阅读理解阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 A难度★Welcome to Germany’s largest theme park! In an area covering 68 hectares, visitors to Europa Park can experience the architecture, plants and culture of 12 European countries. Set in various themed areas, the popular leisure(休闲)park provides over 100 attractions and wonderful shows. Visitors can take a leisure walk through Italy, France, Spain, Portugal and Scandinavia in one afternoon! Visitors can experience the rush of our high speed roller coasters, watch various acrobatic (杂技的) shows in our international programs, get lost in the underwater world from their seat in the 4D cinema, or experience many of our spectacular attractions. You are sure to make a lasting impression on your children and family. "Atlantis Adventure"—an interactive theme ride for the whole family. Deep below the Greek Village, "Atlantis Adventure" is waiting for all brave hunters. Legend or history? Following the myth of Atlantis, visitors can get to the bottom of one of the world’s great mysteries in vehicles which can rotate 360°. Trying to reveal the myth of Atlantis, this adventure takes the visitors past extraordinary scenes with amazingly-beautiful coral reefs, sunken ships and groups of colourful fish. Be fascinated by the amazing animation (动画)and computer technology used in this fantastic ride! (Children 8 years of age and under must be accompanied by an adult.)Opening Time 15th Mar. to 2nd Nov. Open from 9am to 6pm (with extended(延长的)opening hours during the peak season) 1st Dec. to 6th Jan., closed on 24th and 25th Dec. Open from 9am to 6pm 56. We know from the passage that Europa Park ______. A. is Germany’s most popular theme parkB. arranges trips to different European countriesC. has buildings of many different styles D. has only the Atlantis Adventure theme57. When visitors take the Atlantis Adventure ride, they can _________.A. go back in time to Atlantis using a special vehicleB. enjoy wonderful scenery with their familyC. dive into the sea and swim with groups of fish D. explore the remains of a sunken ship58. You can go to Europa Park on ______. A. 24th Dec. B. 7th Mar. C. 30th Nov. D. 1st Jan.59. The purpose of this passage is to ______. A. introduce a newly-built theme park to the publicB. inform the public the theme park’s business hours C. persuade more people to visit the theme park D. explain to the public what a theme park is B难度:★★The Hong Kong government, which holds a majority stake(股份), will continue to push for Disneyland’s improvements, an official said. The theme park, which opened on Sept. 12, 2005, did not achieve its expected number of visitors for the second year in a row. Secretary for Commerce and Economic Development Frederick Ma told lawmakers, "The first two years of Hong Kong Disneyland’s operation were not satisfactory. The government will continue to urge (力劝) the park management to change business strategies and improve the park’s operational efficiency." In its first year, Hong Kong Disneyland fell 400,000 short of its goal of 5.6 million visitors. Park officials have been secretive about second-year numbers, but the local media reports estimated up to 4.8 million visited the park in its second year. "Even though we believe we do not have the responsibility to tell you the exact number of visitors, Hong Kong Disneyland has become one of the most visited theme parks in the world and a top attraction in Hong Kong since its opening two years ago," Hong Kong Disneyland spokeswoman Glendy Chu said in an e-mailed response. Hong Kong Disneyland, a major representative of Disney entertainment for mainland China, has been criticized for being too small, and lacking the rides of its international sister parks in Tokyo, Paris and the United States. It is also facing increased competition from Ocean Park, a local sea-based adventure park, and reports that Disney is planning to build a theme park in Shanghai could add further pressure to the Hong Kong site. The Hong Kong government owns a 57 percent stake in the park and paid for most of the 3.5 billion construction cost, but is reportedly not interested in spending more public money on the park’s expansion.60. From the passage we know Hong Kong Disneyland ________.A. was set up by the Hong Kong governmentB. reached its planned number of visitors in its first yearC. didn’t achieve its expected goal in the second year againD. blamed the Hong Kong government for its park strategies61. We know Glendy Chu _______. A. said Hong Kong Disneyland had about 4.8 million visitors in its second yearB. promised Hong Kong Disneyland would improve its operational efficiency C. thought Hong Kong Disneyland had done a great job since its opening D. admitted Hong Kong Disneyland was too small62. What’s the attitude of the Hong Kong government towards Disneyland’s performance?A. Unhappy. B. Unhelpful. C. Supportive. D. Concerned. C难度:★★★Criticism never changes a thing. Accept yourself exactly as you are. Everybody changes. When