题目
A work of art created by artificial intelligence (AI) has been sold by a major art seller for the first time. The print sold for an unexpectedly large amount of 432, 500. The artwork was bought during an auction (拍卖) Thursday at Christie's, an art house, in New York City. Officials had predicted it would sell for between 7, 000 and 10, 000.In a website post, Christie's said the AI-created work was the first ever sold by a major auction house. It praised the sale as a signal of "the arrival of AI art on the world auction stage."The artwork, called "Portrait (肖像) of Edmond Belamy," was made by a machine learning algorithm (算法). The AI system was created by members of an art group called Obvious in Paris, France. It shows the portrait of a man, looking similar to subjects shown in historical paintings. Christie's described some differences of the AI-created work compared to other art it sells. For example, it said some parts of the face were not as clearly drawn as those painted by artists. Also some parts of the print were left empty. However, Christie's sale organizer Richard Lloyd said the piece was very similar to many others sold over many years.Three creators from the art group Obvious cooperated on the process that made the print. First they put a collection of 15,000 portraits into a machine learning system. The portraits were painted by artists from the time period between the 14th and 20th centuries. Then a tool called the "Generator" made a new image based on the information entered into the system. After that, another tool, called a "Discriminator", attempted to find differences between the human-made image and the one created by the Generator. Then the image was improved. "The aim is to fool the Discriminator into thinking that the new images are real-life portraits. Then we have a result." Obvious group member Hugo Caselles-dupre said in a statement.It can be inferred from the text that .A. the AI portrait received much recognitionB. there is little true artistic value in AI artworkC. technology will one day replace human artistsD. there is no similar AI system for art at present
A work of art created by artificial intelligence (AI) has been sold by a major art seller for the first time. The print sold for an unexpectedly large amount of 432, 500. The artwork was bought during an auction (拍卖) Thursday at Christie's, an art house, in New York City. Officials had predicted it would sell for between 7, 000 and $10, 000.In a website post, Christie's said the AI-created work was the first ever sold by a major auction house. It praised the sale as a signal of "the arrival of AI art on the world auction stage."The artwork, called "Portrait (肖像) of Edmond Belamy," was made by a machine learning algorithm (算法). The AI system was created by members of an art group called Obvious in Paris, France. It shows the portrait of a man, looking similar to subjects shown in historical paintings. Christie's described some differences of the AI-created work compared to other art it sells. For example, it said some parts of the face were not as clearly drawn as those painted by artists. Also some parts of the print were left empty. However, Christie's sale organizer Richard Lloyd said the piece was very similar to many others sold over many years.Three creators from the art group Obvious cooperated on the process that made the print. First they put a collection of 15,000 portraits into a machine learning system. The portraits were painted by artists from the time period between the 14th and 20th centuries. Then a tool called the "Generator" made a new image based on the information entered into the system. After that, another tool, called a "Discriminator", attempted to find differences between the human-made image and the one created by the Generator. Then the image was improved. "The aim is to fool the Discriminator into thinking that the new images are real-life portraits. Then we have a result." Obvious group member Hugo Caselles-dupre said in a statement.It can be inferred from the text that .
- A. the AI portrait received much recognition
- B. there is little true artistic value in AI artwork
- C. technology will one day replace human artists
- D. there is no similar AI system for art at present
题目解答
答案
A
解析
步骤 1:理解文章内容
文章讲述了人工智能创作的艺术品首次被一家主要艺术品销售商出售,售价高达432,500美元,远超预期。该艺术品是由一个名为Obvious的艺术团体使用机器学习算法创作的,该算法基于15,000幅历史肖像画生成新图像。文章还提到,尽管AI生成的艺术品与人类艺术家的作品在某些方面有所不同,但仍然被拍卖行视为具有艺术价值。
步骤 2:分析选项
A. the AI portrait received much recognition(人工智能肖像得到了很多认可)
B. there is little true artistic value in AI artwork(人工智能艺术品几乎没有真正的艺术价值)
C. technology will one day replace human artists(技术有一天会取代人类艺术家)
D. there is no similar AI system for art at present(目前没有类似的AI系统用于艺术)
步骤 3:选择正确答案
根据文章内容,人工智能肖像被拍卖行以高价售出,这表明它得到了认可。因此,选项A是正确的。
文章讲述了人工智能创作的艺术品首次被一家主要艺术品销售商出售,售价高达432,500美元,远超预期。该艺术品是由一个名为Obvious的艺术团体使用机器学习算法创作的,该算法基于15,000幅历史肖像画生成新图像。文章还提到,尽管AI生成的艺术品与人类艺术家的作品在某些方面有所不同,但仍然被拍卖行视为具有艺术价值。
步骤 2:分析选项
A. the AI portrait received much recognition(人工智能肖像得到了很多认可)
B. there is little true artistic value in AI artwork(人工智能艺术品几乎没有真正的艺术价值)
C. technology will one day replace human artists(技术有一天会取代人类艺术家)
D. there is no similar AI system for art at present(目前没有类似的AI系统用于艺术)
步骤 3:选择正确答案
根据文章内容,人工智能肖像被拍卖行以高价售出,这表明它得到了认可。因此,选项A是正确的。