题目
英语阅读.(2-3)Passage IIII was born in the city of York,in England,in the year 1632.My father was a man of some wealth,able to give me a good home and send me to school.It was his wish that I should be a lawyer but my head began to be filled very early with thoughts of travel,and I would be satisfied with nothing but going to sea.My father give me strong advice against it,but with little effect.One day,being at Hull,I met a school-fellow who was about to sail for London in his father’s ship,and he invited me to go with him,and without telling my father,I went on board.On the way to London,a storm arose,the ship was wrecked,and we barely escaped with our lives.I went on foot to London,where I met with the master of a vessel which did business with countries on the coast of Africa.He took a fancy to me,and offered me a chance to go with him on his voyages,which I gladly accepted.A great storm came up,and the ship was tossed (被颠簸) about for many days,until we did not know where we were.Suddenly we struck a bank of sand,and the sea broke over the ship in such a way that we could not hope to have her hold many moments without breaking into pieces.So we launched (使……下水) a boat.After we had been driven four or five miles,a mountainous wave struck us so hard that it overturned the boat at once.Though I swam well but the waves were so strong that I was dashed (被猛撞) against a rock with such force that it left me senseless.But I recovered a little before the waves returned,and,running forward,got to the mainland safely.11.What did the author want to do most when he was young?A.To visit Africa.B.To sail the seas.C.To practice law.D.To make a tour of London.12.Why did the author go on foot to London?A.The ship he took was destroyed in a storm.B.His father did not supply the fare for the journey.C.He went against his father’s strong advice not to do so.D.His school-fellow invited him to go together.13.Why did they launch a boat?A.They knew they were near the shore.B.The big waves were about to overturn the ship.C.Their ship had been knocked about for many days on the sea.D.Their ship had struck sand and was about to break into pieces.14.When the author got to the mainland,he ______.A.searched everywhere for his lost companions.B.fell down on the ground senselessC.was safe and soundD.ran forward to escape being washed back into the sea15.When the author finally arrived on land,he most probably _____.A.knew he was in Africa B.did not know where he wasC.was not aware he was back in England D.got in touch with his family and asked for help
英语阅读.(2-3)
Passage III
I was born in the city of York,in England,in the year 1632.My father was a man of some wealth,able to give me a good home and send me to school.It was his wish that I should be a lawyer but my head began to be filled very early with thoughts of travel,and I would be satisfied with nothing but going to sea.My father give me strong advice against it,but with little effect.One day,being at Hull,I met a school-fellow who was about to sail for London in his father’s ship,and he invited me to go with him,and without telling my father,I went on board.
On the way to London,a storm arose,the ship was wrecked,and we barely escaped with our lives.I went on foot to London,where I met with the master of a vessel which did business with countries on the coast of Africa.He took a fancy to me,and offered me a chance to go with him on his voyages,which I gladly accepted.
A great storm came up,and the ship was tossed (被颠簸) about for many days,until we did not know where we were.Suddenly we struck a bank of sand,and the sea broke over the ship in such a way that we could not hope to have her hold many moments without breaking into pieces.So we launched (使……下水) a boat.After we had been driven four or five miles,a mountainous wave struck us so hard that it overturned the boat at once.Though I swam well but the waves were so strong that I was dashed (被猛撞) against a rock with such force that it left me senseless.But I recovered a little before the waves returned,and,running forward,got to the mainland safely.
11.What did the author want to do most when he was young?
A.To visit Africa.B.To sail the seas.C.To practice law.D.To make a tour of London.
12.Why did the author go on foot to London?
A.The ship he took was destroyed in a storm.
B.His father did not supply the fare for the journey.
C.He went against his father’s strong advice not to do so.
D.His school-fellow invited him to go together.
13.Why did they launch a boat?
A.They knew they were near the shore.
B.The big waves were about to overturn the ship.
C.Their ship had been knocked about for many days on the sea.
D.Their ship had struck sand and was about to break into pieces.
14.When the author got to the mainland,he ______.
A.searched everywhere for his lost companions.
B.fell down on the ground senseless
C.was safe and sound
D.ran forward to escape being washed back into the sea
15.When the author finally arrived on land,he most probably _____.
A.knew he was in Africa B.did not know where he was
C.was not aware he was back in England D.got in touch with his family and asked for help
Passage III
I was born in the city of York,in England,in the year 1632.My father was a man of some wealth,able to give me a good home and send me to school.It was his wish that I should be a lawyer but my head began to be filled very early with thoughts of travel,and I would be satisfied with nothing but going to sea.My father give me strong advice against it,but with little effect.One day,being at Hull,I met a school-fellow who was about to sail for London in his father’s ship,and he invited me to go with him,and without telling my father,I went on board.