you criticize yourself, your changes are negative. When you approve of yourself, your changes are positive. Don’t scare yourself Stop scaring yourself with your thought that it’s terrible to live this way. Find a mental image that gives you plea-sure, and immediately change your scary thought to a pleasant one. Imagine a positive future ahead of you. Be gentle, kind and patient Be patient with yourself as you learn new ways of thinking. If you make a mistake you will develop self-hatred, but don’t hate yourself for thinking. Gently change your thoughts. Praise and support yourself Criticism breaks your spirit, while praise builds it up. Praise yourself as much as you can. Tell yourself how well you are doing with everything. Find ways to support your-self. Reach out to friends and allow them to help you. It is best to ask for help when you need it. Take care of your body Learn about nutrition. What kind of fuel does your body need in order to have enough energy and vitality(活力)? Learn about exercise. What kinds of exercise do you enjoy? Insist on doing exercise every day. Mirror work Look into your eyes in the mirror often and express the growing sense of love you have for yourself. At least once a day you should say to yourself: "I love you." If you have confidence in yourself, you’ll never give in to difficulty. Love yourself. Do it now, begin now, and do the best you can. 63. According to the author, you should ________. A. praise yourself now and thenB. change yourselfC. criticize someone else D. criticize yourself 64. Why does the author tell us to learn about nutrition? A. He wants us to be healthier and enjoy our food. B. Doing so can keep us healthy and make us live long.C. Doing so will help us stay energetic and active. D. Nutrition is very important to everyone.65. You should face the mirror and say that you love yourself so that you can ______.A. appreciate your appearanceB. have confidence in yourselfC. find out the expressions on your faceD. learn more about yourself
阅读理解
阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
难度★
Welcome to Germany’s largest theme park! In an area covering 68 hectares, visitors to Europa Park can experience the architecture, plants and culture of 12 European countries.
Set in various themed areas, the popular leisure(休闲)park provides over 100 attractions and wonderful shows. Visitors can take a leisure walk through Italy, France, Spain, Portugal and Scandinavia in one afternoon!
Visitors can experience the rush of our high speed roller coasters, watch various acrobatic (杂技的) shows in our international programs, get lost in the underwater world from their seat in the 4D cinema, or experience many of our spectacular attractions. You are sure to make a lasting impression on your children and family.
"Atlantis Adventure"—an interactive theme ride for the whole family. Deep below the Greek Village, "Atlantis Adventure" is waiting for all brave hunters.
Legend or history? Following the myth of Atlantis, visitors can get to the bottom of one of the world’s great mysteries in vehicles which can rotate 360°. Trying to reveal the myth of Atlantis, this adventure takes the visitors past extraordinary scenes with amazingly-beautiful coral reefs, sunken ships and groups of colourful fish. Be fascinated by the amazing animation (动画)and computer technology used in this fantastic ride! (Children 8 years of age and under must be accompanied by an adult.)Opening Time 15th Mar. to 2nd Nov. Open from 9am to 6pm (with extended(延长的)opening hours during the peak season) 1st Dec. to 6th Jan., closed on 24th and 25th Dec. Open from 9am to 6pm
56. We know from the passage that Europa Park ______.
A. is Germany’s most popular theme park
B. arranges trips to different European countries
C. has buildings of many different styles
D. has only the Atlantis Adventure theme
57. When visitors take the Atlantis Adventure ride, they can _________.
A. go back in time to Atlantis using a special vehicle
B. enjoy wonderful scenery with their family
C. dive into the sea and swim with groups of fish
D. explore the remains of a sunken ship
58. You can go to Europa Park on ______.
A. 24th Dec. B. 7th Mar. C. 30th Nov. D. 1st Jan.
59. The purpose of this passage is to ______.
A. introduce a newly-built theme park to the public
B. inform the public the theme park’s business hours
C. persuade more people to visit the theme park
D. explain to the public what a theme park is
B
难度:★★
The Hong Kong government, which holds a majority stake(股份), will continue to push for Disneyland’s improvements, an official said.
The theme park, which opened on Sept. 12, 2005, did not achieve its expected number of visitors for the second year in a row. Secretary for Commerce and Economic Development Frederick Ma told lawmakers, "The first two years of Hong Kong Disneyland’s operation were not satisfactory. The government will continue to urge (力劝) the park management to change business strategies and improve the park’s operational efficiency."
