题目
Almost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way.Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar. In Western countries,people usually celebrate the New Year at midnight on January 1st.People may go to parties,dress in formal clothes-like tuxedos(礼服)and evening gowns,and drink champagne at midnight.During the first minutes of the New Year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the New Year by waking up early to watch the sunrise.They welcome the New Year with the first light of the sunrise. It is also a common Western custom to make a New Year's promise,called a resolution.New Year's resolutions usually include promises to try something new or change a bad habit in the New Year. Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.For example,in Ecuador,families make big dolls from old clothes.The dolls are filled with old newspapers and firecrackers.At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the New Year can start afresh (again).Other common traditions to keep away bad luck in the New Year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the New Year. Other New Year traditions are followed to bring good luck in the New Year.One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day.The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the New Year.In France,people eat pancakes for good luck in the New Year.In the United States,some people eat black-eyed peas( for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!(1)Which country celebrates the New Year in the morning? ____ A.Spain.B.France.C.The United States.D.The passage doesn't say.(2)What is a resolution? ____ A.Something you say.B.Something you eat.C.Something you burn.D.Something you wear.(3)What is the topic of the fourth paragraph? ____ A.Bringing good luck.B.Remembering the past.C.Planning for the next year.D.Keeping away from bad luck.(4)Which is probably TRUE about eating black-eyed peas on the New Year? ____ A.Black-eyed peas taste bad.B.The peas are very difficult to cook.C.One pea brings one day of good luck.D.It is bad luck to eat a lot of black-eyed peas.
Almost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way.Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar.
In Western countries,people usually celebrate the New Year at midnight on January 1st.People may go to parties,dress in formal clothes-like tuxedos(礼服)and evening gowns,and drink champagne at midnight.During the first minutes of the New Year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the New Year by waking up early to watch the sunrise.They welcome the New Year with the first light of the sunrise.
It is also a common Western custom to make a New Year's promise,called a resolution.New Year's resolutions usually include promises to try something new or change a bad habit in the New Year.
Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.For example,in Ecuador,families make big dolls from old clothes.The dolls are filled with old newspapers and firecrackers.At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the New Year can start afresh (again).Other common traditions to keep away bad luck in the New Year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the New Year.
Other New Year traditions are followed to bring good luck in the New Year.One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day.The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the New Year.In France,people eat pancakes for good luck in the New Year.In the United States,some people eat black-eyed peas( for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!
(1)Which country celebrates the New Year in the morning? ____
A.Spain.
B.France.
C.The United States.
D.The passage doesn't say.
(2)What is a resolution? ____
A.Something you say.
B.Something you eat.
C.Something you burn.
D.Something you wear.
(3)What is the topic of the fourth paragraph? ____
A.Bringing good luck.
B.Remembering the past.
C.Planning for the next year.
D.Keeping away from bad luck.
(4)Which is probably TRUE about eating black-eyed peas on the New Year? ____
A.Black-eyed peas taste bad.
B.The peas are very difficult to cook.
C.One pea brings one day of good luck.
D.It is bad luck to eat a lot of black-eyed peas.
In Western countries,people usually celebrate the New Year at midnight on January 1st.People may go to parties,dress in formal clothes-like tuxedos(礼服)and evening gowns,and drink champagne at midnight.During the first minutes of the New Year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the New Year by waking up early to watch the sunrise.They welcome the New Year with the first light of the sunrise.
It is also a common Western custom to make a New Year's promise,called a resolution.New Year's resolutions usually include promises to try something new or change a bad habit in the New Year.
Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.For example,in Ecuador,families make big dolls from old clothes.The dolls are filled with old newspapers and firecrackers.At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the New Year can start afresh (again).Other common traditions to keep away bad luck in the New Year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the New Year.
Other New Year traditions are followed to bring good luck in the New Year.One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day.The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the New Year.In France,people eat pancakes for good luck in the New Year.In the United States,some people eat black-eyed peas( for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!
(1)Which country celebrates the New Year in the morning? ____
A.Spain.
B.France.
C.The United States.
D.The passage doesn't say.
(2)What is a resolution? ____
A.Something you say.
B.Something you eat.
C.Something you burn.
D.Something you wear.
(3)What is the topic of the fourth paragraph? ____
A.Bringing good luck.
B.Remembering the past.
C.Planning for the next year.
D.Keeping away from bad luck.
(4)Which is probably TRUE about eating black-eyed peas on the New Year? ____
A.Black-eyed peas taste bad.
B.The peas are very difficult to cook.
C.One pea brings one day of good luck.
D.It is bad luck to eat a lot of black-eyed peas.
题目解答
答案
(1)D.推理判断题。根据第二段中的But some cultures prefer to celebrate the New Year by waking up early to watch the sunrise.They welcome the New Year with the first light of the sunrise.(但有些文化更喜欢通过早起看太阳升起来庆祝新年。他们用日出的第一盏灯迎接新年。)可知,作者只是提到了这样的习俗,没有提到是哪里的习俗,故选D项。
(2)A.推理判断题。根据第三段中It is also a common Western custom to make a New Year's promise,called a resolution.(许下新年诺言也是西方的一种普遍习俗,称为决议。)可知,resolution是一个诺言,是你说的话,故选A项。
(3)D.段落大意题。根据第四段中Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.(许多文化在新年伊始也会做一些特殊的事情来摆脱厄运。)可知,本段主要讲的是如何避免坏运气,故选D项。
(4)C.推理判断题。根据最后一段some people eat black-eyed peas for good luck - but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!(在美国,有些人为了好运而吃豆,但要想得到一整年的好运,你必须吃其中的365颗!)可知一年有365天,要吃365个豆子,说明一个豆子只能带来一天好运,故选C项。
(2)A.推理判断题。根据第三段中It is also a common Western custom to make a New Year's promise,called a resolution.(许下新年诺言也是西方的一种普遍习俗,称为决议。)可知,resolution是一个诺言,是你说的话,故选A项。
(3)D.段落大意题。根据第四段中Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.(许多文化在新年伊始也会做一些特殊的事情来摆脱厄运。)可知,本段主要讲的是如何避免坏运气,故选D项。
(4)C.推理判断题。根据最后一段some people eat black-eyed peas for good luck - but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!(在美国,有些人为了好运而吃豆,但要想得到一整年的好运,你必须吃其中的365颗!)可知一年有365天,要吃365个豆子,说明一个豆子只能带来一天好运,故选C项。