题目
When Sally Ride was ten years old, she had no idea that she would some day grow up to be one of America’s first woman astronauts. In fact, if you had asked her then what wanted to be, she would have said, “ I want to play shortstop for the Los Angeles Dodgers.” Sally collected baseball cards by the boxful, and she knew the name and batting average (击球率)of every player in the National League.But major league baseball didn’t seem much of a possibility for a girl, even an athletic one like Sally, so her father and mother talked her into taking tennis lessons when she was twelve. At first she hated to trade in her baseball bat for a tennis racket, but it wasn’t long before she started to win tournaments in her new sport. “ Tennis became much more fun when I started winning,” Sally remembers. Soon a row of trophies (奖牌)replaced her box of baseball cards, and tennis star Billie Jean King replaced Dodger shortstop Maury Wills as her sports idol.Sally first became interested in the space program in 1962 when astronaut John Glenn orbited the earth in his Mercury space capsule. Sally was ten years old at the time, but she remembers the launch and the splashdown (掉落) as if they happened yesterday. The girl who used to memorize batting averages became a space fan. She quickly learned the name of every NASA astronaut(there were only eight of them in 1962), the date of every launch, and the name and number of every spacecraft from Freedom 7 to Skylab 3. She could tell you the speed of light (186,300 miles per second), the distance to the moon (238,860 miles), and the names of the three nearest stars( the Sun, Alpha Centauri, and Barnard’s Star).By the time she was sixteen, Sally had decided to become an astrophysicist, a scientist who studies space. She had also become a nationally ranked tennis player. She remembers yawning(打哈欠) through an important tennis match on June 20, 1969, after staying up all night to watch Neil Armstrong’s first steps on the moon. Sally lost the match.As Sally got older, many of her friends started playing professional tennis. Some of them tried to talk her into quitting school to join them on the professional tennis circuit. But Sally said no. “ Black holes are more interesting to me than backhands,” she told them. Now she knows that she made the right choice, but in 1970 Sally had no way of knowing that NASA would open the space program to women.【小题1】At the age of twelve, Sally Ride ________.A.was interested in playing tennisB.was persuaded into taking tennis trainingC.began to become interested in spaceD.decided to become an astrophysicist【小题2】Sally Ride lost the match on June, 1969 just because________.A.she was tiredB.she couldn’t decide whether to be an astrophysicistC.she couldn’t decide whether to take part in a professional tennis circuitD.she wasn’t interested in tennis【小题3】From the story we know that Sally ________.A.had been a professional baseball playerB.had never been a professional playerC.had never been a woman astrophysicistD.wasn’t interested in space program【小题4】A capsule is ________. A.the name of the neareast starB.a place where the American astronauts and the crew workC.a place where astronauts and the crew are trainedD.a container of the crew and astronauts detached(分离) from a rocket【小题5】Which of the following is True according to the passage?A.According to the story, Sally Ride is a woman astrophysicist.B.The ambition of becoming a woman astronaut was made in Sally’s childhood.C.Freedom 7 and Skylab 3 are the names of the nearest stars.D.Sally didn’t quit her schooling at the time as she knew sooner or later NASA would hire woman astronaut.
When Sally Ride was ten years old, she had no idea that she would some day grow up to be one of America’s first woman astronauts. In fact, if you had asked her then what wanted to be, she would have said, “ I want to play shortstop for the Los Angeles Dodgers.” Sally collected baseball cards by the boxful, and she knew the name and batting average (击球率)of every player in the National League.
But major league baseball didn’t seem much of a possibility for a girl, even an athletic one like Sally, so her father and mother talked her into taking tennis lessons when she was twelve. At first she hated to trade in her baseball bat for a tennis racket, but it wasn’t long before she started to win tournaments in her new sport. “ Tennis became much more fun when I started winning,” Sally remembers. Soon a row of trophies (奖牌)replaced her box of baseball cards, and tennis star Billie Jean King replaced Dodger shortstop Maury Wills as her sports idol.
Sally first became interested in the space program in 1962 when astronaut John Glenn orbited the earth in his Mercury space capsule. Sally was ten years old at the time, but she remembers the launch and the splashdown (掉落) as if they happened yesterday. The girl who used to memorize batting averages became a space fan. She quickly learned the name of every NASA astronaut(there were only eight of them in 1962), the date of every launch, and the name and number of every spacecraft from Freedom 7 to Skylab 3. She could tell you the speed of light (186,300 miles per second), the distance to the moon (238,860 miles), and the names of the three nearest stars( the Sun, Alpha Centauri, and Barnard’s Star).
By the time she was sixteen, Sally had decided to become an astrophysicist, a scientist who studies space. She had also become a nationally ranked tennis player. She remembers yawning(打哈欠) through an important tennis match on June 20, 1969, after staying up all night to watch Neil Armstrong’s first steps on the moon. Sally lost the match.
As Sally got older, many of her friends started playing professional tennis. Some of them tried to talk her into quitting school to join them on the professional tennis circuit. But Sally said no. “ Black holes are more interesting to me than backhands,” she told them. Now she knows that she made the right choice, but in 1970 Sally had no way of knowing that NASA would open the space program to women.
【小题1】At the age of twelve, Sally Ride ________.
【小题2】Sally Ride lost the match on June, 1969 just because________.
【小题3】From the story we know that Sally ________.
【小题4】A capsule is ________.
