题目
We've found that eating habits vary so much that it does not make sense to include meals in the price of our tours. We want to give you the freedom of choosing restaurants and ordering food that suits your taste and budget. As our hotels offer anything from coffee and toast to a full American breakfast at very reasonable prices, it will never be a problem for you to start the day in the way you like best. At lunch stops, your tour guide will show you where you can find salads, soups, and sandwiches. Dinner time is your chance to try some local food. Sometimes the tour guide will let you have dinner at a restaurant of your own choice. At other times he or she will recommend a restaurant at your hotel. Years of research have taught us which restaurants reliably serve a good choice of delightful dishes at down-to-earth prices. In Mexico, Alaska, and the Yukon, where your restaurant choice may be limited, we include some meals. The meals provided are clearly stated on the tour pages.1. According to the passage, most meals are not included in the price of tours mainly because . A. meals make up a large part of the tour budget B. meal prices vary a lot from place to place C. people dislike menus offered by tour guides D. people have different eating habits2. We can learn from the passage that . A. the hotels where you stay will offer you free breakfast B. dining information can be obtained from your tour guides C. you can have a complete choice of local dishes at the hotel D. a full list of local restaurants can be found on the tour pages3. Which of the following statements is TRUE? A. Tour guides are supposed to arrange dinner outside the hotel. B. "four guides" recommendations on food are unreliable. C. Tourists must have lunch in the hotels they stay in. D. Tourists may taste local dishes during dinner time4. The word "down-to-earth" (Line 4, Para.3) most probably means . A. changeable B. expensive C. reasonable D. fixed5. Meals are included in the tour price in some places where . A. restaurant choice may be limited. B. delightful dishes are not served. C. there are many nearby restaurants. D. food may be too expensive.
We've found that eating habits vary so much that it does not make sense to include meals in the price of our tours. We want to give you the freedom of choosing restaurants and ordering food that suits your taste and budget.
As our hotels offer anything from coffee and toast to a full American breakfast at very reasonable prices, it will never be a problem for you to start the day in the way you like best. At lunch stops, your tour guide will show you where you can find salads, soups, and sandwiches.
Dinner time is your chance to try some local food. Sometimes the tour guide will let you have dinner at a restaurant of your own choice. At other times he or she will recommend a restaurant at your hotel. Years of research have taught us which restaurants reliably serve a good choice of delightful dishes at down-to-earth prices.
In Mexico, Alaska, and the Yukon, where your restaurant choice may be limited, we include some meals. The meals provided are clearly stated on the tour pages.
1. According to the passage, most meals are not included in the price of tours mainly because .
A. meals make up a large part of the tour budget
B. meal prices vary a lot from place to place
C. people dislike menus offered by tour guides
D. people have different eating habits
2. We can learn from the passage that .
A. the hotels where you stay will offer you free breakfast
B. dining information can be obtained from your tour guides
C. you can have a complete choice of local dishes at the hotel
D. a full list of local restaurants can be found on the tour pages
3. Which of the following statements is TRUE?
A. Tour guides are supposed to arrange dinner outside the hotel.
B. "four guides" recommendations on food are unreliable.
C. Tourists must have lunch in the hotels they stay in.
B. expensive
C. reasonable
D. fixed
5. Meals are included in the tour price in some places where .
A. restaurant choice may be limited.
B. delightful dishes are not served.
C. there are many nearby restaurants.
D. food may be too expensive.
As our hotels offer anything from coffee and toast to a full American breakfast at very reasonable prices, it will never be a problem for you to start the day in the way you like best. At lunch stops, your tour guide will show you where you can find salads, soups, and sandwiches.
Dinner time is your chance to try some local food. Sometimes the tour guide will let you have dinner at a restaurant of your own choice. At other times he or she will recommend a restaurant at your hotel. Years of research have taught us which restaurants reliably serve a good choice of delightful dishes at down-to-earth prices.
In Mexico, Alaska, and the Yukon, where your restaurant choice may be limited, we include some meals. The meals provided are clearly stated on the tour pages.
1. According to the passage, most meals are not included in the price of tours mainly because .
A. meals make up a large part of the tour budget
B. meal prices vary a lot from place to place
C. people dislike menus offered by tour guides
D. people have different eating habits
2. We can learn from the passage that .
A. the hotels where you stay will offer you free breakfast
B. dining information can be obtained from your tour guides
C. you can have a complete choice of local dishes at the hotel
D. a full list of local restaurants can be found on the tour pages
3. Which of the following statements is TRUE?
A. Tour guides are supposed to arrange dinner outside the hotel.
B. "four guides" recommendations on food are unreliable.
C. Tourists must have lunch in the hotels they stay in.
D. Tourists may taste local dishes during dinner time
4. The word "down-to-earth" (Line 4, Para.3) most probably means .
A. changeableB. expensive
C. reasonable
D. fixed
5. Meals are included in the tour price in some places where .
A. restaurant choice may be limited.
B. delightful dishes are not served.
C. there are many nearby restaurants.
D. food may be too expensive.
题目解答
答案
1. D
2. B
3. D
4. C
5. A
解析
步骤 1:理解问题背景
文章主要讨论了旅游套餐中不包含餐费的原因,以及旅游过程中如何选择和享受餐饮服务。文章提到,由于人们的饮食习惯不同,所以不将餐费包含在旅游套餐中,而是让游客自由选择符合自己口味和预算的餐厅和食物。
步骤 2:分析问题1
问题1询问为什么大多数餐费不包含在旅游套餐中。根据文章第一段,主要原因是人们的饮食习惯不同,所以选项D是正确的。
步骤 3:分析问题2
问题2询问从文章中可以学到什么。根据文章第二段,导游会向游客展示午餐地点,所以选项B是正确的。
步骤 4:分析问题3
问题3询问哪一项陈述是正确的。根据文章第三段,晚餐时间是尝试当地食物的机会,所以选项D是正确的。
步骤 5:分析问题4
问题4询问“down-to-earth”一词的含义。根据上下文,这个词应该表示“合理的”,所以选项C是正确的。
步骤 6:分析问题5
问题5询问在哪些地方餐费会包含在旅游套餐中。根据文章最后一段,餐费包含在旅游套餐中的地方是餐厅选择有限的地方,所以选项A是正确的。
文章主要讨论了旅游套餐中不包含餐费的原因,以及旅游过程中如何选择和享受餐饮服务。文章提到,由于人们的饮食习惯不同,所以不将餐费包含在旅游套餐中,而是让游客自由选择符合自己口味和预算的餐厅和食物。
步骤 2:分析问题1
问题1询问为什么大多数餐费不包含在旅游套餐中。根据文章第一段,主要原因是人们的饮食习惯不同,所以选项D是正确的。
步骤 3:分析问题2
问题2询问从文章中可以学到什么。根据文章第二段,导游会向游客展示午餐地点,所以选项B是正确的。
步骤 4:分析问题3
问题3询问哪一项陈述是正确的。根据文章第三段,晚餐时间是尝试当地食物的机会,所以选项D是正确的。
步骤 5:分析问题4
问题4询问“down-to-earth”一词的含义。根据上下文,这个词应该表示“合理的”,所以选项C是正确的。
步骤 6:分析问题5
问题5询问在哪些地方餐费会包含在旅游套餐中。根据文章最后一段,餐费包含在旅游套餐中的地方是餐厅选择有限的地方,所以选项A是正确的。