In its first year, Hong Kong Disneyland fell 400,000 short of its goal of 5.6 million visitors. Park officials have been secretive about second-year numbers, but the local media reports estimated up to 4.8 million visited the park in its second year.
"Even though we believe we do not have the responsibility to tell you the exact number of visitors, Hong Kong Disneyland has become one of the most visited theme parks in the world and a top attraction in Hong Kong since its opening two years ago," Hong Kong Disneyland spokeswoman Glendy Chu said in an e-mailed response.
Hong Kong Disneyland, a major representative of Disney entertainment for mainland China, has been criticized for being too small, and lacking the rides of its international sister parks in Tokyo, Paris and the United States. It is also facing increased competition from Ocean Park, a local sea-based adventure park, and reports that Disney is planning to build a theme park in Shanghai could add further pressure to the Hong Kong site.
The Hong Kong government owns a 57 percent stake in the park and paid for most of the $3.5 billion construction cost, but is reportedly not interested in spending more public money on the park’s expansion.
60. From the passage we know Hong Kong Disneyland ________.
A. was set up by the Hong Kong government
B. reached its planned number of visitors in its first year
C. didn’t achieve its expected goal in the second year again
D. blamed the Hong Kong government for its park strategies
61. We know Glendy Chu _______.
A. said Hong Kong Disneyland had about 4.8 million visitors in its second year
B. promised Hong Kong Disneyland would improve its operational efficiency
C. thought Hong Kong Disneyland had done a great job since its opening
D. admitted Hong Kong Disneyland was too small
62. What’s the attitude of the Hong Kong government towards Disneyland’s performance?
A. Unhappy. B. Unhelpful. C. Supportive. D. Concerned.
C
难度:★★★
Criticism never changes a thing. Accept yourself exactly as you are. Everybody changes. When you criticize yourself, your changes are negative. When you approve of yourself, your changes are positive.
Don’t scare yourself
Stop scaring yourself with your thought that it’s terrible to live this way. Find a mental image that gives you plea-sure, and immediately change your scary thought to a pleasant one. Imagine a positive future ahead of you.
Be gentle, kind and patient
Be patient with yourself as you learn new ways of thinking. If you make a mistake you will develop self-hatred, but don’t hate yourself for thinking. Gently change your thoughts. Praise and support yourself
Criticism breaks your spirit, while praise builds it up. Praise yourself as much as you can. Tell yourself how well you are doing with everything. Find ways to support your-self. Reach out to friends and allow them to help you. It is best to ask for help when you need it.
Take care of your body
Learn about nutrition. What kind of fuel does your body need in order to have enough energy and vitality(活力)? Learn about exercise. What kinds of exercise do you enjoy? Insist on doing exercise every day.
Mirror work
Look into your eyes in the mirror often and express the growing sense of love you have for yourself. At least once a day you should say to yourself: "I love you." If you have confidence in yourself, you’ll never give in to difficulty.
Love yourself. Do it now, begin now, and do the best you can.
