题目
W: Jane told me that you'll be leaving us soon. Is it true? M: Yeah, my wife's maternity leave is close to an end. And since she wants to go back to work, I've decided to take a year off to raise the baby. Q: What does the man mean? 1 A He will stop work to take care of the baby. B He will find a job near his home next year. C His wife is going to give birth to a baby. D His wife will leave her work soon.
W: Jane told me that you'll be leaving us soon. Is it true?
M: Yeah, my wife's maternity leave is close to an end. And since she wants to go back to work, I've decided to take a year off to raise the baby.
Q: What does the man mean?
1
A He will stop work to take care of the baby.
B He will find a job near his home next year.
C His wife is going to give birth to a baby.
D His wife will leave her work soon.
M: Yeah, my wife's maternity leave is close to an end. And since she wants to go back to work, I've decided to take a year off to raise the baby.
Q: What does the man mean?
1
A He will stop work to take care of the baby.
B He will find a job near his home next year.
C His wife is going to give birth to a baby.
D His wife will leave her work soon.
题目解答
答案
1 A
解析
步骤 1:理解对话内容
对话中,女士提到Jane告诉她男士将要离开,男士确认了这一点,并解释说他的妻子即将结束产假,想要回去工作,因此他决定休一年假来照顾孩子。
步骤 2:分析选项
A. 他将停止工作来照顾孩子。
B. 他将在明年找到一个离家近的工作。
C. 他的妻子将要生孩子。
D. 他的妻子将很快离开工作。
步骤 3:选择正确答案
根据男士的回答,他决定休一年假来照顾孩子,因此选项A是正确的。
对话中,女士提到Jane告诉她男士将要离开,男士确认了这一点,并解释说他的妻子即将结束产假,想要回去工作,因此他决定休一年假来照顾孩子。
步骤 2:分析选项
A. 他将停止工作来照顾孩子。
B. 他将在明年找到一个离家近的工作。
C. 他的妻子将要生孩子。
D. 他的妻子将很快离开工作。
步骤 3:选择正确答案
根据男士的回答,他决定休一年假来照顾孩子,因此选项A是正确的。