Task 1Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfiniTask 1Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C, and D. You should make the correct choice.Thank you for your interest in Calibre Cassette library. This letter tells you about our service. With it we are sending you an application form, so that you can join if you would like to try it.Calibre library aims to provide the pleasure of reading to anyone who cannot read ordinary printed books because of sight problems. We currently have over 7,000 books available for reading for pleasure, including 1,000 specially for children. All our books are recorded cover-to-cover on ordinary cassettes and can be played on any cassette players. They are sent and returned by post, free of charge.When we receive your application, we will send you a book and an information tape. They will explain how to use the service. The easy way to use Calibre library is to tell us what sorts of books you like, and we will keep you supplied with books we think you will enjoy. Or you can send us a list of books you would like to read, and we will then send you books from this list whenever possible. In that case you will need to use our website, or buy one or more of our catalogues(目录).According to the first paragraph, the library sends the application form. to the readers so that they canA.read ordinary booksB.order cassette playersC.buy Calibre cassettesD.use the library service
Task 1Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfini
Task 1
Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 through 40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C, and D. You should make the correct choice.
Thank you for your interest in Calibre Cassette library. This letter tells you about our service. With it we are sending you an application form, so that you can join if you would like to try it.
Calibre library aims to provide the pleasure of reading to anyone who cannot read ordinary printed books because of sight problems. We currently have over 7,000 books available for reading for pleasure, including 1,000 specially for children. All our books are recorded cover-to-cover on ordinary cassettes and can be played on any cassette players. They are sent and returned by post, free of charge.
When we receive your application, we will send you a book and an information tape. They will explain how to use the service. The easy way to use Calibre library is to tell us what sorts of books you like, and we will keep you supplied with books we think you will enjoy. Or you can send us a list of books you would like to read, and we will then send you books from this list whenever possible. In that case you will need to use our website, or buy one or more of our catalogues(目录).
According to the first paragraph, the library sends the application form. to the readers so that they can
A.read ordinary books
B.order cassette players
C.buy Calibre cassettes
D.use the library service
题目解答
答案
解析:细节推断。根据文章第一段第三句“With it we are sending you an application form,so that you can join if you Would like to try it”,(随函我们还寄给您一张申请表,如果您想尝试一下我们图书馆的业务,您就可以加入我们。)可以判断出,填写申请表的目的就是使用图书馆这项业务,因此选项D是正确答案。我们从第二段可以得知借阅磁带的人主要是因为视力问题而不能阅读普通印刷品,所以选项A是错误的。选项B的意思是订购录音机,选项C的意思是购买录音磁带。因此B、C均为错误选项。
解析
根据文章第一段,Calibre Cassette library 向读者发送申请表,目的是让读者能够使用图书馆的服务。文章提到,如果读者想尝试图书馆的服务,就可以通过填写申请表来加入图书馆。
步骤 2:分析选项
A. 读普通书籍:文章提到,Calibre Cassette library 主要为视力有问题的人提供服务,他们不能阅读普通印刷品,所以选项A不正确。
B. 订购录音机:文章没有提到订购录音机,所以选项B不正确。
C. 购买Calibre录音带:文章提到,图书馆的书籍是录制在普通录音带上的,但没有提到购买录音带,所以选项C不正确。
D. 使用图书馆服务:根据文章第一段,Calibre Cassette library 向读者发送申请表,目的是让读者能够使用图书馆的服务,所以选项D是正确的。