题目
Apple on Tuesday said its revenue fell 5 percent in the first quarter, compared with $88.3 billion a year earlier, as chief executive Tim Cook admitted that people are holding on to their iPhones longer. Revenue from the maker of iPhones came in at $84.31 billion, slightly higher than the company estimated earlier this month, when it warned that sales would fall to about $84 billion. At the time, Cook cited a slowdown in China's economy as well as President Trump's trade war for weakening iPhone demand. It was Apple's first warning in more than 15 years. Apple's stock jumped more than 4 percent in after-hours trading. In its results, Apple aid net sales of iPhones were down by more than $9 billion compared with the same quarter last year. Cook conceded that many Apple users are "holding on to their older iPhones a bit longer than in the past," which contributed to lower iPhone demand. But he also pointed to shifts in foreign exchange(外汇)values that made Apple products more expensive in certain markets. Consumers are holding on to their smart-phones for three years or longer. The Washington Post reported last month. But higher selling prices - with some high-end models costing over $1,000 - have been able to compensate for fewer new phones sold. Sales increased in other categories such as services, wearables and tablets. Altogether, Apple reported net income of $19.97 billion for the quarter compared to $20.01 billion in the same period a year earlier. The popularity of Apple's smart-watch has driven significant growth in the company's wearables segment, according to the company. "Our wearables business is approaching the size of a Fortune 200 company," said chief financial officer Luca Maestri. While Cook acknowledged the continuing economic slowdown in China, he said it is "not in our DNA to stand around waiting for macroeconomic conditions to improve." One effort Apple is undertaking in response, Cook added, is to encourage customers to trade in their old devices and receive credit toward purchasing new phones. Apple offered deep discounts on its iPhone XR around the holidays, for instance, for people trading in recent devices. More than two-thirds of Apple customers in China who bought an iPad or a Mac last quarter were first-time purchasers of those devices, Cook said. Apple, which became the world's first company worth $1 trillion(万亿)last year, also said it is expecting lower revenues next quarter - between $55 billion and $59 billion - compared with the same time last year, when it reported revenues of $61.6 billion. The company attributed the lower guidance to the same foreign exchange and macroeconomic factors it cited for the quarter that ended in December. Shareholders were already reeling from(感受到……的负面影响)Apple's acknowledgement this week of a major flaw in its mobile operating system that allowed attackers to eavesdrop(窃听)on the recipient of Face-Time calls. Apple told users it is aware of the issue and that it plans to release a software update this week. Tuesday marked the first of Apple's earnings reports in which the company did not report the number of iPhones it sold in the quarter. But the company did say that the total number of iPhones active world-wide now stands at 900 million - a positive sign for Apple as it seeks to convert many of its customers into users of its services such as Apple Pay and Apple Music.(1)According to Tim Cook, all of the following accounted for weakening iPhone demand EXCEPT ____ .A. Apple users keep their Apple devices longer than beforeB. the macroeconomic conditions home and abroad were not idealC. the changing foreign exchange valuesD. a major bug in its mobile operating system(2)What can we learn from the underlined sentence? ____ A. Apple is about to take the initiative to turn around its business.B. Apple is not good at dealing with macroeconomic conditions in a foreign country.C. Apple is not worried about China's economic slowdown because of its huge consumer base.D. Apple is sure of overcoming the temporary downturn in sales with its technology.(3)Which of the following statements is true according to the passage? ____ A. One of Apple's goals is that its services can appeal to more consumers.B. On Tuesday, Apple didn't publicize its earnings reports because of its poor performance.C. Apple's wearables category has a good chance of surpassing a Fortune 200 company.D. iPhone's increased prices contribute to the drop in iPhones sold worldwide.(4)What can be inferred from the passage? ____ A. Apple has sold 900 million iPhones around the world.B. Apple was the world's most valuable company at one point last year.C. Tim Cook was confident about Apple's future revenues despite current difficulty.D. An increasing number of users began to dislike their Apple devices.
Apple on Tuesday said its revenue fell 5 percent in the first quarter, compared with $88.3 billion a year earlier, as chief executive Tim Cook admitted that people are holding on to their iPhones longer.
