When I was a kid, I read every comic book ever published. I quickly went through all of them in a couple of days, and then reread the good ones until the next issues arrived.But as I got older, my eyeballs must have slowed down! I mean comic books started to pile up faster than my brother Russell. It wasn’t until much later did I realize it wasn’t my eye balls that were to blame. They’re still moving as well as ever. The problem is there’s too much to read these days and too little time to read every word of it.Now, besides novels and newspapers, I read different kinds of books and magazines. There are hundreds of techniques you could learn to help you read faster. But I know of three that are especially good.50. What did the writer realize later regarding his slowed-down eyeballs?A. His brother had more comic books than him.B. He couldn’t read as fast as his brother.C. He couldn’t finish reading all the comic books.D. He had too much to read but too little time to do it.
When I was a kid, I read every comic book ever published. I quickly went through all of them in a couple of days, and then reread the good ones until the next issues arrived.
But as I got older, my eyeballs must have slowed down! I mean comic books started to pile up faster than my brother Russell. It wasn’t until much later did I realize it wasn’t my eye balls that were to blame. They’re still moving as well as ever. The problem is there’s too much to read these days and too little time to read every word of it.
Now, besides novels and newspapers, I read different kinds of books and magazines. There are hundreds of techniques you could learn to help you read faster. But I know of three that are especially good.
50. What did the writer realize later regarding his slowed-down eyeballs?
A. His brother had more comic books than him.
B. He couldn’t read as fast as his brother.
C. He couldn’t finish reading all the comic books.
D. He had too much to read but too little time to do it.
题目解答
答案
50.根据第二段最后一句话可知,”问题是现在有很多要读的东西,但是可以逐词逐句读的时间太少“,结合选项,D项“他有太多要读的东西,但是太少的时间可以做这件事”符合题意,故应选D项。
解析
文章讲述了作者小时候阅读漫画书的经历,以及随着年龄增长,阅读速度变慢的原因。作者意识到,问题不在于他的阅读速度,而是因为现在有太多东西要读,而时间却不够用。
步骤 2:分析选项
A. 他的兄弟有更多的漫画书。
B. 他不能像他的兄弟那样快地阅读。
C. 他不能完成阅读所有的漫画书。
D. 他有太多要读的东西,但是太少的时间可以做这件事。
步骤 3:选择正确答案
根据文章第二段最后一句话,“问题是现在有很多要读的东西,但是可以逐词逐句读的时间太少”,结合选项,D项“他有太多要读的东西,但是太少的时间可以做这件事”符合题意。