【小题5】Which of the following is True according to the passage?
But major league baseball didn’t seem much of a possibility for a girl, even an athletic one like Sally, so her father and mother talked her into taking tennis lessons when she was twelve. At first she hated to trade in her baseball bat for a tennis racket, but it wasn’t long before she started to win tournaments in her new sport. “ Tennis became much more fun when I started winning,” Sally remembers. Soon a row of trophies (奖牌)replaced her box of baseball cards, and tennis star Billie Jean King replaced Dodger shortstop Maury Wills as her sports idol.
Sally first became interested in the space program in 1962 when astronaut John Glenn orbited the earth in his Mercury space capsule. Sally was ten years old at the time, but she remembers the launch and the splashdown (掉落) as if they happened yesterday. The girl who used to memorize batting averages became a space fan. She quickly learned the name of every NASA astronaut(there were only eight of them in 1962), the date of every launch, and the name and number of every spacecraft from Freedom 7 to Skylab 3. She could tell you the speed of light (186,300 miles per second), the distance to the moon (238,860 miles), and the names of the three nearest stars( the Sun, Alpha Centauri, and Barnard’s Star).
By the time she was sixteen, Sally had decided to become an astrophysicist, a scientist who studies space. She had also become a nationally ranked tennis player. She remembers yawning(打哈欠) through an important tennis match on June 20, 1969, after staying up all night to watch Neil Armstrong’s first steps on the moon. Sally lost the match.
As Sally got older, many of her friends started playing professional tennis. Some of them tried to talk her into quitting school to join them on the professional tennis circuit. But Sally said no. “ Black holes are more interesting to me than backhands,” she told them. Now she knows that she made the right choice, but in 1970 Sally had no way of knowing that NASA would open the space program to women.
【小题1】At the age of twelve, Sally Ride ________.
| A.was interested in playing tennis |
| B.was persuaded into taking tennis training |
| C.began to become interested in space |
| D.decided to become an astrophysicist |
| A.she was tired |
| B.she couldn’t decide whether to be an astrophysicist |
| C.she couldn’t decide whether to take part in a professional tennis circuit |
| D.she wasn’t interested in tennis |
| A.had been a professional baseball player |
| B.had never been a professional player |
| C.had never been a woman astrophysicist |
| D.wasn’t interested in space program |
| A.the name of the neareast star |
| B.a place where the American astronauts and the crew work |
| C.a place where astronauts and the crew are trained |
| D.a container of the crew and astronauts detached(分离) from a rocket |
| A.According to the story, Sally Ride is a woman astrophysicist. |
| B.The ambition of becoming a woman astronaut was made in Sally’s childhood. |
| C.Freedom 7 and Skylab 3 are the names of the nearest stars. |
| D.Sally didn’t quit her schooling at the time as she knew sooner or later NASA would hire woman astronaut. |
题目解答
答案
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】A
解析
步骤 1:理解问题背景
Sally Ride在12岁时被说服去学习网球,而不是继续打棒球。她对网球的兴趣逐渐增加,开始赢得比赛。她对太空的兴趣始于1962年,当时她10岁,观看宇航员John Glenn绕地球飞行。到16岁时,她决定成为一名天体物理学家,并且也成为了全国排名的网球选手。她没有选择成为职业网球选手,而是继续她的学业,最终成为了一名宇航员。
步骤 2:分析每个问题
【小题1】根据文章,Sally Ride在12岁时被说服去学习网球,而不是继续打棒球。因此,选项B是正确的。
【小题2】根据文章,Sally Ride在1969年6月20日的比赛中打哈欠,因为她熬夜观看Neil Armstrong在月球上的第一步。因此,她是因为疲劳而输掉了比赛。选项A是正确的。
【小题3】根据文章,Sally Ride没有成为职业棒球选手,也没有成为职业网球选手。她最终成为了一名天体物理学家和宇航员。因此,选项B是正确的。
【小题4】根据文章,capsule指的是宇航员和机组人员分离的火箭中的容器。因此,选项D是正确的。
【小题5】根据文章,Sally Ride最终成为了一名天体物理学家和宇航员。因此,选项A是正确的。
Sally Ride在12岁时被说服去学习网球,而不是继续打棒球。她对网球的兴趣逐渐增加,开始赢得比赛。她对太空的兴趣始于1962年,当时她10岁,观看宇航员John Glenn绕地球飞行。到16岁时,她决定成为一名天体物理学家,并且也成为了全国排名的网球选手。她没有选择成为职业网球选手,而是继续她的学业,最终成为了一名宇航员。
步骤 2:分析每个问题
【小题1】根据文章,Sally Ride在12岁时被说服去学习网球,而不是继续打棒球。因此,选项B是正确的。
【小题2】根据文章,Sally Ride在1969年6月20日的比赛中打哈欠,因为她熬夜观看Neil Armstrong在月球上的第一步。因此,她是因为疲劳而输掉了比赛。选项A是正确的。
【小题3】根据文章,Sally Ride没有成为职业棒球选手,也没有成为职业网球选手。她最终成为了一名天体物理学家和宇航员。因此,选项B是正确的。
【小题4】根据文章,capsule指的是宇航员和机组人员分离的火箭中的容器。因此,选项D是正确的。
【小题5】根据文章,Sally Ride最终成为了一名天体物理学家和宇航员。因此,选项A是正确的。