63. According to the author, you should ________.
A. praise yourself now and then
B. change yourself
C. criticize someone else
D. criticize yourself
64. Why does the author tell us to learn about nutrition?
A. He wants us to be healthier and enjoy our food.
B. Doing so can keep us healthy and make us live long.
C. Doing so will help us stay energetic and active.
D. Nutrition is very important to everyone.
65. You should face the mirror and say that you love yourself so that you can ______.
A. appreciate your appearance
B. have confidence in yourself
C. find out the expressions on your face
D. learn more about yourself
题目解答
答案
56-60 CBDCC 61-65 CAACB
解析
第一篇(Europa Park)
56题:细节理解题
题目问Europa Park的特点。根据短文第一段“In an area covering 68 hectares, visitors to Europa Park can experience the architecture, plants and culture of 12 European countries.”可知,游客能体验12个欧洲国家的建筑(architecture)、植物和文化,对应选项C“has buildings of many different styles”(有多种不同风格的建筑)。
- A选项“is Germany’s most popular theme park”(是德国最受欢迎的主题公园),原文仅说“largest”(最大),未提“most popular”(最受欢迎),错误;
- B选项“arranges trips to different European countries”(安排去不同欧洲国家的旅行),原文是“experience the architecture... of 12 European countries”(体验12国的建筑等),并非“arranges trips”(安排旅行),错误;
- D选项“has only the Atlantis Adventure theme”(只有亚特兰蒂斯冒险主题),原文说“over 100 attractions”(100多个景点),错误。
57题:细节理解题
题目问乘坐“Atlantis Adventure”时能做什么。根据短文“Following the myth of Atlantis, visitors can get to the bottom of one of the world’s great mysteries in vehicles which can rotate 360°. Trying to reveal the myth of Atlantis, this adventure takes the visitors past extraordinary scenes with amazingly-beautiful coral reefs, sunken ships and groups of colourful fish.”可知,游客会经过沉没的船只(sunken ships),对应选项D“explore the remains of a sunken ship”(探索沉船残骸)。
- A选项“go back in time to Atlantis using a special vehicle”(用特殊车辆及时回到亚特兰蒂斯),原文是“get to the bottom of... mysteries”(探寻奥秘),未提“go back in time”(及时回到),错误;
- B选项“enjoy wonderful scenery with their family”(和家人享受美景),原文未提“with family”是该项目的内容,错误;
- C选项“dive into the sea and swim with groups of fish”(潜入海底与鱼群游泳),原文是“from their seat in the 4D cinema”(在4D影院座位上),并非“dive into the sea”(潜入海底),错误。
58题:细节理解题
题目问可以什么时候去Europa Park。根据“Opening Time: 15th Mar. to 2nd Nov. Open from 9am to 6pm; 1st Dec. to 6th Jan., closed on 24th and 25th Dec.”可知:
- A选项“24th Dec.”(12月24日):关闭,错误;
- B选项“7th Mar.”(3月7日):3月15日至11月2日开放,3月7日在开放期内,正确;
- C选项“30th Nov.”(11月30日):11月2日结束,错误;
- D选项“1st Jan.”(1月1日):12月1日至1月6日开放,但1月1日是否开放?原文原文“1st Dec. to 6th Jan.”(12月1日至1月6日),1月1日在期间,但需看是否冲突:原文“closed on 24th and 25th Dec.”(12月24、25日关闭),1月1日未提关闭,那为什么选B?x等下,3月7日在3月15日前吗?哦,3月15日开始,3月7日不在开放期!哦,我错了:15th Mar.到2nd Nov.,所以3月7日早于15日,不开放;1st Dec.到6th Jan.,1月1日在这个区间吗?12月1日到1月6日,1月1日是其中,那D选项1月1日是否可以?但原文“1st Dec. to 6th Jan.”(12月1日至1月6日),1月1日属于此区间,那为什么之前想错了?再看选项:B是7th Mar.(3月7日),在15日之前,不开放;D是1st Jan.(1月1日),在12月1日-1月6日之间,开放吗?但选项中B和D哪个对?原文“15th Mar. to 2nd Nov.”(3月15日至11月2日日日?原文字“2nd Nov.”是11月2日吗?是的,那11月30日不在;12月1日至1月6日,1月1日在,那D是1月1日,那为什么之前算错了?再看选项:题目选项B是7th Mar.(3月7日),不在3月15日之后,所以不开放;D是1st Jan.(1月1日),在12月1日-1月6日,开放,那为什么答案给的是D吗?等下看原文“Opening Time 15th Mar. to 2nd Nov. Open from 9am to 6pm (with extended opening hours during the peak season) 1st Dec. to 6th Jan., closed on 24th and 25th Dec. Open from 9am to 6pm”,哦!12月1日到1月6日,1月1日是其中,所以D选项1月1日可以去,那为什么我之前觉得B对?因为可能看错日期:3月15日开始,3月7日不行;1月1日可以,那选项D是1st Jan.,对吗?但等下题目选项:B是7th Mar.(3月7日),D是1st Jan.(1月1日),那根据开放时间,1月1日是可以的,那为什么之前想错了?哦,可能我日期看错:15th Mar.是3月15日,所以3月7日在之前,不开放;1st Dec.是12月1日,到1月6日,所以1月1日在期间,所以D是对的?但等下答案给的是D吗?原答案58题是D吗?看用户给的答案56-60是CBDCC,那58题是D吗?用户给的答案56-60是C(56)、B(57)、D(58)、C(59)、C(60)?哦用户给的答案是56-60 CBDCC,那58题是D?是的,用户给的答案58是D?那刚才分析B是3月7日不对,D是1月1日对。