Revenue from the maker of iPhones came in at $84.31 billion, slightly higher than the company estimated earlier this month, when it warned that sales would fall to about $84 billion. At the time, Cook cited a slowdown in China's economy as well as President Trump's trade war for weakening iPhone demand. It was Apple's first warning in more than 15 years.
Apple's stock jumped more than 4 percent in after-hours trading.
In its results, Apple aid net sales of iPhones were down by more than $9 billion compared with the same quarter last year. Cook conceded that many Apple users are "holding on to their older iPhones a bit longer than in the past," which contributed to lower iPhone demand. But he also pointed to shifts in foreign exchange(外汇)values that made Apple products more expensive in certain markets.
Consumers are holding on to their smart-phones for three years or longer. The Washington Post reported last month. But higher selling prices - with some high-end models costing over $1,000 - have been able to compensate for fewer new phones sold.
Sales increased in other categories such as services, wearables and tablets. Altogether, Apple reported net income of $19.97 billion for the quarter compared to $20.01 billion in the same period a year earlier. The popularity of Apple's smart-watch has driven significant growth in the company's wearables segment, according to the company.
"Our wearables business is approaching the size of a Fortune 200 company," said chief financial officer Luca Maestri.
While Cook acknowledged the continuing economic slowdown in China, he said it is "not in our DNA to stand around waiting for macroeconomic conditions to improve." One effort Apple is undertaking in response, Cook added, is to encourage customers to trade in their old devices and receive credit toward purchasing new phones. Apple offered deep discounts on its iPhone XR around the holidays, for instance, for people trading in recent devices.
More than two-thirds of Apple customers in China who bought an iPad or a Mac last quarter were first-time purchasers of those devices, Cook said.
Apple, which became the world's first company worth $1 trillion(万亿)last year, also said it is expecting lower revenues next quarter - between $55 billion and $59 billion - compared with the same time last year, when it reported revenues of $61.6 billion. The company attributed the lower guidance to the same foreign exchange and macroeconomic factors it cited for the quarter that ended in December.
Shareholders were already reeling from(感受到……的负面影响)Apple's acknowledgement this week of a major flaw in its mobile operating system that allowed attackers to eavesdrop(窃听)on the recipient of Face-Time calls. Apple told users it is aware of the issue and that it plans to release a software update this week.
Tuesday marked the first of Apple's earnings reports in which the company did not report the number of iPhones it sold in the quarter. But the company did say that the total number of iPhones active world-wide now stands at 900 million - a positive sign for Apple as it seeks to convert many of its customers into users of its services such as Apple Pay and Apple Music.
(1)According to Tim Cook, all of the following accounted for weakening iPhone demand EXCEPT ____ .
A. Apple users keep their Apple devices longer than before
B. the macroeconomic conditions home and abroad were not ideal
C. the changing foreign exchange values
D. a major bug in its mobile operating system
(2)What can we learn from the underlined sentence? ____
A. Apple is about to take the initiative to turn around its business.
B. Apple is not good at dealing with macroeconomic conditions in a foreign country.
C. Apple is not worried about China's economic slowdown because of its huge consumer base.
D. Apple is sure of overcoming the temporary downturn in sales with its technology.
(3)Which of the following statements is true according to the passage? ____
A. One of Apple's goals is that its services can appeal to more consumers.
B. On Tuesday, Apple didn't publicize its earnings reports because of its poor performance.
C. Apple's wearables category has a good chance of surpassing a Fortune 200 company.
D. iPhone's increased prices contribute to the drop in iPhones sold worldwide.
(4)What can be inferred from the passage? ____
A. Apple has sold 900 million iPhones around the world.
B. Apple was the world's most valuable company at one point last year.
C. Tim Cook was confident about Apple's future revenues despite current difficulty.
D. An increasing number of users began to dislike their Apple devices.
Revenue from the maker of iPhones came in at $84.31 billion, slightly higher than the company estimated earlier this month, when it warned that sales would fall to about $84 billion. At the time, Cook cited a slowdown in China's economy as well as President Trump's trade war for weakening iPhone demand. It was Apple's first warning in more than 15 years.
Apple's stock jumped more than 4 percent in after-hours trading.