On the way to London,a storm arose,the ship was wrecked,and we barely escaped with our lives.I went on foot to London,where I met with the master of a vessel which did business with countries on the coast of Africa.He took a fancy to me,and offered me a chance to go with him on his voyages,which I gladly accepted.
A great storm came up,and the ship was tossed (被颠簸) about for many days,until we did not know where we were.Suddenly we struck a bank of sand,and the sea broke over the ship in such a way that we could not hope to have her hold many moments without breaking into pieces.So we launched (使……下水) a boat.After we had been driven four or five miles,a mountainous wave struck us so hard that it overturned the boat at once.Though I swam well but the waves were so strong that I was dashed (被猛撞) against a rock with such force that it left me senseless.But I recovered a little before the waves returned,and,running forward,got to the mainland safely.
11.What did the author want to do most when he was young?
A.To visit Africa.B.To sail the seas.C.To practice law.D.To make a tour of London.
12.Why did the author go on foot to London?
A.The ship he took was destroyed in a storm.
B.His father did not supply the fare for the journey.
C.He went against his father’s strong advice not to do so.
D.His school-fellow invited him to go together.
13.Why did they launch a boat?
A.They knew they were near the shore.
B.The big waves were about to overturn the ship.
C.Their ship had been knocked about for many days on the sea.
D.Their ship had struck sand and was about to break into pieces.
14.When the author got to the mainland,he ______.
A.searched everywhere for his lost companions.
B.fell down on the ground senseless
C.was safe and sound
D.ran forward to escape being washed back into the sea
15.When the author finally arrived on land,he most probably _____.
A.knew he was in Africa B.did not know where he was
C.was not aware he was back in England D.got in touch with his family and asked for help
题目解答
答案
11.B
12.A
13.D
14.D
15.B
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了作者年轻时对航海的渴望,以及他如何违背父亲的意愿,踏上了一段充满冒险的旅程。在旅途中,他经历了多次风暴和船只的沉没,最终成功地到达了陆地。
步骤 2:分析问题
11. 作者年轻时最想做什么?
12. 作者为什么步行去伦敦?
13. 他们为什么放下了小船?
14. 作者到达陆地时做了什么?
15. 作者最后到达陆地时,他最有可能知道什么?
步骤 3:回答问题
11. 从文章中可以看出,作者年轻时最想做的事情是航海。因此,选项B(To sail the seas)是正确的。
12. 作者步行去伦敦是因为在前往伦敦的途中,船只在风暴中沉没了。因此,选项A(The ship he took was destroyed in a storm)是正确的。
13. 他们放下小船是因为他们的船撞上了沙洲,即将破裂。因此,选项D(Their ship had struck sand and was about to break into pieces)是正确的。
14. 作者到达陆地时,他向前跑以避免被海浪冲回海里。因此,选项D(ran forward to escape being washed back into the sea)是正确的。
15. 作者最后到达陆地时,他最有可能不知道自己在哪里。因此,选项B(did not know where he was)是正确的。
文章讲述了作者年轻时对航海的渴望,以及他如何违背父亲的意愿,踏上了一段充满冒险的旅程。在旅途中,他经历了多次风暴和船只的沉没,最终成功地到达了陆地。
步骤 2:分析问题
11. 作者年轻时最想做什么?
12. 作者为什么步行去伦敦?
13. 他们为什么放下了小船?
14. 作者到达陆地时做了什么?
15. 作者最后到达陆地时,他最有可能知道什么?
步骤 3:回答问题
11. 从文章中可以看出,作者年轻时最想做的事情是航海。因此,选项B(To sail the seas)是正确的。
12. 作者步行去伦敦是因为在前往伦敦的途中,船只在风暴中沉没了。因此,选项A(The ship he took was destroyed in a storm)是正确的。
13. 他们放下小船是因为他们的船撞上了沙洲,即将破裂。因此,选项D(Their ship had struck sand and was about to break into pieces)是正确的。
14. 作者到达陆地时,他向前跑以避免被海浪冲回海里。因此,选项D(ran forward to escape being washed back into the sea)是正确的。
15. 作者最后到达陆地时,他最有可能不知道自己在哪里。因此,选项B(did not know where he was)是正确的。