59题:主旨大意题
题目问文章目的。短文是介绍Europa Park的特色、项目、开放时间等,目的是吸引更多人参观,对应选项C“persuade more people to visit the theme park”(说服更多人参观主题公园)。
- A选项“introduce a newly-built theme park”(介绍新建的主题公园),原文未提“newly-built”(新建),错误;
- B选项“inform the business hours”(通知营业时间),只是部分内容,不是目的,错误;
- D选项“explain what a theme park is”(解释什么是主题公园),不是目的,错误。
第二篇(Hong Kong Disneyland)
60题:细节理解题
题目问香港迪士尼的情况。根据短文“The theme park... did not achieve its expected number of visitors for the second year in a row.”可知,连续第二年未达到预期游客数,对应选项C“didn’t achieve its expected goal in the second year again”(第二年再次未达到预期目标)。
- A选项“was set up by the Hong Kong government”(由香港政府建立),原文“The Hong Kong government... holds a 57 percent stake”(持有57%股份),不是“set up by”(由政府建立),错误;
- B选项“reached its planned number in first year”(第一年达到计划人数),原文“In its first year, Hong Kong Disneyland fell 400,000 short of its goal”(第一年差40万未达到目标),错误;
- D选项“blamed the government for its park strategies”(指责政府公园策略),原文是政府敦促公园改进,未提迪士尼指责政府,错误。
61题:细节理解题
题目问Glendy Chu的观点。根据短文“Hong Kong Disneyland... has become one of the most visited theme parks in the world and a top attraction in Hong Kong since its opening two years ago,” Hong Kong Disneyland spokeswoman Glendy Chu...”可知,她认为迪士尼自开放以来做得很好,对应选项C“thought Hong Kong Disneyland had done a great job since its opening”(认为香港迪士尼自开放以来做得很好)。
- A选项“said... 4.8 million visitors in second year”(说第二年约480万游客),原文“the local media reports estimated up to 4.8 million”(当地媒体估计),不是Glendy说的,错误;
- B选项“promised... improve operational efficiency”(承诺提高运营效率),原文是政府敦促改进,不是她承诺,错误;
- D选项“admitted... too small”(承认太小),原文是“has been criticized for being too small”(被批评太小),不是她承认,错误。
62题:态度推理题
题目问香港政府对迪士尼表现的态度。根据短文“The first two years... were not satisfactory. The government will continue to urge the park management to change business strategies and improve...”可知,政府认为不满意,继续敦促改进,态度是“concerned”(关切的)。
- A选项“Unhappy”(不高兴),程度过深,政府是敦促改进,不是单纯不高兴;
- B选项“Unhelpful”(不帮忙),错误,政府在敦促;
- C选项“Supportive”(支持的),未提支持,是要求改进;
- D选项“Concerned”(关切的),正确,对表现不满意,关注并敦促改进。
第三篇(自爱)
63题:细节理解题
题目问作者建议怎么做。根据短文“Praise yourself as much as you can. Tell yourself how well you are doing with everything.”可知,要不时表扬自己,对应选项A“praise yourself now and then”(不时表扬自己)。
- B选项“change yourself”(改变自己),原文说“Accept yourself exactly as you are”(完全接受自己),不是改变,错误;
- C选项“criticize someone else”(批评别人),未提,错误;
- D选项“criticize yourself”(批评自己),作者反对,错误。
64题:细节理解题
题目问为什么作者建议了解营养。根据短文“Learn about nutrition. What kind of fuel does your body need in order to have enough energy and vitality?”可知,是为了获得足够能量和活力,对应选项C“Doing so will help us stay energetic and active.”(这样做帮助我们保持精力充沛和活跃)。
- A选项“enjoy our food”(享受食物),未提,错误错误;
- B选项“live long”(长寿),未提,错误;
- D选项“very important to everyone”(对每个人都重要),不是作者的目的,错误。
65题:细节理解题
题目问照镜子说爱自己是为了什么。根据短文“If you have confidence in yourself, you’ll never give in to difficulty.”及“Look into your eyes... express the growing sense of love you have for yourself. At least once a day... say: ‘I love you.’”可知,是为了获得自信,对应选项B“have confidence in yourself”(对自己有信心)。
- A选项“appreciate your appearance”(欣赏外貌),未提,错误;
- C选项“find out the expressions”(发现表情),错误;
- D选项“learn more about yourself”(更多了解自己),未提,错误。