In its results, Apple aid net sales of iPhones were down by more than $9 billion compared with the same quarter last year. Cook conceded that many Apple users are "holding on to their older iPhones a bit longer than in the past," which contributed to lower iPhone demand. But he also pointed to shifts in foreign exchange(外汇)values that made Apple products more expensive in certain markets.
Consumers are holding on to their smart-phones for three years or longer. The Washington Post reported last month. But higher selling prices - with some high-end models costing over $1,000 - have been able to compensate for fewer new phones sold.
Sales increased in other categories such as services, wearables and tablets. Altogether, Apple reported net income of $19.97 billion for the quarter compared to $20.01 billion in the same period a year earlier. The popularity of Apple's smart-watch has driven significant growth in the company's wearables segment, according to the company.
"Our wearables business is approaching the size of a Fortune 200 company," said chief financial officer Luca Maestri.
While Cook acknowledged the continuing economic slowdown in China, he said it is "not in our DNA to stand around waiting for macroeconomic conditions to improve." One effort Apple is undertaking in response, Cook added, is to encourage customers to trade in their old devices and receive credit toward purchasing new phones. Apple offered deep discounts on its iPhone XR around the holidays, for instance, for people trading in recent devices.
More than two-thirds of Apple customers in China who bought an iPad or a Mac last quarter were first-time purchasers of those devices, Cook said.
Apple, which became the world's first company worth $1 trillion(万亿)last year, also said it is expecting lower revenues next quarter - between $55 billion and $59 billion - compared with the same time last year, when it reported revenues of $61.6 billion. The company attributed the lower guidance to the same foreign exchange and macroeconomic factors it cited for the quarter that ended in December.
Shareholders were already reeling from(感受到……的负面影响)Apple's acknowledgement this week of a major flaw in its mobile operating system that allowed attackers to eavesdrop(窃听)on the recipient of Face-Time calls. Apple told users it is aware of the issue and that it plans to release a software update this week.
Tuesday marked the first of Apple's earnings reports in which the company did not report the number of iPhones it sold in the quarter. But the company did say that the total number of iPhones active world-wide now stands at 900 million - a positive sign for Apple as it seeks to convert many of its customers into users of its services such as Apple Pay and Apple Music.
(1)According to Tim Cook, all of the following accounted for weakening iPhone demand EXCEPT ____ .
A. Apple users keep their Apple devices longer than before
B. the macroeconomic conditions home and abroad were not ideal
C. the changing foreign exchange values
D. a major bug in its mobile operating system
(2)What can we learn from the underlined sentence? ____
A. Apple is about to take the initiative to turn around its business.
B. Apple is not good at dealing with macroeconomic conditions in a foreign country.
C. Apple is not worried about China's economic slowdown because of its huge consumer base.
D. Apple is sure of overcoming the temporary downturn in sales with its technology.
(3)Which of the following statements is true according to the passage? ____
A. One of Apple's goals is that its services can appeal to more consumers.
B. On Tuesday, Apple didn't publicize its earnings reports because of its poor performance.
C. Apple's wearables category has a good chance of surpassing a Fortune 200 company.
D. iPhone's increased prices contribute to the drop in iPhones sold worldwide.
(4)What can be inferred from the passage? ____
A. Apple has sold 900 million iPhones around the world.
B. Apple was the world's most valuable company at one point last year.
C. Tim Cook was confident about Apple's future revenues despite current difficulty.
D. An increasing number of users began to dislike their Apple devices.
题目解答
答案
(1)D. 细节理解题。根据第一段"Apple on Tuesday said its revenue fell 5 percent in the first quarter, compared with $88.3 billion a year earlier, as chief executive Tim Cook admitted that people are holding on to their iPhones longer.苹果公司(Apple)周二表示,第一季度营收下降5%,上年同期为883亿美元,首席执行官蒂姆•库克(Tim Cook)承认,人们对iPhone的使用时间越来越长。"可知A项正确;根据第二段"Revenue from the maker of iPhones came in at $84.31 billion, slightly higher than the company estimated earlier this month, when it warned that sales would fall to about $84 billion. At the time, Cook cited a slowdown in China's economy as well as President Trump's trade war for weakening iPhone demand.这家iPhone制造商的营收为843.1亿美元,略高于本月早些时候的预估,当时该公司曾警告称,销售额将降至840亿美元左右。当时,库克提到中国经济放缓以及特朗普总统因iPhone需求减弱而发动的贸易战。"可知B正确;根据第四段"But he also pointed to shifts in foreign exchange(外汇)values that made Apple products more expensive in certain markets.但他同时指出,外汇价值的变化这使得苹果产品在某些市场上变得更昂贵。"可知C正确;没有提到D. 故选D.
