人可以去判断手头的工作,还有完成的最后期限”。因此,选项C“需要完成某件事的最后时间”正确。
步骤 5:分析问题4
问题4询问根据文章哪一项陈述是正确的。根据文章最后一段,当遇到问题时,可以调整时间表以适应更现实的时间线。因此,选项A正确。