(2)A. 句意理解题。根据划线句"While Cook acknowledged the continuing economic slowdown in China, he said it is "not in our DNA to stand around waiting for macroeconomic conditions to improve." One effort Apple is undertaking in response, Cook added, is to encourage customers to trade in their old devices and receive credit toward purchasing new phones.尽管库克承认中国经济持续放缓,但他表示"我们不应该袖手旁观,等待宏观经济状况好转。"库克补充道,苹果正在采取的一项应对措施是鼓励消费者以旧换新,并获得购买新手机的信贷。"可知划线句指的是苹果即将主动扭转业务局面。故选A.
(3)A. 推理判断题。根据最后一段"Tuesday marked the first of Apple's earnings reports in which the company did not report the number of iPhones it sold in the quarter. But the company did say that the total number of iPhones active world-wide now stands at 900 million - a positive sign for Apple as it seeks to convert many of its customers into users of its services such as Apple Pay and Apple Music.周二是苹果第一次发布财报,在财报中,该公司没有公布本季度iPhone的销量。但该公司确实表示,目前全球活跃的iPhone手机总数已达9亿部,这对苹果公司来说是一个积极的信号,因为它正寻求将许多用户转变为其服务的用户,例如苹果支付和苹果音乐。"可知苹果的目标之一是其服务能够吸引更多的消费者。故选A.
(4)B. 推理判断题。根据地时段"Apple, which became the world's first company worth $1 trillion last year, also said it is expecting lower revenues next quarter - between $55 billion and $59 billion - compared with the same time last year, when it reported revenues of $61.6 billion.去年,苹果公司成为世界上第一家市值达1万亿美元的公司。该公司还表示,预计下个季度的收入将低于去年同期的550亿美元至590亿美元,去年同期的收入为616亿美元。"可知苹果公司去年一度成为世界上最有价值的公司。故选B.
(2)A. 句意理解题。根据划线句"While Cook acknowledged the continuing economic slowdown in China, he said it is "not in our DNA to stand around waiting for macroeconomic conditions to improve." One effort Apple is undertaking in response, Cook added, is to encourage customers to trade in their old devices and receive credit toward purchasing new phones.尽管库克承认中国经济持续放缓,但他表示"我们不应该袖手旁观,等待宏观经济状况好转。"库克补充道,苹果正在采取的一项应对措施是鼓励消费者以旧换新,并获得购买新手机的信贷。"可知划线句指的是苹果即将主动扭转业务局面。故选A.
(3)A. 推理判断题。根据最后一段"Tuesday marked the first of Apple's earnings reports in which the company did not report the number of iPhones it sold in the quarter. But the company did say that the total number of iPhones active world-wide now stands at 900 million - a positive sign for Apple as it seeks to convert many of its customers into users of its services such as Apple Pay and Apple Music.周二是苹果第一次发布财报,在财报中,该公司没有公布本季度iPhone的销量。但该公司确实表示,目前全球活跃的iPhone手机总数已达9亿部,这对苹果公司来说是一个积极的信号,因为它正寻求将许多用户转变为其服务的用户,例如苹果支付和苹果音乐。"可知苹果的目标之一是其服务能够吸引更多的消费者。故选A.
(4)B. 推理判断题。根据地时段"Apple, which became the world's first company worth $1 trillion last year, also said it is expecting lower revenues next quarter - between $55 billion and $59 billion - compared with the same time last year, when it reported revenues of $61.6 billion.去年,苹果公司成为世界上第一家市值达1万亿美元的公司。该公司还表示,预计下个季度的收入将低于去年同期的550亿美元至590亿美元,去年同期的收入为616亿美元。"可知苹果公司去年一度成为世界上最有价值的公司。故选B.